Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#476 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by dječak sa šibicama »

Onda pokazes da ne ocekujes puno, mozda je zato pitao samo za sobu, ne i za stan, kao on skroman da se ovi u Frankfurtu ne prepadnu :D

Salim se malo.

Ima nase raje koja misle da kad dodjes u Ameriku, tamo te cekaju kuca, auto, posao, sve na pladnju.
To je bilo devedesetih, ko je bio pametan pa haplicirao za Kanadu, tamo je raja isla organizovano, dodjes ceka te smjestaj, stancic neki. Skola jezika pola godine, bonovi za hranu i odjecu, doskolovavanje, niko nije propao. Ali to su druga vremena bila. Ja konj nisam htio.

U Australiju recimo ni tada nisi mogao otici, jedino ako imas neke rodbine tamo, koja se pismeno obaveze da ce snositi troskove tvog pocetkog boravka. Amerika je manje vise primala ove iz Njemacke koji se nisu htjeli vratiti, i raju iz Srebrenice, Kladuse i slicno, najbolje su opcije imali bivsi logorasi koji su sa potvrdom UNHCR-a mogli birati volja im Amerika volja im Norveska volja im Novi Zeland, a znam ih koji nisu nista izabrali. Svega ima.
Streptokok

#477 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Streptokok »

sinuhe wrote:Neobican zahtjev da mu pogleda negdje sobu. Koliko je to cest vid stanovanja u Njemackoj? Sta reci rodjaku u Bosni :-?
Skonto rođak da je to navlakusa i da ovaj ustvari cilja na njegovu sobu pa dao petama vjetra.
meteorit135531

#478 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by meteorit135531 »

sinuhe wrote:Neobican zahtjev da mu pogleda negdje sobu. Koliko je to cest vid stanovanja u Njemackoj? Sta reci rodjaku u Bosni :-?
Imas WG (Wohn Gemeinschaft)! Prouci malo sta je to. :thumbup:
Pa vidis, sa BH papirima u Njemackoj ne mogu iznajmiti stan, onako turisticki.
Znas , ko u Bosni, treba mi stan na mjesec , evo ti buraz dvije stoje , necemo nista ovjeravati, ne treba ugovor o zakupu ni nista , vjeruj mi na moju rijec prevarantsku.

Nije to bas tako gora'm kod Svaba.

Ali nebitno to , snas'o sam se ja. :run:

Kaze stara narodna izreka, ako hoces da izgubis rodjaka ili prijatelja u Njemackoj, pitaj ga da ti pomogne oko posla ili smjestaja.
Odmah ces izgubiti i rodjaka i prijatelja. 2 u 1 paket.
atmel

#479 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by atmel »

deer_hunter wrote:
meteorit135531 wrote:Bosnjo dijasporac mora i uvijek ce pljuvat po Zapadu, jer se to od njega ocekuje
Naravno da je strasno bitno pokazati stvari onakvim kakve nisu. :bih:
Otud ona prica , dok platis stan , kiriju, rezije, hranu
Ne ostane ti nista, Nijemci su strasno hladni ljudi, Svedska je dosadna zemlja, nema se sta radit, klima je uzasna, odnos domaci-stranac , neka izmisljena diskriminacija na svakom cosku, Svabo hoce rad, nema se tamo vremena za izlaske, tamo je radno odijelo - pidzama, u Bosni je bolji zivot, sa svojim si narodom itd
Bosnjo dijasporac ce uciniti sve da ti zgadi Zapad, samo jer se boji da i ti dodjes.
Neka tebe u Bosni, zemljace a ja cu zaradjivati na Zapadu 2500 EUR netto, i govorit kako se ne moze fino zivjeti. :thumbup:

Ukratko - boje se konkurencije i ne zele da uspijes.
Uvijek su ljudi govorili kako je nas narod u dijaspori strasno zavidan i pakostan , sto se uveliko potvrdjuje.

