Nova BH (Novi Pink bh)

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
crnivrag

#476 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by crnivrag »

MTV wrote:Supertalent od 4. oktobra na Novoj BH.
Znači kasne opet 5 dana ta Novom TV :-)

Dakle, opet idem u potragu za live streamovima :-)
fusion_ba

#477 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by fusion_ba »

Ne znam je li vise izlizan format Supertalent ili TLZP :roll:
MTV

#478 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote:Supertalent od 4. oktobra na Novoj BH.
Znači kasne opet 5 dana ta Novom TV :-)

Dakle, opet idem u potragu za live streamovima :-)
Sada kasne samo 5 dana a prosle godine su kasnili 2 sedmice radi ribrendinga Pinka u Novu.

Image
Kockasti

#479 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by Kockasti »

Ovaj kanal se treba zvati Nova SRB veze ovo sa BIH nema
MTV

#480 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by MTV »

Postoji Nova S :mrgreen:
Kockasti

#481 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by Kockasti »

MTV wrote:Postoji Nova S :mrgreen:
Nista Nova S, Nova SRB umjesto BH
MTV

#482 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by MTV »

Supertalent je iz Hrvatske :mrgreen:
Al isto tako nidje veze da ide onaj kviz gdje su nagrade u dinarima. :lol:
manki

#483 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by manki »

Hocu li ikad dozivjeti da imamo sopstvene verzije Supertalenta ili Talenta ili Milionera ili raznoraznih Potraga i Lovaca, a ne stalno da gledamo hrvatske i srbijanske?
escobar__

#484 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by escobar__ »

Nećeš kao što nećeš doživjet ni bosanske titlove na kanalima poput FOX ili HBO grupacije.
fusion_ba

#485 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by fusion_ba »

Pa niko ne brani firmi poput npr. BH Telecoma da finansira bosansku sinhronizaciju ili bosanski titl na nekim kanalima. Druga stvar je sto oni ne vide interes u tome i ne zele taj trosak.
Sto se tice bh. verzija nekih programa iz regiona, pa bh. televizije nemaju novca ni za sitkom da snime a kamoli za takve emisije, zato i kupuju sve iz okruzenja.
navedeni

#486 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by navedeni »

fusion_ba wrote:Pa niko ne brani firmi poput npr. BH Telecoma da finansira bosansku sinhronizaciju ili bosanski titl na nekim kanalima. Druga stvar je sto oni ne vide interes u tome i ne zele taj trosak.
Sto se tice bh. verzija nekih programa iz regiona, pa bh. televizije nemaju novca ni za sitkom da snime a kamoli za takve emisije, zato i kupuju sve iz okruzenja.
To nije posao nijednog telecoma na svijetu.
fusion_ba

#487 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by fusion_ba »

navedeni wrote:
fusion_ba wrote:Pa niko ne brani firmi poput npr. BH Telecoma da finansira bosansku sinhronizaciju ili bosanski titl na nekim kanalima. Druga stvar je sto oni ne vide interes u tome i ne zele taj trosak.
To nije posao nijednog telecoma na svijetu.
Pa u Srbiji SBB i Telekom Srbija finansiraju lokalizacije pojedinih kanala a zauzvrat imaju ekskluzivu na te kanale neki period. Ista stvar je i u Hrvatskoj.
MTV

#488 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by MTV »

Novi studio za Nova IN lici na ovaj od IN Magazina Nove TV HR.
chakany

#489 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by chakany »

Konačno su se sjetili da napišu ˝NOVE EPIZODE˝ za neku seriju, kao što je to slučaj evo večeras sa serijom ˝Lud zbunjen normalan˝. Nova TV odavno ima tu praksu, da kada nešto premijerno pušta onda ide u lijevom uglu natpis NOVA SERIJA, ili NOVA SEZONA, ili NOVE EPIZODE. Prvi put da na Novoj BH vidim upravo ovaj natpis. Mogli su to uraditi i sa serijom Na granici.
MTV

#490 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by MTV »

chakany wrote:Konačno su se sjetili da napišu ˝NOVE EPIZODE˝ za neku seriju, kao što je to slučaj evo večeras sa serijom ˝Lud zbunjen normalan˝. Nova TV odavno ima tu praksu, da kada nešto premijerno pušta onda ide u lijevom uglu natpis NOVA SERIJA, ili NOVA SEZONA, ili NOVE EPIZODE. Prvi put da na Novoj BH vidim upravo ovaj natpis. Mogli su to uraditi i sa serijom Na granici.
Dok su otkrili gdje se taj natpis nalazi u VI kanala :lol:
Nije prvi put veceras, bilo je prosli petak a cini mi se i cetvrtak kad su krenule nove epizode LZN.
Kod granice pisu "Na granici 2".
chakany

