Zahiragić opet jaše

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#476 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kakavdanakneiskustvu »

Dr Baltazar wrote:
Heller wrote:
Dr Baltazar wrote:Treba uvesti petak i nedelju neradnu radi vjerskih obaveza a subota radna to bi svima odgovaralo.
Ma taj petak neradni niko nikad od muslimana nije pominjao ni tražio. Traži se samo sloboda tj. da se ne prigovara kada musliman ode tih 60ak minuta na džumu. Da napusti radno mjesto u 12:45 i da je nazad do 14h.
Oće on naradit taj sat, il da i ja tražim sat za bacanje majmuna u nesvijest.
Svakako se u toku sedmice tih prekovremenih sati skupi i više nego što bi trebalo ;)[/quote]

da,da poznato je da smo mi ko japanci,ne do bog da neko ode ranije s posla ako mu se ukaze prilika
kakavdanakneiskustvu

#477 Re: Zahiragić opet jaše

Heller wrote:
Dr Baltazar wrote:
zli_hordas wrote:Treba uvesti petak i nedelju neradnu radi vjerskih obaveza a subota radna to bi svima odgovaralo.
Ma taj petak neradni niko nikad od muslimana nije pominjao ni tražio. Traži se samo sloboda tj. da se ne prigovara kada musliman ode tih 60ak minuta na džumu. Da napusti radno mjesto u 12:45 i da je nazad do 14h.
Oće on naradit taj sat, il da i ja tražim sat za bacanje majmuna u nesvijest.

trebao si ko jedan sa ove teme i ti ko i on obavezno smajlija na kraju posta ubaciti,da valjda to izgleda kao da mozes sta hoces raditi
Dr Baltazar

#478 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Baltazar »

Shvati da ja govorim za sebe, mene ne zanimaju drugi i njihovi radni sati, poslovi, odlasci sa džume u 9h ujutro te vraćanje sa iste na posao u 16h ili nevraćanje taj dan. To nek nadležni riješavaju. Meni treba 50-60 minuta petkom za sve to i uredno se posao nastavlja.
kakavdanakneiskustvu

#479 Re: Zahiragić opet jaše

Dr Baltazar wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Dr Baltazar wrote:
Previše variolu poštujem :lol: :lol: :lol:

Nisam shvatio da si na to mislio, ali sam sa tim "vaš nivo" mislio na sve one koji su tu da provociraju, vrijeđaju i sl. Nadam se da je sad jasnije.

Bayrak je banovan, iako ja stvarno nisam vidio post zbog kojeg je dobio ban, a i ako je bilo nešto za bana sigurno nije tek tako napisao ;)

ovdje je @bayrak prvi poceo sa vrijedjanjem i psovanjem pa je shodno tome i banovan ali ne vidim da si njega zbog toga prozvao

jbg,prouci gradivo malo

Ja to nisam vidio. Je li obrisano ?

ja jesam

otkud znam,provjeri
Heller

#480 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Heller »

Dr Baltazar wrote:Shvati da ja govorim za sebe, mene ne zanimaju drugi i njihovi radni sati, poslovi, odlasci sa džume u 9h ujutro te vraćanje sa iste na posao u 16h ili nevraćanje taj dan. To nek nadležni riješavaju. Meni treba 50-60 minuta petkom za sve to i uredno se posao nastavlja.
Jel ti opravdaju čas?
kakavdanakneiskustvu

#481 Re: Zahiragić opet jaše

Dr Baltazar wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
zli_hordas wrote:Treba uvesti petak i nedelju neradnu radi vjerskih obaveza a subota radna to bi svima odgovaralo.

ajd ponovi gradivo,zahiragić traži da se u terminu džume ne održavaju predanja i ispiti,drugim riječima da u tom terminu fakulteti prestanu sa radom,a to nije sat i po nego i više,neko će otići na džumu u najbližu džamiju neko u boga piutaj koju,znam kako je kod mene na poslu,pojedinaca nema na radnom mjestu i po tri sata kad odu ko fol na džumu
Svakako da i dosta profesora odlazi na džumu, znači ideja je :thumbup:

U ovom slučaju bi bilo sat i po jer predavanje/ispit će početi u 14h ili u 14:15 pa ti kad zakasniš - nema opravdanja :)

Idi i ti sa kolegama :mrgreen:[/quote]

ali profesori to ne traze,tako da je ideja bezze
ti kao da si zajedno sa zahiragicem sve to isplanirao kad znas do u detalje kako bi to sve ferceralo

jok,ne pada mi na pamet,u te gluposti se ja ne bakcem,ne treba mi to u zivotu
Dr Baltazar

#482 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Baltazar »

Heller wrote:
Dr Baltazar wrote:Shvati da ja govorim za sebe, mene ne zanimaju drugi i njihovi radni sati, poslovi, odlasci sa džume u 9h ujutro te vraćanje sa iste na posao u 16h ili nevraćanje taj dan. To nek nadležni riješavaju. Meni treba 50-60 minuta petkom za sve to i uredno se posao nastavlja.
Jel ti opravdaju čas?
Učiteljica uvijek upiše da sam bio tu.

