ne mora. samo loza i određeni dio za novinare. Kosevo ima veci problem sa samim terenom i osvjetljenjem, kada su reprezentativne utakmice u pitanju. Ali nije to nesto sto se ne moze rijesiti. Problem je sto nema para za to, ili ih niko ne trazi (od opcine, grada, kantona), a savez svoje ne dahrasno38 wrote:Koliko mi se cini na stadionu mora biti odredjeni procenat natkrivenih mjesta a na Kosevu to ne postoji.omega369 wrote:Ne lupajte za kosevo. Naravno da se mogu igrati utakmice reprezentacije na njemu, pa i kvalifikacijske.Tacno je da treba i nekih prepravki i uredjenja, ali i bez njih se moze igrati a proci sa nekom sitnom kaznom, itd... ze-do kanton i zenica trenutno su nagodniji kad se treba izuti kojih desetak milja nego grad sarajevo i kanton i to je to. Nece savez da se pegla
Stadioni u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- omega369
#476 Re: Stadioni u BiH
- Charuga
- Globalni moderator
#477 Re: Stadioni u BiH
Stadion je pod ingerencijom opštine, načelnik priča bajke o nekakvim milionskim ulaganjima, a nije u stanju da teren napravi. To je ulaganje od cca milion KM i dobro bi bilo da krene od toga, kad već skuplja glasove. Samo bacaju šuplje ...omega369 wrote:ne mora. samo loza i određeni dio za novinare. Kosevo ima veci problem sa samim terenom i osvjetljenjem, kada su reprezentativne utakmice u pitanju. Ali nije to nesto sto se ne moze rijesiti. Problem je sto nema para za to, ili ih niko ne trazi (od opcine, grada, kantona), a savez svoje ne dahrasno38 wrote:Koliko mi se cini na stadionu mora biti odredjeni procenat natkrivenih mjesta a na Kosevu to ne postoji.omega369 wrote:Ne lupajte za kosevo. Naravno da se mogu igrati utakmice reprezentacije na njemu, pa i kvalifikacijske.Tacno je da treba i nekih prepravki i uredjenja, ali i bez njih se moze igrati a proci sa nekom sitnom kaznom, itd... ze-do kanton i zenica trenutno su nagodniji kad se treba izuti kojih desetak milja nego grad sarajevo i kanton i to je to. Nece savez da se pegla
![]()
-
SSemir
#478 Re: Stadioni u BiH
u danasnji vakat, svaki problem se moze rijesitiomega369 wrote:ne mora. samo loza i određeni dio za novinare. Kosevo ima veci problem sa samim terenom i osvjetljenjem, kada su reprezentativne utakmice u pitanju. Ali nije to nesto sto se ne moze rijesiti. Problem je sto nema para za to, ili ih niko ne trazi (od opcine, grada, kantona), a savez svoje ne dahrasno38 wrote:Koliko mi se cini na stadionu mora biti odredjeni procenat natkrivenih mjesta a na Kosevu to ne postoji.omega369 wrote:Ne lupajte za kosevo. Naravno da se mogu igrati utakmice reprezentacije na njemu, pa i kvalifikacijske.Tacno je da treba i nekih prepravki i uredjenja, ali i bez njih se moze igrati a proci sa nekom sitnom kaznom, itd... ze-do kanton i zenica trenutno su nagodniji kad se treba izuti kojih desetak milja nego grad sarajevo i kanton i to je to. Nece savez da se pegla
![]()
u danasnji vakat, ako nema para onda se nijedan problem ne moze rijesiti
- omega369
#479 Re: Stadioni u BiH
Ama ljudi, ko nije trazio nije ni dobio. to je poenta
Pare se sigurno mogu naci. ako ne od opstine, grada ili kantona, imaju neki fondovi sigurno. pa jedne godine 20 milja, druge 80, trece 30... ovako nece nikad nista, nece samo od sebe
Pare se sigurno mogu naci. ako ne od opstine, grada ili kantona, imaju neki fondovi sigurno. pa jedne godine 20 milja, druge 80, trece 30... ovako nece nikad nista, nece samo od sebe
- BHF_Manijak
#480 Re: Stadioni u BiH
Pa upravo je to poenta. Dok su i navijacima Zeljeznicara plasirali nekakve arene, qrce, palce, nekakve nerealne projekte, nije se ni cigla postavila na stadion. Fazon je krenuti u neki realniji projekat, u slucaju Koseva evo neka to bude za pocetak natkrivanje tribine, teren, bilo sta, pa ce onda i sredstva doci.
Pare mozes izganjati preko fondova ili kroz slicne akcije kao sto je Zeljeznicar uradio. Nekima je to smijesno ili prosidba, ali shvatite da na danasnjem vaktu u BiH nema kluba koji hladno moze, mimo svih ostalih troskova, izvaliti milion-dva da se ista uradi na stadionu. To je tako.
