Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post Reply
salik79

#476 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Kao sto sam pretpostavio, ista suplja, nista konkretno. A bas sam ti fer prijedlog dao, da me se kutarises za sva vremena na ovom forumu. Je li tako? 8-)

Inace, ponavljao sam vise puta, pa cu opet - svakome ko je vrbovan od bilo koga da prosipa neciju i nekakvu propagandu na ovome (pod)forumu zelim da mu se obije o glavu, a ako jos pride biva placen za to zelim mu da svaki zaradjeni fening, zajedno s najmilijima, potrosi na lijecenje i lijekove. Isto to zelim svima koji to preko facebooka cine.

Tako da - mani me svoje suplje. :mrgreen:
rajv0sa

#477 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by rajv0sa »

Sad strši a upis prije sta vas je došlo sa teme sirija. Joj kolko ste smiješni da samo znate. To je inače slučaj kod amerofila,ljudi su u uvjerenju da njihovo mišljenje dijeli 90 posto zemaljske kugle, a niko ih ne jebe ni pet posto. A kad smo oko priče o plaćenicima, jedini plaćenici u BiH su en đi o ublehe, koje se finansiraju iz Amerike, pa tako kao prošle godine imamo dvorske lude koje imaju biva neku kampanju Sarajevo votes Hilari. To svako u Sarajevu zna kako funkcioniše, al čujte intelektualno uzdignuti dijaspora forumaši to znaju bolje.
jeza u ledja

#478 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:Kao sto sam pretpostavio, ista suplja, nista konkretno. A bas sam ti fer prijedlog dao, da me se kutarises za sva vremena na ovom forumu. Je li tako? 8-)

Inace, ponavljao sam vise puta, pa cu opet - svakome ko je vrbovan od bilo koga da prosipa neciju i nekakvu propagandu na ovome (pod)forumu zelim da mu se obije o glavu, a ako jos pride biva placen za to zelim mu da svaki zaradjeni fening, zajedno s najmilijima, potrosi na lijecenje i lijekove. Isto to zelim svima koji to preko facebooka cine.

Kakav ba prijedlog? Nije poenta u tome da li je netacno nesto je neki ajatolah izjavio ili neki propagandni poster koji si postavio, vec je poenta u tome da si ti zaduzen da nam sve to fino prenosis. Nisi tu da iznosis misljenje vec da siris propagandu.
Kaligrafija

#479 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kaligrafija »

rajv0sa wrote:Sad strši a upis prije sta vas je došlo sa teme sirija. Joj kolko ste smiješni da samo znate. To je inače slučaj kod amerofila,ljudi su u uvjerenju da njihovo mišljenje dijeli 90 posto zemaljske kugle, a niko ih ne jebe ni pet posto. A kad smo oko priče o plaćenicima, jedini plaćenici u BiH su en đi o ublehe, koje se finansiraju iz Amerike, pa tako kao prošle godine imamo dvorske lude koje imaju biva neku kampanju Sarajevo votes Hilari. To svako u Sarajevu zna kako funkcioniše, al čujte intelektualno uzdignuti dijaspora forumaši to znaju bolje.
:thumbup:
"Kod nas u SveCkoj..." :lol: :lol:
Challenger__

#480 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Nije poenta u tome da li je netacno nesto je neki ajatolah izjavio ili neki propagandni poster koji si postavio, vec je poenta u tome da si ti zaduzen da nam sve to fino prenosis. Nisi tu da iznosis misljenje vec da siris propagandu.
Kako te bolan nije stid? Imaš li i malo srama?