#491 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by chakany »

MTV wrote:
chakany wrote:Konačno su se sjetili da napišu ˝NOVE EPIZODE˝ za neku seriju, kao što je to slučaj evo večeras sa serijom ˝Lud zbunjen normalan˝. Nova TV odavno ima tu praksu, da kada nešto premijerno pušta onda ide u lijevom uglu natpis NOVA SERIJA, ili NOVA SEZONA, ili NOVE EPIZODE. Prvi put da na Novoj BH vidim upravo ovaj natpis. Mogli su to uraditi i sa serijom Na granici.
Dok su otkrili gdje se taj natpis nalazi u VI kanala :lol:
Nije prvi put veceras bilo je prosli petak a cini mi se i cetvrtak kad su krenule nove epizode LZN.
Kod granice pisu "Na granici 2".
Ma trebaju to fino pisati, jer i preko tih natpisa mogu privući još više publike :D
Kao npr, kad idu Žigosani u reketu napisati NOVA SERIJA itd itd...
MTV

#492 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by MTV »

chakany wrote: Ma trebaju to fino pisati, jer i preko tih natpisa mogu privući još više publike :D
Pa tek su to nasli, sacekaj dok nadju u VI i te "NOVA SERIJA", "NOVA SEZONA". :lol: :lol:

Nova TV HR to radi zadnjih 10+ godina.
chakany

#493 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by chakany »

MTV wrote:
chakany wrote: Ma trebaju to fino pisati, jer i preko tih natpisa mogu privući još više publike :D
Pa tek su to nasli, sacekaj dok nadju u VI i te "NOVA SERIJA", "NOVA SEZONA". :lol: :lol:

Nova TV HR to radi zadnjih 10+ godina.
Ja sam to prvi put vidio na Novoj TV, kasnije i na RTL HR, jedno vrijeme je i HRT isto to pisao.I da, dobro si kazao, unazad nekih deset godina je to aktuelno. Eno vidim neki dan da je i FTV počeo sa tim natpisima.
Čak sam nekad znao i na njemačkim TV kanalima to vidjeti, kao i na Rai Uno.
MTV

#494 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by MTV »

Nova TV je prva u exyu sa tim isticanjem. Od njemackih kanala to je uglavnom kod RTL-a, RTL II, VOX, SUPER RTL (ako na tom kanalu ima ista premijerno).
Ja sam za to, kad im je vec isti gazda, da maksimalno kopiraju original tj Novu TV HR. Mogli bi nas nekad obradovat nekom filmskom "TV Premijerom" jer na Novoj BH ima svega osim filmova. Imaju para :)
chakany

#495 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by chakany »

MTV wrote:Nova TV je prva u exyu sa tim isticanjem. Od njemackih kanala to je uglavnom kod RTL-a, RTL II, VOX, SUPER RTL (ako na tom kanalu ima ista premijerno).
Ja sam za to, kad im je vec isti gazda, da maksimalno kopiraju original tj Novu TV HR. Mogli bi nas nekad obradovat nekom filmskom "TV Premijerom" jer na Novoj BH ima svega osim filmova. Imaju para :)
Slažem se. Kad vidim one Pimkove filmove, tačno mi nije dobro :-) . Iako, kod Nove TV HR ne volim jedino što režu filmove, baš ih fino izrežu. I to se zna, godinama to rade, ali eto opet pogledam film na Novoj TV HR.
Bilo bi lijepo filmove vidjeti u HD, koje bi preuzimali možda od Nove TV.
MTV

#496 Re: Nova BH

Post by MTV »

Nova IN od 7. oktobra.
MTV

#497 Re: Nova BH

Post by MTV »

Image

Image
MTV

#498 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by MTV »

Image
Image
dembele

#499 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by dembele »

A šta tek reći za zvuk, milina jedna.
Baho kao da sa policijske motorole radi prenos. :)
chakany

#500 Re: Nova BH (Novi Pink bh)

Post by chakany »

Godina dana, a nisu u stanju teletext pokrenuti za tu godinu dana.
Nisam neki ljubitelj Željka Mitrovića, niti Pimk kanala, ali njemu svaka čast kad na svim Pimk kanalima sadržaji idu u isto vrijeme, dok na kanalima Nove TV to baš nije slučaj, pa tako Supertalent kasni 6 dana na Novoj BH u odnosu na Novu TV, serija Na granici isto tako kasni nekoliko epizoda (ali su je barem pustili na Novoj BH), dok serija Drugo ime ljubavi još nije poznato kada će početi na Novoj BH, a ista se već uveliko emituje na Novoj TV :-)
Mislim da su tu najveći propusti u kašnjenju emitovanja nekog sadržaja koji ide u susjednoj zemlji. To bi se trebalo pod hitno promjeniti.
Post Reply