Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post Reply
razuman_covjek

#476 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by razuman_covjek »

Na Balkanu ce biti velikih sukoba. Kao sto lijepo rece ovaj sasvim ok covek92 ovdje nista nije rijeseno. Kosovo, Republika Srpska, Sandzak, Vojvodina, Presevska dolina, Albanci u Makedoniji, srbi u Vukovaru i CG itd. Sve se to moze vrlo lako zapaliti. Realno svi se naoruzavaju a najjaci su Hrvati tu i niko im nista ne moze. Srbi i Bosnjaci su tu negdje sa tim da Bosnjaci dosta ulazu u uvoz iskusnih boraca iz Sirije itd. Ono sto se krije je da ih je u BIH sve vise i vise cak neke procjene govore da ih ima oko 300 000 jer dolaze kao turisti a ne idu nazad kuci. Svi znamo zasto dolaze ovdje. Znamo da su krvolocni i krvavo ce biti svakako. Takodjer Bosnjaci su povezani sa Pakistanom, Iranom, Egiptom i Turskom a to su sve odreda jake vojne sile. Rusija ima jedan cilj ovdje a to je da zakuha i to je ono sto ce se desiti. Albanci su isto spremni do zadnjeg da brane Kosovo pa cak i da uzimaju teritoriju od drugih (Makedonija i Presevska dolina). Takodjer Sandzak ima ambicije za sto vecom autonomijom i to se nekada mora desiti. Jednostavno ne mozes negirati volju naroda dovijeka. U dijaspori ima oko 500 000 sandzaklija i ljudi sa terena govore da su oni spremni da se vrate i ratuju ako bude trebalo. U BIH su se pokazali kao hrabri borci doduse ne kao arapi i ostali azijati. Pricu o RS i Vojvodini svi znamo. I tu ce biti pokusaja. Vojvodina ce sigurno pokusati odcjepljenje. RS ima problem sto je podijeljena na dva dijela i oko Brckog ce biti krvavo. U slucaju sukoba se ukljucuju i Hrvati oko Brckog jer nece dozvoliti srpske snage ponovo u Krajini jer znamo da srbi nikada nisu odustali od tih prostora. Cak je Mesic i rekao da ce odmah presjeci koridor u slucaju sukoba u BIH. Razumljivo je zasto. Moze se zakljuciti da ce zapadni dio RS-a nestati tj. da cemo nazalost opet gledati veliko iseljavanje srba sa tih prostora (koje neki podrugljivo nazivaju traktorijada). U CG cemo najvjerovatnije gledati bratoubilacki rat srba ili podjelu CG. Uglavno biti ce veselo i rezultat se ne moze predvidjeti. Covek92 veoma realno predstavlja situaciju i drago mi je da se slazemo.
House

#477 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by House »

:lol:
covek92

#478 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by covek92 »

archi_a wrote::lol: Ljudi, badava vam je! Stanovnik sa istoka srbije tumači i tabiri svjetsku politiku, geostrateške interese i odnose unutar regije. Ne razumijem fetish i potrebu za ubjeđivanjem.
Jeli devojcice(i ako nisi, nek ostane takav naziv) kakve veze ima odakle neki stanovnik tumaci i tabiri svetsku politiku?
Jel ti to imas vise prava da tumacis svetsku politiku zato sto si iz BIh?

Nije to tema ovde, ako nemas adekvatne odgovore, ne moras ni da odgovaras.

Nikog ja ne ubedjujem ja sam dosao da podelim i svoje misljenje na temu oko Kosova, valjda je fino cuti i drugu stranu.

Otvori neku temo o Srbiji i Kosovu i onda ocekuje da se fino ljudi nasladjuju kao sto svuda na ovom forumu rade i zavaravaju i tese sebe i onda ti smeta drugacije misljenje iz Srbije i drugacije vidjenje dogadjaja.
radostan dan

