Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#476 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ha. Pazi ovo. Neki dan sam sjedio u drustvu stafferice iz Clintonove kampanje (Georgetown DC, prve komsije nasih prijatelja, djeca, ista dadilja ovo ono). Pretty high up the ladder koliko sam shvatio, pollsterica. Duga prica...
Uglavnom, poceo ja neku spiku upravo takvu, prvo o policiji, onda o vojsci. Ja mu kazem ne mrze samo crnci policiju nego i mnogi bijelci, npr. ja. Pitam ja po cemu su oni "our finest" i ovo ono...Da vidis reakcije. :o Isto kao da sam po veteranima Iwo Jime osuo. Pa kako mozes! Pa treba da me stid! Pa oni se bore za nas! Ovi moji prijatelji, jedno radi za Dep. of Commerce, nesto u vezi energije (samo prica biznis, trgovina), ova druga radi za Dep. of Gov. Accountability. samo prica spending, spending, spending cuts. A znam ih odavno, oboje staunch Dems. I svi skocili na mene. :roll: Ja se prepao da me nece na kakvu listu stavit. :lol:

A Clintonova stafferka. I to kaze bukvalno kao i prije 8 godina je dala otkaz na poslu da bi pomogla Obami da bude izabran. Sad kao isto, da narod vidi da je Hillary good choice. Muz joj je stay at home dad, zive gdje zive. Kontam jebote koji je to drugi svijet totalno pa da si mogu to priustit i jos pucat neke ideale. Ja ono, kolutam ocima, tacno u susretima s ovakvim ljudima vidim koliko sam ja daleko od prihvacanja americkog sistema, koliki sam cinik. Jer meni su ovo first world problems, a ja, iako sam dio toga, valjda, ne mogu nikako na isti nacin razmisljati jer nisam uvijek bio dio toga.
U Americi malo ima takvih. Cak i kad pocnes grebati ispod povrsine vrlo brzo naidjes na temelje kakve smo mi Bosanci davno izgubili. Bar ja u stvari. I onda sega kad skontas koliko neko sa strane ne konta koliko je jaka baza americke demokratije i njenih institucija. Ja prvi se zacudim, a neki "teoreticar" koji konta evo jos malo pa se raspada i ne razumije koliko je to smijesno. :lol:

Usput, neki dan na poslu, jedna grupica ljudi iscrtala RIP znak kredom ispred ulaza u zgradu i kaze "Welcome to XY, town that cut's down it's trees to make way for pavement". A pazi o cemu se radi - postoji projekat staze, asfaltirane koji prolazi kroz par private parcela, a koji ce za pjesake, bicikliste i invalide povezati dvije pjesacke zone, kroz sumu. I sad problem, lokalna srednja skola i neki cross-country team, oni kao tu trce i staza ce presjeci njihovu stazu na dva mjesta. I oni kao ne mogu pretrcati preko nje (staza siroka 6 feeta) jer je cross-country samo po zemlji, ne moze po asfaltu. :lol: I eno reklame nabacili u novinama, dijele flajere po ulici. Kao hoce da sruse drvece, ej! A suma. A privatno zemljiste. A to se rijesilo prije 5 godina, potpisali ugovori, sve, bageri trebaju izac na teren. I buka halabuka ovo ono, i stopirano sve. Sad ce grad biti tuzen od strane tog contractora vjerovatno. A prije 5 godina odrzavani sastanci, public hearings, pravile se mailing lists, i niko se nije sjetio do sad. I cijela frka je u stvari oko 2 koraka koje ce napravit dijete da pretrci tu stazu. Nevjerovatno zar ne? First world problems!
Druga prica, neki cikica primjetio da na jednom empty lotu prve malu strukturu. Raspitao se sta ko. Kad ono Google Hut. Nema veze sto je isto tako bilo bavjesteno citavno naselje, nema veze sto je public pozivana na Q&A, prije 5 godina. Ne, on se sad sjetio, sad vidio. I sad dijeli flajere po autima kao "velike korporacije unistavaju nasu zajednicu" :lol: . Nema veze sto cijeli centar grada haman koristi besplatni wifi vec nekoliko godina. Sad je problem sto ce se uvodit google fiber. :oops: I to Google Hut, mislim to je kao mala trafo stanica, te velicine. I vrhunac je bio kad je taj ciko dosao kod nas u zgradu i poceo se derati "I thought this was a Bernie Sanders kind of town". :lol: :lol: :lol: Mrzim to , aaaaaa.
To su isti oni ljudi sto kao save the planet tako sto ne jedu crveno meso, a istovremeno kupuju ne znam kinoa ili acai berry ili coconut oil, koji su uvezeni iz picke materine, zbog kojih je unistena prasuma, poljoprivreda, i za koje se potrosilo XY goriva da se preveze u njihov lokalni Whole Foods, ciji je CEO bajdvej zesci homofob, za masno nabijene cijene.
Aaaa, first world problemssssss!!!!!!! :zid: :zid: :zid:
Fudo387

