Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Locked
seln

#476 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

exliberal-ex wrote:
seln wrote:
PM72 wrote:Seln,
I ti ono preferiraš Mocart kugle a nama bi ovdje tušio halvu?
Vec smo raspravljali na tu temu... bi li tebi bilo bolje da sam poslije rata ostao i svako malo protestirao ispred federalne vlade?
Hoce li ti biti bolje ako se vratim?
Ako nista drugo, nisam na teretu drzavi. A uobrazavam sebi da sam pomalo i pomogao...

Pa ako nisi dole ko ni ja onda barem nemoras da podjebavas I zakuvavas ....fino sklonio guzicu na toplo a onda "imam prijedlog...ajde da jebemo hrvate ....ma oni su niko I nista"...i ako se zakuha ja cu da navijam za nas...mislim vas...mislim ko god bude krvario ...obecavam

De ba odlucite vise jesu li vam hrati prijatelji ili neprijatelji...vi ko alija jedno mislite ujutro a drugo popodne

Ja postavih temu zasto hrvatska nije tuzena za agresiju I genocid...I svi vicu jesu nas jebali, jesu nas pljackali, napadali, ubijali... ali su nam nakraju pomogli ...ok ako je tako zasto onda ukidanje konstitutivnosti...oni koce nas, mi zelimo sve najbolje ovoj drzavi...eto cak smo im i predstavnika izabrali, doduse nije nista uradio ali eto demokratski...jedan covjek jedan glas....aaaaa sda.....aaaaa...demokratija....
Izvini, je li pisanje na forumu iskljucivo pravo onih koji bi dijelili Bosnu? I ko je tebi branio da "sklonis guzicu na toplo"?
Kako god bilo, ti si odlucio da neces krvariti, ne znam zasto se osjecas pogodjen.
A temu sam otvorio jer je legitimna. Ako mislis da nije, izvoli argumentirati.
prog321

#477 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by prog321 »

Ovdje postoje neke nesuglasice.
Niste razumjeli o cemu se prica. Nek me Seln ispravi ako grijesim ?
Niko se ne zalaze da se samo Hrvatima ukine konstitutivnost a Bosnjacima da ostane. Nikako. Prijedlog je da se svima ukida konstitutivnost. Barem sto se tice pederacije.
Nema priviligovanih.
Romi, Ukrijinci, i ostali su izjednjaceni sa Hr, Sr, Bos.

Ali u ovaj scenario bi najvise pogodilo kamenjarce. Zato su toliko ho ruk zagrijani. :-D
seln

#478 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

PM72 wrote:
seln wrote:
PM72 wrote:Seln,
I ti ono preferiraš Mocart kugle a nama bi ovdje tušio halvu?
Vec smo raspravljali na tu temu... bi li tebi bilo bolje da sam poslije rata ostao i svako malo protestirao ispred federalne vlade?
Hoce li ti biti bolje ako se vratim?
Ako nista drugo, nisam na teretu drzavi. A uobrazavam sebi da sam pomalo i pomogao...
Nemam ja ništa protiv tebe,čak si mi i simpatičan.Samo primjećujem da se plaho brinete a guzice na sigurnom.
Ako ti je to briga, ja sam jos uvijek vojni obaveznik. Ako insistiras, rado cu ti poslati faksimil mog pasosa.
I nisam sklonio guzicu na toplo, ko jos rado napusta kucni prag?
Connaisseur Karlin

#479 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Connaisseur Karlin »

seln wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Sto sam konkretno kritikovala u vezi muslimana ? :)

