Ako zanemarimo cinjenicu da sam ja snob i da prihvatam stvari samo obrazovanih i strucnih ljudi, upravo od izraela svi mogu nauciti. Kako za 40 godina od pustinje bez drzave do jedne od najrazvijenih zemalja svijeta. Mi smo potrosili 20 i danas je gore nego prije 10 godinaNasa Stvar wrote:Ako mislis na gramatiku,ja ti kazem jebo gramatikuBodkin wrote:Sta ti je nepismenost jeboteNasa Stvar wrote:Jebo vas ba ova rasprava,koga treba biti briga i za zidove i za turke i za ISIL,mi smo BOSNJACI,tradicionalno glup i miroljubiv narod koji ima obicaj velicati svoje okupatore
Poslije 500 godina je napokon jedna generacija Bosnjaka (nasi ocevi) uspjela izborit za ime drzave Bosna doduse kontrolisemo nekih 35 % teritorije i sa dodatkom Hercegovina,ali nase su tendecije jasne
Bog, Bosna, Bosnjaci !!!
Nas moto je nediraj me nediram te !
Ono sto nas boli je to da siptari imaju dvije i po drzave,a mi nemamo ni jednu svoju,al bice i to aBd !
Treba da se gnusamo bilo kakvih vojnih udara na civilno stanovnistvo bilo gdje u svijetu i ko god da ga cini i zbog toga ne volimo Izrael !
Turskog okupatora ne volimo jer su nas prvo okupirali,a nakon sto ih je vecina naroda prihvatila (isli u ratove i ginula za njih) PRODALI SU NAS !!
Mrzimo Cetnike !! trebal objasnjavat?
Ne volimo ustase,austrijance,madjare,grke i ruse !! trebal objasnjavat?
Dakle BOSNJACI ne budite telad i ne bavite se drugima,cetnici nam uveliko zvekecu oruzjem oko glava,ne vjerujte nikome ni EU ni USA-i ni "braci muslimanima" sa bliskog istoka
Cuvajte se vi ovih jos "bliskoistocnijih",a lukavih latina pogotovo
Posebno se cuvajte "Bosanaca i Hercegovaca" - ta nacija nepostoji
U Bosni su oduvijek zivjeli Bosnjaci pravoslavne,katolicke i islamske vjeroispovijesti !!!
Hercegovina je regija Bosne isto ko i krajina ko i zapadna ili istocna Bosna,Posavina itd.
Manite se corava posla!
Bitna je poenta:
Bosnjaci imaju puno preceg posla nego tracit vrijeme posmatrajuci druge po svijetu kako se kolju i pri tome jos birat izmedju dva zla i toliko zustro i agresivno branit svoje stavove
Toliko !
Zašto mrzimo Izrael?
-
Bodkin
#476 Re: Zašto mrzimo Izrael?
-
asker
#477 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Pogledat cu.aratet wrote:Da li si kad gledao klipove pod nazivom "son of Hamas" gdje jedan covjek, sin osnivaca Hamasa i jednog od vodecih ljudi za vrijeme 2.intifade, ciji je otac pola zivota proveo po Izraelskim zatvorima i heroj je Palestinaca, a on licno od kako je svijet ugledao je koristen za palestinske ciljeve i vec sa 10 godina je hapsen od strane Izraela.asker wrote: Sve gore napisano nije samo moje misljenje, vec stavovi ljudi poput Kissingera, Rockefellera, americkih generala i takve ekipe. Mira nece biti nikad dok je ovakva politika Izraela. Njima ponudjene granice od prije 67 ne odgovaraju i nece ih prihvatiti nikad. Palestinci su trenutno zanemariv protivnik, totalno nebitan i nemocan. Okolne zemlje isto tako. Sto ne znaci da Izrael ima svijetlu buducnost.
On je presao na krscanstvo i saradjivao je sa Shin betom i sprijecio mnoge napade palestinaca licno.
On kaze "cil Hamasa nije unistenje Izraela, nego Islamski kalifat na svim drugim civilizacijama".
