Nije.orinoco wrote:Ne zeza se. Promisli bolje, izračunaj sve okolnosti i shvatit ćeš da je Pape najbolje rješenje.Bazinga1234 wrote:Ti se naravno zezasluckylaka wrote:Nama je trenutno najbolje rjesenje Safet Susic a ako ga ne krene pokusati opet sa Meshom
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bazinga1234
#476 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
- Idemedosumom
- shake69
#478 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mehmeda samo treba zvati na gostovanja u ove radio i tv emisije, da ga narod bolje vidi i cuje, sto vise to bolje. Kontam ogadit ce se i posljednjem glasacu u IO FSBIH. Samo naprijed, Mehmede. 
-
mali_balon
#479 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ja bi volio da dodje Sergej....mislim da on jedini ima muda upotrijebiti stoc kao vaspitno/popravno sredstvo u discipliniranju pojedinih "igraca".....
-
Bazinga1234
#480 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Tako je! Nije važno to sto nema uopšte iskustva kao trener niti ga to trenutno ne zanima, bitno je da on ima muda upotrebiti stoc!mali_balon wrote:Ja bi volio da dodje Sergej....mislim da on jedini ima muda upotrijebiti stoc kao vaspitno/popravno sredstvo u discipliniranju pojedinih "igraca".....
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#481 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
De Denisa Stojnica jaci jemali_balon wrote:Ja bi volio da dodje Sergej....mislim da on jedini ima muda upotrijebiti stoc kao vaspitno/popravno sredstvo u discipliniranju pojedinih "igraca".....
- Idemedosumom
#482 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ko god da selektor bude, hoću da ope' vako grmi!
Btw, ako neko zna gdje se može pogledati/skinuti snimak ove utakmice s Turskom, bio bih mnogo zahvalan
-
mali_balon
#483 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pojma vi nemate....sa disciplinom si rijesio sve....imamo "igrace" koji misle da znaju igrati (sto bi reko Osim) samo ih neko treba nacerat da trce a to samo stocem mozes....
-
Bazinga1234
#484 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jebeš taktiku i skautiranje mladih igrača , disciplina je najbitnija!mali_balon wrote:Pojma vi nemate....sa disciplinom si rijesio sve....imamo "igrace" koji misle da znaju igrati (sto bi reko Osim) samo ih neko treba nacerat da trce a to samo stocem mozes....
-
mali_balon
#485 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A dze ce skautirat te mlade igrace u TOSKU...zelji...sarajvu....iskri iz bugojna..mladiosti iz zupce....odakle...Bazinga1234 wrote:Jebeš taktiku i skautiranje mladih igrača , disciplina je najbitnija!mali_balon wrote:Pojma vi nemate....sa disciplinom si rijesio sve....imamo "igrace" koji misle da znaju igrati (sto bi reko Osim) samo ih neko treba nacerat da trce a to samo stocem mozes....
- spree
#486 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma ja ba daj Sergeja da ih blefira
. Nadam se da je vecina svjesna da nema mogućnosti trenirati strogocu nad igracima u reprezentaciji. Vecinom su to zvijezde i imaju dovoljno love, da u svakom trenutku kada im se nesto ne svidi mogu samo otici ili jednostavno ne igrati kako znaju. Upravo zbog toga nam treba klasa od trenera i veci mangup od igraca u smislu da ih pricom moze motivisati. Ciro iako sarlatan je to savrseno radio. Dakle Amar, Meho, Faruk, itd. 0 bodova. Bajevic, Kek, Katanec, Vaha, Felix i eventualno Robi (samo iz razloga sto ga svi toliko hvale iako ja nemam pojma kakav je) bi bili napredak.
-
mali_balon
#487 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma pusti suplju, Ferguson kopackom gadjao Beckhama i otjerao ga iz MU kad je imao status Boga (neuzubilah)....zvijezde treba grubo prizemljiti a ne titrati im muda
I ako treba poceti sa djecom iz domace liga i propustiti nekoliko kvalifikacija ali napraviti tim da valja a ne ovako sa "igracima"
I ako treba poceti sa djecom iz domace liga i propustiti nekoliko kvalifikacija ali napraviti tim da valja a ne ovako sa "igracima"
-
Bazinga1234
#488 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A dze ce drugo nego tu!mali_balon wrote:A dze ce skautirat te mlade igrace u TOSKU...zelji...sarajvu....iskri iz bugojna..mladiosti iz zupce....odakle...Bazinga1234 wrote:Jebeš taktiku i skautiranje mladih igrača , disciplina je najbitnija!mali_balon wrote:Pojma vi nemate....sa disciplinom si rijesio sve....imamo "igrace" koji misle da znaju igrati (sto bi reko Osim) samo ih neko treba nacerat da trce a to samo stocem mozes....
