zomri wrote:
bojim se da ipak ne znaš, sorry. ako nisi rockista reci mi onda koja ti je omiljena stvar justina biebera? koja bling hip hop stvar? koji turbo folk album ti je najdraži? kontaš sad? rockizam znači traženje vrijednosti inherentnih rock muzici u drugim žanrovima koje sam nabrojao ranije. rockista si i ako slušaš samo hip hop koji je autentičan ili inovativan ili buntovnički...i ja sam rockista dobrim dijelom
jala i buba rade vrhunske pop stvari totalno usporedive sa stvarima na svjetskim listama. pogledaj reakcije stranaca na njihove pjesme da dobiješ neku sliku. s druge strane, puštao sam ove naše novovalne bendove strancima i reakcija je mahom bila u fazonu "just another rock band".
i za dubiozu je ista stvar. naši ljudi koji sviraju i pune dvorane širom svijeta (iznenadim se svaki put kad posjetim njihov page gdje sve sviraju) i pokušavaju me ubijediti da je to sranje. jest al u panjevima! pogledaj uživo koncert dubioze ako već nisi, pa ćeš da vidiš kakav je to bend.
E evo je sad djetinjasto.

Koja ti je omiljena pjesma? Gdje smo to...u vrtiću?

A jel može Britney ili Taylor umjesto Bibera?
Bojim se da si ti proširio definiciju onoga što je rockizam do neslućenih granica. A u svojoj samoj suštini definicija rockizma je prilično sužena
kao i i ljudi koji juj se povinuju, a uglavnom je vezana za stav da je rock muzika superiorna nad ostalom popularnom muzikom, kao i puritanski
način na koji se svira, sa isključivo pravim instrumentima, sa tehnički vještim muzičarima, bez elektronskih dodataka itd.
A ovaj tvoj stav da je neko automatski rockista, ako nikada nije poslušao modernu pop pjesmu, hip hip ili turbo folk je smiješan.

Zar neko
jednostavno može ne imati afiniteta prema nekoj vrsti muzike, ili imati više prema jednoj nego prema drugoj?
Evo sad si na mala vrata uveo i turbo folk u raspravu.

Za tu muziku mogu zaista reći da ne slušam. Razlozi za to nemaju veze sa
rockizmom, već sa činjenicom da će ta muzika mene uvijek podsjećati na balkanski mentalitet i ratove na ovim prostorima i ovu kaljužu
u kojoj se valjamo već 20 i više godina za koje vrijeme je turbo folk bio soundtrack, dok je sve drugo utihnulo.