Ne bih rekao. Uspostava mehanizama koji drže nacionalizam, ksenofobiju, rasizam i ostalo pod kontrolom u Evropi je ono šta, između ostalog, Evropu čini demokratskom. Ne šta neki njeni građani misle, nego činjenica da je većina Evropljana stvorila konsenzus oko tih pitanja.Grean wrote:Ma totalno besmislena paralela.Hakiz wrote:I ovo je nešto šta trebaju ovi što viču diskriminacija stalno imati na umu.hAZNADAR wrote:
Cinjenica je da i u Francuskoj i ostalim antiislamskim zemljama Evrope zive milioni muslimana koji tu opet imaju veca prava, slobode, perspektivu,.. nego u zemljama odakle dolaze ili vode porijeklo.
Dokle je god tako - svaka kritika o diskriminaciji je suvisna.
Ovi se ne busaju da su demokratija. USA je nastala i bila utociste prognanim vjerskim grupama iz Evrope, od amisa pa preko nekih drugih heretickih crkvi. Postojanje im je zasnovano na toj prici.
Evropa je uvijek bila nesto drugo a nakon II svjetskog se busaju da su i oni dio tog svjetonazora. Samo sto maske sve vise padaju.
Evropljani 39' i Evropljani danas, puno je manja razlika nego sto mi to mislimo. Ovoj djeci sto su rodjena poslije rata 92' se cini kao vrijeme dinosaura a realno sve je isto kao i onda, nismo makli sa tacke. Tako je i nase poimanje nacizma i 39' nesto sto je neponovljivo, sto pripada istoriji a blize je od jake za vratom.
Burkini, Evropa i demokratija
-
Hakiz
#476 Re: Burkini, Evropa i demokratija
- Connaisseur Karlin
#477 Re: Burkini, Evropa i demokratija
licni izbor,ali je isti napravljen pod pritiskom zakona ili pod pritiskom emocija i strahaGrean wrote:Opet pravis zamjenu teza, te zene nisu ponizili muskarci vec je u najvecem broju slucajeva licni izbor.Connaisseur Karlin wrote:
Zene koje nose burkini,vecinom nose ili burku na kopnu,ili su pokrivene za hidzabom i dugom odorom,zato sam sve povezala sa opravdanim razlogom.
Zene u nomlranim kupacim kostimima ne nose ni burke,ni hidzab ili nesto slicno sto je vezano za tradicioanalnu nosnju. Poneta je da su zene bezrazlozno i neopravdano diskriminirane zakonima od strane muskaraca a u ime religije.Nije logicno,ni morlano ni eticki diskriminirati zene pod plastom religije. Daj mi primjere gdej i kad su muslimani muskarci diskiminirani radi svoje "religijke nosnje" kao sto se svkadnoenvo desava zenama.
Zena koju sam vidio ljetos na Jadranu u burkiniju imala je dvije kcerke i sina i nijedna od kcerki nije bila pokrivena a ni muz mi nije djelovao vjerski nastrojen. To je njen izbor, mlada zena, kultivisana po nekoj slobodnoj procjeni, izuzetno lijepa.
I sta, sada zenama treba zabraniti slobodu vjere jer su diskrimisane na ulici? Znaci problem je u Islamu a neu onim koji ih diskriminisu, poput Francuske drzave ili majmuna koji su pljeskali. E to mi je logika do jaja.
najpametnije bi bilo izbaciti zakon,i da vidis kako bi se promjenio stav i pristpup slobodnog izbora zena
- Grean
#478 Re: Burkini, Evropa i demokratija
@insomnija, ma jebe mi se za Nicu ako je to nacin da oni zale svoje zrtve.
Sta sam ja trebao poslije zlocina na Markalama ili u Ahmicima, ici redom i gole skidati casne sestre ili braniti Hrvatima i Srbima po Sarajevu da jedu krmetinu.
Pustite vise te patetike i razumjevanja za "zrtve". Kao da su to posebne zrtve, vrijednije nego one u Sarajevu ili Istanbulu, Kijevu.
Sta sam ja trebao poslije zlocina na Markalama ili u Ahmicima, ici redom i gole skidati casne sestre ili braniti Hrvatima i Srbima po Sarajevu da jedu krmetinu.