A ti pogledaj kad je nastao Hamas a kad Izraelska brutalna politika prema Palestincima. Pogledaj Chomskog, Finkelsteina, procitaj sta su neki od najvecih Jevreja pisali o Izraelu.
-
aratet
#478 Re: Zašto mrzimo Izrael?
A ti pogledaj ko je koga prvi napao?asker wrote:Pogledat cu.aratet wrote:Da li si kad gledao klipove pod nazivom "son of Hamas" gdje jedan covjek, sin osnivaca Hamasa i jednog od vodecih ljudi za vrijeme 2.intifade, ciji je otac pola zivota proveo po Izraelskim zatvorima i heroj je Palestinaca, a on licno od kako je svijet ugledao je koristen za palestinske ciljeve i vec sa 10 godina je hapsen od strane Izraela.asker wrote: Sve gore napisano nije samo moje misljenje, vec stavovi ljudi poput Kissingera, Rockefellera, americkih generala i takve ekipe. Mira nece biti nikad dok je ovakva politika Izraela. Njima ponudjene granice od prije 67 ne odgovaraju i nece ih prihvatiti nikad. Palestinci su trenutno zanemariv protivnik, totalno nebitan i nemocan. Okolne zemlje isto tako. Sto ne znaci da Izrael ima svijetlu buducnost.
On je presao na krscanstvo i saradjivao je sa Shin betom i sprijecio mnoge napade palestinaca licno.
On kaze "cil Hamasa nije unistenje Izraela, nego Islamski kalifat na svim drugim civilizacijama".
A ti pogledaj kad je nastao Hamas a kad Izraelska brutalna politika prema Palestincima. Pogledaj Chomskog, Finkelsteina, procitaj sta su neki od najvecih Jevreja pisali o Izraelu.
-
asker
#479 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Onaj ko je dosao u tudju zemlju i udomacio se. Da imam volje nasao bih ti dokumentarce o postupanju Palestinaca prema Jevrejima, prvim doseljenicima, prije uspostave drzave Izrael. Isto tako o prvim teroristickim napadima i ko ih je izvodio. Al mrsko mi, kao da ce to kod tebe sta promjenit.aratet wrote: A ti pogledaj ko je koga prvi napao?
- Nasa Stvar
#480 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Slazem se da su velesilaBodkin wrote:
Ako zanemarimo cinjenicu da sam ja snob i da prihvatam stvari samo obrazovanih i strucnih ljudi, upravo od izraela svi mogu nauciti. Kako za 40 godina od pustinje bez drzave do jedne od najrazvijenih zemalja svijeta. Mi smo potrosili 20 i danas je gore nego prije 10 godina
Para vrti gdje burgija nece
Pogledaj koliko su pomoci dobili nakon ww2,a koliko recimo jugoslavija,ili ako hoces koliko Bosna nakon naseg rata
Da su skolovani i obrazovani i svjetska velesila to ne sporim,ali opet kazem,imamo mi svojih unutarnjih problema kojima bi se trebali bavit,daleko je drug Izrael,imamo i puno blizih primjera uspjesnih nacija i drustava od kojih mozemo (bi morali) naucit mnogo sta,al je ocigledno da nas nasa historija nije nista naucila i ostacemo vazda glupi bosnjo,guzice bi dali za kilu janjetine
glavna nam je postala suti samo nek ne puca
-
aratet
#481 Re: Zašto mrzimo Izrael?
U ciju zemlju su dosli?asker wrote:Onaj ko je dosao u tudju zemlju i udomacio se. Da imam volje nasao bih ti dokumentarce o postupanju Palestinaca prema Jevrejima, prvim doseljenicima, prije uspostave drzave Izrael. Isto tako o prvim teroristickim napadima i ko ih je izvodio. Al mrsko mi, kao da ce to kod tebe sta promjenit.aratet wrote: A ti pogledaj ko je koga prvi napao?