Eto , svi mi imamo nekoga vani, a nikoga od njih neces cuti da govori pozitivne stvari o zivotu vani, uvijek su tu prisutne negativne konotacije i milion razloga zasto Zapad ne valja i zasto je bolje ostati u Bosni.
Niko ne daje ohrabrenje da se dodje, uvijek neko kukanje i skepticizam :-)

To su nasa posla. Zato se sad forsira ova, toboze diskriminacija. Prica im ide u stilu , jutros me gazda Nijemac nije prvog pozdravio na poslu, ja sam diskrimiran, nemojte vamo dolazit, ako Boga znate.

To je to. 8-)
sudeci po tvojim postovima ovo pises iz licnog iskustva. e sad mozda je dijaspora stvarno takva, a mozda je problem u tebi. mozda npr. nekog koga nisi ni j.e.b.ao 2% dok je bio u Bosni , sada smaras da te primi kod sebe i nadje ti posao, jer je vrlo rasprostranjeno misljenje kod nas da se ovi dijasporci svi druze sa direktorima, generalnim menadzerima BMW-a i da mogu ljude samo tako u firme ubacivati ko da su njihove. samo to uglavnom ne ide tako(ima izuzetaka naravno). sjebi brate i uci jezik, upisi medicinu u Sirokom(snadji se nekako za pare, stedi, ako treba nemoj pivu popit godinu dana), trazi na netu sta se trazi u npr.Njemackoj, samo u se i u svoj kljuse. ne ocekuj pomoc, jer ocito te ti ljudi koje prozivas ne dozivljavaju kao bitnog.Hoces ohrabrenje?? evo ti ohrabrenje, ima jarane posla u Njemackoj da se s.a.seres ko foka, hoces puno radno vrijeme, hoces dodatni posao do 450 eura bez poreza, nije bitno. ima, al nisu svi dostupni tebi sa bh.papirima, nazalost. zato trazi one poslove koji su ti dostupni i prekvalifikuj se za tu vrstu poslova.ove ekonomije i prava, to zaboravi osim ako nisi vec kakakv h.e.b.en strucnjak, al takvi vec imaju posao i u Bosni. hoces jos ohrabrenja??evo, sa 2 hiljade eura mozes zivjeti lijepo, osim ako ne trazis da zivis u centru npr.Minhena ko ovi sto traze stanove u centru Stockholma,Goteborga il sta vec.ima lijepih gradica i oko velikih gradova gdje stanarine i nisu toliko skupe. sa 2500 si Bog otac, cak i kad zivis kao samac, mozes svaki mjesec na stranu bar 500 eura. ko to moze u Bosni na stranu 1000 maraka mjesecno?? mogu princ Trezorijan i k.u.r.v.etina mu Se(na)bija, ima ih jos naravno, al 80% Bosanaca moze samo sanjati o tome.jasno da ti drustveni zivot nece biti kao u Bosni, jer jednostavno s tobom nisu tebi dragi ljudi, al ko te pita kakav ti je drustveni zivot kad nemas ni za kifle.
U Sloveniji našo poso i sredio vizu za dajidzu. Po dolasku živio kod mene a kasnije mu našo novi smještaj. Prijavio ga na moj stan, kasnije i ženi mu sredio papire da dodje u Sloveniju. Nije mi ručka nikad platio.Sjeti me se samo kad mu treba neka pomoć na općini.
uglavnomja

#480 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

gore je to uobicajeno za studente i za samce ... iznajme veiki stan i 4-5 judi dijeli troskove, zajednicka kuhinja i wc ili wc-ovi ...

ali ovo za rodjaka ... :-)

sta ce rodjak gledati? nece rodjak sebi iznajmiti sobu, a meteoru je niko nece iznajmiti ... jer je stranac, bez posla, plate, 3 platne liste, bez tromjesecnog depozita, bez preporuka ...

