Ilegalni migranti u BiH
- Oligarh
#477 Re: Migranti
Why do you want to go to England?
England good, I speak English, money.
Blago Engleskoj
Nažalost, BiH postaje Calais Evrope.
- Connaisseur Karlin
#478 Re: Migranti
prosto uzivam citati nasekirane forumashe/ice

-
ujkasam
#479 Re: Migranti
Ovo je pocetak. Ja vjerujem da ce arapi krenuzi milionski prema evropi kroz koju godinu.
- Connaisseur Karlin
#480 Re: Migranti
moji prijatelji su bili u Varazdinu, vojan kasarana i skola je bila blizu, morali su se prijaviti tokom izlaska iz kasarneHendrix wrote:Kakvi ba Gasinci, bio sam u Dalmaciji u kampu, nikakve kontrole nije bilo izlazaka, pa nije bio konc logor.vjesticanametli wrote: U kojem si kampu bio, ako se moze znati? Hvala unaprijed u gasincima u kukuruznim poljima nije bilo skole.....ako je taj kamp....bila sam mozda mjesec il 2 tamo i ne mogu potvrditi ove navode....mozda kasnije nakon ljeta 92 da je tako bilo....ali nisi mogao napustiti kamp bez dozvole tj pisanog odobrenja....zato ne poredi nas pls s ovim hajvanima....nit smo koga silovali i pipkali nit smo mogli bez papira hodat DZaba rat
Sad ispada ja lazem, kako hocete ako vam je lakse mozete tako kontati. Znam sta sam vidio i dozivio, nisam spominjao silovanja ne pretjerujte, ali bilo je krimosa dosta koji su se odmah povezali sa lokalcima naravno. Bruka dezertera koji su lezali po citav dan cekajuci vrijeme rucka ili vecere i glavni cilj je bio bjezanija dalje u zemlje EU (zvuci poznato?), bio je i cuveni indicent kad je policija upala da ih trazi i lik se maskiro u zenu pokrivenu da izbjegne mobilizaciju.
Uglavnom, odgovorno tvrdim da je 80% ljudi u kampu bilo totalno necivilizovano i glavna opsesija im je bila kradja humanitarne i prodavanje stvari na pijacama. I dan danas ne kontam kako su oni talijanski i spanski volonteri izdrzali mjesecima da budu sa kretenima koji su ih samo pljackali ili im furali prosjacku pricu ne bi li im dali koji dinar. Kad se sjetim onih tuznih faca koje su montirali humanitarcima ne bili im dali sta, pa da idu na pijacu da tuse. Cim se ljudi okrenu oni pricaju ko ih jebe imaju oni para,jebat ih, debili talijanski...i tome slicno.
I tu ja povlacim paralelu sa ovim migrantima, ljudi dodju da ti pomognu ti njih pljackas i jebes im familiju samo zato jer si neandertalac brate, zatucani sa dna kace.
Fukara jebena, nemam druge rijeci.
moji priajtleji u Splitu su bili u hotelu, nko ih nije kontrolirao
zelim sretan zivot svim migrantima
-
zero72
#481 Re: Migranti
a sto ih ne smjeste u ona arapska naselja, zjape prazne kuce po Tarcinu, Blazuju, Ilijasu....
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#482 Re: Migranti
Kako ce biti kada nam dodju turisti Arapi ? Hocel ovi trcati za njima moliti ih i otimati im?
Prosle godine forum plakao zbog Arapa a evo i ove
Prosle godine forum plakao zbog Arapa a evo i ove
- Edin H.
#483 Re: Migranti
Connaisseur Karlin wrote:prosto uzivam citati nasekirane forumashe/ice![]()
- Logovan
#484 Re: Migranti
Ima li kakve policije dole kod parka?
Ako ih nema, zašto ih nema? Misle da nema potrebe da nadgledaju migrante?
- Oligarh
#485 Re: Migranti
9 minuta pameti, pa neka se neki naslađuju. Prosto za uživati. A ni datum dolaska Erdogana nije daleko. Zašto, kako, to će nam se samo kazati.
Objavljeno 6.aprila, a zasjedanje na temu izbjeglica na zapadnobalkanskoj ruti Doma lordova je bilo u oktobru prošle godine.
