Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
BarbaDue

#476 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by BarbaDue »

Jedva čekam kada Mirsad dođe u BiH i počne javno istupati, tek tada možemo očekivati reakcije i buđenje ove teme.

Nadam se da će pojedincima pokazati kako se osvajaju simpatije i glasovi.
putokaz1

#477 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by putokaz1 »

BarbaDue wrote:Jedva čekam kada Mirsad dođe u BiH i počne javno istupati, tek tada možemo očekivati reakcije i buđenje ove teme.

Glasovi se osvajuju
Organizuj-plati-dovuci-ubaci-glasaj mjesto njega- i tako redom svako selo
BarbaDue

#478 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by BarbaDue »

to ti iz iskustva?
neon-x

#479 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Koja god partija se odluci da ga podrzi povlaci vrlo mudar potez. SDP kad bi to uradio napravili bi veliku stvar za sebe pokazujuci da im nije stalo samo do fotelje i vratili bi povjerenje onih koji hoce radikalnije promjene ili koji do sada nisu izlazili na izbore.
putokaz1

#480 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by putokaz1 »

BarbaDue wrote:to ti iz iskustva?
višegodišnje
Organizacija na selima je pola posla
Lukavac SDA pobjedi na selima i osvoji 12 mandata i budu najačai a u Gradu uvjek izgube.
Uz popularnost potrebna je i organizacija
Organozacija-Bugarski voz-Infrastruktura-Načelnici,ministri-Tajkuni sve doprinosi rezultati uz Popularnost koju sad niko nema
Roccohljup

#481 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

neon-x wrote:Koja god partija se odluci da ga podrzi povlaci vrlo mudar potez. SDP kad bi to uradio napravili bi veliku stvar za sebe pokazujuci da im nije stalo samo do fotelje i vratili bi povjerenje onih koji hoce radikalnije promjene ili koji do sada nisu izlazili na izbore.
najbolje bi bilo da to uradi grupa stranaka tzc. ljevice....da jasno pokazu svima da im nije do ličnog interesa. Ne mora to biti ni mirsad ali da bude neko ko nije član niti jedne stranke,......a ovako svi samo svoje guraju ....fotelja je majka :D :D :D
Novak20

#482 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

neon-x wrote:Koja god partija se odluci da ga podrzi povlaci vrlo mudar potez. SDP kad bi to uradio napravili bi veliku stvar za sebe pokazujuci da im nije stalo samo do fotelje i vratili bi povjerenje onih koji hoce radikalnije promjene ili koji do sada nisu izlazili na izbore.
:lol: :lol:

A to treba neka partija podržati čovjeka o kojem praktično ne zna ništa ?

Što ga ne podrži SDA, svakako radi u njihovom interesu. :D
Alfons Kauders

#483 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Alfons Kauders »

BarbaDue wrote:Jedva čekam kada Mirsad dođe u BiH i počne javno istupati, tek tada možemo očekivati reakcije i buđenje ove teme.

S obzirom na to da Mirsad nema blage veze o politici, cisto sumnjam da ce pobrati simpatije. Doduse, mozda ih upravo zato i pobere - narod je toliko glup da ce traziti kandidata koji nema pojma o cemu prica, kao i oni.
BarbaDue

#484 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by BarbaDue »

Ja ću mu baš iz razloga što nema smisla za politiku dati glas. Ima on smisla zato za stvari koje život čine boljim i ljepšim.

Kurve odjebaus!!!
Alfons Kauders

#485 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Alfons Kauders »

Dakle, nedostatak kvalifikacija je pozeljan, kao sto sam se i plasio...
sinuhe

#486 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sinuhe »

U Bosni se politikom bave inace provjereni kadrovi. Konakovic vec vazi za iskusnog politicara te je osnovao stranku. Suljagic je guru socijaldemokratije a dobicete i sultaniju. :lol:
BarbaDue

#487 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by BarbaDue »

Misliš na kvalifikacije tipa, prvi mandat je dobio na onu foru, drugi na ovu i tako redom jedno 4-5 mandata? E takvih imaš na pretek.
Roccohljup

#488 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:

S obzirom na to da Mirsad nema blage veze o politici, cisto sumnjam da ce pobrati simpatije. Doduse, mozda ih upravo zato i pobere - narod je toliko glup da ce traziti kandidata koji nema pojma o cemu prica, kao i oni.
Ako ćemo iskreno, rijetko koji kandidat i ima pojma (od ovih dosadašnjih)......al su zato svi experti za javašluk, kriminal, korupciju, nepotizam....... :D :D :D
Alfons Kauders

#489 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Alfons Kauders »

BarbaDue wrote:Misliš na kvalifikacije tipa, prvi mandat je dobio na onu foru, drugi na ovu i tako redom jedno 4-5 mandata? E takvih imaš na pretek.
Mislim na poznavanje materije.

Ne znam koji je tvoj problem, niti me zanima.
Nadzorna_ploca

#490 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nadzorna_ploca »

Inace nasi nazovi politicari na vlasti poznaju materiju.
neon-x

#491 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Alfons Kauders wrote:Dakle, nedostatak kvalifikacija je pozeljan, kao sto sam se i plasio...
Ne znam na kakav nedostatak kvalifikacija mislis s obzirom da je daleko najkvalifikovaniji kandidat i formalno i iskustveno. Skolovao se i doktorirao u oblasti nauke za koju se opredjeljuju samo inteligentni ljudi i danas a pogotovo prije rata. Blistava naucna karijera bez mrlje a sa kilometarskim spiskom objavljenih radova. Profesorska karijera na americkim fakultetima, dekan i osnivac jednog fakulteta, direktor univerzitetskog instituta, dobitnik nagrade grada u kojem zivi...