-
asker
#482 Re: Zašto mrzimo Izrael?
aratet wrote:U ciju zemlju su dosli?asker wrote:Onaj ko je dosao u tudju zemlju i udomacio se. Da imam volje nasao bih ti dokumentarce o postupanju Palestinaca prema Jevrejima, prvim doseljenicima, prije uspostave drzave Izrael. Isto tako o prvim teroristickim napadima i ko ih je izvodio. Al mrsko mi, kao da ce to kod tebe sta promjenit.aratet wrote: A ti pogledaj ko je koga prvi napao?
Uzivaj, kisa prestala odoh vani.
-
aratet
#483 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Po stoti put ovdje treba ponoviti Palestina nikad nije bila drzava.
Oni koji diskutuju na temi trebaju da malo procitaju nesto o historiji, da nauce sta je Palestina, sta su Palestinci, sta su Arapi, i kada su se Arapi poceli smatrati Palestincima.
Oni koji diskutuju na temi trebaju da malo procitaju nesto o historiji, da nauce sta je Palestina, sta su Palestinci, sta su Arapi, i kada su se Arapi poceli smatrati Palestincima.
- Capsicum
#484 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Nije bila država i zato je trebalo njene stanovnike protjerati iz vlastite zemlje ili istrijebiti, a onda naseliti druge ljude i napraviti državu po njihovoj mjeri.
- commendatore
#485 Re: Zašto mrzimo Izrael?
kao npr sto je to uredjena drzava USA 
-
Hakiz
#486 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Kanaanaca.aratet wrote:U ciju zemlju su dosli?asker wrote:Onaj ko je dosao u tudju zemlju i udomacio se. Da imam volje nasao bih ti dokumentarce o postupanju Palestinaca prema Jevrejima, prvim doseljenicima, prije uspostave drzave Izrael. Isto tako o prvim teroristickim napadima i ko ih je izvodio. Al mrsko mi, kao da ce to kod tebe sta promjenit.aratet wrote: A ti pogledaj ko je koga prvi napao?
-
Hakiz
#487 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Ne vole se oni međusobno tek tako.commendatore wrote:kao npr sto je to uredjena drzava USA
Još Australija da im se pridruži, pa da prave halvu.
-
Hakiz
#488 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Misliš pobjednika demokratskih izbora u Egiptu?aratet wrote:Od arapskih lidera, treba cijeniti jedino Sisia, sprijecio je odlazak Egipta u kameno doba.
Da li cilj opravdava sredstvo?
- commendatore
#489 Re: Zašto mrzimo Izrael?
ameri su majstori ironije i cinizma takorekuci "diplomaCije" izvrtanja rijeci i umotavanja brutalnosti u sjajni celofan.... sjete se tako ironicno dati smrtonosnim masinama imena i nazive indijanaca tzv nativ-amerikanaca koja su ko zna kako nekim cudom nestala
Aircraft and missiles in service include the:
• AH-64 Apache attack helicopter
• UH-60 Black Hawk utility helicopter
• UH-72 Lakota utility helicopter
• CH-47 Chinook heavy-lift transport helicopter
• OH-58 Kiowa observation helicopter, which the Army is considering retiring them
• OH-6 Cayuse observation helicopter
• TH-67 Creek trainer helicopter—the Army may retire them, too
• C-12 Huron transport aircraft
• RU-21 Ute electronic intelligence aircraft, a variant of the C-12
• BGM-109 Tomahawk cruise missile
The retired aircraft are the:
• UH-1 Iroquois utility helicopter, retired in 2011
• H-34 Choctaw transport helicopter, left service in early 1970s
• RU-8 Seminole utility aircraft, 1992
• H-21 Shawnee transport helicopter, 1967
• OV-1 Mohawk twin-engine observation aircraft, 1996
• T-41 Mescalero trainer aircraft, no longer in the Army but still flying for the Air Force
Proposed but never fielded:
• SM-64 Navaho experimental cruise missile, canceled in 1957