#479 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

razuman_covjek wrote:Na Balkanu ce biti velikih sukoba. Kao sto lijepo rece ovaj sasvim ok covek92 ovdje nista nije rijeseno. Kosovo, Republika Srpska, Sandzak, Vojvodina, Presevska dolina, Albanci u Makedoniji, srbi u Vukovaru i CG itd. Sve se to moze vrlo lako zapaliti. Realno svi se naoruzavaju a najjaci su Hrvati tu i niko im nista ne moze. Srbi i Bosnjaci su tu negdje sa tim da Bosnjaci dosta ulazu u uvoz iskusnih boraca iz Sirije itd. Ono sto se krije je da ih je u BIH sve vise i vise cak neke procjene govore da ih ima oko 300 000 jer dolaze kao turisti a ne idu nazad kuci. Svi znamo zasto dolaze ovdje. Znamo da su krvolocni i krvavo ce biti svakako. Takodjer Bosnjaci su povezani sa Pakistanom, Iranom, Egiptom i Turskom a to su sve odreda jake vojne sile. Rusija ima jedan cilj ovdje a to je da zakuha i to je ono sto ce se desiti. Albanci su isto spremni do zadnjeg da brane Kosovo pa cak i da uzimaju teritoriju od drugih (Makedonija i Presevska dolina). Takodjer Sandzak ima ambicije za sto vecom autonomijom i to se nekada mora desiti. Jednostavno ne mozes negirati volju naroda dovijeka. U dijaspori ima oko 500 000 sandzaklija i ljudi sa terena govore da su oni spremni da se vrate i ratuju ako bude trebalo. U BIH su se pokazali kao hrabri borci doduse ne kao arapi i ostali azijati. Pricu o RS i Vojvodini svi znamo. I tu ce biti pokusaja. Vojvodina ce sigurno pokusati odcjepljenje. RS ima problem sto je podijeljena na dva dijela i oko Brckog ce biti krvavo. U slucaju sukoba se ukljucuju i Hrvati oko Brckog jer nece dozvoliti srpske snage ponovo u Krajini jer znamo da srbi nikada nisu odustali od tih prostora. Cak je Mesic i rekao da ce odmah presjeci koridor u slucaju sukoba u BIH. Razumljivo je zasto. Moze se zakljuciti da ce zapadni dio RS-a nestati tj. da cemo nazalost opet gledati veliko iseljavanje srba sa tih prostora (koje neki podrugljivo nazivaju traktorijada). U CG cemo najvjerovatnije gledati bratoubilacki rat srba ili podjelu CG. Uglavno biti ce veselo i rezultat se ne moze predvidjeti. Covek92 veoma realno predstavlja situaciju i drago mi je da se slazemo.
voliki tekst nisi krajišnike pomeno?
spreca

#480 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

lotPi wrote: Ebiga nisam je kriv sto vecina Srba nemoze svariti cinjenicu da mi nismo poturice i manje vrijedni ljudi vec svoji na svome, ljudi koji hoce sva prava sa svakom djelicu svoje domovine (naravno to isto zelimo svima podjednako).
Ne zelimo aparthejde poput "RS"-a i nikada necemo htjeti.
U "RS"-u se samo jos toalet papit ne zove "Srpski toalet papir".
Toliko o ravnopravnosti!
srpski papir za srpske guzice i guzove :lol: :lol:
radostan dan

#481 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

jebo te, to ste u pravu...navukli nas na -violetu-....latini pokvareni.
stanojka...tako će se zvati, ako bog da.
The 51st State

#482 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by The 51st State »

radostan dan wrote:jebo te, to ste u pravu...navukli nas na -violetu-....latini pokvareni.
Jelte malo stid ovog coveka :o :D , mi pa mi pa mi, pa opet mi. Stan malo jebt
archi_a

#483 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by archi_a »

covek92 wrote:
archi_a wrote::lol: Ljudi, badava vam je! Stanovnik sa istoka srbije tumači i tabiri svjetsku politiku, geostrateške interese i odnose unutar regije. Ne razumijem fetish i potrebu za ubjeđivanjem.
Jeli devojcice(i ako nisi, nek ostane takav naziv) kakve veze ima odakle neki stanovnik tumaci i tabiri svetsku politiku?
Jel ti to imas vise prava da tumacis svetsku politiku zato sto si iz BIh?

Nije to tema ovde, ako nemas adekvatne odgovore, ne moras ni da odgovaras.

Nikog ja ne ubedjujem ja sam dosao da podelim i svoje misljenje na temu oko Kosova, valjda je fino cuti i drugu stranu.