Pustite vise te patetike i razumjevanja za "zrtve". Kao da su to posebne zrtve, vrijednije nego one u Sarajevu ili Istanbulu, Kijevu.
Last edited by Grean on 24/08/2016 23:36, edited 2 times in total.
-
daddy-kool
#479 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Tradicija u opštem kontekstu.Goldenhand wrote:Burkini je tradicija.daddy-kool wrote:Poenta je da su to nerijetko građani Francuske koji bi trebali imati ista prava kao i ostali.hAZNADAR wrote: a jeste kada egzibicionisti sa burkom na silu pokusavaju izigravati zrtve u drustvu gdje imaju bolju perspektivu i slobodu nego tamo odakle dolaze.
Dosta (većina) njih je i rođena tamo, tako da ovo odakle dolaze nema neke veze.
Ovo se svodi na suzbijanje jedne tradicije i ubijanje islamskog identiteta.![]()
Logično da ćeš ubijati identitet kada te taj identitet već godinama ubija.
Ubijanje identiteta ubrzi vodi mučenju i ubijanju ljudi.
-
Hakiz
#480 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Žena bi bila u pravu da to šta ona želi da nosi je stvar njenog izbora, a ne nametnuto od religijei tradicije iz koje njena raligija dolazi.daddy-kool wrote:https://www.theguardian.com/commentisfr ... ke-it-away
I created the burkini to give women freedom, not to take it away
Aheda Zanetti
I don’t think any man should worry about how women are dressing – no one is forcing us, it’s a woman’s choice. What you see is our choice. Do I call myself a feminist? Yes, maybe. I like to stand behind my man, but I am the engine, and I choose to be. I want him to take all the credit, but I am the quiet achiever.
I would love to be in France to say this: you have misunderstood. And there more problems in the world to worry about, why create more? You’ve taken a product that symbolised happiness and joyfulness and fitness, and turned it into a product of hatred.
Also, what are the French values? What do you mean it doesn’t combine with French values, what does that mean? Liberty? You telling us what to wear, you telling us what not to do will drive women back into their homes – what do you want us to do then? There will be a backlash. If you are dividing the nation and not listening and not working towards something you are naturally going to have someone who is going to get angry. If you are pushing people away, and isolating them – this is definitely not a good thing for any politician to do, in any country.
Da li bi isto mislila da joj njena religija ne nameće nešto šta ona pretvara u svoj lični izbor. To jeste, da u islamu ne postoji pravilo o tome šta se smije a šta ne smije vidjeti, koliko bi muslimanki same od sebe oblačila i burke i burkinije?
Zašto žene izvan islama, u svakom slučaju većina žena izvan islama, ne blači burke, ako je svakoj na slobodan izbor šta će nositi? Zašto većima žena izvan islama same, slobodnom voljom, ne odlučuje da nose burke i burkinije?
Malo tu ona folira.
- Connaisseur Karlin
#481 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Prvovjernici koji svojim zakonom vjsno diskriminraju svoje zene su najveci licemjeri i podjcenjivaci slobode muslimmanke.daddy-kool wrote:Pa ima li iko da više potcjenjuje žene od tebe, ti smatraš da su nesposobne da same odlučuju o svom životu.Connaisseur Karlin wrote:
opet ne kuzis![]()
pa izvor problema je isljucivo zakon koji je diskirminirao zene u odredjenoj religiji,jer su se pojedinci sjetili kako ce kontorlirati zene pod plastom religije
Mulimanke nisu nesposobne,ali im je postavljen ultimatum a koji je baziran na vjerovanjua vjerovanje je dio emocija,a sa emocijama se najlkase manipulise.Zato je pojedine zene lakse izmanipulirti zakonom koji ih diskriminira. Mnoge zene vjernice ne ose ni hidzab i ne osjecaju da su iznevjerile Boga,sto zanci,da su sposobne da misle svojoom glvomm i nisu u situaciji da budu diskirminirane,tj. one su dovoljno nezavisne od muskarca.
- Sanjarko
#482 Re: Burkini, Evropa i demokratija
tututuuuu wrote:ajde daj mi ti objasni molim te. govori se o terorizmu danas, a ne o ne znam cemu. vec sam to i napisao dosadni covjece. zar svaku jebenu stvar ovdje treba nacrtati. jasno je valjda na sta se misli. spinuj ti slobodno, naravno.Vizionar 1985 wrote:Sta ces prespavo coek casove historije.Qler wrote:Nije u ime katolika niko nikad ubio nekoga... Super. Još jedna za medalje...
