A kako je pocela ta antagonizacija,da nije tako sto je Srbima zinula zicagu na tude?I sta je po tebi trebalo uraditi da bi Srbi odustali od ideje malo vece Srbije?Challenger__ wrote:DMS je proizvod antagonizacije a ne dogovora.LBVIEW wrote:Sta je alternativa suprostavljanju otvorenom krsenju mirovnog sporazuma i Ustava od strane Srba? Samo odgovori konkretno,bez fraza i uvijanja.
- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- LBVIEW
#476 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
- MikroBelaj
#477 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
bingov buraz wrote:Onaj ko insistira na podjeli insistira na ratu,mene u toj prici nema.Challenger__ wrote:Šta je imam sa njim, svašta... Ratuj, rokaj, šta me boli racq.bingov buraz wrote:Znaci podjela ha,pricaj srpski bre da te cijeli svijet razumije,sta uvijas tu ko vojvoda Toma Grobar.
Predlozi?
Znaci nick ti je ubleha
- LBVIEW
#478 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne mogu ljudi protiv onih koje Rusi podrzavaju,makar to bilo protiv interesa vlastite drzave.MikroBelaj wrote:Rusofili na aparatima,postedite ih nezgodnih pitanja
- MMM1977
#479 Re: RE: Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ti obicno imas odgovor na sve, cudi me da si sada ovako samozatajan. Od Krima preko Libije do Sirije imas rjesenje samo ovdje ne.Challenger__ wrote:E, na to pitanje ću odgovoriti kada i ako budem vlast. Do tada, mahanje.MMM1977 wrote:Kako? Da skinemo gaće?
_________
Iako je i ovo napredak da si se javio na temu, obicno si jako tih kada su teme, gdje bi se jasno trebalo kontra RS, Srbije ili Rusije, u pitanju.
- ljevoruki
#480 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ovdje problemi nastaju tek sa prvom Jugoslavijom i promocijom srpske nacionalne ideje koja je od pocetka do danas imala elemente nacizma.
O ovome sam i ja pisao s time da si ti to mnogo bolje formulisao.
Nisam siguran da shvatam ovu tezu.Pokolji nastaju kao reakcija na kolinijalni odnos elite naspram domorodaca.
Postoji alternativa, koliko je realna nisam siguran ali vojna opcija je jedna od njih.Glavni problem je bio i ostao srpski nacionalizam i srpski odnos prema drugima. I tu je nemoguce napraviti ikakav kompromis i ponuditi privlacnu alternativu.
Druga alternativa je potpuno odvajanje od srba i srbije pa i po cijenu podjele zemlje, naravno proporcionalno udjelu stanovnistva o cemu ce se kad tad morati poceti pregovarati.
Samo me strah ko ce od bosnjaskih "politicara" pregovarati u nase ime.
Dok to ne bude treba prekinuti diplomatske odnose sa srbijom, povuci ambasadora, potpuni bojkot robe iz srbije i rs i pokrenuti konstruktivan dijalog sa Hrvatskom, iskoristiti njihov konflikt sa srbijom.
- bh.tornjak
#481 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
gace su vec skinute.....a i uvaljeno je duboko....samo to Bosnjo jos ne kuzi....MMM1977 wrote:Kako? Da skinemo gaće?Challenger__ wrote:Temeljno pitanje Bosne i Hercegovine leži u rješavanju srpsko-muslimanskih (juče), odnosno bošnjačko-srpskih odnosa (danas). To je tajna tajninine tajne. To je ključ rata i mira, to je temelj stabilnosti ili nestabilnosti.
Sve drugo je sporedno, sve drugo je zavaravanje i čisto gubljenje vremena.
Odgovor na taj izazov će determinisati budućnost ove zemlje: ponovna, po sto puta viđena antagonizacija i krvoproliće ili incident, čudo - odsustvo pokolja i antagonizacije.
-
radostan dan
#482 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Imas mahanje...ranije ti Vatikan nije dao nikad sansu da rijesis te odnose...a danas jos smanje, jer se osim pomenutog ukljucilo novih par faktora.Challenger__ wrote:Temeljno pitanje Bosne i Hercegovine leži u rješavanju srpsko-muslimanskih (juče), odnosno bošnjačko-srpskih odnosa (danas). To je tajna tajninine tajne. To je ključ rata i mira, to je temelj stabilnosti ili nestabilnosti.
-
Pilaw_Pavlaka
#483 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ovo je opasno ne zbog Dodika nego zbog zategnute situacije izedju Amerike i Rusije. Njemacki mediji pisu da SAD salju trupe u poljsku masovno i u Njemacku. Opsta mobilizacija. Stanje je jako zategnuto izmedju NATO pakta i Rusije. Dodik nema kud i zato Putin moze sa Dodikom da radi sta hoce a i sa Srbijom jer i srpska politika je se priklonila uz Rusiju. Slusajuci Al Jazeeru i ovog Srdjana sam dobio utisak da je situacija vrlo ozbiljna.
