Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post Reply
pirpa

#476 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by pirpa »

Ma znam ja to dobro drug.. zato mu i govorim da ne vjerujem srpskim historicarima..
asurbanipal

#477 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by asurbanipal »

Kejn wrote:
Odkad si ti Bošnjak kume?

Od septembra 1993.
asurbanipal

#478 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by asurbanipal »

kiligonzales wrote:
Ma mnogi Srbi su kolaborirali sa nacistima i fasistima, pa jeli Nedic antifasista, Draza takodjer, Đujić se po Splitu vozo u jeku rata sa svojim Četaljima, nerijetko i sa sebi suprostavljenim Ujama odradjivali zajednicke akcije protiv Partizana, rijetki su bili casni i fatali se Partizana.

Upravo danas fanovi ovih ljudi dijele lekcije ko je dobar ako ne dok pjevaju "Sjenice nova Srebrenice"...

I Srbi će naći opravdanje za Nedića - "srpsku majku" i za popa Đujića koji je spašavao srpsku nejač po Lici od krvoločnih ustaša.

Za mene nema razlike između srpskog, bošnjačkog ili hrvatskog govneta. Govno je govno. Ono vazda smrdi i smrdit će.

Kod vas nacional-romatičara, govno iz sopstvene avlije je uvijek ljepšeg mirisa i ukusa, od onog iz tuđe.
Ommadawn

#479 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Ommadawn »

asurbanipal wrote:
kiligonzales wrote:
Ma mnogi Srbi su kolaborirali sa nacistima i fasistima, pa jeli Nedic antifasista, Draza takodjer, Đujić se po Splitu vozo u jeku rata sa svojim Četaljima, nerijetko i sa sebi suprostavljenim Ujama odradjivali zajednicke akcije protiv Partizana, rijetki su bili casni i fatali se Partizana.

Upravo danas fanovi ovih ljudi dijele lekcije ko je dobar ako ne dok pjevaju "Sjenice nova Srebrenice"...

I Srbi će naći opravdanje za Nedića - "srpsku majku" i za popa Đujića koji je spašavao srpsku nejač po Lici od krvoločnih ustaša.

Za mene nema razlike između srpskog, bošnjačkog ili hrvatskog govneta. Govno je govno. Ono vazda smrdi i smrdit će.

Kod vas nacional-romatičara, govno iz sopstvene avlije je uvijek ljepšeg mirisa i ukusa, od onog iz tuđe.
:thumbup:
Nema opravdanja za fašizam, nacizam i apartheid.
A apartheid i rasizam sam osjetio na vlastitim leđima i znam dobro šta pričam.
Jebo ih i Aćif i Nedić i Luburić sve zajedno sa Breivikom!
pirpa

#480 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by pirpa »

:shock:
Odnos Bošnjaka spram Nijemaca i fašizma

Miladin Popović, delegat Centralnog komiteta za Kosmet, obraćajući se 1946. godine na jednom „partijskom skupu“ u Kosovskoj Mitrovici je kazao: Albanci su za vrijeme stare Jugoslavije bili ugnjetavani, ekonomski pljačkani, duhovno negirani, pa čak i fizički istrjebljivani, i nemojte da se čudite što su oni rado dočekali Nijemce, jer su za njih bili kao oslobodioci, od one bivše vlasti. Ista tvrdnja se može primjeniti i na Bošnjake. To svakako nije značilo slaganje s ideologijom nacističke Njemačke. Naprotiv!

Bošnjaci su prvi, okupljeni oko Islamske zajednice javno osudili zločine nacista nad Jevrejima, Srbima i ostalim narodima. U tom smislu, poznate su Sarajevska, Mostarska, Banjalučka, Tuzlanska i druge deklaracije. Nikada nije usvojena niti jedna deklaracija o osudi zločina nad muslimanima tog perioda, od strane pripadnika onih u čije ime je počinjen zločin. 1942. godine, bošnjački prvaci izražavaju javni protest protiv hapšenja Jevreja iz Novopazarskog kraja, uputivši pritom delegaciju u sjedište Gestapo-a.