Pa ko te u državnoj instituciji pita gdje ideš, zar niste sami rekli :mrgreen: ?

@kakavdanakneiskustvu

Ne znam lika uopće, ali je sve uredno obrazložio. Pametnom dosta.
kakavdanakneiskustvu

#483 Re: Zahiragić opet jaše

Dr Baltazar wrote:
Heller wrote:
Jel ti opravdaju čas?
Učiteljica uvijek upiše da sam bio tu.

Pa ko te u državnoj instituciji pita gdje ideš, zar niste sami rekli :mrgreen: ?

@kakavdanakneiskustvu

Ne znam lika uopće, ali je sve uredno obrazložio. Pametnom dosta.

da,prvo je nazvao Radovanom osobu koja ne zna,valjda da je oznaci kao ne do bog srbina sta li,a onda joj porucio da se najede da ne pisem sta,zakljucujuici da je ideolog te osobe Voja,valjda šešelj,pritom ne znajuci tu osobu,bas uredno obrazloženo,u redu je,ne bih dalje s tobom
Dr Baltazar

#484 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Baltazar »

Ti si malo pobrkao sve. Moj se post odnosio na Zahiragića jer si njega pominjao :lol: :lol: Ne bih ni ja s tobom, previše čitam pogrešne stvari.
kakavdanakneiskustvu

#485 Re: Zahiragić opet jaše

takvi su ti postovi da je svega nabacano,jedva i sam skontas sta si napisao i obavezno :lol: :lol: :lol:
zli_hordas

#486 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zli_hordas »

Ovaj prijedlog treba uvrstiti i za fabrike jer ako mogu studenti zašto ne bi mogli i radnici u privatnim firmama npr.klas,fabrika duhana,pivara,alpina fogs i sličnim valjda smo svi muslimani isti.
Dr Baltazar

#487 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Baltazar »

kakavdanakneiskustvu wrote:takvi su ti postovi da je svega nabacano,jedva i sam skontas sta si napisao i obavezno :lol: :lol: :lol:
Prvo nauči citirati pa dalje komentariši. Pričaj nam na temu nabacanosti :lol: :lol: Pogubio si se previše, rekoh ti nisi interesantan više sa ponavljanjem jednog te istog.
insomnia78

#488 Re: RE: Re: Zahiragić opet jaše

Post by insomnia78 »

Pa opet po Finciju
insomnia78

#489 Re: RE: Re: Zahiragić opet jaše

Post by insomnia78 »

zli_hordas wrote:Ovaj prijedlog treba uvrstiti i za fabrike jer ako mogu studenti zašto ne bi mogli i radnici u privatnim firmama npr.klas,fabrika duhana,pivara,alpina fogs i sličnim valjda smo svi muslimani isti.
Muslimani ne rade u fabrikama harama kolega
breuer

#490 Re: Zahiragić opet jaše

Post by breuer »

zli_hordas wrote:Ovaj prijedlog treba uvrstiti i za fabrike jer ako mogu studenti zašto ne bi mogli i radnici u privatnim firmama npr.klas,fabrika duhana,pivara,alpina fogs i sličnim valjda smo svi muslimani isti.
ja koliko znam, muslimani u privatnim firmama u sarajevu itekako izlaze petkom na džumu, a u svim firmama u kojima sam bio, čak nisu nadoknađivali to izgubljeno vrijeme...ja nikad nisam izašao i niko me nije prijeko pogledao niti išta slično, niti čak dobacio nešto...od javnih, znam da radnici u željeznicama federacije imaju mjesečno 4 sata da luftaju, tako da se muslimani ugrađuju u taj vremenski okvir...
zli_hordas

#491 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zli_hordas »

breuer wrote:
ja koliko znam, muslimani u privatnim firmama u sarajevu itekako izlaze petkom na džumu, a u svim firmama u kojima sam bio, čak nisu nadoknađivali to izgubljeno vrijeme...ja nikad nisam izašao i niko me nije prijeko pogledao niti išta slično, niti čak dobacio nešto...od javnih, znam da radnici u željeznicama federacije imaju mjesečno 4 sata da luftaju, tako da se muslimani ugrađuju u taj vremenski okvir...