- Challenger__
#484 Re: RE: Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne možeš ti bez potpuno neosnovanih insinuacija, kao onda kada si me vezao uz kinesku politiku... Kakva RS, Kakva Srbija, o čemu ti to? Balkanske teme ne pratim, jer pratim vanjsku politiku i međunarodne odnose. To zna svako ko me zna privatno ili na forumu. Aktuelne balkanske politike su amaterske, apsolutno nepodsticajne, nikakve. Zato me, dodatno nema, niti će me biti.MMM1977 wrote:Ti obicno imas odgovor na sve, cudi me da si sada ovako samozatajan. Od Krima preko Libije do Sirije imas rjesenje samo ovdje ne.
Iako je i ovo napredak da si se javio na temu, obicno si jako tih kada su teme, gdje bi se jasno trebalo kontra RS, Srbije ili Rusije, u pitanju.
Danas sam uletio samo zbog toga što želim da skrenem pažnju na temeljno bosnasko-hercegovačko pitanje a ono je, kao što sam rekao, sakriveno u odnosima između Bošnjaka i Srba.
To je, priznaćeš, kakav-takav doprinos ovoj temi.
- Challenger__
#486 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Koji novi faktori?radostan dan wrote:Imas mahanje...ranije ti Vatikan nije dao nikad sansu da rijesis te odnose...a danas jos smanje, jer se osim pomenutog ukljucilo novih par faktora.Challenger__ wrote:Temeljno pitanje Bosne i Hercegovine leži u rješavanju srpsko-muslimanskih (juče), odnosno bošnjačko-srpskih odnosa (danas). To je tajna tajninine tajne. To je ključ rata i mira, to je temelj stabilnosti ili nestabilnosti.
- MikroBelaj
#487 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nepodsticajne su balkanske teme,jer zaboga tu se nikad nista desilo nije, sem pocetka svjetskih ratova!!!
Grohotom se smijem

Grohotom se smijem
- Krokodajl
#488 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Dobro je pa mi je pasoš važeći, ako zakuha poslije marta a nema pasoša novih, bit će zajebano. 
- General War
#489 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Challenger__ wrote:Temeljno pitanje Bosne i Hercegovine leži u rješavanju srpsko-muslimanskih (juče), odnosno bošnjačko-srpskih odnosa (danas). To je tajna tajninine tajne. To je ključ rata i mira, to je temelj stabilnosti ili nestabilnosti.
Odgovor na taj izazov će determinisati budućnost ove zemlje: ponovna, po sto puta viđena antagonizacija i krvoproliće ili incident, čudo - odsustvo pokolja i antagonizacije.
De ba dosadan si vise sa antanigonizacijom, lijepo reci mirno razdruzenje i to je to.
Pa onda ide hrvatsko- muslimanska antagonizacija...previse visis na temi sirija, da nemas pojma ni na domacem tlu "news update".
- LBVIEW
#490 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Evo imamo i pobjednika,cekalo se na prvog Srbina koji ce se sjetiti Vatikana kao dezurnog krivca.radostan dan wrote:Imas mahanje...ranije ti Vatikan nije dao nikad sansu da rijesis te odnose...a danas jos smanje, jer se osim pomenutog ukljucilo novih par faktora.Challenger__ wrote:Temeljno pitanje Bosne i Hercegovine leži u rješavanju srpsko-muslimanskih (juče), odnosno bošnjačko-srpskih odnosa (danas). To je tajna tajninine tajne. To je ključ rata i mira, to je temelj stabilnosti ili nestabilnosti.
Nego,zaboravio si Njemacku,mundzose,masone...,ni njihovo malo nije za ramazana.Majku mu,kako se svi sloze Srbinu da napakoste.
Last edited by LBVIEW on 09/01/2017 20:39, edited 2 times in total.
- insomnia78
#491 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
I UNPROFOR. Ne zaboravite UNPROFOR
- General War
#492 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
...mirno razduzenje, samo to uvija u celofanLBVIEW wrote:Sta je alternativa suprostavljanju otvorenom krsenju mirovnog sporazuma i Ustava od strane Srba? Samo odgovori konkretno,bez fraza i uvijanja.Challenger__ wrote:Temeljno pitanje Bosne i Hercegovine leži u rješavanju srpsko-muslimanskih (juče), odnosno bošnjačko-srpskih odnosa (danas). To je tajna tajninine tajne. To je ključ rata i mira, to je temelj stabilnosti ili nestabilnosti.
- LBVIEW
#493 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ma svi,ne vole ljudu Srbe jer slave pravu slavu,to ti je.insomnia78 wrote:I UNPROFOR. Ne zaboravite UNPROFOR
-
sumirprimus
#494 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
nista specijalno,eventualno na tunele...Challenger__ wrote:Šta je imam sa njim, svašta... Ratuj, rokaj, šta me boli racq.bingov buraz wrote:Znaci podjela ha,pricaj srpski bre da te cijeli svijet razumije,sta uvijas tu ko vojvoda Toma Grobar.