Partizansko bombarodavnje Pazara

Odnos Bošnjaka prema partizanskom i četničkom pokretu

O tome kakva je priroda odnosa između „Muslimanske milicije“ i partizanskog pokreta vidi se na osnovu nekoliko dokumenata iz tog perioda. U izvještajima Oblasnog komiteta KPJ za Sandžak ističe se: “Muslimanske vođe iz Komarana, u nekoliko mahova su pisali našim štabovima da nemaju nikakvih neprijateljskih namjera prema partizanima, a da daju besu dok i jedan njihov čovjek traje neće dozvoliti da četnička noga prekorači na njihovu teritoriju.“ Postoji sličan dokument vezan i za Sjenicu.

Odnos Bošnjaka i Albanaca i uloga Aćifefendije u odbrani Novog Pazara

Bošnjaci i Albanci su dva bratska naroda. Pored vjere, spaja ih i istovjetna životna sudbina. Stoga je bilo i jeste prirodno da su kroz historiju bivali upućeni jedni na druge. Veoma je bitno kazati da Albanci, Bošnjaci Sandžaka, kao i pripadnici turskog naroda u Makedoniji, između Dva svjetska rata politički usko sarađuju kroz zajedničku partiju Džemijet el-islami. O saradnji Bošnjaka i Albanaca u odbrani Novog Pazara piše i rahmetli Ejub Mušović:

Krajem 1941. Aćif-efendija organizuje odbranu Pazara od napada četnika. Četnička taktika je bila da Sandžak pritisnu sa svih strana, prvo iz pravca istočne Bosne, zatim pravca Crne Gore, a sa srbijanske strane iz pravca Ivanjice i Raške. Cilj je bio zauzeti Novi Pazar, a njegovo stanovništvo pobiti i protjerati. Međutim, događaji su pokazali da je najžešći otpor pružilo baš stanovništvo Novog Pazara, potpomognuto jedinicama sa Pešteri i jedinicama kosovskih Albanaca koje je predvodio

Šaban Poluža, koji u Novi Pazar dolaze na poziv Aćif-efendije.

Neutemeljena je tvrdnja da je cijena te pomoći bila albanizacija Bošnjaka, ali je sasvim osnovana da braći Albancima dugujemo puno.

„Oslobodjenje“ ili nastavak etničkog čišćenja

I pored činjenice da Bošnjaci aktivno sudjeluju u partizanskom pokretu, ginući za ideale „nove države“, da je Sandžak najsigurnija baza partizanima, do te mjere da 1943.godine Josip Broz Tito ozbiljno razmišlja da sjedište predsjedništva AVNOJ-a premjesti u Sandžak, u Berane, prosrpski i procrnogorski kadrovi rade na ukidanju autonomije Sandžaka. Put ka tom cilju trasiran je surovom likvidacijom Rifata Burdžovića Trša, a okončan 29. marta 1945. godine formalnim gašenjem ZAVNOS-a. Da bi bili sigurni da neće biti otpora ovoj nezakonitoj odluci, nakon ulaska komunista u Novi Pazar, počinju masovne likvidacije bošnjačkih prvaka i elite, koje traju od 28. novembra 1944. godine pa sve do početka 1946.

Đorđe Peruničić

Dugogodišnji činovnik komunističkog režima, tada član SKOJ-a, Ramiz Crnišanin, u Tijesnoj čaršiji, u kojoj pravda mnoga zlodjela komunista: skidanje mahrame, otimanje vakufa…, o zločinima na Hadžetu, između ostalog kaže: Dok sam ležao bolestan, noću sam slušao pucnje koji su dolazili sa Hadžeta. To su vršena strijeljanja narodnih neprijatelja… odluke o životu i smrti donosili su pojedinci. Naročito je bio ozloglašen Đorđe Ostojić (Peruničić), major OZN-e…, a nije izgleda bila čista ni savjest Voje Lekovića, jer me je u više navrata pitao da oni nisu možda tada pretjerali sa tim egzekucijama?