i na to dodati osebujnu licnost :D

svasta je rodjo mog'o procitati izmedju redova
DearJohn

#481 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

Streptokok wrote:
probook wrote:Najjace je kada dijaspora kuka po sistemu: platis hranu, stan, prevoz, lizing, odjecu, za djecu sta treba oko skole, vrtica itd. i ne ostane ti nista (navodno) . Kako seru to je najstrasnije, pa ovde kod nas ako platis hranu i gorivo ne osta ti ni za sta drugo :lol:
I onda dolaze u bosnu i kupuju nekretnine. Tako im nabiju cijene da mi koji ovdje zivimo od nasih plata ne mozemo za zivota ni garazu kupiti. Bagra dezerterska, trebalo bi im zabraniti kupovinu nekretnina.
Iz dijaspore ko je šta htio kupit za ovih dvadeset godina uglavnom je kupio, po mom mišljenju. Sumnjam da će dijaspora kupovat u nekom većem obimu u budućnosti. Tako da nam je dijaspora nabila cjene nekretnina, bar u SA, ne pije vode. Ja se više pitam ko je sve kupio novogradnju na centralnim lokacijama (uglavnom je sve prodano) i po tim cjenama od domaćih ako ćemo pravo.
DearJohn

#482 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

uglavnomja wrote:za meteora :D

dvije hipoteticke situacije

1. ti si kao neki sef u firmi u kojoj je sarajevo glavni brend i treba da zaposlis recimo portparola firme
imas 3 kandidata
1. sarajlija sa sarajevskom diplomom unsa
2. lik iz nekog manjeg mjesta sa kiseljackom diplomom
3. sandzaklija sa sandzackom diplomom i naglaskom :D

koga ces zaposliti?

2. postoji neki razvikani auto, statusni simbol za neke ljude i podrucja ... ali taj auto nije toliko dobar koliko izgleda ... jer mu nesto fali, recimo napravljen je za izuzetno visoke - niske ljude
i kad 100 prosjecnih ljudi koji su vozili taj auto kazu da to ne valja, nadje se par desetina drugih koji NISU vozili taj auto da kazu da lazu :-) samo zato da ovi ne bi kupili taj auto i ugrozili im taj status 8)

inace, neki dan si napisao totalno kontra post, o stvarnim problemima, diskrimnaciji blabla skroz dobar post
Meteorit je troll koji vas loži sa svojim postovima...
deer_hunter

#483 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by deer_hunter »

atmel wrote:
U Sloveniji našo poso i sredio vizu za dajidzu. Po dolasku živio kod mene a kasnije mu našo novi smještaj. Prijavio ga na moj stan, kasnije i ženi mu sredio papire da dodje u Sloveniju. Nije mi ručka nikad platio.Sjeti me se samo kad mu treba neka pomoć na općini.
Lijepo od tebe, to ti je dobra skola, sljedeci put ces razmisliti da li da nekog primis ili ne. Ja primio jarana, ko brat mi.Hvala bogu snasao se, ima svoj stan, a sad imam nekog uz sebe. Kontao dovesti rodjaka jos jednog.Prvo prica bila dolazi on sam, pa kad se snadje i nadje smjestaj doveo bi zenu i dijete da bi mi poslije poceo provlaciti kroz pricu kako on ne moze bez njih ni dana valjda ocekujuci da ja kazem sta ima veze, dodjite sve troje, sta fali da se ja i djevojka i vas troje malo dzumbusamo u dvosobnom stanu. Jbg ja mu rekao kako stvari stoje i sad sam najgori :mrgreen:
Streptokok

#484 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Streptokok »

