HR je turistička država naravno da joj je cilj lijepo izgledati i kad mora 56 milijardi eura izlistati
Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
-
prog321
#476 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Šminka nema nista sa standardom. Koliko puta da ponovimo?
HR je turistička država naravno da joj je cilj lijepo izgledati i kad mora 56 milijardi eura izlistati
- madner
#477 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Pa rekoh ti, od auta na cesti do osjecaja za feeling BiH>Rumunija.detroit-mercy wrote:Da ali onda uporedi njihove vece gradove i nase vece gradove, jesu li bare bare ili ima razlikemadner wrote:Pa ovo je bio mali jab sa strane protiv Zenicea i nije Bukurest opste toliko los.
Male opstine su u kurcu, to je tako od Vardara do Triglava, ali bome i u Rumuniji..
Nije sad razlika kao kada odes iz Sa u Bec, no...
- HAVANA
#478 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Nisam ja lud,ja hocu tako.Radim vec 13 godina sa dobrim bilansom stanja i uspjeha,bez dugovanja poreza...stabilan.Zasto,zato sto me svaka banka prati u svakom mom naumu,pa iz jedne djelatnosti odem lako u drugu,stan,auto,kuca,zemlja,radnja,gradnja...sve moze.Manje zaradis na jednoj stvari ali u ukupnom zbiru je to puno vise zarade,mozes siriti,razvijati,trgovati...Na crno mozes uzeti vise,usko gledano,sira slika je negativna.Ti si niko,nema te nigdje...Tomahawk11 wrote:Pa lud si ti. Oni koriste rupe u zakonu, a ti sve regularno. Malo je reci da pola drzave radi na crno. Sto bi, kad mu je ista ta drzava dala priliku da radi kontra zakona. Kaze nadje mu neprijavljene radnike, napise mu kaznu....jebo te kazna, puno manje ga dodje nego da placa doprinose za radnikeHAVANA wrote:Ma jeste to ali pun mi je i kurac jadikovki i socijalne price iz usta raznoraznih lajavaca na drzavu a smotaju mjesecno 2,3,4,5...milja na crno,uredno na birou...Sad mi uze 450 maraka za 12 klupica na prozorima,reklama,firma na piku,ko biva...Postavio,zurim,nisam ga ni pitao,reko daj racun da ti uplatim,nemam ja to,ja to vako...2 sata posla,a u 3 mi jedva stigao doci...Mnogo je takvih,nece regularno a pravi pare...Pa ko je lud ovde,mi sto otvorimo firmu ili oni ? Pola drzave radi na crno.Tomahawk11 wrote:Ma BiH je totalno neuredjena, ekonomija kasljuca, mi uvozimo jebenu vodu, sta dalje da pricamo. Nemamo se mi s kim porediti u Evropi dok neke stvari ne rijesimo unutar same drzave. Kad ce to biti....nije izvjesno da ce u skorije vrijeme.![]()
Onda imas foru sa minimalcem. I tu je problem. Drzavi sicu, a ostalo u koverti. I to je vise na crno nego regularno. Eto samo da se ispostuje.
A bas to je pokazatelj onog sto sam rekao za ekonomiju. Drzava je tu kriva, sto ti gledas da bude sve po propisu, a masa je onih koji rade samo za svoj dzep, na crno.
A socijala se prosipa vise nego sto je to zaista tako. Nije crno koliko se kuka. Samo kazem da itekako imamo potencijala, ali ga ne koristimo dovoljno. I politicko uredjenje da je kako treba, pa bi se mozda i ovo pitanje rada na crno drugacije gledalo.
Eto prica je i o Hrvatskoj. Odes na more, odera ga zivog ako je na crno. Trci da prijavi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#479 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
God bless AmericaFudo387 wrote:
Pa realno, van tog kruga i Sarajevo izgleda k'o Kandahar.
-
Fudo387
#480 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Jebi ga, tako je kako je. Sta da se radi..._BataZiv_0809 wrote:God bless AmericaFudo387 wrote:
Pa realno, van tog kruga i Sarajevo izgleda k'o Kandahar.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#481 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Znam... Valja zivjet i pazit da se ne ide malen ispod zvijezda.Fudo387 wrote: Jebi ga, tako je kako je. Sta da se radi...