Omer Turković, u knjizi Pazarski šehidi, piše o tajnom sastanku vrha partizanske vlasti u Novom Pazaru, neposredno pred početak likvidacija: Sastanak je otvorio Voja Leković riječima: „Drugovi, ja sam zadužen ispred Oblasnog komiteta da objasnim naredbu koja je prispjela iz Centralnog komiteta. Da bi ste me bolje razumeli,“ – nastavio je Leković – „reći ću vam da grad u kom se nalazimo nije na Bosforu, ali je oduvijek bio Mali Stambol. Ne samo po arhitekturi, džamijama… već naročito po vjeri i načinu života koji se ne razlikuju od onog u bilo kom turskom gradu…Pitam vas, drugovi, kako ćemo izgraditi besklasno društvo na takvim temeljima? Moje mišljenje je nikako… Da bi smo to postigli, mi moramo svaku stopu naše zemlje očistiti od korova i nazadnih elemenata.“… Likvidaciju narodnih neprijatelja ćete obavljati tajno, noću ili u ranu zoru na onom polju na kraju grada koje se zove Hadžet; gde su padale savezničke bombe.“

Isti autor navodi da je na Hadžetu ubijeno 1639 ljudi, mada ostavlja mogućnost da je ta cifra vjerovatno veća, preko 2000, jer je bilo i drugih lokacija, manjih, na kojima su također vršena strijeljanja.

Muhamed Abdagić, poznati sandžački intelektualac i disident, učesnik NOP-a, govori o specifičnostima ovog zločina i počiniocima: Samo u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, nakon rata, četnički „partizani“ su streljali preko 500 najuglednijih Muslimana – trgovaca. Oko Novog Pazara postoje mnoga strelišta, što je neoprostivo. Ja sam bio mišljenja da se četnički „partizani“ odvoje u posebnu jedinicu kojom bi rukovodio i komandovao neki dokazani idejni partijski komesar. Šta se desilo? U startu je progovorio nacionalni, idejni, pa i vjerski revanšizam. Ostali smo „preko noći“ bez najuglednijih ljudi iz našeg Sandžaka. Među streljanim je bilo dosta intelektualaca.

O nedjelima koja su počinjena poslije 1945. kada je završen rat u Sandžaku, pisao je Husnija H. Čengić u Muslimanskom glasu 5. jula 1991. godine: Na Hadžetu, u Novom Pazaru ubijen je veliki broj šehida, ljudi koji su nedužno platili ceh zato što su se borili protiv četnika …
Pokolj muslimana Sandžaka i istočne Bosne 1943. je bio najmasovniji ratni zločin koji je počinila Jugoslovenska vojska u otadžbini tokom drugog svetskog rata.

Pokolj je izvršen na teritoriji Bijelog Bolja, Pljevalja, Priboja, Čajniča i Foče (današnje Crna Gora, Srbija i BiH). Ovom operacijom etničkog čišćenja je rukovodio Vrhovni zapovednik JVuO Dragoljub Mihailović, čiji se štab tada nalazio u blizini zone dejstava, preko svojih komandanata Pavla Đurišića, Vojislava Lukačevića i Petra Baćovića.[1]

Tokom ove genocidne operacije, ubijeno je više hiljada žitelja opština Pljevlja, Priboj, Foča i Čajniče. Prema Đurišićevom izveštaju, ubijeno je oko 9.200 muslimana, od čega oko 1.200 muškaraca i do 8.000 žena, staraca i dece. Prema posleratnim popisima, stradalo je preko 4.000 civilnih žrtava, među kojima je izrazito visok udeo dece najmlađeg uzrasta (vidi struktura žrtava). Preko četvrtine ubijenih (oko 26 %) su deca do četvrte godine života, a preko polovine ubijene dece devojčice.[2]

Februarski pokolj bio je motivisan prvenstveno etnič­kom mržnjom, odnosno četničkom ideologijom, naročito kada je reč o organizatorima zločina, dok su neposredni izvršioci bili podjednako motivisani željom za pljačkom
Hakiz

#481 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Hakiz »

Ommadawn wrote:
Hakiz wrote:]
_BataZiv_0809 wrote:De ba ljudi sta bulaznite kakvi crni Albanci... To su obicne pi**ke cije su bitke morali voditi drugi. Lako se bilo odvojiti od slomljenog Milosevica.

A neko je morao 4 godine biti u rovu, jesti konzerve iz Vijentnama i grijat se na parket i namjestaj da bi do toga doslo.
Samo što u SFRJ borba Albanaca značajnije počinje još 1980. Tada su ih zvali iredentom...

