Upravo tako.almir90 wrote:U mom gradu 95% Bošnjaka/Bosanaca, kriminalaca na sve strane. Cijeli tuzlanski kanton čine sigurno 80% Bošnjaka/Bosanaca, kriminal na sve strane, sve pokredno, popljačkano, uništava se i dalje. Koliko je Bošnjaka/Bosanaca u Sarajevu pa nema vode? Da ne spominjem dalje o Kantonu Sarajevo. Otvori malo oči, izvuci glavu iz guzice.skupljac_zeljeza wrote: I Aličković i Tokić i Alispahić pričaju kako je Dejton luđačka košulja koja će uvijek kočiti normalan razvoj ove države. Lažu li?
Neće oni izgraditi ovu državu, ali neka ih, neka kritikuju abnormalnosti koje prave centrifugalne sile unutar države. Štetiti sigurno ne mogu.
Dejton se u mnogim stvarima može iskoristiti da se ide naprijed, ko ima zdrav razum i sam to može zaključiti.
Nemam potrebe ti više bilo šta dokazivati, imaš pravo na svoje mišljenje kao i ja. Ne slažemo se i tu je kraj.
Dejton i jeste napravljen kao prelazno rijeseno. Tranzicija iz jedne ratom zahvacene zemlje, u mirno stanje. Dakle, to je jedna baza, osnova koju smo mi trebali nadogradjivati, i bome smo je nadogradili.
Je li neko fkt misli da bi sutra evo da se ukine dejton, ovdje nesto bilo bolje. Pa to je tolika zabluda, da ne znam sta reci na to. Dobar si primjer naveo. Ili jos bolje uzmi eto federaciju. Ako se troje ne mogu dogovoriti, eto u federaciji je dvoje. Pa opet ne moze. Kanton eto jedno, pa opet ne valja.
Ovdje zive tri naroda i to je tako. I kad je bila Republika BiH zivjela su tri naroda, pa smo vidjeli sta je bilo. Sta evo sutra se stvori gradjanska BiH. Sta sutra se skontaju hrvati i srbi i preglasaju bosnjake. Sta onda, bil nam to odgovaralo? A u teoriji moze se to desiti, ne treba se busati onim procentom sa popisa. Sta onda?
Ovo sto imamo nije lose, samo se treba okrenuti konstruktivnim stvarima, a ne destruktivnim. A to prije svega moraju shvatiti ovi u RS-u. Jer su oni najveci kocnicari reformi zarad svojih sitnih interesa. I jos se okrenuli husckackoj retorici, koja naravno odmah dobija odgovor iz Federacije. I hocemo li se tako vrtiti u krug jos 20 godina?
Mi smo sami sebi kreirali ovaj dejton. Nije dejton pola stvari propisao, uostalom pola ljudi ga sigurno nije ni procitalo. Procitajte malo. Nigdje u dejtonu ne pise da poslanik treba imat platu od 7000 KM, ali je ima. Itd. Mi sami smo ovo napravili. I zasto mislite da bi nesto bilo bolje eto ako bi jedna recenica u ustavu bila promjenjena.
To su zablude, ili ajmo reci nade.