Lejla Colak uzvraca udarac!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cyprus

#476 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by cyprus »

Al čuj survivor of islam :zid:
Hakiz

#477 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Hakiz »

Dale, Lejla se dogovorila sa nekoliko jarana i jaranica da napiše šta je napisala, oni je lafo napadnu, te tako ona dobije priliku za ispaljivanje iz BiH i medijsku promociju.

Za koji dan će neko drugi iz te grupe uraditi slično. I tako biti žrtva, dobiti azil negdje, a mi u BiH imati reklamu kao radikali.

Malo teorije zavjere.

Da se ova priča završi, to bi bilo najbolje.
Drvosjeca iz Dejcica

#478 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

MyTao wrote:
Glupost.

Ono sto je ona rekla, i ono sto su radili u tim Francuskim novinama treba da bude normala... Odkad se to Papa slusa kada treba pricati o slobodi izrazavanja?

Jedno je opsovati mater jednoj osobi, drugo je iznijeti stav povodom jedne ideologije... kada neko napadne liberalizam for example, niko toj osobi nece prijetiti sa silovanjem i slicno...
Vidiš moraš dopustiti da je nekom poređenje njegove nošnje (odjeće) sa dildom gore ili u istoj ravni sa psovanjem majke. Ja se sa tim ne slažem vjerovatno kao ni ti ali prihvatam tu mogućnost i neću pravdati takvu vrstu vrijeđanja tzv. slobodom govora. Dakle Lejla nije rekla da je po njenom sudu pokrivanje žena u islamu pogrešno, ne, ona je to poredila sa dildom ili čime već. Osobe koje mare do tih propisa, koji su dio njihovog svakodnevnog života 24/7/365 dana u godini su itekako osjetljivi na takve stvari. Svakako ne opravdavam prijetnje smrću i silovanjem.
bingov buraz

#479 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by bingov buraz »

jasko_ba wrote:
bingov buraz wrote:
jasko_ba wrote:All funds will be used for travel, lawyer fees, paperwork fees, etc. No iskustvo sa keroljupcima nas uci da ce ovo otici na skroz trece stvari. :mrgreen:
Putovanja nisu humanitara,advokat joj ne treba,nije nju niko tuzio naprotiv ima javni tuzitelj za konkretan slucaj,ne znam kakvi joj papiri trebaju,vize uglavnom ne trebaju po Europi sa nasim pasosom,ako je klix otpustio i nema od cega da zivi pa hajd
Ma nista novo, sad idu standardna ubleharenja, koji qrac je smislila, stvarno mi nije jasno. Spominjao sam tamo na podforumu Religija kakvi su se sve likovi oko nje okruzili, profesionalni ateisti. :lol: Ne mozes se vise ni zajebavati oko tih gluposti sa vjerom. :-)
Ne sumnjam da postoje slucajevi kad nekog treba izvuci na sigurno,uraditi lazni pasos,podmititi neke sluzbenike u tu svrhu i to,ali to kod Lejle jednostavno nije slucaj,bilo gdje u BiH to nije slucaj,jebem ga sjednes u avion i za 2 sata si bilo gdje Europi.
Zli jezici bi rekli da njen slucaj devalvira prave zrtve progona :mrgreen:
Korisničkoime

#480 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Korisničkoime »

Margita81 wrote:Lejla :thumbup:

Ovi pacenici sto prijete i pjene- divan primjer kako religija utice na moral i toleranciju ;)

Zena je stavila to na svoj privatni profil. Pravo na misljenje ima i tu bi trebao biti kraj.
Jedan primjer koji sam naveo u postu, sasvim sam siguran ako tema potraje drug primjer iz mog posta ce se na ovaj post okaciti i oglasiti.
Omar500

#481 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Omar500 »

Korisničkoime wrote:

Ovi pacenici sto prijete i pjene- divan primjer kako religija utice na moral i toleranciju ;)

