Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post Reply
kiligonzales

#476 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kiligonzales »

stakasa wrote:Ma bezveze je nametati im predstavnike glasajuci za Komsica. Bez obzira na sav bezobrazluk HDZ-a
Nije vala, kad se uzme koketiranje sa Dodikom i antidrzavnicko djelovanje i blokade.

Covic je okarakterisan kao kamen spoticanja od strane MZ u BiH.

Ali sto je najgore, kad nacionalistima dogori do nokata kako je govorio rhm. Durakovic, dogovorice se oni, bojim se da ce Komsica preteci promjenom izbornog zakona implementacijom odluke Sejdic-Finci prema preporukama EU i suda za ljudska prava u Strazburu, pa bi Komsic mogao postati ostali. :D
stakasa

#477 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by stakasa »

kiligonzales wrote:
stakasa wrote:Ma bezveze je nametati im predstavnike glasajuci za Komsica. Bez obzira na sav bezobrazluk HDZ-a
Nije vala, kad se uzme koketiranje sa Dodikom i antidrzavnicko djelovanje i blokade.

Ali sto je najgore, kad nacionalistima dogori do nokata kako je govorio rhm. Durakovic, dogovorice se oni, bojim se da ce Komsica preteci promjenom izbornog zakona implementacijom odluke Sejdic-Finci prema preporukama EU i suda za ljudska prava u Strazburu, pa bi Komsic mogao postati ostali. :D
A razmisli kakva je moralna gnjida Zeljko Komsic pa pristaje na ovu ulogu. Nema od tog covjeka nista vjeruj mi
Altsa

#478 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Altsa »

stakasa wrote:
kiligonzales wrote:

A razmisli kakva je moralna gnjida Zeljko Komsic pa pristaje na ovu ulogu. Nema od tog covjeka nista vjeruj mi
Gnjida? o cemu ti pricas. Hrvat je kao i svaki iz kamenjara i ima pravo da se takmici za mjesto u predsjednistvu. ne lupaj rastikarske gluposti.
stakasa

#479 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by stakasa »

Pa sto ga hrvatska baza ne izabere kada je Hrvat kao i svaki drugi? Biraju ga Bosnjaci da napakoste Hrvatima. Pravi covjek budalu od sebe
GeeTnT

#480 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by GeeTnT »

Cuj moralna gnjida...lol
kiligonzales

#481 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kiligonzales »

stakasa wrote:
kiligonzales wrote:

A sto je moralna gnjida?

Pricamo o politici, ne o etici. Za kaj gospon Covica nebi odavno trebali gledati u zatvoru, NE? Sudeci po podrsci njemu, on je visoko moralan covjek. :D
GeeTnT

#482 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by GeeTnT »

stakasa wrote:Pa sto ga hrvatska baza ne izabere kada je Hrvat kao i svaki drugi? Biraju ga Bosnjaci da napakoste Hrvatima. Pravi covjek budalu od sebe
Sjecas li se nadrealista i one legendarne „ne mogu dvije kifle balansirat sa somunom“...
kiligonzales

#483 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kiligonzales »

stakasa wrote:Pa sto ga hrvatska baza ne izabere kada je Hrvat kao i svaki drugi? Biraju ga Bosnjaci da napakoste Hrvatima. Pravi covjek budalu od sebe
Pa hrvatska baza su samo oni Hrvati privrzeni HDZ i njihovom narodnom saboru, nedo bog drugacije misliti i zivjeti dalje od Škutoristana Covicevog, a biti Hrvatom.
kolobok

#484 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kolobok »

The BEN10 wrote:
I da - sami su sebi birali vođe koji su ih užasnom politikom natjerali da idu...
Razlog zašto Hrvati zadnjih godina masovno odlaze je zato što mogu. Bila je užasna politika i prije 10 godina, pa nisu masovno odlazili.

A realno, ta užasna politika zlih hrvatskih vođa nije ništa užasnija od užasne politike bošnjačkog i srpskog vodstva, samo što je Bošnjacima i Srbima bez hrvatske putovnice malo kompliciranije pobjeći u EU. Ako i čim se otvore granice, egzodus Bošnjaka i Srba će biti još masovniji od ovoga što danas gledamo s Hrvatima.
horkesh

#485 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by horkesh »

kolobok wrote:
The BEN10 wrote:
I da - sami su sebi birali vođe koji su ih užasnom politikom natjerali da idu...
Razlog zašto Hrvati zadnjih godina masovno odlaze je zato što mogu. Bila je užasna politika i prije 10 godina, pa nisu masovno odlazili.