To je onda već na hajr.
__Phoenix__

#492 Re: Zahiragić opet jaše

Post by __Phoenix__ »

Ja sam nekad u aprilu imao ružnu posjekotinu na ruci, i slučajno se taj dan potrefio petak, tako da je dežurni hirurg na cumu otišao na džumu a mene ostavio da čekam s pola ušivenih konaca, što je farz mora se...
kakavdanakneiskustvu

#493 Re: Zahiragić opet jaše

Dr Baltazar wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:takvi su ti postovi da je svega nabacano,jedva i sam skontas sta si napisao i obavezno :lol: :lol: :lol:
Prvo nauči citirati pa dalje komentariši. Pričaj nam na temu nabacanosti :lol: :lol: Pogubio si se previše, rekoh ti nisi interesantan više sa ponavljanjem jednog te istog.

:thumbup: uzivaj,ne zaboravi nikad ubaciti :lol: :lol:
supercali

#494 Re: Zahiragić opet jaše

Post by supercali »

Ti petkom ionako mozes pobjeci sa casa
KB9

#495 Re: Zahiragić opet jaše

Post by KB9 »

ko hoce da ide na dzume tokom ranog vremena nek jednostavno prestane radit i posveti se tome da bude musliman za primjer, sreca u nesreci je da imamo bruku ljudi na birou koji jedva cekaju da rade za pare umjesto da klanjaju za pare, cisto i posteno :)
uglavnomja

#496 Re: Zahiragić opet jaše

Post by uglavnomja »

breuer wrote:

aha :D to u privatnim firmama - jedva cekaju da radnicima daju sat neplacenog :zzzz: narocito oni sto ne placaju ni odradjeno

a i u javnim, ono stanu trajvani i busovi i trole, poste, apoteke, skole, vrtici, taksi, salteri, pa granapi i ostale radnje i kafane naravno .... tv i radio nemaju signal ... :izet:

jos samo da vodovod, elektroprivreda i telekomi ugase svoje usluge taj sat vremena ojhaaa ljepote ... niko ne radi

samo hodze rade :-)

nego sta kaze europa o diskriminaciji? ono jednakost polova, zene folovi ...?
zli_hordas

#497 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zli_hordas »

Po meni najbolje i petak uvrstiti u neradni dan država je potonula do pola svako tako da nam i petak ne igra neku bitnu ulogu.
Bodkin

#498 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Bodkin »

breuer wrote:
Onda malo znas :)
zahson

#499 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zahson »

KB9 wrote:ko hoce da ide na dzume tokom ranog vremena nek jednostavno prestane radit i posveti se tome da bude musliman za primjer, sreca u nesreci je da imamo bruku ljudi na birou koji jedva cekaju da rade za pare umjesto da klanjaju za pare, cisto i posteno :)

Vidi ovo, moze li ovako, ako mi vi gospodine, i takvi kao vi dopustate? Ah da, vi mi ne dopustate, ali se vasa ne pika,vi samo na forumu prdite...

Ja sam ovaj gore iz tvoje recenice, koji hoce da ide na dzumu u toku radnog vremena, cak sta vise, klanjam svaki namaz koji me kaci tu jer u firmi imamo i Mesdzid gle cuda, a necu prestati raditi jer si ti rekao, vec cu i dalje sve uredno da obavljam, ali i da radim svoj posao punom parom, dostojanstveno, a ti, i takvi kao ti crknite od muke...
breuer

#500 Re: Zahiragić opet jaše

Post by breuer »

uglavnomja wrote:aha :D to u privatnim firmama - jedva cekaju da radnicima daju sat neplacenog :zzzz: narocito oni sto ne placaju ni odradjeno

a i u javnim, ono stanu trajvani i busovi i trole, poste, apoteke, skole, vrtici, taksi, salteri, pa granapi i ostale radnje i kafane naravno .... tv i radio nemaju signal ... :izet:

jos samo da vodovod, elektroprivreda i telekomi ugase svoje usluge taj sat vremena ojhaaa ljepote ... niko ne radi

samo hodze rade :-)

nego sta kaze europa o diskriminaciji? ono jednakost polova, zene folovi ...?
Ja ne znam gdje vi živite, koji je vaš radni status te zanimanje, profesija i nivo obrazovanja, ali u Sarajevu, kako u privatnim, tako i u javnim preduzećima, radnici muškog roda slobodno izlaze na džumu bez ikakve nadoknade osim ovog za Željeznice, što sam čuo od bliske prijateljice koja radi tamo. Nisam imao iskustva sa tim "privatnicima", pa ne mogu ni govoriti, na kraju krajeva, takve i ne smatram privatnicima već kabadahijama, ali firme u kojima sam bio i u kojoj sam trenutno zaposlen potpuno poštuju zahtjeve radnika da otklanjaju taj sahatak petkom. Naravno da neće tramvaji stat, šalteri, taksisti i ostalo, u granapu je lako naći zamjenu taj sat, i sve ostalo što si najbrojao...uostalom, vidite li vi kolike su gužve po gradu petkom? ljudi u odijelima i skupocjenim automobilima, da nisu možda nezaposleni?
Post Reply