Pisanje i tvoje razmisaljanje o tretiranju vecine i manjine u jednoj drzavi automatski narusava status gradjana u jednoj drzavi :)
1. sacekaj da saberem postove, pa cu ih postaviti ovdje
2. Ajdeeee? razaberi malo bolje, nisam narusavao status gradjana. Vidis, ja u "skandinaviji" imam samo ljudska, ali ne i gradjanska prava.
Razumljivo, nisam drzavljanin.
Ne zelim nikome ukidati ljudska i gradjanska prava, ali konstitutivnost nije sveta krava. To je instrument supremacije manjine nad vecinom.
slobodno,ali moras postaviti i linkove tema,jer iskljucivo kvotiranje pojedinih postova moze biti pogrsno shvaceno :-D

ako ti smeta konstituivnost,tad si trebao predloziti da se svima ukine, a ti si predlozio da se ukine iskljucivo Hrvatima jer su manjina :lol:
seln

#480 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

seln wrote:
Sto sam konkretno kritikovala u vezi muslimana ? :)

Pisanje i tvoje razmisaljanje o tretiranju vecine i manjine u jednoj drzavi automatski narusava status gradjana u jednoj drzavi :)
1. sacekaj da saberem postove, pa cu ih postaviti ovdje
2. Ajdeeee? razaberi malo bolje, nisam narusavao status gradjana. Vidis, ja u "skandinaviji" imam samo ljudska, ali ne i gradjanska prava.
Razumljivo, nisam drzavljanin.
Ne zelim nikome ukidati ljudska i gradjanska prava, ali konstitutivnost nije sveta krava. To je instrument supremacije manjine nad vecinom.
slobodno,ali moras postaviti i linkove tema,jer iskljucivo kvotiranje pojedinih postova moze biti pogrsno shvaceno :-D

ako ti smeta konstituivnost,tad si trebao predloziti da se svima ukine, a ti si predlozio da se ukine iskljucivo Hrvatima jer su manjina :lol:
To su vec predlagali drugi, pa su docekani na noz. Sad je vec doslo do toga da se lagano uz kavu prica o podjeli Bosne...
i Bosnjaci bi trebali klapiti usima.
PM72

#481 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by PM72 »

:lol: Čuj vojni obveznik? Čega bolan? Pa ovdje nema ni rezerve niti služenja vojnog roka tako da to vojni obveznik možeš okačiti mačku o rep.

P.S.nisi sklonio cjenjenu na toplo. :D Skandinavija je hladna...
seln

#482 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

PM72 wrote::lol: Čuj vojni obveznik? Čega bolan? Pa ovdje nema ni rezerve niti služenja vojnog roka tako da to vojni obveznik možeš okačiti mačku o rep.

P.S.nisi sklonio cjenjenu na toplo. :D Skandinavija je hladna...
Ako se ne varam, ti si imao neki posao... odnosno, jos imas...
vidis, ja nisam imao.
Da sam ostao, do danas ne bih dosao na red od partijskih klonova.
I prvi ti bi me zvao lijenim i nesnalazljivim.
Smeta li ti sto nije tako? Bio bih ti simpaticniji da me mozes sazalijevati?

p.s. Apropos vojni obaveznik: ako dodje do tarapane, mislis li da ce ratovati onaj jad zvani OS BiH?
Zato, ako pocne, skloni se vaktile, jer Mitar nece pitati jesi li za rat.
Vec sam napisao na drugoj temi, u susjednom mjestu je neki jadnik ostao da saceka "JNA" i da joj kaze kako je on za Jugoslaviju :sad:
Da su ga bar samo ubili... neeee, moralo je i ritualno odsecanje glave.
Last edited by seln on 02/02/2017 20:12, edited 1 time in total.
seln

#483 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

.
Last edited by seln on 02/02/2017 20:12, edited 1 time in total.
PM72

#484 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by PM72 »

Imam posao.Imam sve.Zadovoljan.Ali bih sve ostavio bez da se okrenem da pukne jedan metak.I ne bih sa sigurne distance palamudio i držao pridike.To me nervira kod vas iz dijaspore.Dobro ti je - hvala Bogu i ne bacaj kante sa kerozinom u moje dvorište.
pustopoljina