-
Fudo387
#482 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
De ti meni reci, jesi ti jaci od onog Todora iz Hrvatske, da s tobom opalim onu sheiluK kad mi ga drugi put spomene?HAVANA wrote:Nisam ja lud,ja hocu tako.Radim vec 13 godina sa dobrim bilansom stanja i uspjeha,bez dugovanja poreza...stabilan.Zasto,zato sto me svaka banka prati u svakom mom naumu,pa iz jedne djelatnosti odem lako u drugu,stan,auto,kuca,zemlja,radnja,gradnja...sve moze.Manje zaradis na jednoj stvari ali u ukupnom zbiru je to puno vise zarade,mozes siriti,razvijati,trgovati...Na crno mozes uzeti vise,usko gledano,sira slika je negativna.Ti si niko,nema te nigdje...
- madner
#483 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Fu Do u sukobu sa samim sobom 
-
Fudo387
#484 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Zezam se, jebo te, ne morate odmah k'o uvrijedjene mlade.madner wrote:Fu Do u sukobu sa samim sobom
Po nekoj mojoj slobodnoj procijeni, to je super kako nista ne radite.
Evo, primjer ti, svaki mjesec strpas pet milja u dzep a po vazdan sam' seres na forumu...kad ih zaradis?
Ma nema tog rahatluka nidje...
- madner
#485 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Pa i ja se zezam, sto ti je krivo sto covjek ima stanove?
Tajna moga uspjeha je da puno i brzo citam, onda ispadnem najpametniji u raji pa me samo ometaju u forumanju kada je bas kriticna situacija. Ja onda klimnem mudro glavom, pitam koje su opcije i uzmem onu gdje glas najmanje drhti.
Forum mi tu pomaze, vidim kako superiorna inteligencija djeluje na puk.
Tajna moga uspjeha je da puno i brzo citam, onda ispadnem najpametniji u raji pa me samo ometaju u forumanju kada je bas kriticna situacija. Ja onda klimnem mudro glavom, pitam koje su opcije i uzmem onu gdje glas najmanje drhti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#486 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Vise sam ironicno mislio. Naravno da nisi lud.HAVANA wrote: Nisam ja lud,ja hocu tako.Radim vec 13 godina sa dobrim bilansom stanja i uspjeha,bez dugovanja poreza...stabilan.Zasto,zato sto me svaka banka prati u svakom mom naumu,pa iz jedne djelatnosti odem lako u drugu,stan,auto,kuca,zemlja,radnja,gradnja...sve moze.Manje zaradis na jednoj stvari ali u ukupnom zbiru je to puno vise zarade,mozes siriti,razvijati,trgovati...Na crno mozes uzeti vise,usko gledano,sira slika je negativna.Ti si niko,nema te nigdje...
-
Fudo387
#487 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Sto jest jest, ima smisla.madner wrote:Pa i ja se zezam, sto ti je krivo sto covjek ima stanove?
![]()
Bjezi bolan...
- Sanjarko
#488 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Nisi ti odavno u Zenici izgleda bio.madner wrote:
I to onda stvar cudan dojam, jer kada odes u Rumuniju imas osjecaj da si otisao u Zenicu, jad i cemera statistika kaze da smo tu negdje.
Jos nam Zenicu Zjenicu vrijedza.
- HAVANA
#489 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Jesam mudo od ovce,ja sam mali ali stabilan,mali doo,2 lica...Jebo mene,nisam ja tema ove emisije...Fudo387 wrote:De ti meni reci, jesi ti jaci od onog Todora iz Hrvatske, da s tobom opalim onu sheiluK kad mi ga drugi put spomene?HAVANA wrote:Nisam ja lud,ja hocu tako.Radim vec 13 godina sa dobrim bilansom stanja i uspjeha,bez dugovanja poreza...stabilan.Zasto,zato sto me svaka banka prati u svakom mom naumu,pa iz jedne djelatnosti odem lako u drugu,stan,auto,kuca,zemlja,radnja,gradnja...sve moze.Manje zaradis na jednoj stvari ali u ukupnom zbiru je to puno vise zarade,mozes siriti,razvijati,trgovati...Na crno mozes uzeti vise,usko gledano,sira slika je negativna.Ti si niko,nema te nigdje...