Predlozi?
- MMM1977
#495 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
De bolan čelenđeru, mani se šuplje. Stvari su vrlo jasne, linija Rusija - Srbija - genocidni entitet je vrlo jasna i svi pušu u istu tikvu a to je razvaljivanje BiH. A to te, ako si ono za što se predstavljas, ne može ne zanimati.Challenger__ wrote:Ne možeš ti bez potpuno neosnovanih insinuacija, kao onda kada si me vezao uz kinesku politiku... Kakva RS, Kakva Srbija, o čemu ti to? Balkanske teme ne pratim, jer pratim vanjsku politiku i međunarodne odnose. To zna svako ko me zna privatno ili na forumu. Aktuelne balkanske politike su amaterske, apsolutno nepodsticajne, nikakve. Zato me, dodatno nema, niti će me biti.MMM1977 wrote:Ti obicno imas odgovor na sve, cudi me da si sada ovako samozatajan. Od Krima preko Libije do Sirije imas rjesenje samo ovdje ne.
Danas sam uletio samo zbog toga što želim da skrenem pažnju na temeljno bosnasko-hercegovačko pitanje a ono je, kao što sam rekao, sakriveno u odnosima između Bošnjaka i Srba.
To je, priznaćeš, kakav-takav doprinos ovoj temi.
Cijenio sam ja tebe kao forumasa ali si mi drastično pao u ocima kada si se sakrio nakon ruskog veta u vezi sa Srebrenicom.
Ti si klasični rusofil a na ovim temama o BiH se lafo ne javljas jer ne mozes da glasno izneses svoje stavove jer bi se do kosti ogolila sustina tvog pisanja po forumu.
-
elcaliente
#496 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Temeljno pitanje i temeljni odgovor na sve je koliko ce ljudi iz BiH otici cim prije da cisti njemackim babama i dedama guzice po starackim domovima. Mnogi bi se obradovali da se malo zapuca pa da mogu bez puno papirologije za Deutschland. A za Bosnu vecinu zaboli taki to vidimo vec danas a zamislite da se malkice zapuca. Za 5-10 godina ce omladina u80 posto slucaja direktno iz srednje ili u njemacke staracke domove ili gradjevinu tako da se politicari uopste netrebaju mjenjati, samo vozi ko i do sada.
- LBVIEW
#498 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ma znam,cekam da gukne.General War wrote:...mirno razduzenje, samo to uvija u celofanLBVIEW wrote:Sta je alternativa suprostavljanju otvorenom krsenju mirovnog sporazuma i Ustava od strane Srba? Samo odgovori konkretno,bez fraza i uvijanja.Challenger__ wrote:Temeljno pitanje Bosne i Hercegovine leži u rješavanju srpsko-muslimanskih (juče), odnosno bošnjačko-srpskih odnosa (danas). To je tajna tajninine tajne. To je ključ rata i mira, to je temelj stabilnosti ili nestabilnosti.
- Connaisseur Karlin
#499 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
DHL kompanija ima sluzbeno na svojoj stranici regionalne i drzavne praznike,cak i DR RS
http://www.dhl.com/en/about_us/global_e ... HPkffnyvIU
kriza bez oruzanog sukoba izmedju entieta moze trajati narednih nekoliko decenija !
vise su opasne interne krize unnutar entiteta!
http://www.dhl.com/en/about_us/global_e ... HPkffnyvIU
dio teksta iz starijeg clanka:Bosnia Herzegovina 09 Jan Republika Srpska: Republic Day - Regional
http://www.neweasterneurope.eu/intervie ... -the-rocksBut if the Wołyń massacre can still be a huge problem in Polish-Ukrainian relations after more than 70 years, then we should not be surprised that the Balkan tragedies could be exploited in the same way – they only happened in the 1990s.
kriza bez oruzanog sukoba izmedju entieta moze trajati narednih nekoliko decenija !
vise su opasne interne krize unnutar entiteta!
-
radostan dan
#500 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pa kome.treba da je ovdje stanje mirno, rijeseno, zavareno? Svima je u interesu da se igra i dalje igra, da se ima sića za kusur...ko ba pita srbe i bosnjake sta oni hoce i misle? A pogotovo - kad bi to oni htjeli da im se ostvare misli i zelje (u smislu tajminga).Challenger__ wrote:Koji novi faktori?radostan dan wrote:Imas mahanje...ranije ti Vatikan nije dao nikad sansu da rijesis te odnose...a danas jos smanje, jer se osim pomenutog ukljucilo novih par faktora.Challenger__ wrote:Temeljno pitanje Bosne i Hercegovine leži u rješavanju srpsko-muslimanskih (juče), odnosno bošnjačko-srpskih odnosa (danas). To je tajna tajninine tajne. To je ključ rata i mira, to je temelj stabilnosti ili nestabilnosti.
Last edited by radostan dan on 09/01/2017 20:44, edited 1 time in total.