Pored akademske karijere bavio se i prakticnom primjenom znanja osnivajuci kompanije, radio za americku vladu simulacije kompleksnih sistema za Afganistan i neke druge zemlje. Gotovo cijeli zivot posvetio izucavanju kompleksnih sistema i njihovim upravljanjem sto drzave i jesu u stvari. Da ga itekako politika zanima vidi se na magistriranju javne uprave na Harvardu. Da ga politika u BiH itekako zanima dokazao je aktivnostima u Americi kroz cijelo vrijeme svog boravka tamo osnivajuci bosansko-americku akademiju umjetnosti i nauka, okupljajuci nase intelektualce i biznismene, saradnjom sa domacim fakultetima, ozbiljnim lobiranjem za BiH u Americi, izmedju ostalog i u Kongresu, uspostavljanjem veza sa Bidenom, itd...

Bas me zanima na kakav nedostatak kvalifikacija mislis i sta je to sto pojma nema o cemu prica? Ako mozes navesti nekog politicira ili kandidata koji ima pojma i koji je po tebi kvalificiran pa da i mi kako kazes "glupi" koji hocemo glasati za Mirsada ga mozemo uporediti sa njim i mozda promijeniti misljenje.
Alfons Kauders

#492 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Alfons Kauders »

Pa hajde, ako je tako bajan, divan i sposoban, daj da vidimo neke javne nastupe, intervjue, izbornu platformu.

Ja bih rado glasao za njega... Kad bi imao za sta - jer ovako blage veze nemam sta covjek uopste zastupa.

Vidim, mnogim nije ni bitno sto nemaju pojma sta covjek zapravo nudi, vec im je samo dovoljno da je novo lice.
Alfons Kauders

#493 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Alfons Kauders »

Nadzorna_ploca wrote:Inace nasi nazovi politicari na vlasti poznaju materiju.
Ne znam koliko je znaju, ali ja npr. znam njih. Mirsada ne znam i nemam pojma sta covjek zagovara.

Nemate ni vi koji ga gurate, ako niste primjetili...
Nadzorna_ploca

#494 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nadzorna_ploca »

Alfons Kauders wrote:
Ne znam koliko je znaju, ali ja npr. znam njih. Mirsada ne znam i nemam pojma sta covjek zagovara.

Mi koji ga guramo kazes. :lol:
neon-x

#495 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Alfons Kauders wrote:Pa hajde, ako je tako bajan, divan i sposoban, daj da vidimo neke javne nastupe, intervjue, izbornu platformu.

Ja bih rado glasao za njega... Kad bi imao za sta - jer ovako blage veze nemam sta covjek uopste zastupa.

Vidim, mnogim nije ni bitno sto nemaju pojma sta covjek zapravo nudi, vec im je samo dovoljno da je novo lice.
Mislio sam da znas s obzirom da si zakljucio da Mirsad nema blage veze o onome o cemu prica i da nije kvalificiran. A da je narod glup sto ce glasati za njega takvog nekvalificiranog.
putokaz1

#496 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by putokaz1 »

Narod je glup
Iako se SDA dijeli na frakcije
NZBLOK NBL NIP PDA
Najviše šansi ima Kandidat ili Kandidatkinja SDA
Jer narod na selu i Ruralnom gradiću ima takvu percepciju
Previše kandidata, što bi bilo normalno da ima drugi krug,koji govore isto:''Oni vladaju 20 godina kradu nas lažu,mi će mo uraditi,poboljšati,otjerati ih...''
Mirsad može dobiti glasove kao nezavisni smao u Sarajevu i Tuzli tj u gradskim sredinama ta dva grada,ali ako dobije podršku npr SDP ili SDP+GS može da pobjedi,jer SDP imai seosku(ruralno gradsku) infrastrukturu koja može parirati SDA-u,koji je pomalo oslabljen
Mirsad kao osoba je OK,kao ministar ok,ali kao SDA plaćen da odvuče glasove od eventualne opozicije je bezveze
Pošto nemamo Opozicije,vrijedi parola kad je bal nek je maskenbal treba da se kandiduju još i Hadzifejs,Edin Džeko,ili Akademik Filipović kao nezavisni i započnu priču ''Oni otimaju 20 godina''
Nažalost mogućnost da SDA kandidat pobjedi je velika,ali ko zna možda nas neko na dan izbbora iznenadi ,možda baš Mirsad,Narod je GLUP a čuda su moguća
Alfons Kauders

#497 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Alfons Kauders »

Mene i dalje zanima da procitam nesto o njegovoj politici prije no sto ga podrzim, ali eto... Valjda imam previsoke standarde, pa me zanima sta zastupa osoba za koju glasam
insomnia78

#498 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by insomnia78 »

Cuj sta pa #budimodobrekomsije
neon-x

#499 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Alfons Kauders wrote:Mene i dalje zanima da procitam nesto o njegovoj politici prije no sto ga podrzim, ali eto... Valjda imam previsoke standarde, pa me zanima sta zastupa osoba za koju glasam
Ma vidim da imas cim zakljucujes da nije kvalificiran i da covjek nema pojma o politici i onome o cemu prica i da su glupi oni koji glasaju za njega, iako ti uopce nemas pojma o cemu taj covjek prica niti si upoznat s njim.
Smrcak15

#500 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Alfons Kauders wrote:

da si malo u toku ovu teme vidio bi masa klipova i tekstova o njegovim izjavama pa cak se objavio dokument 2030 sta on zagovara
Locked