Otvori neku temo o Srbiji i Kosovu i onda ocekuje da se fino ljudi nasladjuju kao sto svuda na ovom forumu rade i zavaravaju i tese sebe i onda ti smeta drugacije misljenje iz Srbije i drugacije vidjenje dogadjaja.
Čemo epiteti? :D Ti se ispisao i ispisao i iznio svoje mišljenje i zaključke. Naravno, na to imaš pravo i kao što sam već rekao, ovo možeš napisati na ovom forumu, a ovakvih foruma u regiji ima vrlo malo. Uglavnom su okolo fašistički, nacionalistički hadalji koji kolju, bar virualno, ako ne mogu fizički. Od članova do moderatora. Tako da mogu reći dobro došao na istinski, demokratski forum iz Bosne i Hercegovine. :-D A da se vratimo na početak, dakle, ti si svoje napisao, i tražiš da se poštuje, e sad ispoštuj i ti mene..... Mišljenja sam da je to što ti pišeš, kuVcu sviranje, a vrijeme će pokazati ko je bio u pravu. Rijeka Drina, na Drini granica, granični policajac se obraća: "Dobar dan, dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu“
JThomas

#484 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by JThomas »

ukratko - srbija se saginjati neće vol. 9329239292.
radostan dan

#485 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

The 51st State wrote:
radostan dan wrote:jebo te, to ste u pravu...navukli nas na -violetu-....latini pokvareni.
Jelte malo stid ovog coveka :o :D , mi pa mi pa mi, pa opet mi. Stan malo jebt
mene?
jok...
i ne citam sta pisete.
vidim, on sanja ruse i kineze, a neki od vas prekaljene isilovce.
samo nastavite...najjeftinija ste mi zabava, dok čekam mečeve na us open.
p206

#486 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by p206 »

japin_mutapi wrote:možda je ovo igra da istjeraju srbiju na čistac - da izađu sa prijedlogom bilo kakvim jer tako srbijai indirektno priznaje kosovo
napokon da neko ubode, Tači je jeben igrač
pustio priču o mijenjanju granica i ovi se primili, a nije ni bilo teško jer o tome sanjaju od kad znaju za sebe
spreca

#487 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

razuman_covjek wrote:Na Balkanu ce biti velikih sukoba. Kao sto lijepo rece ovaj sasvim ok covek92 ovdje nista nije rijeseno. Kosovo, Republika Srpska, Sandzak, Vojvodina, Presevska dolina, Albanci u Makedoniji, srbi u Vukovaru i CG itd. Sve se to moze vrlo lako zapaliti. Realno svi se naoruzavaju a najjaci su Hrvati tu i niko im nista ne moze. Srbi i Bosnjaci su tu negdje sa tim da Bosnjaci dosta ulazu u uvoz iskusnih boraca iz Sirije itd. Ono sto se krije je da ih je u BIH sve vise i vise cak neke procjene govore da ih ima oko 300 000 jer dolaze kao turisti a ne idu nazad kuci. Svi znamo zasto dolaze ovdje. Znamo da su krvolocni i krvavo ce biti svakako. Takodjer Bosnjaci su povezani sa Pakistanom, Iranom, Egiptom i Turskom a to su sve odreda jake vojne sile. Rusija ima jedan cilj ovdje a to je da zakuha i to je ono sto ce se desiti. Albanci su isto spremni do zadnjeg da brane Kosovo pa cak i da uzimaju teritoriju od drugih (Makedonija i Presevska dolina). Takodjer Sandzak ima ambicije za sto vecom autonomijom i to se nekada mora desiti. Jednostavno ne mozes negirati volju naroda dovijeka. U dijaspori ima oko 500 000 sandzaklija i ljudi sa terena govore da su oni spremni da se vrate i ratuju ako bude trebalo. U BIH su se pokazali kao hrabri borci doduse ne kao arapi i ostali azijati. Pricu o RS i Vojvodini svi znamo. I tu ce biti pokusaja. Vojvodina ce sigurno pokusati odcjepljenje. RS ima problem sto je podijeljena na dva dijela i oko Brckog ce biti krvavo. U slucaju sukoba se ukljucuju i Hrvati oko Brckog jer nece dozvoliti srpske snage ponovo u Krajini jer znamo da srbi nikada nisu odustali od tih prostora. Cak je Mesic i rekao da ce odmah presjeci koridor u slucaju sukoba u BIH. Razumljivo je zasto. Moze se zakljuciti da ce zapadni dio RS-a nestati tj. da cemo nazalost opet gledati veliko iseljavanje srba sa tih prostora (koje neki podrugljivo nazivaju traktorijada). U CG cemo najvjerovatnije gledati bratoubilacki rat srba ili podjelu CG. Uglavno biti ce veselo i rezultat se ne moze predvidjeti. Covek92 veoma realno predstavlja situaciju i drago mi je da se slazemo.
:thumbup: Baba Vanga ti nije ni do kljena :lol: :lol: :lol:
Leverage

