Safet Sušić - Pape

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
supercali

#476 Re: Safet Sušić - Pape

Post by supercali »

Pa neki uzdizu papeta kao trenera na osnovu igracke karijere sto je potpuno pogresno
Fudo387

#477 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Fudo387 »

supercali wrote:Pa neki uzdizu papeta kao trenera na osnovu igracke karijere sto je potpuno pogresno
Sta fali trenerskoj karijeri?
Dovoljno je SP u Brazilu da ga uvrsti medju ozbiljne trenere.
Ja mislim da on na tom planu nije dovoljno ambiciozan, i to je jedini razlog zasto on danas ne vodi Bajern, znanja ima dovoljno.
Logovan

#478 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Logovan »

supercali wrote: Objasnio papetovu igracku karijeru a ne trenersku
Kad cete shvatiti da je susic kao igrac jedno a kao trener potpuno drugo
Nesto kao maradona
Jok čini ti se, objasnio je trenersku karijeru. :oops: Ne zna raja čitati. :oops:

Bezveze napade kad se priča o igračkoj karijeri, a ti o trenerskoj razvezao.
Bazinga1234

#479 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Bazinga1234 »

Kažu da je Pape odbio Real, razlog je bio manjak ambicioznosti. A znanja ima na pretek, vjerujem da ce Zidane koristiti sjajnu taktiku bez lijevog beka koja je očarala stručnjake diljem svijeta.
supercali

#480 Re: Safet Sušić - Pape

Post by supercali »

Fudo387 wrote:
supercali wrote:Pa neki uzdizu papeta kao trenera na osnovu igracke karijere sto je potpuno pogresno
Ja mislim da on na tom planu nije dovoljno ambiciozan, i to je jedini razlog zasto on danas ne vodi Bajern, znanja ima dovoljno.
Sa onom grupom i sliskovic bi bio ozbiljan trener
Fudo387

#481 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Fudo387 »

supercali wrote:
Fudo387 wrote:
Sa onom grupom i sliskovic bi bio ozbiljan trener
Aufff
sbbkbb,
de jos onu kako su igraci sami to sve izganjali, safet im samo lopte donosio na treninzima. :oops:
supercali

#482 Re: Safet Sušić - Pape

Post by supercali »

Tu tvoju izmisljenu o donosenju lopti volio bih cuti
Cinjenica je da smo imali najlaksu grupu tada i gumena glava bi nas odvela u brazil da je bio selektor
Fudo387

#483 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Fudo387 »

supercali wrote:Tu tvoju izmisljenu o donosenju lopti volio bih cuti
Cinjenica je da smo imali najlaksu grupu tada i gumena glava bi nas odvela u brazil da je bio selektor
Jasta bi, bas se sad vidi kako izgleda kad gumena glava preuzme ekipu. Igramo leprsavo, efikasno, meljemo protivnike, milina gledati. Izbij, nabij.
supercali

#484 Re: Safet Sušić - Pape

Post by supercali »

Znas li uopste ko je gumena glava?
Fudo387

#485 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Fudo387 »

Pa taj na kojeg aludiras je strucnjak ala Mesa.
ultima_palabra

#486 Re: Safet Sušić - Pape

Post by ultima_palabra »

Fudo jarane, ti trebas kakvu knjigu izdati. Mi ovdje nismo zasluzili da budemo publika takvim mudrostima.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#487 Re: Safet Sušić - Pape

Post by mali_milojica »

Genijalan um Safeta Susica kao trenera je dosao do izrazaja protiv Nigerije. Mada je i prije bilo situacija gdje se vidio taj pecat. Sve je potvrdio protiv Izraela.
U kvalifikacijama je malo falilo da od gotovog napravimo veresiju,ali valjda je neka kozmicka,Bozija,nazovite kako hocete,pravda bila jaca, pa smo ipak nekako vidjeli Brazil.
Last edited by mali_milojica on 02/10/2017 21:04, edited 1 time in total.
Fudo387

