NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

ušće

#476 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

ze kalanga wrote:Vojna neutralnost najbolje moguće riješenje.
I tebi isto pitanje kao i @KENJCU..Srbi neće u NATO . uredu ...Hrvati već u NATO-u a ti bi sad pravio neutralnu zonu na tlu Bosne i Hercegovine , samo policija ..
_Kako jarane majketi 90% BH Srba ima Srbijansko državljanstvo 90%BH Hrvata ima Hrvatsko državljnanstvo , obadvije države se trenutno utrkuju u naoružanju ..(. Bošnjaci bi u tom slučaju trebalo ćunom da se brane kad se ovima ponovo malo prohtije "uraditi stanje na terenu )"
Objasni mi molim te kako ti zamišljaš neutralnost ....
155_mm

#477 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:
155_mm wrote:
ze kalanga wrote:Tačno potreban je pristanak tri naroda, konkretnije 3 predstavnika naroda.
Srpski narod je rekao svoje - NE ulasku u NATO.
Samim time, srpski predstavnik tzv. član Predsjedništva može poslušati narod ili na svoju ruku potpisati pristanak, ako uopšte je BiH i u planu NATO-a.
sta mislis zeki hoce li taj takozvani clan presjednistva imati muda da odbije zahtjev NATO-a za saradnju u borbi protiv islamskog terorizma pod uslovima koje NATO bude trazio?
tzv. ne zbog toga što BiH smatram tzv., već iz razloga što mi je uopšte taj pojam član Predsjedništva toliko idiotski.

Što se tiče muda, zar sumnjate u gospodina Mladena?

Borba protiv islamskog terorizma je globalni fenomen, ali to ne opravdava da se domaće institucije uopšte ne bore protiv istoga. Što samo po sebi samo potvrđuje riječi da su nesposobne, političke i zavisne SDA prćije i to je to. :izet:
i jedino rijesenje i jeste da se NATO ozbiljnije angazuje u BiH. mada su vec poceli. svako malo vjezbe. cak su imali i one vjezbe u samom gradu banjaluci i to nekoliko dana. sto su se odlucili da pokazuju silu borbe protiv islamskog terorizma bas u tom bosanskom gradu mi je iznenadjujuce. mislim da bi zenica ili sarajevo bili prigladniji za to. ali vjerujem da NATO zna sta radi.
155_mm

#478 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:Prosto, ne želimo je.
Ako kažu morate, ne želimo.
I tu se priča završava. Mogu bombardovat i pobiti milion Srba... pa postavit bazu...
znaci i ivanic ce da pobijedi NATO. to neka srpska tradicija.

ali shvatas li ti da NATO dolazi da se bori protiv islamskog terorizma. takva se ponuda danas ne odbija.
ze kalanga

#479 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

ušće wrote: I tebi isto pitanje kao i @KENJCU..Srbi neće u NATO . uredu ...Hrvati već u NATO-u a ti bi sad pravio neutralnu zonu na tlu Bosne i Hercegovine , samo policija ..
_Kako jarane majketi 90% BH Srba ima Srbijansko državljanstvo 90%BH Hrvata ima Hrvatsko državljnanstvo , obadvije države se trenutno utrkuju u naoružanju ..(. Bošnjaci bi u tom slučaju trebalo ćunom da se brane kad se ovima ponovo malo prohtije "uraditi stanje na terenu )"
Objasni mi molim te kako ti zamišljaš neutralnost ....
Šta nas briga za Hrvate? Ili postoji i od njih strah da nas ne napadnu? Mogu to sutra uraditi, mogli su i prije ulaska u NATO. To su sve hipotetike. Isto tako i Srbija, može napasti i sada, iako nije članica NATO-a i nesumnjivo odraditi posao. Međutim, ne ide to tako. Evo sutra ću napasti ovog ili onog.
Globalni interes. Često čujem na ovom forumu kako je BiH globalni interes USA.... Ne vidim to nešto, gdje su te silne investicije?!
Ili to silno naoružanje da se odbrani interes od "neprijatelja" iz komšiluka.
BiH se u ovom trenutku ne može odbraniti od Slovenije, a da ne idemo dalje. To je jednostavno tako. Tzv. patriotizam je jedno, razvoj nešto sasvim drugo.