Ja bio u osnovnoj školi, dakle prva polovina 1980-ih, kada su se pojavili natpisi PUNK. I ne, ne misli se na sociološko-muzički pokret iz UK, misli se na skraćenicu koja znači Pomozite Ustanak Naroda Kosova. Prvi fizički, oružani problem je izbio 1980. ili 1981. Tada se milicija regrutovala iz ostalih republika SFRJ i slala na Kosovo da se bori protiv onoga šta se tada zvalo albanska iredenta. I da, išli su i iz BiH, još smo tada voljeli SFRJ, iredentisti su i nama u BiH tada bili teroristi. Onda dolazi ukidanje autonomije Kosova, pa zbog toga štrajk u rudniku Trepča 1989. Pa ratovi.

Odvajanje od slomljenog Miloševića je bio (haman) kraj borbe, početak je bio puno ranije.
Prvi ustanak je krenuo u martu 1981-e godine, studenti se zalili na lose uslove u studentskom domu u Prishtini. Kasnije je to eskaliralo u politicke proteste.
I nisu oni bili prvi nego Bosanci tokom tzv. Cazinske bune 1950-e (ili 1952-e?) kada su se digli protiv sistema.
Pa onda Hrvatsko proljece 1971-e, tad je krenula cistka. Oba protesta bila jos dok je Tito bio ziv. Eh onda su krenuli Albanci. I naravno da smo svi popusili pricu o iridentistima koju nam je servirala tadasnja srbijanska televizija a ljudi su fakticki trazili svoja neka prava. Ne treba zaboraviti da ih je Rankovic cistio ko termite dok ga Tito nije sklonio 1966-e, no ne zbog toga nego iz licnih razloga.
Skolstvo na svom jeziku dobili su tek 1974-e godine.
Ali da su borbom dobili nezavisnost Kosova - nisu. Njihova gerilska vojska nije imala sanse protiv tadasnje VJ koja je raspolagala transporterima, tenkovima, avionima...
Konkretno se pričalo o Albancima na Kosovu. Ostali revolucionari trebaju sačekati svoju temu ili digresiju na ovoj :)

Ni Palestinci ne mogu oružanom borbom dobiti bitku protiv Izraela. Tako da bi bilo prilično glupo očekivati da se Albanci na Kosovu oružijem bore protiv SFRJ u osamdesetim, pa i protiv VJ devedesetih.

Svako se bori onako kako može i zna u datim okolnostima.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#482 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by wonkaw »

Hakiz wrote:Konkretno se pričalo o Albancima na Kosovu. Ostali revolucionari trebaju sačekati svoju temu ili digresiju na ovoj :)

Ni Palestinci ne mogu oružanom borbom dobiti bitku protiv Izraela. Tako da bi bilo prilično glupo očekivati da se Albanci na Kosovu oružijem bore protiv SFRJ u osamdesetim, pa i protiv VJ devedesetih.

Svako se bori onako kako može i zna u datim okolnostima.
osim kralja mudrosti koji potpisa kapitulaciju Republike u trenutku kad je neprijatelj bio na koljenima...

da povezem sa temom :D
insomnia78

#483 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by insomnia78 »

Jah na koljenima.
Kejn

#484 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Kejn »

asurbanipal wrote:
Kejn wrote:

Od septembra 1993.
Pa znam da nisi zato te i pitam.
asurbanipal

#485 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by asurbanipal »

Kejn wrote:
asurbanipal wrote:
Kejn wrote:

Od septembra 1993.
Pa znam da nisi zato te i pitam.