Zena je stavila to na svoj privatni profil. Pravo na misljenje ima i tu bi trebao biti kraj.
Jedan primjer koji sam naveo u postu, sasvim sam siguran ako tema potraje drug primjer iz mog posta ce se na ovaj post okaciti i oglasiti.
Ma ona se srozala na nivo istih tih osoba koje su joj prijetile i tu svaka prica zavrsava, pa ti vidi i brani je koliko hoces. Bas je moralna sa ovim postupcima blacenja svoje drzave prije svega, zna se kojim ljudima. Radikalni ateisti = radikalni vjernici, sto neko gore napisa. Isti kurac, nemaju tolerancije za drugacije, sve drugo je inferiorno i savrseno pasu jedni drugima. Nema ih puno, ali su najglasniji. :-)
arzuhal

#482 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by arzuhal »

Iz slučaja Lejle koja je, s jedne strane, "survivor of islam", te bolida koji časte njene eventualne silovatelje, zaključujem da ne živim u zemlji, državi i društvu u kojem su prisutne izražene i snažne razlike između ateista i vjernika, nego da živim u društvu nezrelih, neiživljenih, zatucanih, neobrazovanih, neodgojenih, providnih, licemjernih, nepametnih, poglupih egocentrika i egomanijaka, koji ne znaju šta bi od sebe pa, kad nemaju ništa lijepo, pametno, korisno, plemenito i časno da urade, vole da prave sranja unaokolo sve pri tome zadivljeni sobom i svojim umijećem...

A onda dođu drugi da samjeravaju treće po njihovim reakcijama kako se, pobogu, odnose spram tih bolida, dal' odobravaju nešto ili ne odobravaju, te kakvi su zbog toga ljudi jer govore ovako ili onako...

Džinni nam se smiju, Reufe...
medvjed23

#483 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by medvjed23 »

htjedoh ispod klipa napisati koji komentar o tome kako lejla na šaranove argumente odgovara ličnim prozivkama na nivou egocentrične, ne pretjerano pametne tinejdžerke.. al vidim da šaranu ne treba moja pomoć :D
jasko_ba

#484 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by jasko_ba »

Muhamed Đakmić wrote:Zašto takvi ljudi sebi daju nekakvu bitnoću i znaju li da su najmanje kompatibilni sa uvjerenjima za koja se kao najviše bore. Jer valjda bi i ateistima i vjernicima najveća borba trebala biti sa samim sobom i samo unutarnjom promjenom mogu postati bolji ljudi u sklopu svojih svjetonazora, a ne borbom da okolinu u potpunosti prilagode sebi.
Daj ba, ulazim u opstinu, govorim dobar dan, nece niko da pozdravi. Ulazim u kancelariju, sekretarica govori da sacekam jer likovi klanjaju unutra. Navece te iste ljudi vidim po kaficima kako deru votke i rakije. Niste svjesni koliko je vjera usla u sve oblasti. Itekako svako ima pravo da ih ismijava.
Last edited by jasko_ba on 23/09/2016 14:18, edited 1 time in total.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#485 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by W0rM »

MyTao wrote:
Glupost.

Ono sto je ona rekla, i ono sto su radili u tim Francuskim novinama treba da bude normala... Odkad se to Papa slusa kada treba pricati o slobodi izrazavanja?

Jedno je opsovati mater jednoj osobi, drugo je iznijeti stav povodom jedne ideologije... kada neko napadne liberalizam for example, niko toj osobi nece prijetiti sa silovanjem i slicno...
Ne znam da je iko liberalizam uporedio sa dildom ili strap on-om? Šta misliš da je uporedila npr. Judaizam a da zivi u Tel Avivu, sta bi joj se desilo, kakva bi reakcija bila? Čak i da ne živi tamo bila bi proglašena kao nepoželjna, anti-semit itd. Čovječe Dodik ne znam da je imao takve izjave, eto toliko.
MyTao

#486 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by MyTao »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
MyTao wrote:
Glupost.

