Olimpijske igre u Riu 2016.

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
It_is_a_Leclerc

#476 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by It_is_a_Leclerc »

Dajte ljudi - kakvo razočarenje ?! Ja ću biti razočaran ako Tuka ispadne u polufinalu, i to je to. Jer jedino od Tuke imamo pravo očekivati neki dobar rezultat. Od Larise bih očekivao ali je izvukla strahovito tešku protivnicu i šanse su joj 20 % da je prođe.

Od ovih danas ja zaista nisam očekivao ništa, tako da se ne mogu razočarati. Pogotovo ne u Džumhura koji je najnekonstantnija jedinka u muškom sportu u zadnjih 10 godina. Pobijedi TOP 20 igrača, izgubi od nekog tamo žnj lika. Klasika.

Hamza Alić i onaj Mešić će, po običaju, ili imati tri neispravna, ili baciti nešto da će se svi pitati je li im to ispalo ili su bacali. Možda Pezer baci nešto pristojnije. Kimani i Čeprkalo - oko 30 mjesta.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#477 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

Ma dobro da budemo posteni i Basic i Dzumhur igraju protiv jacih protivnika a Amina i Tatjana su ipak lose plasirane u svjetskim okvirima u svojim sportovima. E Tuka je sasvim druga prica i on spada u sam vrh atleticara na 800m i njegov neplasman medju prva tri takmicara mozda bi se i mogao nazvati razocaranjem. Ostali Mesic, Pezer ce vise nego dovoljno biti ako udju u finale. To su objektivni dometi a ne navijacki:) E da Larisa ha vrlo je tesko reci sta je razocarenje ali ako procitate onaj link sto sam postavio mislim da je ono najobjektivnije razmisljanje. Mihajlu je 17 godina i dugo je vukao povredu ramena a plivat ce 1500m (ko misli da je lagano nek proba). Kimani isto kao i vecina nasih sportista.
Last edited by hrasno38 on 07/08/2016 00:31, edited 1 time in total.
Mustang1

#478 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Mustang1 »

Evo ni rtrs ne prenosi Novaka i Nenada znaci fkt nisu dobili signal i nisu mogli rijesiti to :D Da su mogli oni bi to sredili
uglavnomja

#479 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by uglavnomja »

1-0 (6-2)
1-0

za nn protiv 2 marina
phillie

#480 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by phillie »

Ma nema razocarenja, jer dobro se zna gdje smo mi a gdje ostatak svijeta....meni je uspjeh sto su uopste otisli u Rio.
It_is_a_Leclerc

#481 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

hrasno38 wrote:Ma dobro da budemo posteni i Basic i Dzumhur igraju protiv jacih protivnika a Amina i Tatjana su ipak lose plasirane u svjetskim okvirima u svojim sportovima. E Tuka je sasvim druga prica i on spada u sam vrh atleticara na 800m i njegov neplasman medju prva tri takmicara mozda bi se i mogao nazvati razocaranjem. Ostali Mesic, Pezer ce vise nego dovoljno biti ako udju u finale. To su objektivni dometi a ne navijacki:) E da Larisa ha vrlo je tesko reci sta je razocarenje ali ako procitate onaj link sto sam postavio mislim da je ono najobjektivnije razmisljanje. Mihajlu je 17 godina i dugo je vukao povredu ramena a plivat ce 1500m (ko misli da je lagano nek proba). Kimani isto kao i vecina nasih sportista.
Nadati se da će Mihajlo koji je, po objektivnim ocjenama - jako, jako talentovan, kao i Ivana Ninković što brže se dočepati SAD-a, nekog koledža, na kome će se raditi s njim.
phillie

#482 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by phillie »