- tututuuuu
#490 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
morati ces jos bar 27 puta to ponoviti. Al sad idi piskiti, popij casu toplog mlijeka i idi pajkiti.prog321 wrote:Šminka nema nista sa standardom. Koliko puta da ponovimo?
-
prog321
#491 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Previše shvataš sve ovo osobno moja Tuto 
- tututuuuu
#492 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
to ti samo mislis.prog321 wrote:Previše shvataš sve ovo osobno moja Tuto
idi sad pajkiti, valja sutra u biznis, ili je i sutra na raporedu spavanac do 11.
-
prog321
#493 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Bilo bi najgluplje lagati ovdje gdje je vas deset protiv mene samog
Svaka moja riječ je potkrepljena izvorom koji sam uredno prezentirao.
Ja samo predstavljam drugu stranu medalje.
Uostalom da nema mene, tema ne bi trajala ni tri stranice
Ps. Samo hamali ustaju u 7.
Gazde u 11
Gazde u 11
- tututuuuu
#494 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
ovo je jedina istina od tebe do sad.prog321 wrote:Bilo bi najgluplje lagati ovdje gdje je vas deset protiv mene samog![]()
Gazde u 11
- tututuuuu
#495 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
evo samo da kazem da sam uspio uhvatiti zadnjih par kapi vode da se istusiram, i tako evo vec koju godinu.
Vidi se da je kvalitet zivota na nivou. Lokacija - Sarajevo/Capajebo 
-
krater
#496 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Katolički fanatizam zavladao Hrvatskom, ovo su prijetnje smrću koje smo primili
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kato ... 87957.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kato ... 87957.aspx
- ¤ jelena ¤
#497 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Samo katolički?
Eh, blago njima!
Eh, blago njima!
- HAVANA
#498 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Znas onu staru...Privatnik po avliji u pet hoda,u tri je piso i nesta zapiso...prog321 wrote:Bilo bi najgluplje lagati ovdje gdje je vas deset protiv mene samog![]()
Gazde u 11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#499 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Cuj gazde ustaju u 11....mozda ove nase, bosanske....to ono sto dignu 100 000 KM kredita, pa 60 000 daju za Audi
Takve gazde nemaju gume da zamjene na tom Audiju, da ne pricamo o necemu drugom.
Takve gazde nemaju gume da zamjene na tom Audiju, da ne pricamo o necemu drugom.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#500 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Meni je apsolutno nevjerovatno da se ne trkeljaju ovi "trgovci" automobila. Ima ljudi koji su desetine hiljada okrenuli na preprodaji auta,a KM nisu drzavi dali. Svaka cast ovim legalnim placevima,gdje dodjes pogledas,vidis,kupis i ides
Ali PIK je pun nekih ljudi koji pred kucom drze 2-3 ili 10 auta. Prodaju,vrte,a drzavi qrac.
Kakvi ba mi,ne placamo vodu,ne placamo smetlje,ne placamo RTV taksu,odrzavanje,ustvari ne placamo nista sto nam se moze ne moze iskljuciti,ali zato se glupan ponosi kad napravi 100 KM telefona (svaka cast ko posao radi,pa taj racun opravda zaradom) a ovamo hoda u iste tri majice 5 godina.
Ali zato serbes pljujemo sto su redukcije vode,sto se smetlje ne cisti bolje,sto drzavna tv je na aparatima (npr od provjerenog izvora znam da MTEL vise para od pretplate uplati,nego BHTelecom i Eronet zajedno),zgrade oronule.
Ali PIK je pun nekih ljudi koji pred kucom drze 2-3 ili 10 auta. Prodaju,vrte,a drzavi qrac.
Kakvi ba mi,ne placamo vodu,ne placamo smetlje,ne placamo RTV taksu,odrzavanje,ustvari ne placamo nista sto nam se moze ne moze iskljuciti,ali zato se glupan ponosi kad napravi 100 KM telefona (svaka cast ko posao radi,pa taj racun opravda zaradom) a ovamo hoda u iste tri majice 5 godina.
Ali zato serbes pljujemo sto su redukcije vode,sto se smetlje ne cisti bolje,sto drzavna tv je na aparatima (npr od provjerenog izvora znam da MTEL vise para od pretplate uplati,nego BHTelecom i Eronet zajedno),zgrade oronule.