Vidiš moraš dopustiti da je nekom poređenje njegove nošnje (odjeće) sa dildom gore ili u istoj ravni sa psovanjem majke. Ja se sa tim ne slažem vjerovatno kao ni ti ali prihvatam tu mogućnost i neću pravdati takvu vrstu vrijeđanja tzv. slobodom govora. Dakle Lejla nije rekla da je po njenom sudu pokrivanje žena u islamu pogrešno, ne, ona je to poredila sa dildom ili čime već. Osobe koje mare do tih propisa, koji su dio njihovog svakodnevnog života 24/7/365 dana u godini su itekako osjetljivi na takve stvari. Svakako ne opravdavam prijetnje smrću i silovanjem.
To sto su oni osjetljivi na to, je njihov problem.

Nego, niko ne misli na ljude koji vole nositi dildo na glavu (a sigurno da ima i takvih :))... velika je uvreda da nesto sto je dio njihovog svakodnevnog zivota neki drugi ljudi stavljaju u istu ravan kao i psovanje majke.

nadam se da vidis kako ovako moze do sutra... ali poenta je da svako ima pravo da izrazi svoje misljenje cak i ova Lejla iako joj je misljenje kao govno.
MyTao

#487 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by MyTao »

W0rM wrote:
MyTao wrote:
Glupost.

Ne znam da je iko liberalizam uporedio sa dildom ili strap on-om? Šta misliš da je uporedila npr. Judaizam a da zivi u Tel Avivu, sta bi joj se desilo, kakva bi reakcija bila? Čak i da ne živi tamo bila bi proglašena kao nepoželjna, anti-semit itd. Čovječe Dodik ne znam da je imao takve izjave, eto toliko.
Pa nije pitanje sta bi se desilo, vec sta bi trebalo da se desi :roll:

A reakcija na kritike judaizma u Izraelu bi bila ista ako ne i gora... i sta je sad poenta tvog pitanja? Oni su govna, mozemo biti i mi?? Ne kontam...
Hakiz

#488 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Hakiz »

W0rM wrote:

Pravo na misljenje da, ali na vrijedjanje ne.
Trenutni rimokatolicki papa Franjo je to fino rekao (kad je bila situacija charlie hebdo), parafraziram: "To sto se desilo u redakciji charlie hebdo je strasno, ali ljudi moraju shvatiti da ako meni moj prijatelj opsuje majku, moze ocekivati moju pesnicu"
Dakle, svako ima pravo reći da su religije uopšte ili bilo koja religija pojedinačno gluposti.

Niko nema pravo reći da je neki vjernik glup.

To treba razlikovati. Prvo je dozvoljena kritika, pa i dozvoljeno vrijeđanje. Ovo drugo nije dozvoljeno.

Sa tim da religijske vođe ako iznose stav baziran na religijskoj dogmi smiju bitii kritikovani pa i vrijeđani zbog tog stava. Jer tada ne nastupaju kao osobe nego kao predstavnici institucije, a tada nemaju pravo na zaštitu ni privatnosti niti protiv uvreda.

U suprotnom, dakle ako se niti institucija, niti predstavnik instuticije ne smiju kritikovati niti vrijeđati, onda nema demokratije, nema iznošenja suprotnog stava, dokazivanja grešaka te institucije ili njenog predstavnika i tada je diktatura.

Stvar je u tome da kada se vrijeđa predstavnik institucije i/ili institucija, treba imati argument. Na primjer, predsjednik države potpiše ugovor koijm država pretrpi neku štetu. U tom slučaju je dozvoljeno predsjednika zvati glupanom. Jer je zaista donio glupu odluku.