e Dzumi Dzumi, svjetska nepoznanice...
hrasno38

#483 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:Ma dobro da budemo posteni i Basic i Dzumhur igraju protiv jacih protivnika a Amina i Tatjana su ipak lose plasirane u svjetskim okvirima u svojim sportovima. E Tuka je sasvim druga prica i on spada u sam vrh atleticara na 800m i njegov neplasman medju prva tri takmicara mozda bi se i mogao nazvati razocaranjem. Ostali Mesic, Pezer ce vise nego dovoljno biti ako udju u finale. To su objektivni dometi a ne navijacki:) E da Larisa ha vrlo je tesko reci sta je razocarenje ali ako procitate onaj link sto sam postavio mislim da je ono najobjektivnije razmisljanje. Mihajlu je 17 godina i dugo je vukao povredu ramena a plivat ce 1500m (ko misli da je lagano nek proba). Kimani isto kao i vecina nasih sportista.
Nadati se da će Mihajlo koji je, po objektivnim ocjenama - jako, jako talentovan, kao i Ivana Ninković što brže se dočepati SAD-a, nekog koledža, na kome će se raditi s njim.
Ivana je zavrsila uglavnom koliko znam neku ozbiljnu plivacku karijeru ali zato u prsnoj tehnici imamo dva bisera kod djevojaka: Eminu Pasukan (2000) i Tinu Tadic (2003) godiste koje su sad vec sa svojim rezultatima relativno vrlo blizu olimpijskim normama. Mihajlo radi sa najboljim trenerom ubjedljivo u BiH i ima sve moguce uslove za vrhunsko treniranje u Banja Luci tako da je jos prije pola godine obezbjedio ucesce na OI.
Evo i Dzumhur popusio.....ja se ne sjecam da sam u sportu vidio labilnijeg igraca. Vrlo vrlo tesko je imati neko povjerenje u njegovo igranje.
Romanista 101%

#484 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Romanista 101% »

e moj Damire
Dr Baltazar

#485 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Dr Baltazar »

karanana wrote:I nesto se mora uraditi sa usa basketballom. Ne meres ih zabraniti, ali mora nesto....nek igraju trojica na parketu, svezanih ociju, jedna ruka na ledjima....ne znam. Ovo nije fer i nije ni za gledat. Dat im zlatnu medalju i onda jos jedan set dati od 2-4 klubovima
Svezat im obje ruke :lol: :lol:

Ma ljudima je život od treće godine posvećen tome. Odmah izlaze na ulicu i igraju košarke. Nemaju srednju školu nego idu na koledž gdje se ima neko osnovno obrazovanje i 110% treniranja. Da se i u Europi tako pristupa tome, bili bi im puno bliže.

Džumhur izgubio, mora da si pratio nesrećo :lol: :lol:
hrasno38

#486 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

Dr Baltazar wrote:
karanana wrote:I nesto se mora uraditi sa usa basketballom. Ne meres ih zabraniti, ali mora nesto....nek igraju trojica na parketu, svezanih ociju, jedna ruka na ledjima....ne znam. Ovo nije fer i nije ni za gledat. Dat im zlatnu medalju i onda jos jedan set dati od 2-4 klubovima
Svezat im obje ruke :lol: :lol:

Ma ljudima je život od treće godine posvećen tome. Odmah izlaze na ulicu i igraju košarke. Nemaju srednju školu nego idu na koledž gdje se ima neko osnovno obrazovanje i 110% treniranja. Da se i u Europi tako pristupa tome, bili bi im puno bliže.
Ovo je bila poenta i YU kosarke....kos ispred svake zgrade i igralista na svakom cosku gdje su prve korake pravili svi najbolji kosarkasi Jugoslavije.
It_is_a_Leclerc

#487 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ivana je zavrsila uglavnom koliko znam neku ozbiljnu plivacku karijeru ali zato u prsnoj tehnici imamo dva bisera kod djevojaka: Eminu Pasukan (2000) i Tinu Tadic (2003) godiste koje su sad vec sa svojim rezultatima relativno vrlo blizu olimpijskim normama. Mihajlo radi sa najboljim trenerom ubjedljivo u BiH i ima sve moguce uslove za vrhunsko treniranje u Banja Luci tako da je jos prije pola godine obezbjedio ucesce na OI.
Evo i Dzumhur popusio.....ja se ne sjecam da sam u sportu vidio labilnijeg igraca. Vrlo vrlo tesko je imati neko povjerenje u njegovo igranje.
Predsjednik kluba Olimp iz BL je danas na RTRS.u rekao da je Ivana na Arizona koledžu, da tamo radi sa najboljim trenerima itd.
cyprus

#488 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by cyprus »

Jebiga, od tenisera, posebno Džumhura sam očekivao više... Ovo jeste makar blago razočarenje...
SkyLimit

#489 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by SkyLimit »

Ja koga god znam kaže "**** Olimpijske igre, čekam samo Tuku" :D
Romanista 101%

#490 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Romanista 101% »

cyprus wrote:Jebiga, od tenisera, posebno Džumhura sam očekivao više... Ovo jeste makar blago razočarenje...

zurili da gledaju Dream-team :oops:
Jack Be Nimble

#491 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Jack Be Nimble »

Americki NBA igraci bi trebali barem zapoceti svaku utakmicu sa -50 i samo dvije cetvrtine da se igraju do polufinala. A u polufinalu i finalu po -50 ali da se igra citava tekma.