#485 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by pustopoljina »

seln wrote:Kako se kaze, ime je program: naslov ove teme precizno odredjuje o cemu cemo diskutirati.
Smatram da je apsolutno nepravedno da jedna 12% manjina (stvarni postotak je vjerovatno negdje oko 9-10%) ima ista prava kao i vecinski narod.
Skandalozna je podjela vlasti pri kojoj Bosnjaci dobiju nominalnih 50% vlasti (u stvarnosti jos manje), a jedna etnija koja postoji samo u tragovima dobije takodje 50%, a prakticno jos i vise.
Hrvatska manjina konstitutivnost permanentno koristi za opstruiranje razvoja drzave i privrede, za lopovluk i korupciju, kao i za supremaciju u dijelovima zemlje gdje su vecina. Stara poslovica kaze: ne daj budali stap u ruke.
Krajnje je vrijeme da se manjincima oduzme to orudje ucjena i opstrukcije.
Apeliram na vas da preko vasih politickih predstavnika i partijskih organizacija, pocevsi od opcine, iniciirate rezoluciju koja bi bila pocetak politickog procesa, koji ce se zavrsiti oduzimanjem konstitutivnosti manjincima.
ja tebe fakat ne kontam.
prvo, sto se hrvatski korpus osipa ko da ga tresu sa balkona...drugo...hrvatima jednako pripada ova zemlja, koliko i bosnjacima i srbima.
romi imaju drugu pricu i vole tu svoju pricu, jevreji su opet nesto sasvim drugo. bitno je da svako od nabrojanih moze postati predsjednik, bio konstitutivan ili manjina... to je vazno.
cemu sluzi ova hejterska tema? brzem nestajanju hrvata?
pracenju trenda u svijetu gdje se svi mrze i ne mogu?
jel' se to ti osjecas lose u austriji, pa se kontas siliti nad tom sakom hrvata u bosni?
seln

#486 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

PM72 wrote:Imam posao.Imam sve.Zadovoljan.Ali bih sve ostavio bez da se okrenem da pukne jedan metak.I ne bih sa sigurne distance palamudio i držao pridike.To me nervira kod vas iz dijaspore.Dobro ti je - hvala Bogu i ne bacaj kante sa kerozinom u moje dvorište.
U redu, no hard feelings. Ali daj da onda komsijama i susjedima kazemo "bujrum, posluzite se, nama ostavite ono sto vam nije zapelo za oko"...
pa da smo onda svi rahat. Pa ako nas nestane, jebi ga, nismo ni zasluzili drzavu. A ako prezivimo, da bar omladina napreduje.
Connaisseur Karlin

#487 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

pustopoljina wrote:
seln wrote:Kako se kaze, ime je program: naslov ove teme precizno odredjuje o cemu cemo diskutirati.
Smatram da je apsolutno nepravedno da jedna 12% manjina (stvarni postotak je vjerovatno negdje oko 9-10%) ima ista prava kao i vecinski narod.
Skandalozna je podjela vlasti pri kojoj Bosnjaci dobiju nominalnih 50% vlasti (u stvarnosti jos manje), a jedna etnija koja postoji samo u tragovima dobije takodje 50%, a prakticno jos i vise.
Hrvatska manjina konstitutivnost permanentno koristi za opstruiranje razvoja drzave i privrede, za lopovluk i korupciju, kao i za supremaciju u dijelovima zemlje gdje su vecina. Stara poslovica kaze: ne daj budali stap u ruke.
Krajnje je vrijeme da se manjincima oduzme to orudje ucjena i opstrukcije.
Apeliram na vas da preko vasih politickih predstavnika i partijskih organizacija, pocevsi od opcine, iniciirate rezoluciju koja bi bila pocetak politickog procesa, koji ce se zavrsiti oduzimanjem konstitutivnosti manjincima.
ja tebe fakat ne kontam.
prvo, sto se hrvatski korpus osipa ko da ga tresu sa balkona...drugo...hrvatima jednako pripada ova zemlja, koliko i bosnjacima i srbima.
romi imaju drugu pricu i vole tu svoju pricu, jevreji su opet nesto sasvim drugo. bitno je da svako od nabrojanih moze postati predsjednik, bio konstitutivan ili manjina... to je vazno.
pracenju trenda u svijetu gdje se svi mrze i ne mogu?
jel' se to ti osjecas lose u austriji, pa se kontas siliti nad tom sakom hrvata u bosni?
pustopoljina :thumbup: :kiss: uvijek pise pametne postove :-D
Bodkin