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
- Goldenhand
#483 Re: Burkini, Evropa i demokratija
insomnia78 wrote:Ljudi se namjerno prave mutavi pa ignorisu jebenog ogromnog "slona" u sobi
Da, likovi koji dolaze upravo iz tog miljea i te tradicije, miljea burki i burkinija su odlucili kazniti cafire zbog objave karikature poslanika.
Taj list je do tada prozivao i podjebavao svaku mogucu politicku opciju, svaku stranku, svaku javnu licnost u Francuskoj i dosta njih u svijetu. Samo par posto naslovnica se odnosilo na religije a jos manji postotak na islam, mnogi su se nasli uvrjedjeni ali su jedini muslimani skocili u odbranu
Poslije napada na CH uslijedilo je dosta pravdanja pa i otvorenog podrzavanja od strane francuskih arapa ali su ekspresna hapsenja i jos ekspresnije presude za podrzavanje terorizma tome stale u kraj
Javnost, pogotovo kod nas slabo zna ili se ne sjeca, za napade koji su se odigrali prije CH. Ne zna npr za Mohameda Meraha koji je ubio troje jevrejske djece osnovnoskolskog uzrasta i jos par vojnika. Ne zna za kamaru sitnih napada, za kamaru onih sprijecenih. Ne zna za one koji se proglase djelom ludaka. Neki dan je, npr 500 metara od strazburske dzamije arapin nozem nasrnuo na starca jevreja (nosio je onu kapicu) vicuci AA, proglasen je ludim i hospitaliziran
Sta je sa zvucnim napadima poslije CH? Svi pocinioci dolaze iz istog kruga ljudi i istih srediba svidjalo se to nekome ili ne
Kazete ukidaju prava vlastitim gradjanimaArapin ce za sebe reci da je Francuz jedino ako mu od Francuske nesto treba. Oni vole i priznaju Fr otprilike kao sto ovi iz blentiteta i ovi sa kamenjara vole i priznaju BiH
To je tako i oni to niti ne kriju. Cak npr i vecina ovih top sportista bi svi igrali za svoje Alzire, Tunise i Marokesamo da mogu postici upola uspjeha kao sa Fr
Ima jos jedna stvar. Zabranu su donjeli uglavnom gradovi na azurnoj obali gradovi sa jakom desnicom, gradovi koji gravitiraju Nici. Ali i Nici koja jos uvijek broji mrtve iz teroristickog napada (prije samo par dana je u bolnici preminula jos jedna zrtva). Nici koja lagano biljezi pad turistickih posjeta jer se ljudi boje novih napada
Na Korzici je neki dan izbio sukob izmedju arapa i lokalaca oko burkinija pa su letjele kamenice i sjevali nozevi. Zavrsilo se sa 10-15 povrjedjenih tako da policija i ovako malo pokusava stati na loptu (odatle ono o narusavanju javnog reda i mira)
E pa, u svjetlu posljednjih dogadjaja je to ljudima "malo" pocelo da smeta i odlucili su povuci neke poteze.
Osim toga, Francuska je sekularna zemlja i vecina ljudi ne zeli nikakve poveznice sa religijom pogotovo ne sa islamom i njegovim nametanjen stila zivota kojeg oni (arapi i njihovo razumjevanje istog) guraju kao prst u oko na svakom koraku
Jbg, jeste supacki i vjerovatno neustavno, sud doduse kaze da nije ali nije neosnovano
-
hAZNADAR
#484 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Milioni muslimana zive u Evropi a dobar dio u Francuskoj.daddy-kool wrote:Poenta je da su to nerijetko građani Francuske koji bi trebali imati ista prava kao i ostali.hAZNADAR wrote: a jeste kada egzibicionisti sa burkom na silu pokusavaju izigravati zrtve u drustvu gdje imaju bolju perspektivu i slobodu nego tamo odakle dolaze.
Ovo se svodi na suzbijanje jedne tradicije i ubijanje islamskog identiteta.
Najveci dio se ne izjasnjavaju kao ateisti.
Najveci dio ne jede svinjetinu i ne pije alkohol.
Bar trecina se moli Bogu redovno ili ponekad i slijedi Sunet u manjoj ili vecoj mjeri.
