SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Svaki grad se kroz svoje postojanje mijenja. Neki pod uticajem sile kao Sarajevo neki prirodnim tokovima.

U slučaju Sarajeva se sve desilo naglo pod silom -ratom koji je grad devastirao, raselio mu dio stanovništva koji se nazivao urbanim-Sarajevskim uništio privredu, komunalnu infrastrukturu..doslovice sve mada to tako nije izgledao na prvu. Onda se sve počelo da mjenja ali naglo. Nagla izmjena stanovništva, naglo proširenje grada, nagla arihtektonska izmjena grada shodna novim potrebama, nagla promjena mentaliteta, nove vrijednosti, novi uzori, nova kultna mjesta okupljanja.....

Da se do ovog stadija stizalo u nekom razumnom vremenskom roku nebi se to toliko ni primjetilo jer ljudi su doseljavali u ovaj grad vijekovima sa svih strana u razumnim brojkama koje su se utapale u već postojeće stanovništvo.

Sarajevo više nikad neće biti kao prije i sa tim se treba pomiriti nastaviti dalje. uložiti ovu svu energiju koja se koristi za pljuvanje i negodovanje prema drugima za poboljšanje okruženja pa koliko ono god minorno bilo. Čekajte zeleno svjetlo na semaforu ako ste pješak, pušajte pješake da pređu ulicu na za to predviđenim mjestima, bacajte opuške i smeće u kante, ponekad očistiti oko zgrade može se tu i tamo zasaditi i ponki cvijet ili drvo. Nekad će neko i od tih oko kojih kukate vidjeti Vas kako to radite pa će ako ništa pomisliti da je to IN da se radi pa će i on uhvatiti da Vas oponaša i eto to je jedan sićušni korak ali je opet korak. Od pisanja kilometarskih postova kako je nekad bilo extra nema ništa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

zipoo wrote:
Ova sranja nisu samo dole. U svakom dijelu grada ima. Ko je tu kriv ? Socijala, dosljo ? Sta kada elita napravi problem, a pravila je ? Sta kada ga napravi aga Sarajlija ?
Ide mi na zivce nas nacin razmisljanja. Retardiran i glup je. Pun grad latentni ksenofoba.
Vi kako hocete
Negdje, na nekoj drugoj temi je konstatovano da su prije rata u Hrvatskoj za sve bili krivi Srbi, sad su Hercegovci :D
U Srbiji (Beogradu) su doslje iz Bosne i Crne Gore. Kod nas Sandzaklije i ostale doslje sirom BiH.
Elem, uvijek je kriv neko drugi. Svi koji su dosli iz bilo kojeg drugog mjesta u BiH i svijeta su papci, seljacine, ne znaju se ponasati, nasilni....to je ta logika 8-)
trambusek88

#478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by trambusek88 »

Bianconeri1988 wrote:Dijete koje je još uvijek maloljetno i nema ličnu kartu kao ovaj 17-godišnjak ne treba. Kada napuni 18 godina i postane odgovorno za samog sebe nek' radi šta hoće i gdje hoće.
Odkud znaš da nema ličnu?

Ja sam je imao sa 16.
ultima_palabra

#479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
zipoo wrote:
Ova sranja nisu samo dole. U svakom dijelu grada ima. Ko je tu kriv ? Socijala, dosljo ? Sta kada elita napravi problem, a pravila je ? Sta kada ga napravi aga Sarajlija ?
Ide mi na zivce nas nacin razmisljanja. Retardiran i glup je. Pun grad latentni ksenofoba.
Vi kako hocete
Negdje, na nekoj drugoj temi je konstatovano da su prije rata u Hrvatskoj za sve bili krivi Srbi, sad su Hercegovci :D
U Srbiji (Beogradu) su doslje iz Bosne i Crne Gore. Kod nas Sandzaklije i ostale doslje sirom BiH.
Elem, uvijek je kriv neko drugi. Svi koji su dosli iz bilo kojeg drugog mjesta u BiH i svijeta su papci, seljacine, ne znaju se ponasati, nasilni....to je ta logika 8-)
A zamisli da smo u nekoj zemlji tipa Amerike ili Australije, gdje dolaze ljudi sa svih meridijana i paralela... ko bi onda bio kriv? :D