#488 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:
Sve to treba dijasporu pitati. Vi cete iz skandinavije na tenkovima u mostar :D
Iz Beca kolega :mrgreen: .
Entschuldigung, mein Fehler :D
seln

#489 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

pustopoljina wrote:. bitno je da svako od nabrojanih moze postati predsjednik, bio konstitutivan ili manjina... to je vazno.
Moze, ali u bosnjackom dijelu.... malo sutra ce postati u okupiranim dijelovima.
I tema nije hejterska... kako sam to ispoljavao mrznju prem Hrvatima?
prog321

#490 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by prog321 »

siliti nad šakom Hrvata?
u kojem paralelnom svijetu je to?
ko ide po svijetu i lobira segregaciju i etničke podjele ?

naravno, ukidanje konstitutivnosti je za sve.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#491 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by emillio estevez »

Evo da ubrzam .
Prodajem kucu ili cak 3, par gradjevinskih parcela,njiva i oranica na podrucju opcine Tomislavgrad.
Samo Arapi dolaze u obzir,sredstvo placanje $ ili €.
PM72

#492 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by PM72 »

seln wrote:
PM72 wrote:Imam posao.Imam sve.Zadovoljan.Ali bih sve ostavio bez da se okrenem da pukne jedan metak.I ne bih sa sigurne distance palamudio i držao pridike.To me nervira kod vas iz dijaspore.Dobro ti je - hvala Bogu i ne bacaj kante sa kerozinom u moje dvorište.
U redu, no hard feelings. Ali daj da onda komsijama i susjedima kazemo "bujrum, posluzite se, nama ostavite ono sto vam nije zapelo za oko"...
pa da smo onda svi rahat. Pa ako nas nestane, jebi ga, nismo ni zasluzili drzavu. A ako prezivimo, da bar omladina napreduje.
Vidi...mene niko od Srba i Hrvata ne ugrožava u zadnjih 20 godina.Ugrožavaju me "moji".Nije Dodik ili Čović kriv što u Sarajevu nema vode,nema prevoza,nema posla,cvjeta kriminal,korupcija i fakinluk.

Ko se htio vratiti na svoje - vratio se.Ko nije - našao je izgovor.I tako 20 godina.A to prepadanje kako mi oni tamo ne misle dobro i da se grčevito borimo za svoje??? a i ne znamo šta je čije...šupljak je žešći.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#493 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by emillio estevez »

PM72 wrote:
seln wrote:
Vidi...mene niko od Srba i Hrvata ne ugrožava u zadnjih 20 godina.Ugrožavaju me "moji".Nije Dodik ili Čović kriv što u Sarajevu nema vode,nema prevoza,nema posla,cvjeta kriminal,korupcija i fakinluk.

Ko se htio vratiti na svoje - vratio se.Ko nije - našao je izgovor.I tako 20 godina.A to prepadanje kako mi oni tamo ne misle dobro i da se grčevito borimo za svoje??? a i ne znamo šta je čije...šupljak je žešći.
:thumbup:
pazi oni te ugrozavaju, zato imas malu placu,zato imas los standard itd .....
pustopoljina