0,001% oblaci burkinije, odvrce ezan na mobilu ili u autu, zahtijeva klanjanje, halal,.. i cjepidlaci na sve nacine.
E taj dio niti predstavlja tradiciju, islamski identitet,.. niti ce moci. Nas 99,999% ostalih nemamo vecih problema u Evropi i zivimo bea problema. Licno ih znam skroz predanih, koji slijede Sunet, klanjaju(boljereceno dokljanjaju kada je prilika), i imaju uspjesne karijere, bogat socijalni zivot, masu prijatelja, nikakvih problema i prenose i tradiciju i identitet na potomke.
Nek sam cuo da je burkini dio tradicije i identiteta.
- Connaisseur Karlin
#485 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Takve zene su najgore,kad kazu licni izbor, nije licni izbor. Takve zene upravo ugorzavju buduce zenske generacije. Takve zeen su saucesnci muskracima kojim je diskiminacija zena normlanost.Hakiz wrote:Žena bi bila u pravu da to šta ona želi da nosi je stvar njenog izbora, a ne nametnuto od religijei tradicije iz koje njena raligija dolazi.daddy-kool wrote:https://www.theguardian.com/commentisfr ... ke-it-away
I created the burkini to give women freedom, not to take it away
Aheda Zanetti
I don’t think any man should worry about how women are dressing – no one is forcing us, it’s a woman’s choice. What you see is our choice. Do I call myself a feminist? Yes, maybe. I like to stand behind my man, but I am the engine, and I choose to be. I want him to take all the credit, but I am the quiet achiever.
I would love to be in France to say this: you have misunderstood. And there more problems in the world to worry about, why create more? You’ve taken a product that symbolised happiness and joyfulness and fitness, and turned it into a product of hatred.
Also, what are the French values? What do you mean it doesn’t combine with French values, what does that mean? Liberty? You telling us what to wear, you telling us what not to do will drive women back into their homes – what do you want us to do then? There will be a backlash. If you are dividing the nation and not listening and not working towards something you are naturally going to have someone who is going to get angry. If you are pushing people away, and isolating them – this is definitely not a good thing for any politician to do, in any country.
Da li bi isto mislila da joj njena religija ne nameće nešto šta ona pretvara u svoj lični izbor. To jeste, da u islamu ne postoji pravilo o tome šta se smije a šta ne smije vidjeti, koliko bi muslimanki same od sebe oblačila i burke i burkinije?
Zašto žene izvan islama, u svakom slučaju većina žena izvan islama, ne blači burke, ako je svakoj na slobodan izbor šta će nositi? Zašto većima žena izvan islama same, slobodnom voljom, ne odlučuje da nose burke i burkinije?
Malo tu ona folira.
- ABH017
#486 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nije tačno. Samo je jako glupavo bilo koju grupaciju, posebno tako veliku smatrati radikalnom i potencijalnom opasnošću. Šta, kao, ove pokrivene su radikalne i opasne na plaži, a na ulici nisu? Koja je to logika?tututuuuu wrote:ABH017 wrote:Pa ja sam odgovarao na tvoj post. Ti si, valjda, iznio svoje mišljenje.tututuuuu wrote: ma da, naravno, to je sigurno razlog.Znam da se niti jedan katolik, a kamo li casna sestra nije raznijela bombom da bi pobila civile u ima Boga.
i mene nisu nista pitali, sami su odlucili, ja samo ovdje, kao i svako drugi raspravljam o takvoj njihovoj odluci. Obrati se njihovom veleposlanstvu sa svojim primjedbama.
Pa me živo interesuje, gdje se, ispod burkinija može postaviti bomba, s obzirom da, ta ista žena, dođe pod hidžabom do plaže.
Kako to misliš da radikalne žene idu na plažu?
I na osnovu čega znaš da časne sestre nisu radikalne?
vec sam preumoran da bih na ovo opsirnije odgovarao. eto casne su radikalne. sav ovaj problem je zbog njih.
- tututuuuu
#487 Re: Burkini, Evropa i demokratija
ja smatram da mnoge od tih zena sto nose marame zele da budu privlacne, valjda ih je iz tog razloga 99% nasminkano, s uredno pocupanim obrvama, lakiranim noktima itd... Marama nije nista drugo do izjave, ja sam muslimanka, ja nisam kao vi. Od tud i dolazi do ovih problema.