• AH-56 Cheyenne attack helicopter, abandoned in 1972
• RAH-66 Comanche attack helicopter, 2004
• ARH-70 Arapaho armed reconnaissance helicopter, 2008
Aircraft and missiles in service include the:
• AH-64 Apache attack helicopter
• UH-60 Black Hawk utility helicopter
• UH-72 Lakota utility helicopter
• CH-47 Chinook heavy-lift transport helicopter
• OH-58 Kiowa observation helicopter, which the Army is considering retiring them
• OH-6 Cayuse observation helicopter
• TH-67 Creek trainer helicopter—the Army may retire them, too
• C-12 Huron transport aircraft
• RU-21 Ute electronic intelligence aircraft, a variant of the C-12
• BGM-109 Tomahawk cruise missile
The retired aircraft are the:
• UH-1 Iroquois utility helicopter, retired in 2011
• H-34 Choctaw transport helicopter, left service in early 1970s
• RU-8 Seminole utility aircraft, 1992
• H-21 Shawnee transport helicopter, 1967
• OV-1 Mohawk twin-engine observation aircraft, 1996
• T-41 Mescalero trainer aircraft, no longer in the Army but still flying for the Air Force
Proposed but never fielded:
• SM-64 Navaho experimental cruise missile, canceled in 1957
• AH-56 Cheyenne attack helicopter, abandoned in 1972
• RAH-66 Comanche attack helicopter, 2004
• ARH-70 Arapaho armed reconnaissance helicopter, 2008
- insomnia78
#490 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Ja mislim da bi se neko trebao raznijeti u Wahingtonu da opere tu nepravdu. Naveo si, kao i do sada, sasvik legitimne razloge
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- commendatore
#491 Re: Zašto mrzimo Izrael?
nisam ja nikakve legitimne razloge spomenuo nizašta....insomnia78 wrote:Ja mislim da bi se neko trebao raznijeti u Wahingtonu da opere tu nepravdu. Naveo si, kao i do sada, sasvik legitimne razloge
s druge strane - indijanaca više nema....
dakle promašio si po obe osnove....
varikina je skodljiva za pranje glave - nemoj bolan....
Last edited by commendatore on 07/08/2016 18:34, edited 1 time in total.
- insomnia78
#492 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Cuj nema
Naravno da ima. Samo sto se ne raznose kao odgovor na zlocine koje su amerikanci pocinili nad njima
Ni Japanci se isto ne raznose po Americi u osvetu za Hirosimu (evo bas sada je aktuelna ta tema)
E sad da li to ima kakve veze sa tim sto nisu u prilici pogresno shvatiti religiju mira ne znam
Naravno da ima. Samo sto se ne raznose kao odgovor na zlocine koje su amerikanci pocinili nad njima
Ni Japanci se isto ne raznose po Americi u osvetu za Hirosimu (evo bas sada je aktuelna ta tema)
E sad da li to ima kakve veze sa tim sto nisu u prilici pogresno shvatiti religiju mira ne znam
-
aratet
#493 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Kao ni berbera, kao jos mnogo naroda koje su pokorili i arabizirali Arapi.commendatore wrote:nisam ja nikakve legitimne razloge spomenuo nizašta....insomnia78 wrote:Ja mislim da bi se neko trebao raznijeti u Wahingtonu da opere tu nepravdu. Naveo si, kao i do sada, sasvik legitimne razloge
s druge strane - indijanaca više nema....
dakle promašio si po obe osnove....
varikina je skodljiva za pranje glave - nemoj bolan....
p.s. nije tema o Amerima.
-
aratet
#494 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Ne razumijem, podrzavas teroristicku organizaciju Muslimansko bratstvo i njihov palestinski ogranak Hamas, a nasao si se nekog kritikovati?Hakiz wrote:Misliš pobjednika demokratskih izbora u Egiptu?aratet wrote:Od arapskih lidera, treba cijeniti jedino Sisia, sprijecio je odlazak Egipta u kameno doba.