DearJohn wrote:
Streptokok wrote:
probook wrote:Najjace je kada dijaspora kuka po sistemu: platis hranu, stan, prevoz, lizing, odjecu, za djecu sta treba oko skole, vrtica itd. i ne ostane ti nista (navodno) . Kako seru to je najstrasnije, pa ovde kod nas ako platis hranu i gorivo ne osta ti ni za sta drugo :lol:
I onda dolaze u bosnu i kupuju nekretnine. Tako im nabiju cijene da mi koji ovdje zivimo od nasih plata ne mozemo za zivota ni garazu kupiti. Bagra dezerterska, trebalo bi im zabraniti kupovinu nekretnina.
Iz dijaspore ko je šta htio kupit za ovih dvadeset godina uglavnom je kupio, po mom mišljenju. Sumnjam da će dijaspora kupovat u nekom većem obimu u budućnosti. Tako da nam je dijaspora nabila cjene nekretnina, bar u SA, ne pije vode. Ja se više pitam ko je sve kupio novogradnju na centralnim lokacijama (uglavnom je sve prodano) i po tim cjenama od domaćih ako ćemo pravo.
Ne, i dan danas kupuju, kako skupe pare. Ima i domacih ali nedovoljno da bi se odrzale ovako visoke cijene stanova.
DearJohn

#485 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

dječak sa šibicama wrote:Sa druge strane, rodica, udata u Danskoj, muz taksista zaradi 4-5 milja eura otprilike (tako kaze, ako ne laze) ona radi u vrticu sa djecom takodje dobra plata, zive dobro, kupili stan odavno otplatili, ljetuje se po Spaniji, Francuskoj, obavezno i u Makarskoj kad se dodje ljeti ugorazde, svaki put noviji auto se voza, fakticki luksuziraju ljudi. Iza nove godine bili u Dubaiju.
Svi im na FB pisemo "joj bas ste slatki, uzivate jelde, toplo dole", svi kontamo u glavi "pu ova dijaspora samo putuje a sljeglo od krava i ovaca" i tako to...
Kako brate u Danskoj na taksiju zaradi 5 000 EUR, jel na ruke? Jel radi 24 sata svaki dan u sedmici?
mousstapha

#486 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Vi imate neke izrode vani, pa vam ostave seena kad se javite :D Meni drug pomogo oko puno stvari, a nisam mu stigo ni reci da dolazim u isti grad, nego preko drugog jarana sazno.
DearJohn

#487 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

deer_hunter wrote:
meteorit135531 wrote:Bosnjo dijasporac mora i uvijek ce pljuvat po Zapadu, jer se to od njega ocekuje
Naravno da je strasno bitno pokazati stvari onakvim kakve nisu. :bih:
Otud ona prica , dok platis stan , kiriju, rezije, hranu
Ne ostane ti nista, Nijemci su strasno hladni ljudi, Svedska je dosadna zemlja, nema se sta radit, klima je uzasna, odnos domaci-stranac , neka izmisljena diskriminacija na svakom cosku, Svabo hoce rad, nema se tamo vremena za izlaske, tamo je radno odijelo - pidzama, u Bosni je bolji zivot, sa svojim si narodom itd
Bosnjo dijasporac ce uciniti sve da ti zgadi Zapad, samo jer se boji da i ti dodjes.
Neka tebe u Bosni, zemljace a ja cu zaradjivati na Zapadu 2500 EUR netto, i govorit kako se ne moze fino zivjeti. :thumbup:

Ukratko - boje se konkurencije i ne zele da uspijes.
Uvijek su ljudi govorili kako je nas narod u dijaspori strasno zavidan i pakostan , sto se uveliko potvrdjuje.

Eto , svi mi imamo nekoga vani, a nikoga od njih neces cuti da govori pozitivne stvari o zivotu vani, uvijek su tu prisutne negativne konotacije i milion razloga zasto Zapad ne valja i zasto je bolje ostati u Bosni.
Niko ne daje ohrabrenje da se dodje, uvijek neko kukanje i skepticizam :-)

To su nasa posla. Zato se sad forsira ova, toboze diskriminacija. Prica im ide u stilu , jutros me gazda Nijemac nije prvog pozdravio na poslu, ja sam diskrimiran, nemojte vamo dolazit, ako Boga znate.