Pare mozes izganjati preko fondova ili kroz slicne akcije kao sto je Zeljeznicar uradio. Nekima je to smijesno ili prosidba, ali shvatite da na danasnjem vaktu u BiH nema kluba koji hladno moze, mimo svih ostalih troskova, izvaliti milion-dva da se ista uradi na stadionu. To je tako.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#481 Re: Stadioni u BiH
A ko da to radi na Kosevu?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#482 Re: Stadioni u BiH
Evo da se ubuduce ne patimo sta je tacno potrebno za koju kategoriju stadiona...
http://hns-cff.hr/files/documents/old/1 ... i_2010.pdf
http://hns-cff.hr/files/documents/old/1 ... i_2010.pdf
-
ktbffh
#483 Re: Stadioni u BiH
Jel mi može neko potvrditi hoće li moći Željo već ove godine igrati evropske tekme na grbavici? Toliko priče o stadionu, a taj podatak nigdje nisam upratio... 
-
mistek
#484 Re: Stadioni u BiH
Pa mogao je i bez istoka.ktbffh wrote:Jel mi može neko potvrditi hoće li moći Željo već ove godine igrati evropske tekme na grbavici? Toliko priče o stadionu, a taj podatak nigdje nisam upratio...
-
ktbffh
#485 Re: Stadioni u BiH
Kojih?mistek wrote:Pa mogao je i bez istoka.ktbffh wrote:Jel mi može neko potvrditi hoće li moći Željo već ove godine igrati evropske tekme na grbavici? Toliko priče o stadionu, a taj podatak nigdje nisam upratio...Valjda su ga prošle godine svakako osposobili za 1. i 2. pretkolo EL, odnono 2. pretkolo CL. Za više od toga mislim da moraju uraditi još stvari.
-
mistek
#486 Re: Stadioni u BiH
Pa koliko znam, Grbavica zadovoljava uslove za kategoriju 2, makar je tako bilo prošlog ljeta. Šta tačno fali, ne znam. Prema ovom iznad pravilniku koji je neko postavio:
-kategorija 2 dozvoljava fleksibilne dimenzije terena, a kategorija 3 105x68 striktno. Ovo svakako mogu lahko napraviti ako već nije.
-dosta jača rasvjeta kod kategorije 3.
-100 VIP mjesta za parkiranje je uslov kategorije 3, a Željezničar ih ima 57.
-najmanje 250 VIP sjedala na stadionu.
-Press loža sa 50 natkrivenih mjesta, 25 sa stolovima.
-5 TV i radio komentatorske pozicije!?!?
-kategorija 2 dozvoljava fleksibilne dimenzije terena, a kategorija 3 105x68 striktno. Ovo svakako mogu lahko napraviti ako već nije.
-dosta jača rasvjeta kod kategorije 3.
-100 VIP mjesta za parkiranje je uslov kategorije 3, a Željezničar ih ima 57.
-najmanje 250 VIP sjedala na stadionu.
-Press loža sa 50 natkrivenih mjesta, 25 sa stolovima.
-5 TV i radio komentatorske pozicije!?!?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#487 Re: Stadioni u BiH
Ma progleda UEFA kroz prste. Tek nedavno je na BP stavljen video nadzor,a vidio sam tek od ove utakmice sa Gibraltarom i el kontrola ulaznica sa onim jezevima.
Ali npr rasvjeta mora biti takva da HD prijenos ne dolazi u pitanje.
VIP mjesta mora biti dovoljno.
Parking za njih takodje.
Uslovi za njihova sluzbena lica moraju biti maximalna.
Uslovi za TV ekipu moraju biti ispunjeni.
To su stvari koje ne oprastaju.
Sa ovakvim zapadom je moguce max izganjati CAT 3,tek sa novom zapadnom tribinom bi bilo logicno da se ide na najacu CAT 4.
Ali npr rasvjeta mora biti takva da HD prijenos ne dolazi u pitanje.
VIP mjesta mora biti dovoljno.
Parking za njih takodje.
Uslovi za njihova sluzbena lica moraju biti maximalna.
Uslovi za TV ekipu moraju biti ispunjeni.
To su stvari koje ne oprastaju.
Sa ovakvim zapadom je moguce max izganjati CAT 3,tek sa novom zapadnom tribinom bi bilo logicno da se ide na najacu CAT 4.
- cpu_fan
#488 Re: Premijer liga BiH
Jebote
, ljubomorni na malo veće stepenice napravljene od sergije koje "spektakularno" otvaraju baš kao i trotorar ispred predsjedništva ! CCCCCCC
- avetinja
#489 Re: Premijer liga BiH
Pročitaj ponovo, možda ti bude jasnije. 
P.S. Ako misliš na moj post.