Retoričko pitanje, zaboravi.
Fudo387

#481 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

rajv0sa wrote:Sad strši a upis prije sta vas je došlo sa teme sirija. Joj kolko ste smiješni da samo znate. To je inače slučaj kod amerofila,ljudi su u uvjerenju da njihovo mišljenje dijeli 90 posto zemaljske kugle, a niko ih ne jebe ni pet posto. A kad smo oko priče o plaćenicima, jedini plaćenici u BiH su en đi o ublehe, koje se finansiraju iz Amerike, pa tako kao prošle godine imamo dvorske lude koje imaju biva neku kampanju Sarajevo votes Hilari. To svako u Sarajevu zna kako funkcioniše, al čujte intelektualno uzdignuti dijaspora forumaši to znaju bolje.
Ma dobro, ne radi se ovdje o nekim placenicima. Sitni kokosari, nivo onih sto lijepe postere pred izbore. Pet maraka, kanta ljepila i ljustri.
salik79

#482 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:Kao sto sam pretpostavio, ista suplja, nista konkretno. A bas sam ti fer prijedlog dao, da me se kutarises za sva vremena na ovom forumu. Je li tako? 8-)

Kakav ba prijedlog? Nije poenta u tome da li je netacno nesto je neki ajatolah izjavio ili neki propagandni poster koji si postavio, vec je poenta u tome da si ti zaduzen da nam sve to fino prenosis. Nisi tu da iznosis misljenje vec da siris propagandu.

Cek, cek, ti zelis reci da je i istina propaganda, a ktome jos dolazi od Jevreja (a i ostalih nemuslimana)?! Gdje sam to postavio izjavu nekog Ajatollaha? Da nije Miko Peled Ajatollah?

Ciju propagandu da sirim, ako sam napisao ovo gore podebljano?!
salik79

#483 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Evo "Ajatollaha" cije sam "postere"/"slicice", s njegovim izjavama, postavljao.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Miko_Peled

A, evo i Felicie Langer, "Ajatollahovice" ciju sam sliku i "poster" njene knjige postavljao:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Felicia_Langer
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Felicia_Langer
Krokodajl

#484 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Krokodajl »

Kad smo već kod Sjeverne Koreje, ona naravno ne priznaje Izrael i mislim da je među prvim zemljama koja je priznala Palestinu na cijelom okupiranom prostoru i Jerusalem kao glavni grad, a to je uradio još Kim prvi dok je Arafat bio živ nedugo nakon što je Palestina proglasila samoupravu.

Prema stavu Sj. Koreje Izrael je imperijalistička marioneta.

Nisu daleko od istine, samo je pitanje ko je u današnjem slučaju master a ko marioneta.

Što se Irana tiče, u takve rasprave je bespotrebno i ulaziti, o Iranu sve najbolje.
animals

#485 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

Vehabije se sjatile na ovu temu..
zao im brace Palestinaca..
a bracu Kurde ko jebe..
Gojeni H

#486 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Gojeni H »

Slusam ovu ambasadoricu Chemerike na CNN-u, Haley ili tako nesto, kaze:

Clinton, Bush i Obama nisu imali hrabrosti, a predjsednik Trump je ipak imao hrabrosti da ucini ono sto Senat i americki narod dugo traze. :lol:

Dalje:

Ova odluka ce pomoci mirovnom procesu. :lol:

Veli frajer:
Kako ce to pomoci mirovnom procesu? A Mrs. dalabu ce: Tako sto ce skloniti Jerusalem sa pregovarackog stola. :lol:

Sjoj have u Chemerici ... namah ovako pametan postanes. :D
Gojeni H

#487 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Gojeni H »

Neka se konacno i desilo. Izrael je americka produzena ruka na BI i tu je da svako malo zagovna, bombarduje, zbomba u atentatu ...
Amerika NIKADA ne moze biti medijator u sukobu niti neutralna strana u bilo kakvom procesu.
Zao mi je Palestinaca, jer su poslije ove hebanije u Siriji zadnji prioritet svijetu, a ostale ih arapske zemlje ostavise k'o govno na putu.
amko761

#488 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by amko761 »

Nego kada su protesti pred američkom ambasadom u Sarajevu?
rajv0sa

#489 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by rajv0sa »

Protesti u Jemenu

Libanu

Siriji

Turskoj
Challenger__

#490 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

Gojeni H wrote:Slusam ovu ambasadoricu Chemerike na CNN-u, Haley ili tako nesto, kaze:

Clinton, Bush i Obama nisu imali hrabrosti, a predjsednik Trump je ipak imao hrabrosti da ucini ono sto Senat i americki narod dugo traze. :lol:
Pa u pravu je.

