Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
emric

#476 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by emric »

Dope_Man wrote:Tvoja potreba da svakog pojedinacno na temi citiras, pri tom popljujes svakog kome ova dvojica nisu vrhunac umjetnosti, dovoljno govori.
Nikoga popljuvao, nikada rekao da je vrhunac umjetnosti.

Da je dobar posao, trud i kvalitet u pitanju - to tvrdim i dalje.

A ovi koji se bez ikakvih argumenata jave da popljuju nečiji trud, vjerovatno iz vlastitih frustracija što ni u čemu nikakav uspjeh nisu napravili, oni su ti koji govore o sebi. Pun ih je internet, pljuju sve što živi i svakoga ko radi. Ja bez problema čestitam svakome ko napravi dobar posao. ;)
klosar pravi

#477 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by klosar pravi »

Jeste ljudi govore da je sranje jer nisu napravili nista u svom životu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dope_Man

#478 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Dope_Man »

Da smo mi neki isfrustrirani ljudi zbog licnih neuspjeha kakvima nas vidis pljuvali bi sve po redu. Ali ne, popljuvali smo dvojca iz teme, pri tom naveli razloge zasto to sto danas stvaraju smatramo smecem i ljudi evo vec 20 stranica navode dobre primjere muzike po njihovom misljenju. Licno sam napisao, i postavio, raniju pjesmu Corellija koju smatram jednom od najboljih diss pjesama koje ikad cuh medju balkanskim reperima. Toliko o pljuvanju ovoga sto sad rade iz frustracije mojim licnim neuspjesima, a ne zbog toga sto eto pobogu mozda jednostavno mislim da to nije kvalitetna muzika.
xoklix

#479 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by xoklix »

Ma ni sekunde više nisam doobar, zbog te bunde od pola milioona 8-)
BadBoy

#480 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Izađe tema na kraju na neku dobru diskusiju. Ima ljudi, znaju znanje :D

Konkretno, smatram da su Jala i Buba napustili neke okvire rap & hip-hopa, mislim da su trasirali neki svoj, zaseban pravac ilitiga žanr. Folk-hop ili tako nešto
pirpa

#481 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pirpa »

Dope_Man wrote:Da smo mi neki isfrustrirani ljudi zbog licnih neuspjeha kakvima nas vidis pljuvali bi sve po redu. Ali ne, popljuvali smo dvojca iz teme, pri tom naveli razloge zasto to sto danas stvaraju smatramo smecem i ljudi evo vec 20 stranica navode dobre primjere muzike po njihovom misljenju. Licno sam napisao, i postavio, raniju pjesmu Corellija koju smatram jednom od najboljih diss pjesama koje ikad cuh medju balkanskim reperima. Toliko o pljuvanju ovoga sto sad rade iz frustracije mojim licnim neuspjesima, a ne zbog toga sto eto pobogu mozda jednostavno mislim da to nije kvalitetna muzika.
Jesi li slušao odgovor na Bubin diss...

[youtube]https://youtu.be/EDwI7GlCcus[/youtube]
Dope_Man

#482 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Dope_Man »

pirpa wrote: Jesi li slušao odgovor na Bubin diss...

[youtube]https://youtu.be/EDwI7GlCcus[/youtube]
Jesam jos kad se sve to aktivno desavalo, ali po meni tehnicki Akaweli nije bio ni blizu Correlija, da oduzmemo od obojice Eminemov beat i sve, Corelli je fluidniji (mada je i od Akawelija to jedna od boljih). Koliko se sjecam ovaj Akaweli je haman svaki mjesec izbacivao neki album, mixtape il nesto.. imao ih je jedno 20 u to vrijeme bar :lol:
nineinchnails

#483 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by nineinchnails »

Smetljarnik. nemam riječi gadjenja na njihovu pojavu, imena i muzički šljam koji prave.
Čuj brat. Kome si ti brat medjede?
zomri

#484 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote: Znam ja vrlo dobro o čemu se radi u rockizmu, i nikada se nisam identifikovao sa poimanjem rocka kao žanra postavljenog na tron kao neko opšte mjerilo kvalitete sve muzike. Pa valjda to i sam znaš ako si iole čitao moje upise na drugim temama, i muziku koju slušam.