Neće valjda u Stuttgartu ( Burnic) , Alavesu ( Demirović)
Austriji Beč ( Hadzikic) te u mnogim u-19, u-17 timovima u Europi gdje nastupaju momci porijeklom odavde!
-
mali_balon
#489 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jebes fudbal ako ti je "rasadnik" igraca njemacka, austija, spanija......Bazinga1234 wrote: A dze ce drugo nego tu!
Neće valjda u Stuttgartu ( Burnic) , Alavesu ( Demirović)
Austriji Beč ( Hadzikic) te u mnogim u-19, u-17 timovima u Europi gdje nastupaju momci porijeklom odavde!
- Reuf-Refko
#490 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Meho ws Amar...
Konacna kapitalcija BH fudbala i reprezentacije. Ponovo neko ko treba da se dokaze, i ekperimente da izvodi
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#491 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa majku mu jebem valjda si blizi tri boda kad vodis u 95 minuti nego kad igras od pocetka novu utakmicuPoint. wrote:Sto bi dodavo na to dva boda kada smo imali vec tri boda na Kipru i sa tim bodovima bi bili u barazu. Je li lakse primiti jedan gol od Grcke ili tri od Kipra? I ta prica oko opstruiranja nema nikakve osnove, zar stvarno mislis da bi 11 igraca namjerno gubilo dobijenu utakmicu i moguci plasman na SP koji je san svakog igraca i sansu da se jos vise promovise i dobije bolje ugovore radi tamo nekog Mese? Stvarno mislis da je Mesa vazniji od SP? De bolan, zar je tolilo tesko prihvatiti cinjenicu da je tu Mesa usro i sefa i stanicu, sto uvijek moraju biti neke teorije zavjere i slicno?hrasno38 wrote:
Ma nemoj???? Ajde dodaj jos dva boda na ove bodove pa vidi....u principu izgubili smo i protiv Grcke i protiv Kipra ali protiv Grcke je bilo u jebenoj teskoj nadoknadi a ovi su nas nakantali da smo imali priliku popraviti do kraja utakmice. Taj poraz nema aposlutno nikakve veze sa psihom nego cista opstruiranje koje se vidilo sa mjeseca.
- hrasno38
#492 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa kako je valjo Vedo is vi ostali kada smo prvo poluvrijeme vodili sa 2:0mad_max_ba wrote:Hrasnohrasno38 wrote:
Naravno jer protiv Mese se sere od samog preuzimanja i lako je dokazati sa koje strane bar sto se tice ovog foruma.
često se slažem sa tvojim stavovima ali poraz na Kipru je samo i samo Mešina zasluga, trebamo li analizirati utakmicu tu, hajmo malo.
Vedu stavlja na njemu neprirodnu poziciju i čovjek se totalno izgubio, niti jedan pas niti jedan prijem lopte nije odigrao kako treba, u momentu kada smo izgubili sredinu terena totalno, gdje se nismo mogli sastavit niti jednim pasom prema naprijed, Meša vadi Višću i ostavlja Vedu, bez taktičke zamisli da se Vedo pomjeri negdje na poziciju koja je njemu prirodnija. Zadnjih 20-ak minuta utakmice se svelo na nabijanje lopte iz naše odbrane ka Džeki, isto kao da je 3 minute do kraja. Znači odron totalni u taktičkom smislu.
Na toj utakmici Meša, koji je trebao izmjenama da probudi ekipu jer je bilo sasvim dovoljno vremena da se nešto uradi, je pokazao koji je taktičar i na ovoj utakmici se izgubio Baraž.
- hrasno38
#493 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kome Sergej moze upotrijebiti stoc....Dzeki...Pjanicu...Kolasincu....Begovicumali_balon wrote:Ja bi volio da dodje Sergej....mislim da on jedini ima muda upotrijebiti stoc kao vaspitno/popravno sredstvo u discipliniranju pojedinih "igraca".....