A jučer sam baš nekog posla imao kod terminala na Ilidži i one pijace u blizini... ono je pravi Bliski istok, i to bez da sam vidio ijednog Turčina ili Arapina. Što će reći, nemamo nikoga kriviti za to, nego same sebe.
Tomahawk11
Globalni moderator

#480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote: A zamisli da smo u nekoj zemlji tipa Amerike ili Australije, gdje dolaze ljudi sa svih meridijana i paralela... ko bi onda bio kriv? :D

A jučer sam baš nekog posla imao kod terminala na Ilidži i one pijace u blizini... ono je pravi Bliski istok, i to bez da sam vidio ijednog Turčina ili Arapina. Što će reći, nemamo nikoga kriviti za to, nego same sebe.
:thumbup:
vješalica

#481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

@O zone opusci se bacaju u predvidjene kante za opuske a ne sa regularnim smecem hhhh :D
O'zone
Globalni moderator

#482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

vješalica wrote:@O zone opusci se bacaju u predvidjene kante za opuske a ne sa regularnim smecem hhhh :D
Zamjerka na mjestu. Moja greška što sam predvidio da neko možda neće znati to odnosno da prvo neće ugasiti pikavac pa ga fiknut u kantu
tavustavus

#483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tavustavus »

Da li jos uvijek ordinira po tramvajima onaj Džemal Zahirović Špajzer ...četnički krvnik iz logora...Ima li neka slika novijeg datuma? :sax:
NeenaSa

#484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NeenaSa »

Iskreno saucesce roditeljima ubijenog mladica. :(

Inache komentari , posebno od od Juve-a oliti bianconeri ne zaptamnih potpun nick
:roll: :shock: :-? :cry: :cry: :cry: :cry:
karanana

#485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

ko je ubijen?
jel to umro taj momak iz busovace ili je u pitanju nesto drugo?
nisam mislio da su povrede opasne po zivot ali eto....
vješalica

#486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

NeenaSa wrote:Iskreno saucesce roditeljima ubijenog mladica. :(

Inache komentari , posebno od od Juve-a oliti bianconeri ne zaptamnih potpun nick
:roll: :shock: :-? :cry: :cry: :cry: :cry:
Kojeg mladića bolan?
vješalica

#487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zipoo wrote:
Vi kako hocete
Da ne dužim jer moderator ne da rondanje
dakle elita prava ne pravi problem
problem je što se ološ naziva elitom
nisu elita nego lita
elita su normlani ljudi koji žive normalno život u gradu
dakle, nema razlike između nekog bogatuna sa bijesnom lovom koji pravi problem ili ološi koji glaba jedan zvrk krompira deset dana i gleda koga će umlatiti na ulici radi svojih poremećenih svjetonazora
L u c i f e r

#488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by L u c i f e r »

vješalica wrote:
zipoo wrote:
Vi kako hocete
Da ne dužim jer moderator ne da rondanje
dakle elita prava ne pravi problem
problem je što se ološ naziva elitom
nisu elita nego lita
elita su normlani ljudi koji žive normalno život u gradu
dakle, nema razlike između nekog bogatuna sa bijesnom lovom koji pravi problem ili ološi koji glaba jedan zvrk krompira deset dana i gleda koga će umlatiti na ulici radi svojih poremećenih svjetonazora
:thumbup:
Sociolog

#489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

Pozzdravljam,...evo izasli smo na klixu veceras... evo mi požara 2 kuce ispred moje...SAVJET ljudima... svako 5 godina, temeljito čistite dimnjake... mi nemojte razne gume ložiti... servisirajte vaše kuće

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160419152
karanana

#490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

vako neko padobranom sleti na temu i zazeli saucesce porodici "ubijenog" mladica.
nevjerovatno.

nekakav dim i smrad na chengic vili kao da gori hrpa guma. fuj.
kao da dolazi iz pravca onog rasadnika na otoci u ulici dzemala bijedica. bas zadimilo. a vatrogasci 100 metara odatle spavaju.
O'zone
Globalni moderator

