Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- ILVIIR
- ILVIIR
#477 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ovaj kostarac se obukao kao da se vraca s fitnesa.. 
na bn-u dosta "pitomije" obavjestavaju ljude..
http://www.rtvbn.com/3818930/Ko-su-stanovnici-BiH
na bn-u dosta "pitomije" obavjestavaju ljude..
http://www.rtvbn.com/3818930/Ko-su-stanovnici-BiH
- Connaisseur Karlin
#478 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Na popis se prijavila dijspora koja provede dvije sedmice godisnje u BiH. Mora postajati konkretna kategorizacija vremena provedenog u BiH.512MB wrote:Nes to gledat, nesto kao "dijaspora" ne postoji. Zato su i pametni ljudi napravili definiciju "rezidentnog" stanovnistva tako kako su napravli. Ja 10 dana mjesecno u BiH (il 20 vaniConnaisseur Karlin wrote:Mene interesuje rezultat popis stnaovnistva ,ali bez dijaspore!155_mm wrote:ima li i jedna tema na ovom forumu a da nije o dijaspori?), isplacujem trojci mudonja plate, a on ce men dijasporac
Zato je visok procenat Bosnjaka u RS BiH,jer su prakticno vecina istjerani iz RS.
-
155_mm
#479 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ko je rekao da se je prijavila dijaspora? RTRS? pa zar nije dijaspora u ovih 300.000 obrisanih?Connaisseur Karlin wrote:Connaisseur Karlin wrote:Mene interesuje rezultat popis stnaovnistva ,ali bez dijaspore!155_mm wrote:ima li i jedna tema na ovom forumu a da nije o dijaspori?
Na popis se prijavila dijspora koja provede dvije sedmice godisnje u BiH. Mora postajati konkretna kategorizacija vremena provedenog u BiH.
Zato je visok procenat Bosnjaka u RS BiH,jer su prakticno vecina istjerani iz RS.Na papiru je borj Bosanjaka u RS visok,ali u svakodnenom zivotu,jednsotavno,nije tako.
koliko je meni poznato da se je udio bosnjaka u UZP-u po svim svetosavskim metodama brisanja uvijek varirao izmedju 12% i 15%. mislim ovo je lako provjeriti na temi o preliminarnim rezultatima.
a kako mislis konkretizirati vrijema provedeno u BiH? uvesti stemplovanje na granici? i dodatno za bosnjake u UZP-u redovno javljanja u stanicu milicije.
- ze kalanga
#480 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Zar nije bilo nepoštovanja zakona? Inženjeringa? Manipulacija?
- Connaisseur Karlin
#481 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ako je dijasapora obrisana,zanci da je bila upisana na pospisu 2013 godine ?155_mm wrote:ko je rekao da se je prijavila dijaspora? RTRS? pa zar nije dijaspora u ovih 300.000 obrisanih?Connaisseur Karlin wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Mene interesuje rezultat popis stnaovnistva ,ali bez dijaspore!
Na popis se prijavila dijspora koja provede dvije sedmice godisnje u BiH. Mora postajati konkretna kategorizacija vremena provedenog u BiH.
Zato je visok procenat Bosnjaka u RS BiH,jer su prakticno vecina istjerani iz RS.Na papiru je borj Bosanjaka u RS visok,ali u svakodnenom zivotu,jednsotavno,nije tako.
koliko je meni poznato da se je udio bosnjaka u UZP-u po svim svetosavskim metodama brisanja uvijek varirao izmedju 12% i 15%. mislim ovo je lako provjeriti na temi o preliminarnim rezultatima.
a kako mislis konkretizirati vrijema provedeno u BiH? uvesti stemplovanje na granici? i dodatno za bosnjake u UZP-u redovno javljanja u stanicu milicije.
Dijaspora je javno pisala i pricala da su svi prijavljeni tokom popisa stanovnistva!
Pa vrijeme provedeno u BiH se moze provjeriti vaadjenjem kartona nakon odredjenog preidoa boravka u BiH.
Pa moze se,takodjer,provjeriti na osnovu broja ucenika/studeanta,broja zaposlenh i penzionera u BiH!
-
155_mm
#482 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
konkretno kojeg zakona? tome bas interesuje. cijelo vrijeme sam ocekivao da ce u prilogu reci koji zakon je prekrsen, kad ono nista. ali izgleda da ti znas. pa da cujemo.ze kalanga wrote:Zar nije bilo nepoštovanja zakona? Inženjeringa? Manipulacija?