Isto vrijedi i za religije. U demokratskom i sekularnom društvu, to jeste. A takvo društvo, valjda, želimo biti?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#489 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Velkoski »

Chmoljo wrote:

nadrkanost je postala dio sarajevskog miljea. ako mi ne vjeruješ, kad dođeš, sjedi za volan pa će ti biti jasnije. normalni obiteljski ljudi, u zrelim godinama, pretvaraju se u monstrume za volanom. odličan način za istresanje je i internet... valjda misle da su sigurni ako hrakaju sa sigurne distance, šta li.

ja opet kažem, problem nije SAMO što je barnula u vjersko. problem je kad barneš u bilo šta što je uvriježeno. a to dokazuje da nismo fundamentalisti nego samo glupi i povodljivi. to ne isključuje da će neko biti i nasilan, ali kako rekoh, nema puno veze sa nekim opasnim ideologijama.
Image

Ne ulizujem ti se majkemi. :mrgreen:
W0rM

#490 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by W0rM »

[quote="MyTao"

To sto su oni osjetljivi na to, je njihov problem.

Nego, niko ne misli na ljude koji vole nositi dildo na glavu (a sigurno da ima i takvih :))... velika je uvreda da nesto sto je dio njihovog svakodnevnog zivota neki drugi ljudi stavljaju u istu ravan kao i psovanje majke.

nadam se da vidis kako ovako moze do sutra... ali poenta je da svako ima pravo da izrazi svoje misljenje cak i ova Lejla iako joj je misljenje kao govno.[/quote]

Baš svakodnevno vidjam takve po gradu. De uozbilji se, argument ti je ravan 0. :-)
Hakiz

#491 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Hakiz »

arzuhal wrote:Iz slučaja Lejle koja je, s jedne strane, "survivor of islam", te bolida koji časte njene eventualne silovatelje, zaključujem da ne živim u zemlji, državi i društvu u kojem su prisutne izražene i snažne razlike između ateista i vjernika, nego da živim u društvu nezrelih, neiživljenih, zatucanih, neobrazovanih, neodgojenih, providnih, licemjernih, nepametnih, poglupih egocentrika i egomanijaka, koji ne znaju šta bi od sebe pa, kad nemaju ništa lijepo, pametno, korisno, plemenito i časno da urade, vole da prave sranja unaokolo sve pri tome zadivljeni sobom i svojim umijećem...

A onda dođu drugi da samjeravaju treće po njihovim reakcijama kako se, pobogu, odnose spram tih bolida, dal' odobravaju nešto ili ne odobravaju, te kakvi su zbog toga ljudi jer govore ovako ili onako...

Džinni nam se smiju, Reufe...
Nema nam pomoći, propasti nećemo.
W0rM

#492 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by W0rM »

Hakiz wrote:
Dakle, svako ima pravo reći da su religije uopšte ili bilo koja religija pojedinačno gluposti.

To treba razlikovati. Prvo je dozvoljena kritika, pa i dozvoljeno vrijeđanje. Ovo drugo nije dozvoljeno.

Sa tim da religijske vođe ako iznose stav baziran na religijskoj dogmi smiju bitii kritikovani pa i vrijeđani zbog tog stava. Jer tada ne nastupaju kao osobe nego kao predstavnici institucije, a tada nemaju pravo na zaštitu ni privatnosti niti protiv uvreda.

U suprotnom, dakle ako se niti institucija, niti predstavnik instuticije ne smiju kritikovati niti vrijeđati, onda nema demokratije, nema iznošenja suprotnog stava, dokazivanja grešaka te institucije ili njenog predstavnika i tada je diktatura.

Stvar je u tome da kada se vrijeđa predstavnik institucije i/ili institucija, treba imati argument. Na primjer, predsjednik države potpiše ugovor koijm država pretrpi neku štetu. U tom slučaju je dozvoljeno predsjednika zvati glupanom. Jer je zaista donio glupu odluku.

Isto vrijedi i za religije. U demokratskom i sekularnom društvu, to jeste. A takvo društvo, valjda, želimo biti?
Ima pravo reći, ali NEMA PRAVO VRIJEDJATI. Meni ne smeta bilo kakav stav ili argument iznesen, ali ne volim da mi neko blati moju svetinju. O svemu možemo noramlno pričat, bez potezanja ružnih poredjenja i vrijedjanja ;)
Korisničkoime

#493 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Korisničkoime »

Muhamed Đakmić wrote:Meni samo, nije jasno, ali stvarno mi nije jasno, šta je to u ljudskom mentalnom sklopu pa bi nekom zabranio da se napije đe on hoće i kad hoće.