Ne znaš ti ništa. :-D
salik79

#486 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by salik79 »

Dopustite da vam fra Ivan Frano Jukic, alias Slavoljub Bosnjak, po tom pitanju rekti koju :-D

Image
Image

Posebno obratiti ko svoj jezik nazivase "bosnjackim", a ko "bosanskim" i na podjelu Bosnjaka po vjeroispovijesti. Nije ni cudo sto su ovi posrbljeni Bosnjaci kivni na ove poturcene, kada je potonjih nekada bilo vise. :D
Bosanac sa dna kace

#487 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Bosanac sa dna kace »

sta rekoste ko glumi rah. Meliku?
salik79

#488 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by salik79 »

Svakako ne znas ni jednog glumca, ili glumicu, nista ti nece znaciti ni ako saznas.
Bosanac sa dna kace

#489 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

salik79 wrote:Svakako ne znas ni jednog glumca, ili glumicu, nista ti nece znaciti ni ako saznas.
odkud znas da ne znam, i sta uopste znas da znam o ovoj seriji?
PM72

#490 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by PM72 »

kiligonzales wrote:
100% kao i Halil Bicaj. Vjerovatno masa raje ovdje ne zna ni ko je on i zasto je bitan, a bio je jedan od kreatora otpora na Dobrinji zajedno sa Hadzijom.

U prvom korpusu bilo je oko 500+ vojnika albanske nacionalnosti. 164 ih je polozilo zivote braneci Sarajevo sa svojim sugradjanima, nisu morali. Oko 90-tak ih je poginulo kao civili.

Jedan od najpoznatijih Albanaca koji je bio medju prvim zrtvama rata u BiH, bio je Bajram Zenuni, Albanac inzinjer, ubijen na Vlasicu nakon sto su Srbi zaposjeli relej. Posthumno mu je dodjeljen zlatni ljiljan

Najveci razlozi za neslaganje Bosnjaka i Albanaca su jezik i podpadanje pod srpski uticaj Bosnjaka i njihov omalovazavacki odnos prema Albancima. Inace drugih barijera nema , kao ni razloga da se ta dva naroda sto vise u buducnosti priblize jedni drugima...
Pirpa napisa da je 80 albanaca poginulo braneći Sarajevo a ti cifru udupla - 164.Za početak bih bio zadovoljan da vidim dokaz i o prvobitnih 80.Malo mi je degutantno pisati kako su "položili živote braneći Sarajevo a nisu morali"? Što nisu morali? Imali su radnje,kuće,stanove,živjeli su radili,rađali djecu i što ne bi branili ovaj grad? Nikad u Sarajevu nije bilo animoziteta niti mržnje prema albancima.Istini za volju,98% vlasnika ćevabdžinica,buregdžinica,slastičarni,košpicarni,pekara itd je razgulilo ili na zapad ili na Kosovo čim je pukla prva puška.I tačno je što napisa Bata da su mnogi iskoristili šupljak kako su "strani državljani" pa odbili da uzmu pušku i raznim potvrdama nalazili javne i tajne kanale za bježaniju.

Ja sam tada govorio da bih sve takve koji odbiju pušku radi izgovora da su strani državljani doveo na most "Bratstvo i Jedinstvo" pa mršnuo prema Grbavici.Svi mi da te branimo i hranimo a ti da čekaš kraj rata čuvajući poslovni prostor i glumeći švajcarca? E evo ti klinac.

Sve sarajevske gazde albanskog i makedonskog porijekla,tipa Šahin iz Želje , Spaso iz Egipta ili vlasnik Palme rat su proveli vani.Bar nisu pucali po gradu ko Srbi pa se vratili u svoje i prodali...
salik79

#491 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by salik79 »

Oprosti, pretpostavljam. Evo, ja ne znam ama bas nista, a nesto me ni ne zanima.
Bosanac sa dna kace

#492 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

salik79 wrote:Oprosti, pretpostavljam. Evo, ja ne znam ama bas nista, a nesto me ni ne zanima.
.............
insomnia78

#493 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:Dopustite da vam fra Ivan Frano Jukic, alias Slavoljub Bosnjak, po tom pitanju rekti koju :-D

Image
Image

Posebno obratiti ko svoj jezik nazivase "bosnjackim", a ko "bosanskim" i na podjelu Bosnjaka po vjeroispovijesti. Nije ni cudo sto su ovi posrbljeni Bosnjaci kivni na ove poturcene, kada je potonjih nekada bilo vise. :D
Bosnjaci katolici i tad bili majorizirani :lol:
Zalosno je ovo s poturicama. Fakat
pirpa

#494 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by pirpa »