-
channel10
#483 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Dijaspora je popisana na sve tri strane. Nije sigurno stopostotno. Dijaspora ulazi u ukupan broj stanovnistva. Kraj price djikanoidi.
-
Lug
#484 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
pa na papiru je i broj srba u rs ca. 1 milijon, a svi znamo da to nije tako ..Connaisseur Karlin wrote: Na papiru je borj Bosanjaka u RS visok,ali u svakodnenom zivotu,jednsotavno,nije tako.
-
155_mm
#485 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
svi oni koji su popisani tih dana ne moraju da budu u kategoriji stalno prisutnog stanovnistva. u EU postoji metodologija kojom se to utvrdjuje. i ako hoces da ti EU prihvati popis kao validan moras je koristiti.Connaisseur Karlin wrote: Ako je dijasapora obrisana,zanci da je bila upisana na pospisu 2013 godine ?
Dijaspora je javno pisala i pricala da su svi prijavljeni tokom popisa stanovnistva!
Pa vrijeme provedeno u BiH se moze provjeriti vaadjenjem kartona nakon odredjenog preidoa boravka u BiH.
Pa moze se,takodjer,provjeriti na osnovu broja ucenika/studeanta,broja zaposlenh i penzionera u BiH!
nego mozes malo pojasniti ove tvoje svetosavske metode sa kartonima, studentima i penzionerima?
- Danguba
#486 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ma popis je svakako sveden na cirkus ali meni je samo zanimljivo njihovo providno kmecanje. Skoro pa tacno znas ko ce slijedeci da kmeci.
Prvo Dodik a za njim Zeljko, Pavic, Djokic...onda idu poltroni pa opet sve u krug...i tako svaki dan.
Prvo Dodik a za njim Zeljko, Pavic, Djokic...onda idu poltroni pa opet sve u krug...i tako svaki dan.
- Connaisseur Karlin
#487 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Da,zato sam komentarisala: sta je svrha popisa stanovnika,a koji ne zive u BiH.Lug wrote:pa na papiru je i broj srba u rs ca. 1 milijon, a svi znamo da to nije tako ..Connaisseur Karlin wrote: Na papiru je borj Bosanjaka u RS visok,ali u svakodnenom zivotu,jednsotavno,nije tako.
-
Fudo387
#488 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sta tebe boli briga koliko stanovnika zivi u Bosni?Connaisseur Karlin wrote:Da,zato sam komentarisala: sta je svrha popisa stanovnika,a koji ne zive u BiH.
-
prog321
#489 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Konasor niti živi u BiH niti je iz BiH.
A pitanja su joj na nivou bejbi pande
A pitanja su joj na nivou bejbi pande
- Connaisseur Karlin
#490 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Aha,svi koji su dosli iz dijaspore tih dana,su upisali sebe i porodice na popis 2013155_mm wrote:svi oni koji su popisani tih dana ne moraju da budu u kategoriji stalno prisutnog stanovnistva. u EU postoji metodologija kojom se to utvrdjuje. i ako hoces da ti EU prihvati popis kao validan moras je koristiti.Connaisseur Karlin wrote: Ako je dijasapora obrisana,zanci da je bila upisana na pospisu 2013 godine ?
nego mozes malo pojasniti ove tvoje svetosavske metode sa kartonima, studentima i penzionerima?
svetosavka metodologija
- Connaisseur Karlin
#491 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa nije popis stanovnika porijeklom iz BiH,vec stanovnika koji trenutno zive u BiH.Fudo387 wrote:Sta tebe boli briga koliko stanovnika zivi u Bosni?Connaisseur Karlin wrote:Da,zato sam komentarisala: sta je svrha popisa stanovnika,a koji ne zive u BiH.
Zasto je tesko odvojiit broj dijaspore od broja stanovnika koji nisu dio dijaspore?
- Danguba
#492 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Zato sto neki misle da oni koji zive i studiraju u Srbiji i Hrvatskoj nisu dijaspora.Connaisseur Karlin wrote:
Pa nije popis stanovnika porijeklom iz BiH,vec stanovnika koji trenutno zive u BiH.![]()
Zasto je tesko odvojiit broj dijaspore od broja stanovnika koji nisu dio dijaspore?