Vojna neutralnost ne znači priklanjanje anti NATO snagama. Već znači da sutra nisi u obavezi slati vlastitu djecu na front zbog tuđeg interesa. Ili da nisi sutra front radi drugih interesa, da nisi etapa koju će proći moćnici i nakon nje ostaviti pustoš, samo iz razloga što si se priklonio jednoj strani.

Što se tiče državljanstva, pa koliki je procenat Bošnjaka sa hrvatskim državljanstvom?!
ze kalanga

#480 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

155_mm wrote:
I tu se priča završava. Mogu bombardovat i pobiti milion Srba... pa postavit bazu...

ali shvatas li ti da NATO dolazi da se bori protiv islamskog terorizma. takva se ponuda danas ne odbija.
Samo o tradiciji nemojmo. Tradicija uvlačenja u šupak osvajača je uvijek bila dio mentaliteta jednog dijela BiH.

Što se tiče ovog drugog, toliko se bore da su sami pomagali ISIL gdje god su stigli. Oni su sami i formirali te islamske teroriste, to što u BiH ima onih koji se prodaju i pod tom prodajom provlače i to vjerovanje je samo dokaz stepena razvoja tih neandertalaca. BiH se što prije mora obračunati sa tom pošasti, agencije raspolažu ili bi barem trebale raspolatati sa imenima, lokacijama i kretnjama.
KENJAC

#481 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

155_mm wrote:
KENJAC wrote:Da se ne lazemo , ovakav odnos je isti prema Bosnjacima na cetnickim, forumima. Moja je velika greska sto ja sebe pokusavam ubijedit da nije citava Bosna i H otisla u kurac. Ja jos uvijek vjerujem da neko iz redova " onih tamo" moze pricati i iznosti svoje argumente "ispravnoj" vecini.
Ko je kad rekao da se trebaju zaboravit pokolji nad Muslimanima ? Ko je kad rekao da je jedna zrtva jednih veca nego zrtva onih drugih? Ko je kad pozvao na neke osvete ? Ja ? Gdje? Pokazite gdje ? Navedite rijeci ?
Ako je neko naveo zlocine nad jednim narodom , ja sam navel i nad drugim , jasno napominjujuci da je istorija nesto sto nije nastalo pocetkom devedesetih. Ni pocetkom cetrdesetih. Nit ce se zaustavit danas ili sutra. Sa nekima nema smisla diskutovati i ne namjeravam. @Sarajmen, ti me cudis ! Ovaj Zekalanga se nasmijao ( i to jasno oznacio) na tvrdnju da Bosnjaci nisu ucestvovali ni u Jasenovcu ni pomagali Maksu Luburici nit no Hercegovini u Koritsku jamu bacali ! I sta sad , pravit cemo se ludi ! Ovaj trazi link o ucescu Muslimana u Jasenovcu i to danas kad je Googl svakom pristupacan !? Sad kad budes i sam kuco neke od kljucnicnih rijeci posebno u rezultatima obrati paznju na imena kao Ademaga Mesic iz Tesnja, Osman Kulenovic i njegov brat Dzafer,Mehmed Mehicic i Hilmija Beslagic.....
Nije moj cilj vracat se u proslost , nego gledat u buducnost. Ne moze se gradit buducnost nazivajuci cetnikom svakog ko se ne zove Mehmed ili Salko. Meni je to jako smetalo i vrijedjalo me prije , obzirom da je dosta moje porodice stradalo od cetnika. Sad me boli kurac. Ne mogu se ja sekirat kad me potomci ovih gore pomunutih " ni krivih ni duznih" nazivaju cetnikom. Toliko ste devalvirali tu rijec da Srbin = cetnik = koljac ! Ili skraceno Srbin = koljac! I nije mi jasna sad vas cilj. Svi Srbi koljaci , ali hocemo zajedno da zivimo ! Ili , ima i pacifistickih prijedloga tipa " nek se sele" !
No tema je NATO da ili ne , pa ako cete mene pitat , onda je ne. A vi kako hocete!
ubacio sam ih kod cika gugleta i za ni jednog nisam nasao da je bio koljac u jasenovcu.

htio bi samo da napomenem da i vlada manjeg entiteta ima ministre bosnjake za neka bezvezna ministarstva. i u tome je vlada manjeg entiteta veoma slicna vladi NDH.