A realno, ta užasna politika zlih hrvatskih vođa nije ništa užasnija od užasne politike bošnjačkog i srpskog vodstva, samo što je Bošnjacima i Srbima bez hrvatske putovnice malo kompliciranije pobjeći u EU. Ako i čim se otvore granice, egzodus Bošnjaka i Srba će biti još masovniji od ovoga što danas gledamo s Hrvatima.
Pa, donekle tačno. Čim Srbija uđe u EU, može se očekivati sličan egzodus svih vlasnika srbijanskih pasoša. Također, znatan broj Hrvata i Srba emigrira u "matične zemlje", ne samo zbog posla.

S druge strane, pošto BiH nikad neće ući u EU, teško da se može očekivati nešto slično od Bošnjaka.
kiligonzales

#486 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kiligonzales »

HNS DAO ZELENO SVIJETLO DA RASPUSTE PARLAMENT FBIH :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hns-dao ... /180114043

Dobri Covic, dobri... :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#487 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by malakh »

daj mi samo jedan validan argument da je to namrtanje i potkrijepi ga slovom zakona.

samo mi nemoj o moralisanju kada spominjes hdz. i za koga glasaju sarajevski, tuzlanski, zenicki i dijelom srednjo bosanski hrvati i za koga ce u buducnosti glasati. i jos sam upratio da je df imala ili ima vijecnike u neumu i livnu, tako da malo je degutantna prica da ga podrzavaju iskljucivo i samo bosnjaci.
Hendrix

#488 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hendrix »

Image
Ci-Nick

#489 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Ci-Nick »

Glas za Komšića je glas za Bakira.
Niko od Bakirovih glasača neće glasati za Komšića.
Bosanac sam, opredijeljen za građansku BiH i jednog predsjednika, ali ovaj put želim glasati za nekog drugog bošnjačkog člana predsjedništva.
Roccohljup

#490 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Roccohljup »

Ci-Nick wrote:Glas za Komšića je glas za Bakira.
Bosanac sam, opredijeljen za građansku BiH i jednog predsjednika, ali ovaj put želim glasati za nekog drugog bošnjačkog člana predsjedništva.
Mojne samo Fahru......isto govno ko i bake....možda cak i gore.
cyprus

#491 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by cyprus »

Ja doduše vjerujem da se Željko samo šalio, i da ipak nije ozbiljan u svojoj nakani da se kandiduje...
Roccohljup

#492 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Roccohljup »

cyprus wrote:Ja doduše vjerujem da se Željko samo šalio, i da ipak nije ozbiljan u svojoj nakani da se kandiduje...
I meni je to prolazilo kroz glavu da nije neko ispitivanje pulsa, ali bogami sve mi se vise cini da je fakat ozbiljan. iako volim sto je time raspizdio UZP i što bi zapjenili da kojim cudom pobjedi, ipak mislim da su mu male sanse te da ce ovim samo više pomoci coviću (da mobilizira glasačko tijelo) i baketu (da odvuče bošnjačke glasače koji su protiv SDA da glasaju za cro člana predsjedništva).
cyprus

#493 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by cyprus »

Roccohljup wrote:
cyprus wrote:Ja doduše vjerujem da se Željko samo šalio, i da ipak nije ozbiljan u svojoj nakani da se kandiduje...
I meni je to prolazilo kroz glavu da nije neko ispitivanje pulsa, ali bogami sve mi se vise cini da je fakat ozbiljan. iako volim sto je time raspizdio UZP i što bi zapjenili da kojim cudom pobjedi, ipak mislim da su mu male sanse te da ce ovim samo više pomoci coviću (da mobilizira glasačko tijelo) i baketu (da odvuče bošnjačke glasače koji su protiv SDA da glasaju za cro člana predsjedništva).
Osim što će dodatno homogenizirat HDZ glasačko tijelo, i pogurat SDA, mislim da njegova popularnost nije ni približna kolika je bila prije 10-tak godina, tako da nisam uopšte uvjeren da bi pobijedio Čovića... Vrlo vrlo glupa odluka bi to bila...
Roccohljup