A jednako mi tako nije jasno šta je u ljudskom mentalnom sklopu pa bi nekom zabranio da nosi maramu na glavi.

Zašto takvi ljudi sebi daju nekakvu bitnoću i znaju li da su najmanje kompatibilni sa uvjerenjima za koja se kao najviše bore. Jer valjda bi i ateistima i vjernicima najveća borba trebala biti sa samim sobom i samo unutarnjom promjenom mogu postati bolji ljudi u sklopu svojih svjetonazora, a ne borbom da okolinu u potpunosti prilagode sebi.
Jer smo mi do kosti ksenofobno društvo ali do kosti. Bojimo se (ne znamo ni mi zašto) zatim ne volimo i na kraju mrzimo sve što je drugačije i svakoga ko je drugačiji od nas, što razlika veća ili što se nalazi u bitnijem životnom polju to strah, odbojnost i mržnja veća. Da su oni drugi takvi mi to već znamo, Srbi Hrvati i Evropljani ali mi Bošnjaci koji smo tako dobre duše da nas ko mehlem na ranu možeš staviti e to mi još nismo skontali da smo mi isti ako ne i gori. Pa Bošnjaci su možda i najglasniji kada se počne kukati na Arape u Sarajevu jbt ko da ih je došlo 250.000 i svi predali papire za državljastvo i počeli se rzmnožavati ko zečevi i usput kupili sve od granapa u susjednoj mahali do BH Telecoma i EPBiH.
Ne volimo drugačije od onoga što smo naučili i/ili onoga što jesmo.
Tolerancija nula bodova.
MyTao

#494 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by MyTao »

W0rM wrote:
Hakiz wrote:

Ima pravo reći, ali NEMA PRAVO VRIJEDJATI. Meni ne smeta bilo kakav stav ili argument iznesen, ali ne volim da mi neko blati moju svetinju. O svemu možemo noramlno pričat, bez potezanja ružnih poredjenja i vrijedjanja ;)
Svako ima pravo vrijedjati religiju koliko to zeli... niko ne vrijedja tebe licno.

Niko nema pravo vrijedjati osobu zbog boje koze, ali ima pravo vrijedjati ideje koje ta osoba iznosi. To sto je to tvoja svetinja ne znaci nista... nauci da se nosis sa tim da drugi ljudi imaju drugacije misljenje.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#495 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Velkoski »

I đe vodi vrijeđanje? Tolerancija, suživot, normalna komunikacija = nula poena?
Tomahawk11
Globalni moderator

#496 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Tomahawk11 »

Ljudi psuju Boga, psuju sve zivo.....sta sad treba, sabljama im glave sjeci??! :-)
Smanjiti malo dozivljaj.
Drvosjeca iz Dejcica

#497 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

MyTao wrote: To sto su oni osjetljivi na to, je njihov problem.
Vrlo nezrelo jer i spominjanje nečije majke se može podvesti pod osjetljivost i njihov problem. :roll:

MyTao wrote:Nego, niko ne misli na ljude koji vole nositi dildo na glavu (a sigurno da ima i takvih :))... velika je uvreda da nesto sto je dio njihovog svakodnevnog zivota neki drugi ljudi stavljaju u istu ravan kao i psovanje majke.