nego imas li ti linkove da su gore navewdeni bili koljaci, strazari ili bar kuhari u jasenovcu? ili nemas?
Nakon. 1,4 sec mi izbaci imena Alage Mujkica i Sabana Mujice ..... zamisli da sam imao vremena jos cekat .....
Shvatite ovo kao moj posljadnji post na ovoj temi. Kao sto rekoh , eto vas tamo. Radite sta god hocete. Za Vladimira sam vam vec rekao !
spreca

#482 Re: NATO...DA ili NE

Post by spreca »

ze kalanga wrote:
Šta nas briga za Hrvate? Ili postoji i od njih strah da nas ne napadnu? Mogu to sutra uraditi, mogli su i prije ulaska u NATO. To su sve hipotetike. Isto tako i Srbija, može napasti i sada, iako nije članica NATO-a i nesumnjivo odraditi posao. Međutim, ne ide to tako. Evo sutra ću napasti ovog ili onog.
Globalni interes. Često čujem na ovom forumu kako je BiH globalni interes USA.... Ne vidim to nešto, gdje su te silne investicije?!
Ili to silno naoružanje da se odbrani interes od "neprijatelja" iz komšiluka.
BiH se u ovom trenutku ne može odbraniti od Slovenije, a da ne idemo dalje. To je jednostavno tako. Tzv. patriotizam je jedno, razvoj nešto sasvim drugo.

Vojna neutralnost ne znači priklanjanje anti NATO snagama. Već znači da sutra nisi u obavezi slati vlastitu djecu na front zbog tuđeg interesa. Ili da nisi sutra front radi drugih interesa, da nisi etapa koju će proći moćnici i nakon nje ostaviti pustoš, samo iz razloga što si se priklonio jednoj strani.

Što se tiče državljanstva, pa koliki je procenat Bošnjaka sa hrvatskim državljanstvom?!
eto zamolit cemo cetnike da nas brane od slovenaca :lol: ......mozete samo da ga flautate.....mi smo se odbranili od velikosrpske narodne armije....zato gledaj kako ces voju guzicu spasavati ako slucajno dodje do belaja
ušće

#483 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

Vojna neuralnost znači na Balkanu da ti imaš pušku kad pređeš most na Drine.. Ante odmah Gabeli ...a Bošnjo može mlatiti ušima ...Nikad ali baš nikad Bošnjo ne smije dozvoliti da mu komšije čuvaju Avliju ...
Na onu tvoju opasku o procentu Bošnjaka sa Hrvatskim državljanstvom ja sam siguran da nije više od 5 % mada sumnjam da je i toliki broj tih 5% je možda postotak od ukupnog broja Bošnjaka u Krajini ...
Otale tvoje opservacije ne vrijedi kometirati ...
Last edited by ušće on 17/12/2016 23:19, edited 1 time in total.
155_mm

#484 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:
155_mm wrote:

Samo o tradiciji nemojmo. Tradicija uvlačenja u šupak osvajača je uvijek bila dio mentaliteta jednog dijela BiH.

Što se tiče ovog drugog, toliko se bore da su sami pomagali ISIL gdje god su stigli. Oni su sami i formirali te islamske teroriste, to što u BiH ima onih koji se prodaju i pod tom prodajom provlače i to vjerovanje je samo dokaz stepena razvoja tih neandertalaca. BiH se što prije mora obračunati sa tom pošasti, agencije raspolažu ili bi barem trebale raspolatati sa imenima, lokacijama i kretnjama.
paa tesko je reci sta je gore uvlaciti se u supak da spases familiju ili pobjeci preko prokletija i ostaviti zene i djecu na milost i nemilost okupatoru.

ili si ti mislio na nedica sa ovim ujvlacenje u supak?
ze kalanga

#485 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

ušće wrote:Vojna neuralnost znači na Balkanu da ti imaš pušku kad pređeš most na Drine.. Ante odmah Gabeli ...a Bošnjo može mlatiti ušima ...Nikad ali baš nikad Bonjo ne smije dozvoliti da mu košije čuvaju Avliju ...
Na onu tvoju opasku o procentu BošnjakA sa HrVatskim državljanstvo ja sam siguran da nije više od 5 % mada sumljam da je i toliki broj tih 5% je možda postaotak od ukupnog broja BošnjakA u Krajini ...
Ti onda definitivno ne znaš što je vojna neutralnost.

A iz ostalog uviđam da preovladava strah od komšija.