- Connaisseur Karlin
#488 Re: Burkini, Evropa i demokratija
hAZNADARhAZNADAR wrote:Milioni muslimana zive u Evropi a dobar dio u Francuskoj.daddy-kool wrote:Poenta je da su to nerijetko građani Francuske koji bi trebali imati ista prava kao i ostali.hAZNADAR wrote: a jeste kada egzibicionisti sa burkom na silu pokusavaju izigravati zrtve u drustvu gdje imaju bolju perspektivu i slobodu nego tamo odakle dolaze.
Ovo se svodi na suzbijanje jedne tradicije i ubijanje islamskog identiteta.
Najveci dio se ne izjasnjavaju kao ateisti.
Najveci dio ne jede svinjetinu i ne pije alkohol.
Bar trecina se moli Bogu redovno ili ponekad i slijedi Sunet u manjoj ili vecoj mjeri.
0,001% oblaci burkinije, odvrce ezan na mobilu ili u autu, zahtijeva klanjanje, halal,.. i cjepidlaci na sve nacine.
E taj dio niti predstavlja tradiciju, islamski identitet,.. niti ce moci. Nas 99,999% ostalih nemamo vecih problema u Evropi i zivimo bea problema. Licno ih znam skroz predanih, koji slijede Sunet, klanjaju(boljereceno dokljanjaju kada je prilika), i imaju uspjesne karijere, bogat socijalni zivot, masu prijatelja, nikakvih problema i prenose i tradiciju i identitet na potomke.
Nek sam cuo da je burkini dio tradicije i identiteta.
Last edited by Connaisseur Karlin on 24/08/2016 23:45, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#489 Re: Burkini, Evropa i demokratija
o cemu ti? gdje sam ja to rekao. probaj procitati koji moj post koji nije samo upucen tebi, jer nemam snage da se ponavljam. Da mogu vjerujem da bi mnogi danas zabranili i nosenje po ulicama. A moguce da ce takvo vrijeme i doci.ABH017 wrote: Nije tačno. Samo je jako glupavo bilo koju grupaciju, posebno tako veliku smatrati radikalnom i potencijalnom opasnošću. Šta, kao, ove pokrivene su radikalne i opasne na plaži, a na ulici nisu? Koja je to logika?
-
Hakiz
#490 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Da nas dvoje, konačno, o nečemu slično mislimoConnaisseur Karlin wrote:Takve zene su najgore,kad kazu licni izbor, nije licni izbor. Takve zene upravo ugorzavju buduce zenske generacije. Takve zeen su saucesnci muskracima kojim je diskiminacija zena normlanost.Hakiz wrote: Žena bi bila u pravu da to šta ona želi da nosi je stvar njenog izbora, a ne nametnuto od religijei tradicije iz koje njena raligija dolazi.
Malo tu ona folira.
- ABH017
#491 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Isto vrijedi i za svakog seljaka koji odvrne bilo koju vrstu muzike, otvori prozore i vozi polahko.hAZNADAR wrote:Burkini nema veze sa terorizmom ali osobe koje to nose nisu normalne. Jedno je praktikovati vjeru i biti predan za svoj hater,. a drugo svjesno praviti egzibiciju.Grean wrote:I ne kontam ovo objasnjenje, kakve veze ima burkini sa terorizmom a vidio sam tu poveznicu u nekoliko postova. Do duse bio je u pitanju @tututu, stari hrvatski ekstremista, da ne koristim teze kvalifikacije pa ne uzimam za ozbiljno.
Isto vazi i sa one sto po Parizu odvrnu ezan do daske u autu, otvore prozore i voze polako.
Burkini sa dobrim razlogom asocira na iste mentalne sklopove koji podrzavaju terorizam, sanjaju nasilno uvodjenje Serijata,.. a takve niko ne zeli u blizini. Ja bih se licno udaljio sa mjesta na plazi gdje sjede burkini cure i nebih vise na tu plazu dolazio. Ne zelim budale u svojoj blizini.
-
daddy-kool
#492 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ma ja, i ti ovo što pišeš garant ti tvoj čovjek sve govori sa strane, ne smiješ sama ništa razmišljati.Connaisseur Karlin wrote:[
Takve zene su najgore,kad kazu licni izbor, nije licni izbor. Takve zene upravo ugorzavju buduce zenske generacije. Takve zeen su saucesnci muskracima kojim je diskiminacija zena normlanost.