#494 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Roccohljup »

cyprus wrote:
Roccohljup wrote:
Osim što će dodatno homogenizirat HDZ glasačko tijelo, i pogurat SDA, mislim da njegova popularnost nije ni približna kolika je bila prije 10-tak godina, tako da nisam uopšte uvjeren da bi pobijedio Čovića...
Ma kakvi......al važno je ucestvovati :). Mislim da on upravo računa da bi taj dio bošnjaka iz revolta prema UZP glasao za njega a nikako iz toga sto ga vole i sto misle da je dobar kandidat.....a cilj ne bira sredstva.
Po meni jako loša procjena i odluka ljevice.....i iskreno se cudim da je SDP to olako progutao. Ovo je čisto lični interes ŽK. Ja sam se potajno nadao da ce ljevica izaci sa nekim stvarno dobrim kandidatom (tipa Kukića) te da ce se svi mobilizirati oko njega ili mozda cak i sa 2devedesetkom" vidjeti oko nekog kandidata.....al hebiga....sve se na kraju svodi na lične interese i fotelje. Hebo narod i drzavu.
dulekrele

#495 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by dulekrele »

samo Željko ostalo je sve talašika. :D
putokaz1

#496 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

Glasovi Ljevice će biti podijeljeni na
Željka
Emira
Senada
Sefera
Fahru
Mirsada
Ništa od pobjede
Ci-Nick

#497 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Ci-Nick »

Roccohljup wrote:
Ci-Nick wrote:Glas za Komšića je glas za Bakira.
Mojne samo Fahru......isto govno ko i bake....možda cak i gore.
Ako budu samo Fahro i Bake izbor, onda ću da glasam za Baketa i da ga biram sam sebi a ne da mi ga biraju nacionalisti. :lol:
kiligonzales

#498 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kiligonzales »

putokaz1 wrote:Glasovi Ljevice će biti podijeljeni na
Željka
Emira
Senada
Sefera
Fahru
Mirsada
Ništa od pobjede
Ne omalovazavajte nas koji glasamo kad nam se cejfne, nama je Komso Tile, jebo Covica, El Baketa i Fahru. Jedini koji bi s njime podijelio glasove kada bi bio kandidat SDP bio bi Becirovic.

Posto drzava ulazi u mozda najnestabilniji period od rata na ovamo jer para je u drzavi sve manje, a dugovi se mnoze, bojim se da bi mogli biti svjedoci tome da neke stranke kanditaturom losih imena sabotiraju sami sebe i drugima ostave ovo usrano breme svoga besposlicarenja, da bi igrali na neki novi ciklus i svoju pobjedu. :D

Posto politika kod nas ima hiljadu lica, vidjecemo sta ce se desiti... :D
kiligonzales

#499 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kiligonzales »

Roccohljup wrote:
cyprus wrote:
Roccohljup wrote:
Osim što će dodatno homogenizirat HDZ glasačko tijelo, i pogurat SDA, mislim da njegova popularnost nije ni približna kolika je bila prije 10-tak godina, tako da nisam uopšte uvjeren da bi pobijedio Čovića...
Ma kakvi......al važno je ucestvovati :). Mislim da on upravo računa da bi taj dio bošnjaka iz revolta prema UZP glasao za njega a nikako iz toga sto ga vole i sto misle da je dobar kandidat.....a cilj ne bira sredstva.
Po meni jako loša procjena i odluka ljevice.....i iskreno se cudim da je SDP to olako progutao. Ovo je čisto lični interes ŽK. Ja sam se potajno nadao da ce ljevica izaci sa nekim stvarno dobrim kandidatom (tipa Kukića) te da ce se svi mobilizirati oko njega ili mozda cak i sa 2devedesetkom" vidjeti oko nekog kandidata.....al hebiga....sve se na kraju svodi na lične interese i fotelje. Hebo narod i drzavu.
Pa da nam s Kukom bude kukanje ...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#500 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by malakh »

da ponovim, čuj hrvati će se zbog komšića mobilizirati oko hdza i čovića. i to pročitam od forumaša koje sam zaista smatrao ozbiljnima...

neka me neko prosvijetli, za koga su to hrvati glasali prije 10-15 godina i oko koga su se mobilizirali. :lol: :lol:

komšić je samo alibi da hdz argumentuje svoju mržnju prema bosni i hercegovini, a do neki dan su bili žrtve koje su tenkovima sklanjali sa vlasti...
Post Reply