nadam se da vidis kako ovako moze do sutra... ali poenta je da svako ima pravo da izrazi svoje misljenje cak i ova Lejla iako joj je misljenje kao govno.
Možeš ti karikirati do sutra ali sloboda govora nije neograničena i pravo svakoga da se slobodno i pristojno izrazi ima granicu dok ne počne ugrožavati ili vrijeđati druge. Onaj ko bi nosio dildo u svakodnevnom životu na glavi bi zaslužio psihijatrijsko posmatranje tako da ti pokušaji su ti vrlo loši. Recimo meni se ne sviđaju istetovirane žene i poredim ih sa uskršnim jajima jer su išarane ali to svoje mišljenje zadržavam za sebe jer bi moglo uvrijediti nekog vijernika. Jednostavno ako želiš civilizirano dijeliti prostor sa drugim ljudima, drugačijih kulturoloških korjena, političkih stavova moraš ostati u prostoru uljudnosti i ne vrijeđati nikoga.
W0rM

#498 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by W0rM »

MyTao wrote:
W0rM wrote:
Hakiz wrote:

Svako ima pravo vrijedjati religiju koliko to zeli... niko ne vrijedja tebe licno.

Niko nema pravo vrijedjati osobu zbog boje koze, ali ima pravo vrijedjati ideje koje ta osoba iznosi. To sto je to tvoja svetinja ne znaci nista... nauci da se nosis sa tim da drugi ljudi imaju drugacije misljenje.
Ali ti time što tudju svetinju vrijedjas, prozivas i osobu licno odnosno ljute koji štuju tu religiju.
Primjer: sjediš ti sa bracom, sestrama, familijom, i dodje neko i opsuje vam djecu, kakva ce biti tvoja reakcija, hoces sjediti mirno? Ali pazi, nije opsovao direktno tebi, nije se tebi obratio. Šta ćeš uraditi?
Korisničkoime

#499 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Korisničkoime »

jasko_ba wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Zašto takvi ljudi sebi daju nekakvu bitnoću i znaju li da su najmanje kompatibilni sa uvjerenjima za koja se kao najviše bore. Jer valjda bi i ateistima i vjernicima najveća borba trebala biti sa samim sobom i samo unutarnjom promjenom mogu postati bolji ljudi u sklopu svojih svjetonazora, a ne borbom da okolinu u potpunosti prilagode sebi.
Daj ba, ulazim u opstinu, govorim dobar dan, nece niko da pozdravi. Ulazim u kancelariju, sekretarica govori da sacekam jer likovi klanjaju unutra. Navece te iste ljudi vidim po kaficima kako deru votke i rakije. Niste svjesni koliko je vjera usla u sve oblasti. Itekako svako ima pravo da ih ismijava.
Ne znam kako je to kod vas ali u moju opštinu kada uđeš šta god da kažeš, selam, dobar dan, pomoz Bog niko ne uzvraća, samo gledaju i kontaju joj koji ti sad kurac hoćeš danas pijaca teba mi paprika i gaće mi u čoeka ofalile. Klanjanje u prostorijama opštine, ma kakva ona bila i likovi koji rade u njoj kod nas nema a sredina je 90 % Bošnjaci muslimani, opština 99% mislim na uposlenike.
MyTao

#500 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by MyTao »

Velkoski wrote:I đe vodi vrijeđanje? Tolerancija, suživot, normalna komunikacija = nula poena?
Ne vodi nigdje... ali to je druga tema. Svako ima pravo i treba da ima pravo da izrazi svoje misljenje... kada je ono glupo i jeftino misljenje kao Lejlino onda mi ostali imamo pravo da ismijemo to misljenje kao sto radimo sada. Problem je kada drugi zele njoj zabraniti da ispoljava to glupo misljenje odma na pocetku...

Lejla je rekla nesto jako glupo, i samo budala ne vidi da je to zelja za paznjom a ne zelja da kritikuje nesto u nadi da pocne debate na tu temu. Zbog toga i jeste ismijana od mnogih vjernika a kao sto vidis i od mnogih ateista i agnostika.

Ja sam prvi rekao da je ovo sto je ona uradila slicno onom sto estradne zvijezde rade kada izbace svoje privatne snimke :) Samopromocija i nista vise... a okoreli sam ateista i imam toliko toga za reci protiv svake religije... ali nikada nebi to uradio na nacin koji je ona uradila.
Locked