Što se tiče procenata, ti si potegao to pitanje, vjerujem da više od 15% Srba iz Republike Srpske nema državljanstvo Srbije. Daleko je veći procenat Bošnjaka sa dvojnim državljanstvom.
ze kalanga

#486 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

gosn mm, ne razumijete Vi to, al stalno potencirate. Jbg. Nek bude da to radite iz dosade.
Kao iskusan građanin BiH ne sumnjam da ćete uvidjeti jednog dana kako je nemoguće na ovakvim tezama graditi ikakvu vrstu BiH. Valjda višegodišje iskustvo pokazuje rezultat ovakvih shvatanja gdje se potencira da je jedino bitno što žele Bošnjaci, naročito je to impozantno kada se počne o procentima pričati, iskusniji bi rekli na brojkama koliko je koga.

Vidjećemo, na jednoj strani je gospodin Vladimir koji je u zadnjih 10 godina dobio sve što je poželio, na drugoj gospodin Donald. Ta njihova međusobna podjela uloga bi se mogla odraziti i na BiH, a tu apsolutno neće biti bitno koliko je koga...
155_mm

#487 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

kolega kenjac, ipak ces morati linkove. meni google nije nista izbacio. mozda je u mene neka teheranska verzija pa mi ne izbacuje bas sve.
ušće

#488 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

ze kalanga wrote:
ušće wrote:Vojna neuralnost znači na Balkanu da ti imaš pušku kad pređeš most na Drine.. Ante odmah Gabeli ...a Bošnjo može mlatiti ušima ...Nikad ali baš nikad Bonjo ne smije dozvoliti da mu košije čuvaju Avliju ...
Na onu tvoju opasku o procentu BošnjakA sa HrVatskim državljanstvo ja sam siguran da nije više od 5 % mada sumljam da je i toliki broj tih 5% je možda postaotak od ukupnog broja BošnjakA u Krajini ...

Što se tiče procenata, ti si potegao to pitanje, vjerujem da više od 15% Srba iz Republike Srpske nema državljanstvo Srbije. Daleko je veći procenat Bošnjaka sa dvojnim državljanstvom.

Naravno da imam oprez a ne strah od komšija posebno od vas četničkih potočara, deda su mi priklali oni kojima je vjerovao kao braći , amidžu su mi zaklali prve komšije koje je odgajao kao svoju djecu i ti bi meni sad neutralnost servirao ...NIKADA ...li bolje ono vaše ( i od vas treba učiti ) ..čeraćemo se mi još ...
ze kalanga

#489 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

ušće wrote:

Naravno da imam oprez a ne strah od komšija posebno od vas četničkih potočara, deda su mi priklali oni kojima je vjerovao kao braći , amidžu su mi zaklali prve komšije koje je odgajao kao svoju djecu i ti bi meni sad neutralnost servirao ...NIKADA ...li bolje ono vaše ( i od vas treba učiti ) ..čeraćemo se mi još ...
Pa upravo, vi bi htjeli, mi nećemo... I to je negdje na pola mosta. Ni tamo ni vamo. Neutralnost.
ušće

#490 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

ze kalanga wrote:
ušće wrote:

Pa upravo, vi bi htjeli, mi nećemo... I to je negdje na pola mosta. Ni tamo ni vamo. Neutralnost.
Nama je bolje biti sa Šejtanom u savezu nego sa vama neutralan ...jer u u vas nema vjere ...ne postoji mjesto u kojem ste živjeli da kamom (ne puškom ) niste ostavili krvavi poptis ... zato sve je bolje od neutralnosti sa vama ....
155_mm

#491 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:gosn mm, ne razumijete Vi to, al stalno potencirate. Jbg. Nek bude da to radite iz dosade.
Kao iskusan građanin BiH ne sumnjam da ćete uvidjeti jednog dana kako je nemoguće na ovakvim tezama graditi ikakvu vrstu BiH. Valjda višegodišje iskustvo pokazuje rezultat ovakvih shvatanja gdje se potencira da je jedino bitno što žele Bošnjaci, naročito je to impozantno kada se počne o procentima pričati, iskusniji bi rekli na brojkama koliko je koga.