P.S. Ako misliš na moj post.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#490 Re: Premijer liga BiH
Ovdje je najskuplji proracun statikelendric wrote:Radi se i kod kona, mašala, nek je sa srećom
- Logovan
#491 Re: Premijer liga BiH
Ma jašta ba, tako je.avetinja wrote:Znam sve. Na aparatima, kopleksi nas ubijaju.Logovan wrote:Ma jok.avetinja wrote:Je li zabranjeno biti informisan?
- KPNCTNJAH
#492 Re: Premijer liga BiH

Stara sarajevska familija, uz Zeljeznicare vec trecu generaciju... sve sami, bez icije pomoci, a nas ubi ljubomora
- MOSALJOZE
#493 Re: Premijer liga BiH
Bravo za komšije,fino je ovo uradjeno,dobar posao,
Jel toliko teško????????Kao da smo najveći dušmani.
Jel toliko teško????????Kao da smo najveći dušmani.
- NajdraziVodjaa
#494 Re: Premijer liga BiH
Otkad se to pomoc i sadaka zove kad nekome prodas visegodisnju ulaznicu? Sto je najjace od prodaje je zaradjeno tek nesto oko trecine ukupne vrijednosti izgradnje istocne tribine ali dobro humanitarna izgradila istok.
- cpu_fan
#495 Re: Premijer liga BiH
Nemoj da izbacujem mailove koje ste slali na firme u kojima kumite i molite da se kupe ulaznice !NajdraziVodjaa wrote:Otkad se to pomoc i sadaka zove kad nekome prodas visegodisnju ulaznicu? Sto je najjace od prodaje je zaradjeno tek nesto oko trecine ukupne vrijednosti izgradnje istocne tribine ali dobro humanitarna izgradila istok.
- mali_milojica
#496 Re: Premijer liga BiH
Mi prodali.cpu_fan wrote:Nemoj da izbacujem mailove koje ste slali na firme u kojima kumite i molite da se kupe ulaznice !NajdraziVodjaa wrote:Otkad se to pomoc i sadaka zove kad nekome prodas visegodisnju ulaznicu? Sto je najjace od prodaje je zaradjeno tek nesto oko trecine ukupne vrijednosti izgradnje istocne tribine ali dobro humanitarna izgradila istok.
Oni kupili.
Ne znam sta nije jasno?
I da postavis mail opet nista ne mjenja. Prodali-kupili. Niko im nije drzao pistolj na celu kad su davali pare,niko ih nije natjerao. Mislis da nije bilo firmi koje su nas odbile,koje nisu dale ni KM. Cilj opravdava sredstva. Tribina nikla,tamam da smo na poklon dobili pare,da nijednu stolicu nismo PRODALI,ona je tu.
- cpu_fan
#497 Re: Premijer liga BiH
Mene bi bilo stid dičiti se prodajom na ovaj način ali nismo svi isti !mali_milojica wrote:Mi prodali.cpu_fan wrote:Nemoj da izbacujem mailove koje ste slali na firme u kojima kumite i molite da se kupe ulaznice !NajdraziVodjaa wrote:Otkad se to pomoc i sadaka zove kad nekome prodas visegodisnju ulaznicu? Sto je najjace od prodaje je zaradjeno tek nesto oko trecine ukupne vrijednosti izgradnje istocne tribine ali dobro humanitarna izgradila istok.
Oni kupili.
Ne znam sta nije jasno?
I da postavis mail opet nista ne mjenja. Prodali-kupili. Niko im nije drzao pistolj na celu kad su davali pare,niko ih nije natjerao. Mislis da nije bilo firmi koje su nas odbile,koje nisu dale ni KM. Cilj opravdava sredstva. Tribina nikla,tamam da smo na poklon dobili pare,da nijednu stolicu nismo PRODALI,ona je tu.
- Charuga
- Globalni moderator
#498 Re: Premijer liga BiH
Daj nam jedan mail, da vidimo kako mole.
- mali_milojica
#499 Re: Premijer liga BiH
To je tvoje pravo,slobodno misli sta hoces.cpu_fan wrote: Mene bi bilo stid dičiti se prodajom na ovaj način ali nismo svi isti !
Opet ne mozes nazvati da je sadaka,jer si dobio pare za nesto ili neku stvar.
Shvati to kao pijacu.
Dvojica prodaju lubenice.
Jedan galami,zove narod da kupe kod njega,nudi da probaju,a drugi suti sjedi kopa nos i ceka.
Prvi na kraju dana prodao 100 lubenica,drugi 10. Sad vidi ko je dobar na kraju.
Jbg moram ti crtati
Last edited by mali_milojica on 31/03/2017 09:16, edited 1 time in total.
-
Tromblon
#500 Re: Premijer liga BiH
Svako se bori za ono sto je njegovo. Problem ovdje je pitanje sta je vase?