Ali sve to mi ne objašnjava ovoliku defanzivnost na ovoj temi i uvlačenje kompletnog rap žanra u to. Je li to neko stvarno od vas misli da
su Jala i Buba po kvaliteti na nivou bilo kojeg od vrhunskih izvođača ovog žanra iz Amerike? Eto vi koji ste dovoljno čuli Jale i Bube, da li
mi možete dati iskren i pošten odgovor? :zoka:

Ovakav si ti zomri bio i na onoj temi o Dubiozi Kolektiv. I tad mi to nije imalo smisla, sad još manje. :zoka: :mrgreen: I nemoj reći da je
i tu riječ o rockizmu. :skoljka: :mrgreen:
bojim se da ipak ne znaš, sorry. ako nisi rockista reci mi onda koja ti je omiljena stvar justina biebera? koja bling hip hop stvar? koji turbo folk album ti je najdraži? kontaš sad? rockizam znači traženje vrijednosti inherentnih rock muzici u drugim žanrovima koje sam nabrojao ranije. rockista si i ako slušaš samo hip hop koji je autentičan ili inovativan ili buntovnički...i ja sam rockista dobrim dijelom :)

jala i buba rade vrhunske pop stvari totalno usporedive sa stvarima na svjetskim listama. pogledaj reakcije stranaca na njihove pjesme da dobiješ neku sliku. s druge strane, puštao sam ove naše novovalne bendove strancima i reakcija je mahom bila u fazonu "just another rock band".

i za dubiozu je ista stvar. naši ljudi koji sviraju i pune dvorane širom svijeta (iznenadim se svaki put kad posjetim njihov page gdje sve sviraju) i pokušavaju me ubijediti da je to sranje. jest al u panjevima! pogledaj uživo koncert dubioze ako već nisi, pa ćeš da vidiš kakav je to bend.
klosar pravi

#485 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by klosar pravi »

Ma dubioza je vrh kad pricamo o svjetskoj sceni kakav crni balkan.
BadBoy

#486 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

zomri wrote: bojim se da ipak ne znaš, sorry. ako nisi rockista reci mi onda koja ti je omiljena stvar justina biebera? koja bling hip hop stvar? koji turbo folk album ti je najdraži? kontaš sad? rockizam znači traženje vrijednosti inherentnih rock muzici u drugim žanrovima koje sam nabrojao ranije. rockista si i ako slušaš samo hip hop koji je autentičan ili inovativan ili buntovnički...i ja sam rockista dobrim dijelom :)
U hip-hopu ovi elitisti se zovu backpackeri :D
Henry Chinaski

#487 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Henry Chinaski »

Image
beni-bu-man

#488 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

Henry Chinaski wrote:Image
xoklix

#489 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by xoklix »

Image
dale cooper

#490 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote: bojim se da ipak ne znaš, sorry. ako nisi rockista reci mi onda koja ti je omiljena stvar justina biebera? koja bling hip hop stvar? koji turbo folk album ti je najdraži? kontaš sad? rockizam znači traženje vrijednosti inherentnih rock muzici u drugim žanrovima koje sam nabrojao ranije. rockista si i ako slušaš samo hip hop koji je autentičan ili inovativan ili buntovnički...i ja sam rockista dobrim dijelom :)

jala i buba rade vrhunske pop stvari totalno usporedive sa stvarima na svjetskim listama. pogledaj reakcije stranaca na njihove pjesme da dobiješ neku sliku. s druge strane, puštao sam ove naše novovalne bendove strancima i reakcija je mahom bila u fazonu "just another rock band".

i za dubiozu je ista stvar. naši ljudi koji sviraju i pune dvorane širom svijeta (iznenadim se svaki put kad posjetim njihov page gdje sve sviraju) i pokušavaju me ubijediti da je to sranje. jest al u panjevima! pogledaj uživo koncert dubioze ako već nisi, pa ćeš da vidiš kakav je to bend.
E evo je sad djetinjasto. :D Koja ti je omiljena pjesma? Gdje smo to...u vrtiću? :mrgreen: A jel može Britney ili Taylor umjesto Bibera? :D
Bojim se da si ti proširio definiciju onoga što je rockizam do neslućenih granica. A u svojoj samoj suštini definicija rockizma je prilično sužena
kao i i ljudi koji juj se povinuju, a uglavnom je vezana za stav da je rock muzika superiorna nad ostalom popularnom muzikom, kao i puritanski
način na koji se svira, sa isključivo pravim instrumentima, sa tehnički vještim muzičarima, bez elektronskih dodataka itd.
A ovaj tvoj stav da je neko automatski rockista, ako nikada nije poslušao modernu pop pjesmu, hip hip ili turbo folk je smiješan. :D Zar neko
jednostavno može ne imati afiniteta prema nekoj vrsti muzike, ili imati više prema jednoj nego prema drugoj?
Evo sad si na mala vrata uveo i turbo folk u raspravu. :mrgreen: Za tu muziku mogu zaista reći da ne slušam. Razlozi za to nemaju veze sa
rockizmom, već sa činjenicom da će ta muzika mene uvijek podsjećati na balkanski mentalitet i ratove na ovim prostorima i ovu kaljužu
u kojoj se valjamo već 20 i više godina za koje vrijeme je turbo folk bio soundtrack, dok je sve drugo utihnulo.
insomnia78

#491 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by insomnia78 »