-
splinter
#486 Re: Migranti
Nema policije. Naleti ponekad patrola. Njihova procjena je da nema potrebe!Logovan wrote:Ima li kakve policije dole kod parka?![]()
![]()
- Logovan
#487 Re: Migranti
Bože sačuvaj.splinter wrote:Nema policije. Naleti ponekad patrola. Njihova procjena je da nema potrebe!Logovan wrote:Ima li kakve policije dole kod parka?![]()
![]()
Zato ima potrebe sjediti redovno po kafićima, pekarama, itd.
- radiša
#488 Re: Migranti
Nemaju vremena od kladionice i kafa,eto zasto ih nema.Logovan wrote:Ima li kakve policije dole kod parka?![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#489 Re: Migranti
pda , da nemamo takve zabrinute forumashe/ice, ne bi ni tema bla ovako interesantnaEdin H. wrote:Connaisseur Karlin wrote:prosto uzivam citati nasekirane forumashe/ice![]()
![]()
volonitaram dijelenje iburpfena svim nasekiranim na temi
- radiša
#490 Re: Migranti
Ne valja se naslađivat tuđim mukama-problemima karlin.
- triconja
#491 Re: Migranti
Kao sto rekoh, polozaj na socioekonomskoj ljestvici odredjuje stopu kriminaliteta, a ne geografska lokacijaHendrix wrote:Pa upravo je tu fol, ti nisi vidio nas sljam...ja jesam.Men_of_Numenor wrote:Pa ne možete porediti naše ljude koji su protjerani i ove koji veze sa ratom nemaju! Ne možeš porediti ljude iz bivše SFRJ sa šljamom iz Libije, Iraka, Sirije itd.
Protjeran ili ne, to nema veze sa ponasanjem u zemlji koja te primi. Bio sam i ja protjeran puskom pa nisam krao jebene cesme i WC solje (da, jednom su skinuli i wc solju i prodali je) jer sam naviko da imam jebeni WC u kuci, kontas?
- Connaisseur Karlin
#492 Re: Migranti
radiša wrote:Ne valja se naslađivat tuđim mukama-problemima karlin.
- Alternativac1
#494 Re: Migranti
Znači ovi migranti su nam trebali ko čir na guzici... Samo su nam oni falili... 
- Nisrin
#495 Re: Migranti
I sta i kad dodju? Ja svakako ne idem na socijalu, vec LEGALNO, SA PAPIRIMA DA RADIMstakasa wrote:
Meni se cini da si ti najzabrinutija da ne dodu prije tebe
Druga stvar, puna ih je Evropa, ali su barem zbrinuti, dobili su stanove/kuce, novac, nisu ni gladni ni zedni,,,ima svega istina, ali ima i postenih koji zele da rade i integriraju se u drustvo, a sta je kod nas stiglo?!
- Nisrin
#496 Re: Migranti
pirmin wrote:Al brine se za nasu Nanu a prodje kraj nje kao kraj drveta.![]()
Istu ovu pricu citam kod "zabrinutih" Svaba.
Za razliku od tebe i tebi slicnih se BRINEM ZA NASE NANE, sta si ti ucinio kao dobro djelo danas, jucer, ovih dana? Ne seri, pusti se suplje price, cim neko ima drugacije misljenje odmah je budala!
- stakasa
#497 Re: Migranti
Pa zasto si tako sigurna da oni idu na socijalu? Zivit na socijali se ne isplati, zasto ne raditi za pet puta vece pare.Nisrin wrote:I sta i kad dodju? Ja svakako ne idem na socijalu, vec LEGALNO, SA PAPIRIMA DA RADIMstakasa wrote:
Meni se cini da si ti najzabrinutija da ne dodu prije tebe![]()
Druga stvar, puna ih je Evropa, ali su barem zbrinuti, dobili su stanove/kuce, novac, nisu ni gladni ni zedni,,,ima svega istina, ali ima i postenih koji zele da rade i integriraju se u drustvo, a sta je kod nas stiglo?!
Ma bezveze prica. Jadni su i zato ih se i mrzi i prezire
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#498 Re: Migranti
Kakvih pet puta veće pare, pričamo o ljudima koji dolaze iz zemalja koje su na nivou svijesti 18 stoljeća, ljudi su divljaci, i to je tako. Istina boli, bujrum opletite.
- Logovan
#500 Re: Migranti
Pa nešto kao i mi.liaar wrote:Kakvih pet puta veće pare, pričamo o ljudima koji dolaze iz zemalja koje su na nivou svijesti 18 stoljeća, ljudi su divljaci, i to je tako. Istina boli, bujrum opletite.