To je to. 8-)
sudeci po tvojim postovima ovo pises iz licnog iskustva. e sad mozda je dijaspora stvarno takva, a mozda je problem u tebi. mozda npr. nekog koga nisi ni j.e.b.ao 2% dok je bio u Bosni , sada smaras da te primi kod sebe i nadje ti posao, jer je vrlo rasprostranjeno misljenje kod nas da se ovi dijasporci svi druze sa direktorima, generalnim menadzerima BMW-a i da mogu ljude samo tako u firme ubacivati ko da su njihove. samo to uglavnom ne ide tako(ima izuzetaka naravno). sjebi brate i uci jezik, upisi medicinu u Sirokom(snadji se nekako za pare, stedi, ako treba nemoj pivu popit godinu dana), trazi na netu sta se trazi u npr.Njemackoj, samo u se i u svoj kljuse. ne ocekuj pomoc, jer ocito te ti ljudi koje prozivas ne dozivljavaju kao bitnog.Hoces ohrabrenje?? evo ti ohrabrenje, ima jarane posla u Njemackoj da se s.a.seres ko foka, hoces puno radno vrijeme, hoces dodatni posao do 450 eura bez poreza, nije bitno. ima, al nisu svi dostupni tebi sa bh.papirima, nazalost. zato trazi one poslove koji su ti dostupni i prekvalifikuj se za tu vrstu poslova.ove ekonomije i prava, to zaboravi osim ako nisi vec kakakv h.e.b.en strucnjak, al takvi vec imaju posao i u Bosni. hoces jos ohrabrenja??evo, sa 2 hiljade eura mozes zivjeti lijepo, osim ako ne trazis da zivis u centru npr.Minhena ko ovi sto traze stanove u centru Stockholma,Goteborga il sta vec.ima lijepih gradica i oko velikih gradova gdje stanarine i nisu toliko skupe. sa 2500 si Bog otac, cak i kad zivis kao samac, mozes svaki mjesec na stranu bar 500 eura. ko to moze u Bosni na stranu 1000 maraka mjesecno?? mogu princ Trezorijan i k.u.r.v.etina mu Se(na)bija, ima ih jos naravno, al 80% Bosanaca moze samo sanjati o tome.jasno da ti drustveni zivot nece biti kao u Bosni, jer jednostavno s tobom nisu tebi dragi ljudi, al ko te pita kakav ti je drustveni zivot kad nemas ni za kifle.
Sa 2 000 EUR i ne možeš živjet nešto baš ljepo pa ni u manjim mjestima u npr. Švedskoj. Manji dvosoban stan u tim mjestima kirija je oko 700 EUR. Pa struja, telefon, mobilni, kola, osiguranje i ostalo nužno. Ti bi da uštediš još 500 EUR. Šta da jedeš mjesec dana, kikiriki? Kila teleće šnicle ti je (ako nećeš da ganjaš po kojekakvim arapskim lokalima) preko 50 KM. Smanji brate...
Last edited by DearJohn on 13/01/2018 17:16, edited 1 time in total.
DearJohn

#488 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

“Ne, i dan danas kupuju, kako skupe pare. Ima i domacih ali nedovoljno da bi se odrzale ovako visoke cijene stanova.[/quote]”

Ja ti kažem u ovih par zadnjih novogradnji na dobrim lokacijama u gradu kolko sam ja upoznat skoro ništa dijaspora nije kupila, možda dole na Stupu ili dalje, to ne znam. Ne moraš mi vjerovat. Ako ne smatraš dijasporom Sandzak :-)
deer_hunter

#489 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by deer_hunter »