#491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

karanana wrote:
kao da dolazi iz pravca onog rasadnika na otoci u ulici dzemala bijedica. bas zadimilo. a vatrogasci 100 metara odatle spavaju.
Da se nije spustio ovaj dim sa Aneksa....
karanana

#492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

O'zone wrote:
karanana wrote:
Da se nije spustio ovaj dim sa Aneksa....
predaleko je.
ko imam dijelom pogled prema otoci, otprilike gdje je baltazar pa nesto malo dalje, i vidim da otamo dimi (sad ce muha reci da to nije otoka). sada se vec razislo i ova kisa je pomogla ali i dalje smrdi. mozda je cak i kontejner zapaljen ali shtipo je smrad gume.
O'zone
Globalni moderator

#493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

20. april 2016. u 10:33
Razbojništvo u Sarajevu: U centru grada opljačkan Norvežanin

U utorak u 10.30 sati, u službene prostorije I Policijske uprave pristupio je R.K.E. iz Norveške i prijavio da je u ponedjeljak uvečer oko 22,50 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, od strane nepoznatog lica, nad njim izvršeno razbojništvo.

Tom prilikom nepoznato lice je uz upotrebu fizičke snage od istog otuđilo fotoaparat, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
BadBoy

#494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Dođeš iz Busovače ubiju hljeb u tebi metalnim šipkama. Dođeš iz Norveške otmu ti skupocijeni fotoaparat. Dođeš iz daleke Kine otmu ti mobitel i tablet na Bijeloj Tabiji. Svugdje je bolje nego u ovom usranom Sarajevu. Kad mi neko napiše "Sarajevo ljubavi moja, Sarajevo će biti sve drugo će proći" dođe mi da ga napenalim špicom.

Čini mi se da se nigdje drugo u Evropi ne osjećam ovako nesigurno kao u svom vlastitom gradu. To i pokazuju svi turisti koji dolaze i koji, jadni i lakovjerni, otvoreno koriste mobitele, fotoaparate i ostalu elektroniku.
sheilak

#495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

Sad ce na klixu izaci lutrija na trgu heroja malo se likovi pobockali i to je to (r)
O'zone
Globalni moderator

#496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

sheilak wrote:Sad ce na klixu izaci lutrija na trgu heroja malo se likovi pobockali i to je to (r)
Evo gaaaaaa

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160420135
esmasaric

#497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Upravo je to i izašlo. Ustvari, piše tuča na trgu heroja.

Bože dragi, gdje ja živim, u Titovoj opljačkan turista :?
AmirBaa

#498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

BadBoy wrote:Dođeš iz Busovače ubiju hljeb u tebi metalnim šipkama. Dođeš iz Norveške otmu ti skupocijeni fotoaparat. Dođeš iz daleke Kine otmu ti mobitel i tablet na Bijeloj Tabiji. Svugdje je bolje nego u ovom usranom Sarajevu. Kad mi neko napiše "Sarajevo ljubavi moja, Sarajevo će biti sve drugo će proći" dođe mi da ga napenalim špicom.

Čini mi se da se nigdje drugo u Evropi ne osjećam ovako nesigurno kao u svom vlastitom gradu. To i pokazuju svi turisti koji dolaze i koji, jadni i lakovjerni, otvoreno koriste mobitele, fotoaparate i ostalu elektroniku.
svaku rijec potpisujem, bukvalno svaku ! U kakvoj zabludi zive ovi sto im valja ovdje da mi je to znati :-) :-) :-)
Haris.ba

#499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Večeras obili auto ispred Binga u Hadžićima, više štete nego da su šta ukrali. Pasat četvorka.
Tri kamere snimaju.

A patrola policije u autu 30 metara dalje parkirana.

Meni je logičnije ukinuti policiju totalno. Ne očekujem ja da čuče ispod svakog auta. Ali, kada lopov nema straha od njih, onda i ne treba da ih bude.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote:
Meni je logičnije ukinuti policiju totalno. Ne očekujem ja da čuče ispod svakog auta. Ali, kada lopov nema straha od njih, onda i ne treba da ih bude.
Upravo.
Post Reply