Barem im je trener ukazao da se vise ne foliraju i glupiraju.
hrasno38

#492 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Ivana je zavrsila uglavnom koliko znam neku ozbiljnu plivacku karijeru ali zato u prsnoj tehnici imamo dva bisera kod djevojaka: Eminu Pasukan (2000) i Tinu Tadic (2003) godiste koje su sad vec sa svojim rezultatima relativno vrlo blizu olimpijskim normama. Mihajlo radi sa najboljim trenerom ubjedljivo u BiH i ima sve moguce uslove za vrhunsko treniranje u Banja Luci tako da je jos prije pola godine obezbjedio ucesce na OI.
It_is_a_Leclerc wrote:Predsjednik kluba Olimp iz BL je danas na RTRS.u rekao da je Ivana na Arizona koledžu, da tamo radi sa najboljim trenerima itd.
Da to je tacno ona jeste tamo vec dvije godine ali cisto sumnjam da ce vise otici na OI jer evo sada vec u njenoj najjacoj disciplini 200m prsno je dere 6 godina mladja Emina Pasukan iza koje je minimalno daleko 8 godina mladja Tina Tadic. Na ostale dvije discipline na kojima Ivana drzi rekorde postignute relativno davno mislim da ce vec sljedece godine stajati imena ove dvije djevojcice. Naravno govorim iskljucivo o prsnoj disciplini. U muskoj konkurenciji nam je puno gora situacija jer Hajder polako odlazi u penziju jer je zavrsio medicinu u Njemackoj i naravno posvetiti ce se tom pozivu a nekog ozbiljnijig plivaca osim Mihajla bas i nesto nema. Doduse on je i ove godine oborio nekoliko drzavnih rekorda ali nisam siguran zato nije otisao na OI...vjerovatno nije ispunio normu koja je vrlo jasna.

https://www.swimrankings.net/index.php? ... urse=LCM_2
https://www.swimrankings.net/index.php? ... urse=LCM_1
Last edited by hrasno38 on 07/08/2016 01:13, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#493 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by ultima_palabra »

Jack Be Nimble wrote:Americki NBA igraci bi trebali barem zapoceti svaku utakmicu sa -50 i samo dvije cetvrtine da se igraju do polufinala. A u polufinalu i finalu po -50 ali da se igra citava tekma.

Zadnja dva finala sa Spanijom, 11 i 7 razlike.
hrasno38

#494 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:Ja koga god znam kaže "**** Olimpijske igre, čekam samo Tuku" :D
pa to je objektivno jer on je jedini po rezultatima za koeg bi bilo razocarenje da nije medju prvih pet takmicara u disciplini 800m
cyprus

#495 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by cyprus »

cyprus wrote:Hoang Xuan Vinh (Vijetnam) - streljaštvo, zračni pištolj 10m (M)

Image

Treće zlato na ovim igrama uzima Vijetnam, ko bi reko. Također vrlo neizvjesna završnica...
Naknadno saznadoh - ovo je prvo zlato za Vijetnam ikad :thumbup:
hrasno38

#496 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

cyprus wrote:Jebiga, od tenisera, posebno Džumhura sam očekivao više... Ovo jeste makar blago razočarenje...
Jebi ga druze ali igrao je sa bolje plasiranim takmicarom sa ATP liste za citavih 60 bodova tako da nije izgubio od losijeg nego boljeg kao i Basic. naravo kada pogledas razvijanje rezultata udarao bi glavom od stol od muke.
Jack Be Nimble

#497 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Jack Be Nimble »

ultima_palabra wrote:
Jack Be Nimble wrote:Americki NBA igraci bi trebali barem zapoceti svaku utakmicu sa -50 i samo dvije cetvrtine da se igraju do polufinala. A u polufinalu i finalu po -50 ali da se igra citava tekma.

Zadnja dva finala sa Spanijom, 11 i 7 razlike.
Pa zato sam rekao do polufinala tako pravilo imati onda se moze smanjiti razlika.

Bio je onaj period od 1996-2004 kada su se zajebavali i mislili da mogu pokupiti bilo koje igrace i doci do finala. U to vrijeme Spanija, Argentina, Srbija, Litvanija i dalje radili na timskoj irgi pa ih stigli. Ali od debakla u Atini su se trznili i od tada su se uozbiljili sto se tice repke.
hrle1976

#498 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrle1976 »

8ca u Brazilki u odbojci je super koka :lol:

Jaqueline Endres
Last edited by hrle1976 on 07/08/2016 01:19, edited 1 time in total.
al-em

#499 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by al-em »

Evo sad se svadja i sa gledaocima...
hrasno38

#500 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

al-em wrote:Evo sad se svadja i sa gledaocima...
ko :?
Locked