Zatamnjivanje stakala ....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#476 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by zdruzdjo »

kafanski_covjek wrote:danas poznanik bio na sudu u vezi fabricki zatamljenih stakala, imao atest iz AT i jos nekakav prekrsaj uz to...prije suda kazna mu bila 80KM (40KM odmah da plati) i nije htio, hoce na sud :)

smanjio mu kaznu, dobio 40KM...i sudskih troskova 120KM :lol: :lol: :lol: :lol:

Koja stakla su u pitanju??
kafanski_covjek

#477 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by kafanski_covjek »

tonirana
ranger

#478 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by ranger »

kafanski_covjek wrote:danas poznanik bio na sudu u vezi fabricki zatamljenih stakala, imao atest iz AT i jos nekakav prekrsaj uz to...prije suda kazna mu bila 80KM (40KM odmah da plati) i nije htio, hoce na sud :)

smanjio mu kaznu, dobio 40KM...i sudskih troskova 120KM :lol: :lol: :lol: :lol:
hahah crnjak :P
tempuser

#479 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by tempuser »

kafanski_covjek wrote:tonirana
Ja mislim da danas toniran stakla ima 3/4 auta na cesti i 9/10 novoproizvedenih, a to je zatamjenje svih stakala od 25 %(predja sajba) -30%. Ta auta su prosla sve moguce homologacije, sto znaci da ga za normalno tonirana stakla ne moze niko handriti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#480 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by konektovan »

tempuser wrote:
Ja mislim da danas toniran stakla ima 3/4 auta na cesti i 9/10 novoproizvedenih, a to je zatamjenje svih stakala od 25 %(predja sajba) -30%. Ta auta su prosla sve moguce homologacije, sto znaci da ga za normalno tonirana stakla ne moze niko handriti.

Ovaj rece iznad, fabricki zatamnjena, a ima atest?! Kod fabrickih, je li se to upisuje u ssobracajnu ili????? Da nisu kakve folije u pitanju???
zdruzdjo

#481 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by zdruzdjo »

Ama koja. mislim prednja, zadnja, sajba bocna.....
ili sva
tempuser

#482 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:

Ovaj rece iznad, fabricki zatamnjena, a ima atest?! Kod fabrickih, je li se to upisuje u ssobracajnu ili????? Da nisu kakve folije u pitanju???
Diler moze naknadno nalijepiti atestirane folije i na taj nacin ga "fabricki zatamniti". Kako sam zakljucio u AT postoji opcija da se auto zatamnjeno homologiranim folijama kroz atest "ozvanici". Kod nas ta opcija ne postoji, znaci ako su folije u pitanju kod nas strani atesti za zadnju sajbu ne vaze.
kafanski_covjek

#483 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by kafanski_covjek »

zdruzdjo wrote:
Ama koja. mislim prednja, zadnja, sajba bocna.....
ili sva
mislim da su sva stakla 50% osim prednje sajbe, sudija ga samo upitao da li je zadnja sajba i stakla vozaca/suvozaca zatamljeni, on rekao da jeste...Kaze sudija da ne vidi svrhu njegovog dolaska jer je jasno koja stakla mogu ili ne biti zatamljena (ovdje sam naveo) a uz to je bio kriv i za drugi prekrsaj...Po njegovoj prici, koliko sam mogao skontati, njegova bahatost prilikom zaustavljanja od murije ga je dovela na sud.
Qler

#484 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by Qler »

nije zatamnjivanje, ali nesretnim slucajem razbije mi se prednja sajba...

Image

Sreca platio ono dodatno osiguranje stakala, pa ce osiguranje da pokrije stetu....
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#485 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by konektovan »

Qler wrote:nije zatamnjivanje, ali nesretnim slucajem razbije mi se prednja sajba...

Image

Sreca platio ono dodatno osiguranje stakala, pa ce osiguranje da pokrije stetu....
Sta je to kod tebe, neka Scania mozda?! :D
Qler

#486 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by Qler »

Mondeo :) oni grijaci u sajbi su valjda tu kljucni...
supercali

#487 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by supercali »

Ja bi platio to i jos 200 dao da imam te grijace u sajbi
Qler

#488 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by Qler »

vala zlata vrijede :)
tempuser

#489 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by tempuser »

Jaranu mom "ceh" za sajbu na RAV-u bio 1200, iz osiguranja za "kasko sajbe" mu priznali 1000 il je bilo 1400, a osiguranje priznalo 1200, uglavno morao jedno 2 stoje iz svog dzepa dati. U svakom slucaju mu se isplatilo jer je kupio neregistrovan auto sa sa ostecenom sajbom (tacka) i oborio cijenu na konto toga. Kad ga je registrovao doplatio kasko za sajbu u nakon par mjeseci cikne!
nookey

#490 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by nookey »

Ljudi, imam pitanje ali onako vaše mišljenje mi je bitno, znam sve o zakonu šta je dozvoljeno, šta nije bla, bla...
Ali razmišljam da zatamnim auto sa 30% sve osim prednje, odnosno 70% propusnosti. Auto je sivo i neće to izgledati strašno sa stanovništa policije.
Šta mislite da li će me peglati ili će imati prolaz, ima li neko da je to uradio, da li zaustavljaju, peglaju, pišu itd?
Throttle

#491 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by Throttle »