Zato su svabe klale uz Wagnera
I ne zaboravite da au genercije “nasih” koljaca odrasle u zlatnom dobu “kada se placao porez na sund”. Sve je to prdimahovina
dezurni_ucenik

#492 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

insomnia78 wrote:Zato su svabe klale uz Wagnera
I ne zaboravite da au genercije “nasih” koljaca odrasle u zlatnom dobu “kada se placao porez na sund”. Sve je to prdimahovina

kad je krenula masovna ekspanzija turbofolka?, pa za vrijeme rata. Znas i sam ko im je ikona bila a i sada im je zakletva. Nije Rambo Amadeus pjevo cetnicima u Vukovaru vec Nada Topcagic i Era Ojdanic .
insomnia78

#493 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by insomnia78 »

A nasi slusali sta?
dezurni_ucenik

#494 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

insomnia78 wrote:A nasi slusali sta?

Shopena i Mocarta :oops: . Znas i sam sta sam htio da kazem.
dale cooper

#495 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Da, dosta istih stvari, što i jeste najžalosnije i najtragičnije. :| Ali dežurni je u pravu, turbo folk jeste poguran od strane Miloševićevog režima
kao lagana zabava i distrakcija za mase. To je poznata stvar. Tako da je taj srpski nacionalizam neodvojiv dio turbo folka, bez obzira na pokušaje
liberalizacije i prilagođavanja u zadnje dvije decenije.
dezurni_ucenik

#496 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

dale cooper wrote:
Da, dosta istih stvari, što i jeste najžalosnije i najtragičnije. :| Ali dežurni je u pravu, turbo folk jeste poguran od strane Miloševićevog režima
kao lagana zabava i distrakcija za mase. To je poznata stvar. Tako da je taj srpski nacionalizam neodvojiv dio turbo folka, bez obzira na pokušaje

A vamo Tudjman gurao cro dance scenu. Pa se onda srpski turbofolk uvezao sa cro danceom pa su nastali neki novi produkti, pa su se ti produkti danas nadovezali na edm i trap muziku i imamo ovo sto sad imamo.
zomri

#497 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:

E evo je sad djetinjasto. :D Koja ti je omiljena pjesma? Gdje smo to...u vrtiću? :mrgreen: A jel može Britney ili Taylor umjesto Bibera? :D
Bojim se da si ti proširio definiciju onoga što je rockizam do neslućenih granica. A u svojoj samoj suštini definicija rockizma je prilično sužena
kao i i ljudi koji juj se povinuju, a uglavnom je vezana za stav da je rock muzika superiorna nad ostalom popularnom muzikom, kao i puritanski
način na koji se svira, sa isključivo pravim instrumentima, sa tehnički vještim muzičarima, bez elektronskih dodataka itd.

A ovaj tvoj stav da je neko automatski rockista, ako nikada nije poslušao modernu pop pjesmu, hip hip ili turbo folk je smiješan. :D Zar neko
jednostavno može ne imati afiniteta prema nekoj vrsti muzike, ili imati više prema jednoj nego prema drugoj?
Evo sad si na mala vrata uveo i turbo folk u raspravu. :mrgreen: Za tu muziku mogu zaista reći da ne slušam. Razlozi za to nemaju veze sa
rockizmom, već sa činjenicom da će ta muzika mene uvijek podsjećati na balkanski mentalitet i ratove na ovim prostorima i ovu kaljužu
u kojoj se valjamo već 20 i više godina za koje vrijeme je turbo folk bio soundtrack, dok je sve drugo utihnulo.
Rockism is the belief in the superiority of certain rock music values, which often results in discrimination and prejudice against other forms of popular music.
hajde trolaj nekog drugog :mrgreen:
dale cooper

#498 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

dezurni_ucenik wrote:
dale cooper wrote:

A vamo Tudjman gurao cro dance scenu. Pa se onda srpski turbofolk uvezao sa cro danceom pa su nastali neki novi produkti, pa su se ti produkti danas nadovezali na edm i trap muziku i imamo ovo sto sad imamo.
Da, desile su se razne mutacije. Ali to što usvojili moderne produkcijske standarde ne mijenja suštinu turbo folka.
dale cooper

#499 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:

Rockism is the belief in the superiority of certain rock music values, which often results in discrimination and prejudice against other forms of popular music.
hajde trolaj nekog drugog :mrgreen:
Rockism is essentially a prejudiced attitude to any form of popular music that doesn't conform to the values of rock music (in the most narrow and conventional sense of the term.) The most obvious example of this is the tendency of middle-aged fans of 'classic rock' to describe any music that involves the overt use of electronic instruments as not 'real music'.
:kakoste:
dezurni_ucenik

#500 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

dale cooper wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Da, desile su se razne mutacije. Ali to što usvojili moderne produkcijske standarde ne mijenja suštinu turbo folka.
:thumbup:
Govno ostaje govno, dzaba sminkanje, uljepsavanje.
Post Reply