Nije budala, nego ima lizing.Warashii wrote:Tvoj slucaj ne mora biti pravilo.UterivacDugoga wrote:Warashii wrote:
Ja sam kupovao nova i prodavao nakon godinu/dvije sa 15-20 hiljada na satu. Od auta koje imam, jedno auto je 2005 godiste i presao je oko 100 hiljada.
Danas sutra da ga prodajem,i recimo stavim na pik,zamisli koliko likova ce da se nadje po kojekakvim forumima koji ce linkati auto i diskutovati jel presao 300 hiljada ili sam mu kupio servisnu knjigu za cvaju na ebay.Mislis da je to pravedno?
Medjutim tu ima ono jedno rjesenje,kada dodje eventualno konkretna musterija,samo ga uputis da se obrati ovlastenom servisu po svim pitanjima...
Sta je 15-20 000km jednom liku u Njemackoj koji je maksuz kupio skupljeg, po svemu, dizelasa?
Nije ga kupio zbog toga garant.
Nisam rekao da nema slucajeva gdje se auta prodaju sa malim kilometrazama ali jedan prosjecni bosanac to sebi tesko moze priustiti.
Pa nije niko budala da kupi auto za 80 000KM i nakon predjenih 50 000km za 2-3 godine ga prodaje za 40 000KM.
Kod nas se vecinom dovoze vozila sa 200 000+ jer samo takva su se priblizila plateznoj moci nasih ljudi.
Mjenja nakon 3 godine svoje vozilo da je najbolje na svijetu za novo. Jer mu firma ima povlastice a tako se neofirno gura autoindustrija.