Kod mene su prednja stakla zatamnjena, nikad me niko nije nista pitao.. ona neka kineska folija, najsvjetlija...zadnja sajba i zadnja stakla su tamnija i nikad me niko nije peglao.. a naljepnicu za plin sam zalijepio s unutrasnje strane zadnje sajbe, jedva se vidi kroz foliju, provjeravali su to i svaki put sve ok, niko nije pitao za folije..najcesce ZDK, par puta RS i jednom u TK.. opet kazem, nije previse, da upadam u oci
nookey

#492 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by nookey »

Throttle wrote:Kod mene su prednja stakla zatamnjena, nikad me niko nije nista pitao.. ona neka kineska folija, najsvjetlija...zadnja sajba i zadnja stakla su tamnija i nikad me niko nije peglao.. a naljepnicu za plin sam zalijepio s unutrasnje strane zadnje sajbe, jedva se vidi kroz foliju, provjeravali su to i svaki put sve ok, niko nije pitao za folije..najcesce ZDK, par puta RS i jednom u TK.. opet kazem, nije previse, da upadam u oci
e to me zanima, znači vidjeli su da je zatamnjeno ali nisu kakili...
koje je auto ako nije tajna i to po meni ima veze?
Throttle

#493 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by Throttle »

Crna Corsa C GSi.. zadnju sajbu su morali primjetit,mada sam to polijepio zbog djeteta, naprijed stavio jer je bila velika razlika izmedju prednjih stakala gdje nije bilo folije i zadnjih bocnih.. zavisi opet i od policajca, poZenici me cesto kontrolisu, jednom dobio kaznu za pojas, za folije nikad
axe22

#494 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by axe22 »

Ove 3 sedmice sto vozam kola sa zatamljenim zadnjim staklima (sajba, vrata, i dodatna stakla posto je karavan) nije me ni jednom policija pitala za to.
Cak sam naletio jednom na operaciju ljevak (zaustavljaju sva vozila iz jednog pravca, detaljni pregled) i nista mi nisu rekli.

Za sad je dobro.
Tuzlanski kanton.
tempuser

#495 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by tempuser »

nookey wrote:Ljudi, imam pitanje ali onako vaše mišljenje mi je bitno, znam sve o zakonu šta je dozvoljeno, šta nije bla, bla...
Ali razmišljam da zatamnim auto sa 30% sve osim prednje, odnosno 70% propusnosti. Auto je sivo i neće to izgledati strašno sa stanovništa policije.
Šta mislite da li će me peglati ili će imati prolaz, ima li neko da je to uradio, da li zaustavljaju, peglaju, pišu itd?
70% propunosti su standardna tonirana fabricka stakla, 75% prednja sajba.
mayab

#496 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by mayab »

amar1994

#497 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by amar1994 »

Bjezi , kad pogledam njihove stranice , skontam koji je selljakluk kod nas :bih: :-)

Kod nas samo za vw ima , ostali ko vas :izet: .
Da ne pricam de nemas ovakvih i slicnih web stranica/shopova :roll: :run:
zdruzdjo

#498 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by zdruzdjo »

Ovo pravo dobro izgleda. Jos tipski pa nije dziberluk.
zdruzdjo

#499 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by zdruzdjo »

Ovo pravo dobro izgleda. Jos tipski pa nije dziberluk.
Rugafet

#500 Re: Zatamnjivanje stakala ....

Post by Rugafet »

Dosadno mi ovijeh dana bi i skontam hajde rekoh da se malo igram sa mecanjem folija. Trk na yt. pregledam sigurno 156 tutorijala, tipsova i how to, sve vezano za turanje folija, smorio se taj dan pravo (normalno, sto vise gledam to manje znam) Zaletim se do prvog shopa, dobar dan dobar dan, dacete mi oto i oto, shop je 'opskrbljen' sa dvije vrste folija od 6 i 7KM, hajde barem ima raznih 'tonaliteta'. Normalno pazarim one neke od 6KM (uz njiha dodje i mali skalpelcic i spahtlica, koja ne valja q i mora se umotat u papir u protivnom napravi haos na foliji) i pravac kuci pun elana i samopouzdanja (jos kontam, ako mi ispa'ne kako treba metnut evodji i koju sliku, reko' usput i folirat se malo) Pripremim sve one sapunice 'po videJima' zapljunem u rucende i pravac garaza. Kad ja tamo a ono medjutim, 'gepek' mi je ispao jos i nekako ali zadnja vrata su kino, u zatvorenom jos i lici na nesto ali vani jos ako je suncano je kao da sam nogama radio. Ima par onih duguljastih napuhlina + jedno 40 tackica velicine zrna bibera. Jedino me tjesi sto (folija je 50% za mene top providnost) kad gledam iz auta kao da gledam iz maybacha. Zadnju sajbu nisam ni pokusavao da uradim to bi tek smijeh bio. Na kraju, onako oznojen kad sam podvukao liniju odlucim da cu ih drzati do novembra na zadnjim vratima nakon toga idu u kantu, gepek ostaje 'zamracen' jer je ispao dobar. Racunam, yebes 6 maraka (inace mi iskali sto pedeset do dvjesta maraka, sto ne bih dao ni u ludilu) malo cu iscejfit sa njima i dovidjenja. Jest da mi je sad svaki put kad bacim pogled na vrata k'o da me neko samarom udari ali eto.
Post Reply