-
Fudo387
#493 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ne razumijem zasto se ti sekiras zbog toga?Connaisseur Karlin wrote:Pa nije popis stanovnika porijeklom iz BiH,vec stanovnika koji trenutno zive u BiH.Fudo387 wrote:Sta tebe boli briga koliko stanovnika zivi u Bosni?Connaisseur Karlin wrote:Da,zato sam komentarisala: sta je svrha popisa stanovnika,a koji ne zive u BiH.![]()
- House
- Connaisseur Karlin
#495 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Studiranje van BiH nema veze sa dijasporom!Danguba wrote:Zato sto neki misle da oni koji zive i studiraju u Srbiji i Hrvatskoj nisu dijaspora.Connaisseur Karlin wrote:
Pa nije popis stanovnika porijeklom iz BiH,vec stanovnika koji trenutno zive u BiH.![]()
- Connaisseur Karlin
#496 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nemam razlog da se sekiram,ali me nasmijavate sa nametanjem logike ,a koja jednsotavno nije pristuna u procesu popisa 2013.Fudo387 wrote:Ne razumijem zasto se ti sekiras zbog toga?Connaisseur Karlin wrote:
- cyprus
#497 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Mene tačno bude nekad sramota ovih nebuloza što Salkić zna izvalit... Srebrenica će najesen vjerovatno dobit srpskog načelnika, al jebo to, 50% je 50%ILVIIR wrote:Ramiz Salkić, potpredsjednik entiteta za Faktor: Rezultati popisa ojačat će poziciju Bošnjaka u RS-u
-
hAZNADAR
#498 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
A zar je tesko odustati od tog krstaskog pohoda protiv dijaspore i tolikog upiranja da se otpise?Connaisseur Karlin wrote:Pa nije popis stanovnika porijeklom iz BiH,vec stanovnika koji trenutno zive u BiH.Fudo387 wrote:Sta tebe boli briga koliko stanovnika zivi u Bosni?Connaisseur Karlin wrote:Da,zato sam komentarisala: sta je svrha popisa stanovnika,a koji ne zive u BiH.![]()
Neko veli svetosavske metode i sl,... - nije u pravu. Hebeni nas inat mentalitet.
Na neki nevjerovatan nacin nasi ljevicari ponovo pusu u istu tikvu kao susjedni nacionalisti. Samo da je kontra bosnjackim nacionalistima koji zele da se nasa dijaspora uvrsti. Sta ce biti sutra ako bosnjacki nacionalisti ostanu jedini kojima je stalo do cjelovite BiH? Da nece opet isti stroj sa susjednim nacionalistima - eto konte radi i da ne ispadnes "primitivan"?
Nasa dijaspora je jedan poseban slucaj i to nije klasicno iseljenistvo. Nije to isto kao sila Talijana u Americi, Ukrajinaca u Kanadi, Turaka u Njemackoj, nekadasnji gastarbajteri,.... Nisam vidio kod stranaca u Evropi ni jednu jedinu grupaciju stranaca da su toliko vezani za domovinu na svaki moguc nacin - kao Bosnjaci.
Drugo je vrijeme danas, tehnologija bolja, distance u saobracaju krace,... nije to isto kao prijeratni gastarbajter koji pravi neozidanu kucu u rodnom selu a navrati jednom godisnje. Nevjerovatno velik broj ljudi zivi sezonski i vani i u BiH.
Dijaspora je jednostavno imala sansu da sa popise i to iskoristila. Ne moze niko brojati dane provedene u BiH i kilovate struje placene nasoj elektrodistribuciji. Dok imamo nase dokumente, nase nekretnine, placamo poreze u BiH, i boravimo koliko god mozemo,... imamo pravo i da se popisemo.
A stvarna slika stanja - kome to treba i sta ti to znaci? Broj dijasporaca na cesti, u kaficima,.. u Banjaluci mozda? Ili upaljena svjetla navecer po kucama? Neka plaho velika razlika?
Spustite malo ta koplja protiv popisa dijaspore - borite se protiv vjetrenjaca i samo ispadate glupi.
- shake69
#499 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Teska i mucna tema, ali da pitam posto nisam upucen, moze li gospoda iz Republike Mrske do 1.jula ponovo blokirati objavu rezultata popisa ovim nekim najnovijim manevrima preko Vijeca ministara BiH? Znam da je JUkic potpisao odluku, ali je li to konacno? Hvala.
- Danguba
#500 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
pa i moja strina studira u gracu a oni bi da je izbace.Connaisseur Karlin wrote:Studiranje van BiH nema veze sa dijasporom!Danguba wrote: Zato sto neki misle da oni koji zive i studiraju u Srbiji i Hrvatskoj nisu dijaspora.