- hrasno38
#494 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jeste ali je iza Fergusona stajao MU a iza naseg selektora niti jednog nije 100% stajao savez za takve poteze. Druga stvar MU je uvijek bila ekipa asova i svih 11 igraca su furije a nesto manje oni na klupi. Kod nas imas 3-4 igraca koji su extra klase za nase pojmove pa i za svjetske a sve ostalo teska buranija. Da bi glumio mangupa Bekamu moras imati vise uspjeha od njega a koji to od do sada nabrojanih selektora ima vise uspjeha od Edina, Pjanica, Kolasinca i Begovica.......mali_balon wrote:Ma pusti suplju, Ferguson kopackom gadjao Beckhama i otjerao ga iz MU kad je imao status Boga (neuzubilah)....zvijezde treba grubo prizemljiti a ne titrati im muda
- hrasno38
#495 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Koga je Prosinecki u reprezentaivnom smislu vodio prije nego je sjeo na klupu Azarbejdzana....isto vazi i za Papeta i Mesu??? Pa kad su mogli oni sto ne bi mogli i ova dvojica??? Koje je to vece iskustvo Prosineckog od Papeta i Mese??? Bilicevo jeste! Mislim bez veze naglabamo bit ce onaj koga savez izabere a ne Klix!Reuf-Refko wrote:Meho ws Amar...![]()
Konacna kapitalcija BH fudbala i reprezentacije. Ponovo neko ko treba da se dokaze, i ekperimente da izvodi
- Edin H.
#496 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma kakav Denis, kontraverzan je, dovesti Spahu za pomocnika, dovoljno.Slo Burner wrote:De Denisa Stojnica jaci jemali_balon wrote:Ja bi volio da dodje Sergej....mislim da on jedini ima muda upotrijebiti stoc kao vaspitno/popravno sredstvo u discipliniranju pojedinih "igraca".....
-
markomilanov
#497 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Najbolje rešenje je selektor iz regiona,poznaje mentalitet igrača,a mahala ne može uticati na njega, od mladjih Katanec,BilIć,Stojković,od starijih Kek,Rajevac,Kosanović,Slavko Petrović.
- Billy The Pljuc
#498 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Niko se naucen nije rodio, i ja bih volio vidjeti Barbu na kormilu repke ali nerealno je jer isti nije dana proveo vodeci bilo koga. Helem i pored svega i da se mene pita a znajuci da nema teorije da ovi uhljupi dovedu neko vec potvrdjeno ime istom Barbi bih ponudio funkciju ali samo ako postoji mogucnost da oko njega u strucnom stabu imamo i druge mladje reprezentativne umirovljenike kao Misketa pa zasto ne i Spahu (naravno ima njih jos koji mogu a vjerujem i zele pa ne moraju nuzno biti dvojica navedenih). Povlacim paralelu sa zlatnom generacijom repke nam "dragih" susjeda a koji su svi dobili sansu u odredjenom momentu i maltene istovremeno bili angazovani u i oko repke. Vjerujem da bi se isto kao i kod njih vremenom izrodila neka trenerska imena koja bi imala neophodnu kvalitetu. Mi smo svakako u banani i trebamo dugorocno razmisljati, problema je i previse a koji bi se trebali rjesavati pravilnim radom fudbalskog saveza a sto predstavlja nemogucu misiju s obzirom na to ko sve sjedi u istom. Helem jope, trebala bi se poboljsati baza repke da je tako nazovem a to su domaca takmicenja i mladje kategorije, trebao bi postojati stalan tim za skautiranje i kontakt sa silom mladih ljudi koji zive i igraju u inostranstvu, napraviti neka okupljanja tih istih mladica ili djecaka na kojem mogu pokazati to sto znaju i umiju. Ima more toga sto bi se trebalo konacno poceti raditi a ne radi se nikako, najfriskije sto mi pada na pamet je odigravanje utakmice sa Belgijom na Grbavici po onakom terenu a repku evo decenijama nemozes vidjeti u Mostaru, BL ili imenuj bilo koji grad mimo Sa i Ze. Nas u reprezentativnom smislu ceka smjena generacija a jos uvijek aktuelni selektor nista nije uradio po tom pitanju ali nije ni on jadan kriv vec su krivi oni koji su ga doveli tamo. Nama treba metla i to pod hitno, istjerati sve i jednog uposlenika iz saveza pa krenuti ispocetka, dovesti ljude bez obzira na nacionalnost koji umiju i hoce da rade i kojima je cilj dugorocan uspjeh, da se fudbal kao sport postavi konacno na zdrave osnove. Bez svega ovoga a u nedostatku interesa clanova saveza osim u materijalnom pogledu nama preostaje samo pad i tavorenje na marginama. Sta god ucine i koga god savez imenuje u datom momentu na mjesto selektora bice fula i gubljenje vremena jer isti nemaju blage veze o onome sto bi trebalo da rade.
- luckylaka
#499 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Bazinga1234 wrote:Ti se naravno zezasluckylaka wrote:Nama je trenutno najbolje rjesenje Safet Susic a ako ga ne krene pokusati opet sa Meshom
- Edin H.
#500 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne bi se trebao zezati sa ozbiljnim stvarima.luckylaka wrote:Bazinga1234 wrote:Ti se naravno zezasluckylaka wrote:Nama je trenutno najbolje rjesenje Safet Susic a ako ga ne krene pokusati opet sa MeshomHvala Bogu