Još za mandata Billa Clintona, u novembru 1995, glasovima ogromne većine zastupnika obje partije, Kongres je donio :arrow: JERUSALEM EMBASSY ACT OF 1995 kojim se nalaže da se američka ambasada iz Tel Aviva izmjesti u Jerusalim.
Gojeni H

#491 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Gojeni H »

pasha078 wrote: Nije joj lako. I ona i Rex su nagovarali trumpa da ovo ne radi ali bez uspjeha. I sad sta ce, mora braniti, posao joj je.

Al se uvija i izvija kako god moze i zna, vidi i ona da je trump glupist napravio
Iako je zaista nebitna u cijeloj prici, autor ovog clanka se ne bi slozio s tobom:
And backing also came from Nikki Haley, the ambassador to the UN who tries her best to match Trump on hawkish rhetoric about smiting America’s enemies. She avidly courted the evangelical vote while Governor of South Carolina.

http://www.independent.co.uk/voices/jer ... 99321.html
Ostatak clanka je daleko bitniji od njenog misljenja.
Gojeni H

#492 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Gojeni H »

Challenger__ wrote:
Gojeni H wrote:Slusam ovu ambasadoricu Chemerike na CNN-u, Haley ili tako nesto, kaze:

Pa u pravu je.

Još za mandata Billa Clintona, u novembru 1995, glasovima ogromne većine zastupnika obje partije, Kongres je donio :arrow: JERUSALEM EMBASSY ACT OF 1995 kojim se nalaže da se američka ambasada iz Tel Aviva izmjesti u Jerusalim.
Naravno da je tako. Sega je bila prica o hrabrosti. :D
jeza u ledja

#493 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Nije poenta u tome da li je netacno nesto je neki ajatolah izjavio ili neki propagandni poster koji si postavio, vec je poenta u tome da si ti zaduzen da nam sve to fino prenosis. Nisi tu da iznosis misljenje vec da siris propagandu.
Kako te bolan nije stid? Imaš li i malo srama?

Retoričko pitanje, zaboravi.
Znas li da “retoricko pitanje” ne znaci da ga postavljas sam sebi? :D
jeza u ledja

#494 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Cek, cek, ti zelis reci da je i istina propaganda, a ktome jos dolazi od Jevreja (a i ostalih nemuslimana)?! Gdje sam to postavio izjavu nekog Ajatollaha? Da nije Miko Peled Ajatollah?

Ciju propagandu da sirim, ako sam napisao ovo gore podebljano?!
Dobro hajde ne peglaj me vise iranskim glupostima.
jeza u ledja

#495 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

seln wrote: Nije tacno, Donalde... prije toga si ti mene citirao, ali nepotpuno. Nemoj mi fake news, ziv bio.
Ne, nisam. Postavio sam pitanje svima. Nisam tebe citirao, ali si se ti na to pitanje javio da das odgovor. Znas ko najvise ponavlja "fake news".
seln wrote:Znam i ja da je rjesenje s dvije drzave + reparacija za izbjeglice najbolje sto se moze.
Cijela prica i toliko polemike da bi na kraju ipak priznao realnost. Mogao si to odmah reci.