Vidjećemo, na jednoj strani je gospodin Vladimir koji je u zadnjih 10 godina dobio sve što je poželio, na drugoj gospodin Donald. Ta njihova međusobna podjela uloga bi se mogla odraziti i na BiH, a tu apsolutno neće biti bitno koliko je koga...
problem je kolega so u slucaju da su bosnjaci za NATO a srbi protiv, kompromisno rijesenje na srpski nacin je da se ne ide u NATO. i tu se slazemo da sa na takvim principima ne moze graditi BiH. znaci moraju se mjenjati principi.
a to znaci na primjer da u ustavnom sudu kad budu odlazili stranci ne moze vise biti isti broj sudija iz svakog naroda. nego na primjer 5 - 3- 2. isto mora vaziti i za vijece ministara i za mnogo toga. ili ti se to vec ne svidja?

a kako ce izgledati ova "ljubav" izmedju vladimira i donalda ostaje tek da se vidi. meni to ne sluti na dobro. ali vidjet ce mo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#492 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

hošte, hošte, jošte pitat trebal pouljit gusjenice na tenkovima... kad crnagora i BiH pristupe NATOu, ide rusima tutanj iz serBije :bih:
ze kalanga

#493 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

ušće wrote:
ze kalanga wrote:
ušće wrote:

Nama je bolje biti sa Šejtanom u savezu nego sa vama neutralan ...jer u u vas nema vjere ...ne postoji mjesto u kojem ste živjeli da kamom (ne puškom ) niste ostavili krvavi poptis ... zato sve je bolje od neutralnosti sa vama ....
Pa onda da se razilazimo, odnosno dijelimo, ne vidim drugo riješenje.... Jer vi nećete sa nama.
ušće

#494 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

ze kalanga wrote:
Pa onda da se razilazimo, odnosno dijelimo, ne vidim drugo riješenje.... Jer vi nećete sa nama.
DE dragi brate... sutra ...odmah... ja svaki dan aminam da se odlučite na takvo nešto .AMIIIIN ...
ze kalanga

#495 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

155_mm wrote: problem je kolega so u slucaju da su bosnjaci za NATO a srbi protiv, kompromisno rijesenje na srpski nacin je da se ne ide u NATO. i tu se slazemo da sa na takvim principima ne moze graditi BiH. znaci moraju se mjenjati principi.
a to znaci na primjer da u ustavnom sudu kad budu odlazili stranci ne moze vise biti isti broj sudija iz svakog naroda. nego na primjer 5 - 3- 2. isto mora vaziti i za vijece ministara i za mnogo toga. ili ti se to vec ne svidja?

a kako ce izgledati ova "ljubav" izmedju vladimira i donalda ostaje tek da se vidi. meni to ne sluti na dobro. ali vidjet ce mo.
Vi kao jedan intelektualac ne smijete sebi dozvoliti pisanje malim slovima imena naroda dakle Srbi, Bošnjaci. (razumijem kompleksaše koji svjesno pišu imena naroda malim, ali Vi niste ta kategorija ljudi)

Princip je jedno, struktura drugo.
Ne moram Vas podsjećati osnovne osobine Bosne i Hercegovine. Samim time, svaka vrsta eksperimenta u startu je osuđena na propast.

Što se ljubavi državnika tiče, kako rekoste, vidjećemo.
spreca

#496 Re: NATO...DA ili NE

Post by spreca »

ze kalanga wrote:
Na mostu na drini kad budes , dobro trehni opanke da koji komadic zemlja ne poneses sa sobom kad budes olazio
ze kalanga

#497 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

spreca wrote:
ze kalanga wrote:
Na mostu na drini kad budes , dobro trehni opanke da koji komadic zemlja ne poneses sa sobom kad budes olazio
Što bih odlazio. Ostajem gdje jesam, uživati u čarima onoga što je priroda podarila.
A i gospodina Cerića si ovim komentarom razočarao. Mother Turkey. :D
junior3

#498 Re: NATO...DA ili NE

Post by junior3 »

ze kalanga wrote:

:thumbup:
Sigurno.
ljevoruki

#499 Re: NATO...DA ili NE

Post by ljevoruki »

Sta milion, ma stotine hiljada :oops:
ze kalanga

#500 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

junior3 wrote:
ze kalanga wrote:

:thumbup:
Sigurno.
Sad će doći ovi željni "dokazivanja na forumu" da nas ubjede kako sam ja četnik koji laže i o ovom podatku. :lol:
Locked