Pitanje je sljedeće: kako se najviše isplati podizati lovu za moj slučaj?
Slučaj sljedeći: znači radim povremeni freelencing. Kompanija u kojoj radim je u Americi plaćaju samo u dolarima i na Payoner račun. Neće biti prevelika suma i ne znam koliko dugo će uplaćivati možda par mjeseci možda bude posla čitavu iduću godinu a možda bude pauza od aprila do Novembra helem ja računam nekih 2-3k $ do aprila. Uglavnom zanima me formulacija što se tiče ovih naknada što uzimaju što za transakciju što banke na bankomatima, pa ako može neko da napiše gdje je najisplativije dizati na kojem bankomatu, i ako neko može napisati detaljno šta je fiksno u troškovima, a šta je varijabilno i za bankomat i za trgovine. U obzir dolaze i bankomati iz Republike Srpske (živim relativno blizu pa mogu skoknuti jednom mjesečno i tamo). Što se tiče trgovina namirnice, gorivo i garderoba se uglavnom plati karticom, ali prvih 1000-1500 KM planiram dići na bankomatu a ostalo mogu i preko trgovina trošiti ako se više isplati ( a koliko sam uspio uhvatiti više se isplati).
Kakva je situacija sad sa karticama. Nije bilo problema kao prošle godine? Sad će mi leći nekih 50$ i koliko sam vidio da šalju karticu tek nakon zarađenih 100$? Koliko se otprilike čeka dostava kartice u BiH?
Fala svima koji nađu strpljenja da odgovore