DearJohn wrote: S 2 000 EUR ne možeš živjet nešto baš ljepo ni u manjim mjestima u npr. švedskoj. Manji dvosoban stan kirija 700 EUR. Pa struja, telefon, mobilni, kola, osiguranje i ostalo nužno. Ti bi da uštediš još 500 EUR. Šta da jedeš mjesec dana, kikiriki? Kila teleće šnicle ti je (ako nećeš da ganjaš po kojekakvim arapskim lokalima) preko 50 KM. Smanji brate...
citaj pazljivije, sa 2000 u Njemackoj u manjim sredinama zivis lijepo, sa 2500 zivis lijepo plus mozes tih 500 stoja na stranu. Za Svedsku ne bih znao, bio u posjeti jednom i to je to.
hoces troskove, evo za samacki zivot,bukvalno moji troskovi dok sam sam zivio:
800 eura dvosoban stan sa bukvalno svim mogucim troskovima internet, tv pretplata, garaza (ovo je jos skupo, moze se naci jos jeftinije)
200 eura hrana mjesecno(ne smatram telecu sniclu nekim specijalitetom niti je jedem svaki dan,cesto kuham)
200 eura osiguranje auta plus benzin mjesecno(zdravstveno ti placa firma)
300 na izlaske mjesecno(u stvarnosti neces ni toliko potrositi budimo realni,rad u smjenama to ne dopusta)
200 na odjecu mjesecno(ovo je stvarno nategnuto, nema sanse da cu 200 bacat na odjecu mjesecno)
Odbi to sve od 2000 i ostane ti 3 stoje, sad dodaj jos 500, 8 stoja...al eto lupi jos 3 stoje na neki kredit i ostane ti 500
Znaci normalan zivot u nekom gradicu od 10 000 do 20000 stanovnika.Ee sad ako ces stan na Marienplatzu u Minhenu, vecerati telecu sniclu svaki drugi dan u restoranu, kupovati majice od 150, 200 eura onda se slazem da se ne moze. Al eto meni teleca snicla ne predstavlja smisao lijepog zivota, tebi mozda da. meni je draza snicla od klempe :mrgreen:
DearJohn

#490 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

deer_hunter wrote:
DearJohn wrote: S 2 000 EUR ne možeš živjet nešto baš ljepo ni u manjim mjestima u npr. švedskoj. Manji dvosoban stan kirija 700 EUR. Pa struja, telefon, mobilni, kola, osiguranje i ostalo nužno. Ti bi da uštediš još 500 EUR. Šta da jedeš mjesec dana, kikiriki? Kila teleće šnicle ti je (ako nećeš da ganjaš po kojekakvim arapskim lokalima) preko 50 KM. Smanji brate...
citaj pazljivije, sa 2000 u Njemackoj u manjim sredinama zivis lijepo, sa 2500 zivis lijepo plus mozes tih 500 stoja na stranu. Za Svedsku ne bih znao, bio u posjeti jednom i to je to.
800 eura dvosoban stan sa bukvalno svim mogucim troskovima internet, tv pretplata, garaza (ovo je jos skupo, moze se naci jos jeftinije)
200 eura hrana mjesecno(ne smatram telecu sniclu nekim specijalitetom niti je jedem svaki dan,cesto kuham)
300 na izlaske mjesecno(u stvarnosti neces ni toliko potrositi budimo realni,rad u smjenama to ne dopusta)
200 na odjecu mjesecno(ovo je stvarno nategnuto, nema sanse da cu 200 bacat na odjecu mjesecno)
Odbi to sve od 2000 i ostane ti 3 stoje, sad dodaj jos 500, 8 stoja...al eto lupi jos 3 stoje na neki kredit i ostane ti 500
Znaci normalan zivot u nekom gradicu od 10 000 do 20000 stanovnika.Ee sad ako ces stan na Marienplatzu u Minhenu, vecerati telecu sniclu svaki drugi dan u restoranu, kupovati majice od 150, 200 eura onda se slazem da se ne moze. Al eto meni teleca snicla ne predstavlja smisao lijepog zivota, tebi mozda da. meni je draza snicla od klempe :mrgreen:
Jbg ne jedem klempu, ali kontam da se jeftinije prodje ako se klempo i proizvodi od klempe mlate. Kontam i da je mozda razlika u cjenama izmedju Njemacke i Švedske a i razlika je izmedju 2 500 i 2 000 EUR (kako si naveo u prvom postu)...Ja mogu samo o Švedskoj pričat pošto sam na relaciji SA-SWE, ostale zemlje ko turista.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#491 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Grad od 10 do 20 milja :roll:
moonca

