Chmoljo wrote:Nurudin wrote:nema rezona sa likovima koji tvrde kako sam ja rekao da je danas bolje jer ima internet , i onda napišu hrpu komentara o tome,
nema smisla raspravljati uopšte, a kamo li argumentima.
Uglavnom, pokazalo se da su kritičari današnjice samo nostalgični paćenici, koji kao kroz naočale gledaju kroz svoju
subjektiviziranu prošlost i ne mogu da vide ničeg dobrog danas. U suštini to je ono "nekad sam bio mlad i mogo guziti , a danas ne mogu,
jbo ti ovo danas ništa ne valja" .

koji argumenti: vidio sam...
to je argument?
iste su argumente davali i Faćo i Mustafa Mujezinović - pune kese, a sve se nema
na kraju krajeva, tvoja "argumentacija" se svodi na upoređivanje nekada i sada. dok evidentne laži Novalića hladno preskočiš. dečko, spinuješ, koristiš ad hominem i na sve to si drzak.
iskreno se nadam da imaš koristi od ove priče, jer ako nemaš... onda smo u većoj banani nego što se ovdje piše.

Čuj "dečko" , "oči moje lijepe" ...mojne mi tih pederskih komplimenata
Nemam nikakve koristi, nervira me defetizam , pretjerivanje i karikiranje stvarnosti te serviranje istog , kao de facto realnosti.
Mene više zanima psihološko-filozofski aspekt svega toga , tog kreiranja pogleda na sadašnjost kroz prizmu svega gore navedenog,
nego što me zanima Fadil ili što se palim na neki kult lidera .
Pošto je na ovom forumu, a i inače u medijima, to otišlo u neku ekstremnu krajnost , ja sebe doživljavam kao objektivnog te vrlo
često moram isticati poztivne strane sadašnjosti, vlasti i svega, ne zato što ih plaho gotivim , već zato što je to čisto protuteža
ovoj gomili koja je isfrustrirana i poticana medijskim natpisima od istih onih koji će licemjerno da koriste tu masu i jašu na tim
valovima dok ne dobiju prva priliku za vlast. Ni Fadil ni vlast nisu bogzna šta ali demoniziranje koje se plasira u javnost, jednostavno
prelazi granicu normalnog i ulazi duboko u patologiju mase .
Meni prispisujete neki spin, a izvlačite iz konteksta i svađate se s nečim što ja nisam rekao, zato što se sa onim što sam zaista napisao
i ne možete suočiti. Zašto sam drzak (i šta ako sam ) ? Zato što se usuđujem reći da većina priča gluposti ?
Pa pričate gluposti , naravno. Jedno 10 puta sam napisao da nam nije dobro ali s druge strane da nam nije nikad bolje ni bilo, ekonomski.
To što vi to karikirate , kao ja reko da nam je super, pa ja reko da je bolje jer imamo wifi, pa ovo pa ono....ja to ništa nisam napisao.
To je vaša crno-bijela , za-ili protiv percepcija, a pokazao sam malom provokacijom, da se ipka kod većine radi o nostalgiji i ideologiji.