Da li cilj opravdava sredstvo?
-
aratet
#495 Re: Zašto mrzimo Izrael?
Na toj teritoriji danas ima preko 6 miliona Arapa, a 1945 godine bilo ih je tek nesto vise od milion, toliko su ih pobili da ih je sad 6x vise.Capsicum wrote:Nije bila država i zato je trebalo njene stanovnike protjerati iz vlastite zemlje ili istrijebiti, a onda naseliti druge ljude i napraviti državu po njihovoj mjeri.
Te godine 1945-te jevreja je vec blo oko 30%.
- Capsicum
#496 Re: RE: Re: Zašto mrzimo Izrael?
A kakve to ima veze? Ljudi imaju veliki natalitet. Koliko su ih pobili i protjerali?aratet wrote:Na toj teritoriji danas ima preko 6 miliona Arapa, a 1945 godine bilo ih je tek nesto vise od milion, toliko su ih pobili da ih je sad 6x vise.Capsicum wrote:Nije bila država i zato je trebalo njene stanovnike protjerati iz vlastite zemlje ili istrijebiti, a onda naseliti druge ljude i napraviti državu po njihovoj mjeri.
- commendatore
#497 Re: Zašto mrzimo Izrael?
indijanaca nema - ima asimiliranih ljudi za izmijesanim rodoslovom koje vrlo rijetko ili nikako vidjam na nekim vaznijim funkcijama u vlasti..... dakle - nema.....insomnia78 wrote:Cuj nema
japanci bi trebali da se raznose zbog cega? - zbog toga sto su se ponasali ko fasisti?
BTW konstantno mi imputirate da sam ja nesto rekao i zauzeo stav - citajte malo sta vam se pise - nije mozak samo za ispaše jbiga....
- commendatore
#498 Re: Zašto mrzimo Izrael?
sjajna logika nema sta - ajmo se pitat kako je moguce da je na svijetu vise puta ljudi nego na pocetku XIX vijeka a planeta prosla 2 svjetska i niz drugih manjih ratovaaratet wrote:Na toj teritoriji danas ima preko 6 miliona Arapa, a 1945 godine bilo ih je tek nesto vise od milion, toliko su ih pobili da ih je sad 6x vise.Capsicum wrote:Nije bila država i zato je trebalo njene stanovnike protjerati iz vlastite zemlje ili istrijebiti, a onda naseliti druge ljude i napraviti državu po njihovoj mjeri.
oskar šindler spasio 1200 ljudi logora i sada postoji vise hiljada clanova rodbine pa ajmo zaboravit teror koji su ti jadnici prozivjeli jer boga ti - namnozili su se
- Capsicum
#499 Re: RE: Re: Zašto mrzimo Izrael?
Izgleda da ih nisu dovoljno pobili, to je valjda htio da kaže...commendatore wrote:sjajna logika nema sta - ajmo se pitat kako je moguce da je na svijetu vise puta ljudi nego na pocetku XIX vijeka a planeta prosla 2 svjetska i niz drugih manjih ratovaaratet wrote:Na toj teritoriji danas ima preko 6 miliona Arapa, a 1945 godine bilo ih je tek nesto vise od milion, toliko su ih pobili da ih je sad 6x vise.Capsicum wrote:Nije bila država i zato je trebalo njene stanovnike protjerati iz vlastite zemlje ili istrijebiti, a onda naseliti druge ljude i napraviti državu po njihovoj mjeri.
Te godine 1945-te jevreja je vec blo oko 30%.![]()
![]()
i mir mir mir nije niko kriv - sta ima veze sto je staljin hitler pobio kad su se ljudi namnozili..... kakva je to teorija jbote....
oskar šindler spasio 1200 ljudi logora i sada postoji vise hiljada clanova rodbine pa ajmo zaboravit teror koji su ti jadnici prozivjeli jer boga ti - namnozili su se
- harač
#500 Re: Zašto mrzimo Izrael?
kratko i jasnoinsomnia78 wrote:Cuj nema