#488 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Fudo387 »

ultima_palabra wrote:Fudo jarane, ti trebas kakvu knjigu izdati. Mi ovdje nismo zasluzili da budemo publika takvim mudrostima.
'fala.
Cim uhvatim vremena odmah cu to napraviti.
luckylaka

#489 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

mali_milojica wrote:Genijalan um Safeta Susica kao trenera je dosao do izrazaja protiv Nigerije. Mada je i prije bilo situacija gdje se vidio taj pecat. Sve je potvrdio protiv Izraela.
U kvalifikacijama je malo falilo da od gotovog napravimo veresiju,ali valjda je neka kozmicka,Bozija,nazovite kako hocete,pravda bila jaca, pa smo ipak nekako vidjeli Brazil.
Protiv Nigerije jebo nas je sudija,nema Pape veze sa tim.Malo falilo da prodjemo Nigeriju a malo bi falilo i da prodjemo sledeci krug a onda jos manje bi falilo za pilufinale i finale.Sve eto,,malo fali"
Last edited by luckylaka on 02/10/2017 23:25, edited 1 time in total.
internazionale

#490 Re: Safet Sušić - Pape

Post by internazionale »

Tebi ostale trajne posljedice od kad te onaj dedo isamar'o na semaforu
Bas traumaticno
Grean

#491 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Grean »

Usro’ je protiv Nigerije, tu nema dileme. Da se drzao formacije koju je gurao u pripremnim sa Meksikom i Obalom Slonovace ne bi mu se imalo sta zamjeriti nakon poraza.

Ipak u jednom se sigurno svi slazemo, za sadasnjeg je Guardiola.

Igrali smo najljepsi fudbal u istoriji ove reprezentacije kad nas je islo. Ovaj danasnjim nit’ je kad imao igre a niti ima rezultata. Uspio je spojiti antifudbal i poraze od Kipra, dva u jedan.
luckylaka

#492 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

Grean wrote:Usro’ je protiv Nigerije, tu nema dileme. Da se drzao formacije koju je gurao u pripremnim sa Meksikom i Obalom Slonovace ne bi mu se imalo sta zamjeriti nakon poraza.

Igrali smo najljepsi fudbal u istoriji ove reprezentacije kad nas je islo. Ovaj danasnjim nit’ je kad imao igre a niti ima rezultata. Uspio je spojiti antifudbal i poraze od Kipra, dva u jedan.
Nije usro Safet nego nas sjebo sudija
Bazinga1234

#493 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Bazinga1234 »

luckylaka wrote:
Grean wrote:Usro’ je protiv Nigerije, tu nema dileme. Da se drzao formacije koju je gurao u pripremnim sa Meksikom i Obalom Slonovace ne bi mu se imalo sta zamjeriti nakon poraza.

Nije usro Safet nego nas sjebo sudija
To sto nije stavio lijevog beka nego ostavio Lulica da pokriva čitavu lijevu stranu nema veze jelde, glavno da nas zajebo sudija :roll:
luckylaka

#494 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

Upravo to dali smo regularan gol koji nas je vodio dalje.Sa bekom,bez beka,krila,veznog...sa nepriznatim cistim golom popusili smo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#495 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote: Nije usro Safet nego nas sjebo sudija
Sudija je zajebo za gol, ali Safet jeste zajebo sa nakaradnom formacijom. Šuplja bila strana haos.
To šta su oni mućkali i kakve su belaje pravili tad, ne zanima me.
Znam samo da me hladan znoj oblio kad sam vidio formaciju.

Vezano za samu igru....mi smo tad i imali nešto. Igralo se, ko god kaže da nije, u odnosu na ovo sad, ono je bio Brazil.
A evo i sad, Sajina ekipa igra napadački. Daju puno, primaju puno. Ima valjda nešto i do njega, nije vazda sve do igrača :mrgreen:
ultima_palabra

#496 Re: Safet Sušić - Pape

Post by ultima_palabra »

Do prve tekme sa Slovacima, sasvim sigurno da jeste najbolji selektor, i to je najbolji period reprezentacije ikada.