#492 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

DearJohn wrote:
deer_hunter wrote:
Jbg ne jedem klempu, ali kontam da se jeftinije prodje ako se klempo i proizvodi od klempe mlate. Kontam i da je mozda razlika u cjenama izmedju Njemacke i Švedske a i razlika je izmedju 2 500 i 2 000 EUR (kako si naveo u prvom postu)...Ja mogu samo o Švedskoj pričat pošto sam na relaciji SA-SWE, ostale zemlje ko turista.
Zasto si iznajmio dvosoban stan?
300 za izlaske - tu se moglo smanjiti.
200 za hranu - ne izgleda puno --ali zasto se mora teletina jesti - naveo si kao primjer mozda
200 za odjecu- je puno -- kupujes po snizenjima dobru robu, i ne treba ti toliko.

Ima naroda da je alergican na klempu i proizvode. :-)
uglavnomja

#493 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

ne znam kako se to zove u njemackoj, ali 'vamo gore je dvosoban stan jedna spavaca i jedna dnevna, vrlo cesto zajedno sa kuhinjom
deer_hunter

#494 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by deer_hunter »

moonca wrote: Zasto si iznajmio dvosoban stan?
300 za izlaske - tu se moglo smanjiti.
200 za hranu - ne izgleda puno --ali zasto se mora teletina jesti - naveo si kao primjer mozda
200 za odjecu- je puno -- kupujes po snizenjima dobru robu, i ne treba ti toliko.

Ima naroda da je alergican na klempu i proizvode. :-)
Pa mogao sam, al volim da sam komotan i da mi neko moze u posjetu doci. Ovo ostalo sam napuhao cijene,citaj i ono u zagradama. U stvarnosti ne trosim toliko ni na odjecu ni na izlaske, ali sam zelio pokazati da se moze ustedjeti 500 eura mjesecno sa platom od 2500.

P.S.ko je alergican na klempu nek mezi telecu sniclu, sta mu ja mogu :D
ne znam kako se to zove u njemackoj, ali 'vamo gore je dvosoban stan jedna spavaca i jedna dnevna, vrlo cesto zajedno sa kuhinjom
spavaca, dnevna, a kuhinja posebno...ti zovi kako hoces, meni je to dvosoban stan :mrgreen:
HAVANA

#495 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Od klempe najskuplja meza izadje.Skuplji od snicle izadje.Prsute,pa jos valja paskog sira i maslina i svasta... :D
Bloo
Globalna šefica

#496 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bloo »

HAVANA wrote:Od klempe najskuplja meza izadje.Skuplji od snicle izadje.Prsute,pa jos valja paskog sira i maslina i svasta... :D
Oj paski sir i masline :cry:
moonca

#497 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

Taj sir je precjenjen.
Ako ga probas nakon nekog francuskog ili talijanskog -- :shock: zalosno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#498 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote:
HAVANA wrote:Od klempe najskuplja meza izadje.Skuplji od snicle izadje.Prsute,pa jos valja paskog sira i maslina i svasta... :D
Oj paski sir i masline :cry:
:D
Bloo
Globalna šefica

#499 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bloo »

moonca wrote:Taj sir je precjenjen.
Nek si nam rekla :mrgreen: jos da si nastavila kod nas u...
Covjek ponudio dobar combo. Ja zaslinila.

Ja volim cheese in general...treba samo sira jest.
moonca

#500 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

Bloo wrote:
moonca wrote:Taj sir je precjenjen.
Nek si nam rekla :mrgreen: jos da si nastavila kod nas u...
Covjek ponudio dobar combo. Ja zaslinila.

Ja volim cheese in general...treba samo sira jest.
uf .......

Nije ti bas dobro jesti samo sira. :-) eto, necu napisati zasto. :D
Post Reply