#488 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Leverage »

Jesul Dunge Lange i Baba Vanga brat i sestra?
archi_a

#489 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by archi_a »

covek92 wrote:

Nema sta ja da prelazim Drinu, sa obe strane Drine zive Srbi, na jednoj obali u svojoj drzavi Srbiji na drugoj u svojoj drzavi u drzavi Republici Srpskoj za koju su se izborili.

Ako se Srbiji ucini zgodno da prikljuci Srpsku ili dodje do takvih promena u svetu da to nece izazivati nervozu i pretnje kod licemernih zapadnjaka, to ce uraditi bez da trepne niti ce pitati Bosnjake ili Hrvate kao sto ni Srbe niko nista nije pitao kad su ih gurali u nezavisne drzave, Hrvatsku i Bih.

Da ostane zabilježeno. Mislim da se na temu sa ovim nema šta pričati dalje. Negiranje zemlje Bosne i Hercegovine. A odlučit će onaj ko treba da odluči.
House

#490 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by House »

Nema sta ja da prelazim Drinu, sa obe strane Drine zive Srbi, na jednoj obali u svojoj drzavi Srbiji na drugoj u svojoj drzavi u drzavi Republici Srpskoj za koju su se izborili.
Image
razuman_covjek

#491 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by razuman_covjek »

spreca wrote:
Sve sam rekao pravo i kako jeste. 8-)
Leverage

#492 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Leverage »

Gusle moje drvo javorovo...
House

#493 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by House »

čuj država, državetina! :D
Haris.ba

#494 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Haris.ba »

Ipak mislim da je posteno da se vrati imovina Srbima u FBiH.

Narocito stanovi u koje je Alija naselio mudzahedine.
spreca

#495 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

razuman_covjek wrote:
spreca wrote:
Sve sam rekao pravo i kako jeste. 8-)
onih 300.000 iz Sirije ce vjerovatno na izborima imati svoju izbornu jedinicu :mrgreen:
spreca

#496 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

Haris.ba wrote:Ipak mislim da je posteno da se vrati imovina Srbima u FBiH.

Narocito stanovi u koje je Alija naselio mudzahedine.
i pobiti sve Lavove u Pionirskoj ...i Hnki podrezat malo stikle da vise ne gnjeci jaja komsijama :mrgreen:
JThomas

#497 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by JThomas »

hankina kajgana, pravi se sa dva prepeličja jajeta i jednom svinjskom viršlom.
Leverage

#498 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Leverage »

spreca wrote: i pobiti sve Lavove u Pionirskoj ...i Hnki podrezat malo stikle da vise ne gnjeci jaja komsijama :mrgreen:
Da se Hanka izuje.

I da se Ekrem nogira iz kuhinje.
razuman_covjek

#499 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by razuman_covjek »

spreca wrote: onih 300.000 iz Sirije ce vjerovatno na izborima imati svoju izbornu jedinicu :mrgreen:
Pa dobro nisu svi iz Sirije ima ih iz Iraka, Irana, Afganistana itd. Nista ne reci u vezi te izborne jedinice. Najvjerovatnije bi to bila neka vrsta Islamske Drzave Bosne, Sandzaka i Kosova ili IDBSK.
155_mm

#500 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by 155_mm »

radostan dan wrote:
Kada ce Srbija vratiti lovu od hidroelektrane u Zvorniku i Bajina basta.
kome?
pa onome kome pripada zapadna polovina rijeke drine, drzavi BiH punopravnoj clanici UN.
Post Reply