#494 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by pustopoljina »

seln wrote:
pustopoljina wrote:. bitno je da svako od nabrojanih moze postati predsjednik, bio konstitutivan ili manjina... to je vazno.
Moze, ali u bosnjackom dijelu.... malo sutra ce postati u okupiranim dijelovima.
tako sto im kontas ukidati postojeca prava.
sta ste se uhvatili hrvata?
oni ce podijeliti bosnu, gujcu svoju ce podijeliti.
citam temu o sebiji...pa ne trebaju nama bolan hrvati. pa ono se sramota gledati (fremdschämen), sta se od ljudi radi.
jedni sda, drugi sdp i kao da sutra nece svanuti. a zasto? zbog grebanja za place od 3000-9000 a za nikakav rad.
pa bilo koji ljekar vani se rasturi za svoje pare, i halal mu cufta svaki cent. ove niskoristi se zovu strucnjacima, a niko nista ne radi, nesposoban je imao 900km, 9000km ili 90 000 km placu. i pljuju jedni po drugima, zato sto znaju da im nigdje ne moze biti bolje. nigdje na svijetu te ne placaju da nista ne radis. samo kod nas. i sta to ima sa hrvatima?
nista.
smetaju li tu hrvati?
bosnjacki dio je i hrvatski dio. tacka.
niti bi nama bilo lako da nije bilo u odsudnom trenutku oluje, niti bi njima bilo lako da im je srbija usla u stomak.
ne trebas sad po hrvatskim ledjima, zato sto je u rs tako kako je.
seln

#495 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

PM72 wrote:
seln wrote:

U redu, respektiram tvoje misljenje, ali cu ipak zadrzati moje.
seln

#496 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

pustopoljina wrote:
seln wrote:
tako sto im kontas ukidati postojeca prava.
citam temu o sebiji...pa ne trebaju nama bolan hrvati. pa ono se sramota gledati (fremdschämen), sta se od ljudi radi.
jedni sda, drugi sdp i kao da sutra nece svanuti. a zasto? zbog grebanja za place od 3000-9000 a za nikakav rad.
pa bilo koji ljekar vani se rasturi za svoje pare, i halal mu cufta svaki cent. ove niskoristi se zovu strucnjacima, a niko nista ne radi, nesposoban je imao 900km, 9000km ili 90 000 km placu. i pljuju jedni po drugima, zato sto znaju da im nigdje ne moze biti bolje. nigdje na svijetu te ne placaju da nista ne radis. samo kod nas. i sta to ima sa hrvatima?
nista.
smetaju li tu hrvati?
niti bi nama bilo lako da nije bilo u odsudnom trenutku oluje, niti bi njima bilo lako da im je srbija usla u stomak.
U redu. respektiram tvoje misljenje, ali cu zadrzati moje.
Idi u zapadni Mostar i reci im da je to i bosnjacki dio.
Bodkin

#497 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Bodkin »

emillio estevez wrote:
PM72 wrote:

:thumbup:
pazi oni te ugrozavaju, zato imas malu placu,zato imas los standard itd .....
Plus ona suplja daj prvo sa njima da se obracunamo pa cemo pocistiti nase lopove :D
pustopoljina

#498 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by pustopoljina »

seln wrote:
pustopoljina wrote: tako sto im kontas ukidati postojeca prava.
nista.
smetaju li tu hrvati?
U redu. respektiram tvoje misljenje, ali cu zadrzati moje.
Idi u zapadni Mostar i reci im da je to i bosnjacki dio.
bila i 2016. i 2015. i 2014. kad vec spominjes. a ti?
Connaisseur Karlin

#499 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

seln wrote: Idi u zapadni Mostar i reci im da je to i bosnjacki dio.
Mostar nije iskljucvo Bosnjacki ili iskljucivo Hrvatski,vec je,iznad svega Bosanski i Hercegovcaki grad svih gradjana iz BiH :)

etnicki cistije sredine ne bi trebale automatksi sebe predstavljati da je teritorija isklucivo vlasnistvo jedne etnicke grupe :)

na zalost,u BiH je sve etnicki podjeljeno na nivou politike, tj. zahvaljujuci etnickimm partijama ! Narod je zasicen takvom politkom :)
prog321

#500 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by prog321 »

bas zato se i zalažem za ukidanje konstitutivnosti jer je to jedini način da svi budemo ravnopravni na cijeloj teritoriji :-D

etničke podjele su anam onamo. Preko puta .
Locked