Dope_Man wrote:Itakako se Smrle nebo naziva neprobojni, isto kao sto se za vode govori da se NE MIJESAJU. Ignorisi ti pogreske koliko hoces, ali one ostaju tu.
Nepismenost nije nuznoe jednaka gluposti. Cuje, prica, pamti.. lako je pokupiti kroz putovanja kao trgovac silne price, i uz to je kod pisanja imao citavu ekipu, pa ako su oni bili pismeni jos veca vjerovatnoca da su ponesta i procitali. Ja samo kazem da je od njega u najmanju ruku lijenost, a u najgori cisto licemjerje i bezobrazluk, da se ne opismeni kada ima sve uvjete za to.
Sto se tice pulsara, neko se pozabavio pa kako citaj ako volis, ne treba duze od minut:
http://dirtyatheist.tumblr.com/post/901 ... ut-pulsars
A sto se tice svemira i neba, NIJEDAN vjernik nije TAKO interpretirao nebo sve dok neko od naucnika nije predlozio MOGUCNOST da postoji vise univerzuma. Nadji takvu interpretaciju i usuticu zauvjek. Da si Muhameda licno pitao rekao bi ti da planine drze zemlju a sunce zalazi u neku lokvu blata tamo iza par brda, jer to je i zapisao. Ali izgleda vjera ceka da nauka otkrije, da osmisli rijecnik, a onda se kao pojavi i kaze ''ah, pa mi to vec znali''
Dakle opek kaskanje za naukom, i to trcite pred rudu da se uklopite u nesto sto je i za nauku samo mentalna vjezba, ne dokazana stvar. I to je samo po sebi problem religiji, nauka mijenja svoje teorije u skladu sa novim znanjem, a vi uzimate nesto sto bi trebalo da je ABSOLUT i KONSTANTA, te to prilagodjavate nauci kako se ona mijenja.. primjer: Ti SAD tvrdis da prica o vise slojeva neba zapravo predstavlja vise univerzuma. OK, ali HIPOTETSKI da sutra dokaze nauka da ne postoji vise univerzuma, ili da ih postoji 42, dakle vise od nabrojanih 7.. znacilo bi da si pogrijesio.. i sta onda.. reinterpretacija naravno. I ti tu ne vidis problem? Onda si stvarno potpuno slijep od religije, ali to svakako svi znamo.
[quote]pisan je razumljivo gdje sustinu niko nije mogao razumjeti
ZATVARAJ TEMU OCAM MOG BRACA PREKUCO

[/quote]
Itakako se Smrle nebo naziva neprobojni
zasto dokaz ne doneses??
netrebas ti ja cu ti donijeti
nekaze se neporbojnim nego zasticenim
21:32. I učinili smo nebo svodom zaštićenim
ili
21:32. I učinili smo nebo krovom zaštićenim
gdje vidis ovdje neoprobojno?
isto kao sto se za vode govori da se NE MIJESAJU. Ignorisi ti pogreske koliko hoces, ali one ostaju tu.
objasni onda onaj video gore sto sam kao dokaz postirao, gdje jasno ronioc pokaze liniju razgranicenja izmedju slatke i slane vode.
oooo boze,m nemogu da vjerujem, pljuni me ako si ti uopste odgovor procitao, samo sto sam poceo citatividio sam gresku u napadu
pa da vidimo zajendo sta kazu
By the heavens, and At-Târiq (one who knocks at night);
This is a comment from someone who didn’t understand the cosmos. A star’s behavior is not affected by whether it is day time or night time on Earth. That is to say, At-Tariq would not “knock at night” but simply be “one who knocks”. Specifying that it knocks “at night” is showing that this didn’t come from a divine, all-knowing god but from a scientifically illiterate guy who didn’t realize that the stars exist even when it’s not night time.
brutalna greska, prvo u zagradi sto stoji
At-Târiq (one who knocks at night); tarik znaci onaj koji kuca ( ali u zagradi to nije prevod rijeci, nego samo hoce da se kaze onaj koji kuca, ovo Kuca po noci to nema veze sa lingistickom stranom rijeci, jer Tarik je onaj koji kuca i po danu i po noci.
To sto stoji u zagradi po noci, nema veze sa Kur'anom, jer to je dodatak koji nema u orginalnom tekstu Kur'ana, i onda shosha dodje i argumentuje protiv Kur'ana na osnovu dodatnog nepostojeceg teksta u Kur'anu
pa zar se na ovako jadne odgovore hvatas , prije ce biti ja mislim, da se tio nemozes izboriti sa ovim ajetima, pa vruc krompir prebacivas u tudje ruke da odgovoaraju za Tebe koji te brane na katastrofalan nacin, brane te sa slomljenom peruskom, ne zdravom, nego polomljenom koksijom peruskom.
A sto se tice svemira i neba, NIJEDAN vjernik nije TAKO interpretirao nebo sve dok neko od naucnika nije predlozio MOGUCNOST da postoji vise univerzuma.
kako nije, ba pa ti pricas a neznas sta pricas, pa poslanik je objasnio svom ashabu, Inn Abassu koji je najbolje tumac Kur'ana poslije Muhammeda
izmedju prvo i drugog neba/univerzuma je 500 Godina necega razdaljina, nezna se cega.
ti covjce pricas na pamet, nagadjas, uopste neznas sa kojim znanjem se raspole i ti na osnovu onog malo sto znas sudis, nije to uredu, ti ulazis u minirane terene a nisi svjestan koliko je minirano.
OK, ali HIPOTETSKI da sutra dokaze nauka da ne postoji vise univerzuma, ili da ih postoji 42, dakle vise od nabrojanih 7.. znacilo bi da si pogrijesio.. i sta onda.. reinterpretacija naravno. I ti tu ne vidis problem? Onda si stvarno potpuno slijep od religije, ali to svakako svi znamo.
ma sta god rekli, drzat cu se ovoga, da ima 7 univerzuma.
ZATVARAJ TEMU OCAM MOG BRACA PREKUCO
nekontas sta govorim,
razumljive rijeci, ali nerazumije se sustina sta se sa njima hoce postici
naprimjer, kazem to je
zvijezda
ti kontas, aha to su one zvijezde sto vidimo navece golim oko
pa kazem, to je nesto sto kuca, ti kontas, znamo sta znaci kucati
ali kako zvijezda da kuca, eh mozak im zablokira, jer nemogu razumjeti kako moze zvijezda da kuca
i jos dodas,
probija, ti znas sta znaci, probija, ali neznas kako zvijexda probija, znaci sustinu neznas. eto to sam htio reci.
a sta mislis da je spominjano, gamma zrake, neutrini, moderna rijec pulsar uili neutronska zvijezda, ko bi razumio jezicki sta znaci gamma, neutrino, netronska zvijezda?? niko