Poslije toga pocinje pad za koji je dobrim dijelom on kriv.
Tomahawk11
Globalni moderator

#497 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Do prve tekme sa Slovacima, sasvim sigurno da jeste najbolji selektor, i to je najbolji period reprezentacije ikada.

Dodao bih samo da smo odlično odigrali one pripremne pred SP.
Poslije toga nastavak sranja.
supercali

#498 Re: Safet Sušić - Pape

Post by supercali »

internazionale wrote:
Tebi ostale trajne posljedice od kad te onaj dedo isamar'o na semaforu
Bas traumaticno
Da i?
Fudo387

#499 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Fudo387 »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Do prve tekme sa Slovacima, sasvim sigurno da jeste najbolji selektor, i to je najbolji period reprezentacije ikada.

Dodao bih samo da smo odlično odigrali one pripremne pred SP.
Poslije toga nastavak sranja.
Kako?
Igrali smo odlicno sa Argentinom, nismo izvukli remi ili vise cisto zbog neiskustva. Kad sam im vidio face kod intoniranja himni pomislio sam, evo ga, petarda.
Nigeriju otele sudije, ima snimak, opet, u poredjenju sa ovim sto imamo danas igra k’o Barselona.
Iran razvalili.
Vratili se kuci, izgubili nesretno od Kipra, a realno ih ubili. Oni napucali dvije lopte, obe usle u gol, mi promasili penal i jos 68 zicera. Vels rasturali na njihovom terenu, nece u gol, ne ide. Hare sa pola metra fula prazan gol.
I potop protiv Izraela, to je jedino neka bas ruzna mrlja u tom periodi, al’ i danas sam misljenja da su ga neki igraci na nagovor i pritisak sa strane, sabotirali.
Poslije dodje Mesa, ne treba puno pisati ni objasnjavati, unaprijedio je igru da smo sad nivo Malte.
Tomahawk11
Globalni moderator

#500 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:
Kako?
Igrali smo odlicno sa Argentinom, nismo izvukli remi ili vise cisto zbog neiskustva. Kad sam im vidio face kod intoniranja himni pomislio sam, evo ga, petarda.
Nigeriju otele sudije, ima snimak, opet, u poredjenju sa ovim sto imamo danas igra k’o Barselona.
Iran razvalili.
Vratili se kuci, izgubili nesretno od Kipra, a realno ih ubili. Oni napucali dvije lopte, obe usle u gol, mi promasili penal i jos 68 zicera. Vels rasturali na njihovom terenu, nece u gol, ne ide. Hare sa pola metra fula prazan gol.
I potop protiv Izraela, to je jedino neka bas ruzna mrlja u tom periodi, al’ i danas sam misljenja da su ga neki igraci na nagovor i pritisak sa strane, sabotirali.
Poslije dodje Mesa, ne treba puno pisati ni objasnjavati, unaprijedio je igru da smo sad nivo Malte.
Fino. Poslije te utakmice s Argentinom (za koju niko ne prigovara, bez obzira na poraz), sve je krenulo nizbrdo.
Nigeriju - sudija je kriv za poništeni gol zbog ofsajda kojeg nije bilo. Pape je kriv što je imao crnu rupu na mjestu gdje je trebao Kolašinac igrati.
S Iranom je manje više bila revijalna.
Nismo mi više nikog rasturili. Pukla je tikva i u nove kvalifikacije se ušlo ko mahmurno. Sve je to bilo rezultat loših odnosa, porušenih mostova i vakta razlaza sa selektorom.
Pazi, kad pukne tikva, šef leti. To je tako i u fudbalu i u nekoj firmi, svugdje. Operativac - šef. Neće onaj gore na vrhu. To što su te možda radnici minirali, koga briga.
Meša jeste korak nazad.
Post Reply