- Connaisseur Karlin
#493 Re: Burkini, Evropa i demokratija
drago mi je,hvalaHakiz wrote:Da nas dvoje, konačno, o nečemu slično mislimoConnaisseur Karlin wrote:Takve zene su najgore,kad kazu licni izbor, nije licni izbor. Takve zene upravo ugorzavju buduce zenske generacije. Takve zeen su saucesnci muskracima kojim je diskiminacija zena normlanost.Hakiz wrote: Žena bi bila u pravu da to šta ona želi da nosi je stvar njenog izbora, a ne nametnuto od religijei tradicije iz koje njena raligija dolazi.
Malo tu ona folira.
-
Tarzo
#494 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Hafis wrote:Nitko da se upita kojeg će vraga žena umotana u čaršafe na plaži? Nije valjda došla da uhvati malo boje na suncu.
A plus toga, skvasiti se i onda ćućati u mokrim rutinama nije dobro za jajovode, ni lijevi, a bogami ni desni. O jajnicima da i ne govorim.
I onda pomagaj doture, protislo me dole
Ne može doktor, samo doktorica.
-
hAZNADAR
#495 Re: Burkini, Evropa i demokratija
I burkini naglasava i istice seksualnost zene. Ne moze dobar komad sakriti dobre obline u burkiniju nikako.
I tu se vidi ogranicenost radikalnog muslimanskog miljea. Ipostuju pravilo a zaborave na poentu.
I tu se vidi ogranicenost radikalnog muslimanskog miljea. Ipostuju pravilo a zaborave na poentu.
- tututuuuu
#496 Re: Burkini, Evropa i demokratija
da, mozda. ali taj seljak nece u necije ime se raznijeti bombom u kaficu punom djece, ili gaziti ljude kamionom po ulici. a ovi to rade nakon takvih napada, sto je cisto i bezobrazno provociranje.ABH017 wrote:Isto vrijedi i za svakog seljaka koji odvrne bilo koju vrstu muzike, otvori prozore i vozi polahko.hAZNADAR wrote:Burkini nema veze sa terorizmom ali osobe koje to nose nisu normalne. Jedno je praktikovati vjeru i biti predan za svoj hater,. a drugo svjesno praviti egzibiciju.Grean wrote:I ne kontam ovo objasnjenje, kakve veze ima burkini sa terorizmom a vidio sam tu poveznicu u nekoliko postova. Do duse bio je u pitanju @tututu, stari hrvatski ekstremista, da ne koristim teze kvalifikacije pa ne uzimam za ozbiljno.
Isto vazi i sa one sto po Parizu odvrnu ezan do daske u autu, otvore prozore i voze polako.
Burkini sa dobrim razlogom asocira na iste mentalne sklopove koji podrzavaju terorizam, sanjaju nasilno uvodjenje Serijata,.. a takve niko ne zeli u blizini. Ja bih se licno udaljio sa mjesta na plazi gdje sjede burkini cure i nebih vise na tu plazu dolazio. Ne zelim budale u svojoj blizini.
- animals
#497 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Meni nisu nikako jasni ovi sto su za burkini..
nikako...
nikako...
- tututuuuu
#498 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Da. nije mi se jednom dogodilo u gradu da sam vidio jako privlacnu zenu s maramom kojoj se oslikala silueta tijela itd. Ali eto, ima maramu.hAZNADAR wrote:I burkini naglasava i istice seksualnost zene. Ne moze dobar komad sakriti dobre obline u burkiniju nikako.
- Connaisseur Karlin
#499 Re: Burkini, Evropa i demokratija
o cemu ti pisesdaddy-kool wrote:Ma ja, i ti ovo što pišeš garant ti tvoj čovjek sve govori sa strane, ne smiješ sama ništa razmišljati.Connaisseur Karlin wrote:[
Takve zene su najgore,kad kazu licni izbor, nije licni izbor. Takve zene upravo ugorzavju buduce zenske generacije. Takve zeen su saucesnci muskracima kojim je diskiminacija zena normlanost.
-
Novak20
#500 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Na stranu religija, vjera....imaju neka stara pravila ponašanja po kojima se ne valja k.rčit'.