Ako je to jedino rjesenje, zasto oni kojima to rjesenje najvise treba ne rade na njemu?
Kaligrafija

#496 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Kaligrafija »

pasha078 wrote:
Kaligrafija wrote:Haj idite vi na temu o svom preCjedniku Trumpu, pa valjajte tamo sarene laze, kako zaradjujete na berzi i kako imate provjerene informacije kad ce dionice rasti, a kad pasti...sve sami brokeri i strucnjaci, a 90% vas radi za rostiljem ili cisti hale po restoranima NY ili ste domari neke zgrade... :lol: :D Pojedini ljudi sa teme Sirija, makar imaju sta pametno napisat, to sto ne prepoznajete sarkazam tepsijin ili da kazes da su salikovi upisi glupi, to je vec stvar neukusa i zavisti... :P I cuj idiotluka, kao svi koji pisu na temi Sirija su kao glupi i debili, kakvo je to sranje, ljudi razlicitih misljenja pisu o necemu sto ih interesuje i polemisu o tome...nikakve razlike od teme recimo Sarajevski derbi ili bilo sta drugo...
Jez, ovo ovog sto hoce da bude nastavnik!
Sjoo, jesi mi reko...sjooj...Bing kako brat, kako berza...!? Magic imaginary life of Sefkija, from handyman to Wall Street broker! Kad Sefkija odradi full time job u Queensu, kod gazde iz Plava i Gusinja, on upali racunar, klix forum i postaje berzanski mesetar kakvog svijet nije vidio...Tako on svaki dan, do ranih jutarnjih sati, kad prikazuje svojim sugradjanima u motherland, kako je Sefkija uspio...!!! Kupit ce avionsku kartu u januaru, da prodje jeftinije i doci ce naljeto u motherland, da prezentuje zivot svojim sugradjanima u US of America... Pricat ce kako radi u Goldman Sachs, sto i nije daleko od istine, tamo radi part time cisteci hale...!!! Bajkovito oni pricaju, za obicni puk, skoro nerazumno, ubotrebljavaju anglizme, koje vjesto kombinuju sa maternjim jezikom, jer toboze su zaboravili, ustvari nikad ga nisu ni znali...Da rata nije bilo, jos bi oni orali njive, zaspali sa prvim mrakom, jer struje nije bilo u njihovim selima...Kada dodju iz USofA, sramota ih obici babovinu, pa skoknu malo do Sarajeva i onda zure u Makarsku na more, pri cemu obavijeste komplet familiju...!!! Nije nas Sefkija fukara, on ti je defacto umjetnik... :D :izet:
Sanjarko

#498 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

animals wrote:Vehabije se sjatile na ovu temu..
zao im brace Palestinaca..
a bracu Kurde ko jebe..
:lol:

Ja pehlivan, pola deista, pola bogumilac, da ne kazem pola-pola znas sta, Salik ne znam shiit mozda, Sunce zaj-ebant, Gojeni ne znam tukne na komunistu itd. :lol:
Sanjarko

#499 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:Neka se konacno i desilo. Izrael je americka produzena ruka na BI i tu je da svako malo zagovna, bombarduje, zbomba u atentatu ...
Amerika NIKADA ne moze biti medijator u sukobu niti neutralna strana u bilo kakvom procesu.
Zao mi je Palestinaca, jer su poslije ove hebanije u Siriji zadnji prioritet svijetu, a ostale ih arapske zemlje ostavise k'o govno na putu.
Idu kokice za par decenija ili stoljece. Ne znam ja kako ko konta milijardu Arapa oko Izraela da drzi pod kontrolom a da ovo Izrael radi ili da srusi 14 stoljeca stare dzamije a da ne bude sranja.

Mirovni proces, pomoce mirovnom procesu. :lol:
Sanjarko

#500 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

Challenger__ wrote:

Pa u pravu je.

Nije. Ne shvacate sta je Tramp uradio. Priznao je Jerusalem kao glavni grad Izraela iako je po rezolucijama predvidzen pola-pola da ide i jednima i drugima a u ustavu Izraela stoji da je Izrael drzava jevreja samim tim po tome dodze da je Jerusalem jevrejski grad.

Znaci nidze Kopta, katolika, pravoslavaca, Armena, Palestinaca itd.

Jel sad kome sta jasnije ili meni nije jasno.
Post Reply