PM72 wrote:
Pirpa napisa da je 80 albanaca poginulo braneći Sarajevo a ti cifru udupla - 164.Za početak bih bio zadovoljan da vidim dokaz i o prvobitnih 80.Malo mi je degutantno pisati kako su "položili živote braneći Sarajevo a nisu morali"? Što nisu morali? Imali su radnje,kuće,stanove,živjeli su radili,rađali djecu i što ne bi branili ovaj grad? Nikad u Sarajevu nije bilo animoziteta niti mržnje prema albancima.Istini za volju,98% vlasnika ćevabdžinica,buregdžinica,slastičarni,košpicarni,pekara itd je razgulilo ili na zapad ili na Kosovo čim je pukla prva puška.I tačno je što napisa Bata da su mnogi iskoristili šupljak kako su "strani državljani" pa odbili da uzmu pušku i raznim potvrdama nalazili javne i tajne kanale za bježaniju.

Ja sam tada govorio da bih sve takve koji odbiju pušku radi izgovora da su strani državljani doveo na most "Bratstvo i Jedinstvo" pa mršnuo prema Grbavici.Svi mi da te branimo i hranimo a ti da čekaš kraj rata čuvajući poslovni prostor i glumeći švajcarca? E evo ti klinac.

Sve sarajevske gazde albanskog i makedonskog porijekla,tipa Šahin iz Želje , Spaso iz Egipta ili vlasnik Palme rat su proveli vani.Bar nisu pucali po gradu ko Srbi pa se vratili u svoje i prodali...
dokaz si dobio.... ja ih iskreno nisam ni brojao, degutantno mi, ali sam Odokativno po broju listanja stranica sam zakljucio da ih je bilo preko 80.
PM72

#495 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by PM72 »

Ništa ja nisam dobio a kamoli dokaz...
Hakiz

#496 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Hakiz »

PM72 wrote:Pirpa napisa da je 80 albanaca poginulo braneći Sarajevo a ti cifru udupla - 164.Za početak bih bio zadovoljan da vidim dokaz i o prvobitnih 80.Malo mi je degutantno pisati kako su "položili živote braneći Sarajevo a nisu morali"? Što nisu morali? Imali su radnje,kuće,stanove,živjeli su radili,rađali djecu i što ne bi branili ovaj grad?
Da, ako pristanemo da su ljudi branili Sarajevo jer su Bošnjaci itd, a ne zato što su bili građani Sarajeva, onda pristajemo da nije bila agresija na BiH nego građanski i/ili vjerski rat. Sarajevo su branili njegovi stanovnici. Tačka.
PM72 wrote:Istini za volju,98% vlasnika ćevabdžinica,buregdžinica,slastičarni,košpicarni,pekara itd je razgulilo ili na zapad ili na Kosovo čim je pukla prva puška.I tačno je što napisa Bata da su mnogi iskoristili šupljak kako su "strani državljani" pa odbili da uzmu pušku i raznim potvrdama nalazili javne i tajne kanale za bježaniju.

Iskreno, i mnogi nealbanici itd koji su mogli su se ispalili ili tražili priliku da brane grad iz raznih podruma.

Šta ćete, rat je nekome rat, nekome brat.
pirpa

#497 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by pirpa »

PM72 wrote:Ništa ja nisam dobio a kamoli dokaz...
https://vocaroo.com/i/s0J4Ed7la2m0
PM72

#498 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by PM72 »

Kad bivši komandant dobrinjske brigade kaže da "od 5000 ustaša koji su branili ovaj grad" misleći na pripadnike HVO Sarajevo... i ustaše branile grad... :skoljka: poslušajte na 0:49

https://vocaroo.com/i/s0MnHluOvOpe

kakav ti je to dokaz? Gdje je spisak?
Last edited by PM72 on 30/12/2017 21:20, edited 1 time in total.
insomnia78

#499 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by insomnia78 »

PM72 wrote:Kad bivši komandant dobrinjske brigade kaže da "od 5000 ustaša koji su branili ovaj grad" misleći na pripadnike HVO Sarajevo... i ustaše branile grad... :skoljka:

kakav ti je to dokaz? Gdje je spisak?
Pa dobro, mozda cojk misli onomad kad su partizani udarili
PM72

#500 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by PM72 »

Ma jok,fino na snimku 0:49 to reče...
Post Reply