#477 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Cekaj, ti ustvari sve to saslusas i nikom samar ne opalis? :D
Il' ako nista, kazes mu f off?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#478 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

kako vrijeme ide sve vaga na ovog debila da ce pobijediti, Hamerikanci nista nisu naucili, poslije debila busHa, trebaju novog debila trumpa... jebem ti ovce i narod
jeza u ledja

#479 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:Cekaj, ti ustvari sve to saslusas i nikom samar ne opalis? :D
Il' ako nista, kazes mu f off?
haha :lol: trebao bih :D

@ pici, nema sanse. Bice ovo vjerovatno landslide victory for Dems. Mozda nisam u pravu, ali tako se cini.
jefferson

#480 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:Ha. Pazi ovo. Neki dan sam sjedio u drustvu stafferice iz Clintonove kampanje (Georgetown DC, prve komsije nasih prijatelja, djeca, ista dadilja ovo ono). Pretty high up the ladder koliko sam shvatio, pollsterica. Duga prica...
Uglavnom, poceo ja neku spiku upravo takvu, prvo o policiji, onda o vojsci. Ja mu kazem ne mrze samo crnci policiju nego i mnogi bijelci, npr. ja. Pitam ja po cemu su oni "our finest" i ovo ono...Da vidis reakcije. :o Isto kao da sam po veteranima Iwo Jime osuo. Pa kako mozes! Pa treba da me stid! Pa oni se bore za nas! Ovi moji prijatelji, jedno radi za Dep. of Commerce, nesto u vezi energije (samo prica biznis, trgovina), ova druga radi za Dep. of Gov. Accountability. samo prica spending, spending, spending cuts. A znam ih odavno, oboje staunch Dems. I svi skocili na mene. :roll: Ja se prepao da me nece na kakvu listu stavit. :lol:

A Clintonova stafferka. I to kaze bukvalno kao i prije 8 godina je dala otkaz na poslu da bi pomogla Obami da bude izabran. Sad kao isto, da narod vidi da je Hillary good choice. Muz joj je stay at home dad, zive gdje zive. Kontam jebote koji je to drugi svijet totalno pa da si mogu to priustit i jos pucat neke ideale. Ja ono, kolutam ocima, tacno u susretima s ovakvim ljudima vidim koliko sam ja daleko od prihvacanja americkog sistema, koliki sam cinik. Jer meni su ovo first world problems, a ja, iako sam dio toga, valjda, ne mogu nikako na isti nacin razmisljati jer nisam uvijek bio dio toga.
U Americi malo ima takvih. Cak i kad pocnes grebati ispod povrsine vrlo brzo naidjes na temelje kakve smo mi Bosanci davno izgubili. Bar ja u stvari. I onda sega kad skontas koliko neko sa strane ne konta koliko je jaka baza americke demokratije i njenih institucija. Ja prvi se zacudim, a neki "teoreticar" koji konta evo jos malo pa se raspada i ne razumije koliko je to smijesno. :lol:

Usput, neki dan na poslu, jedna grupica ljudi iscrtala RIP znak kredom ispred ulaza u zgradu i kaze "Welcome to XY, town that cut's down it's trees to make way for pavement". A pazi o cemu se radi - postoji projekat staze, asfaltirane koji prolazi kroz par private parcela, a koji ce za pjesake, bicikliste i invalide povezati dvije pjesacke zone, kroz sumu. I sad problem, lokalna srednja skola i neki cross-country team, oni kao tu trce i staza ce presjeci njihovu stazu na dva mjesta. I oni kao ne mogu pretrcati preko nje (staza siroka 6 feeta) jer je cross-country samo po zemlji, ne moze po asfaltu. :lol: I eno reklame nabacili u novinama, dijele flajere po ulici. Kao hoce da sruse drvece, ej! A suma. A privatno zemljiste. A to se rijesilo prije 5 godina, potpisali ugovori, sve, bageri trebaju izac na teren. I buka halabuka ovo ono, i stopirano sve. Sad ce grad biti tuzen od strane tog contractora vjerovatno. A prije 5 godina odrzavani sastanci, public hearings, pravile se mailing lists, i niko se nije sjetio do sad. I cijela frka je u stvari oko 2 koraka koje ce napravit dijete da pretrci tu stazu. Nevjerovatno zar ne? First world problems!
Druga prica, neki cikica primjetio da na jednom empty lotu prve malu strukturu. Raspitao se sta ko. Kad ono Google Hut. Nema veze sto je isto tako bilo bavjesteno citavno naselje, nema veze sto je public pozivana na Q&A, prije 5 godina. Ne, on se sad sjetio, sad vidio. I sad dijeli flajere po autima kao "velike korporacije unistavaju nasu zajednicu" :lol: . Nema veze sto cijeli centar grada haman koristi besplatni wifi vec nekoliko godina. Sad je problem sto ce se uvodit google fiber. :oops: I to Google Hut, mislim to je kao mala trafo stanica, te velicine. I vrhunac je bio kad je taj ciko dosao kod nas u zgradu i poceo se derati "I thought this was a Bernie Sanders kind of town". :lol: :lol: :lol: Mrzim to , aaaaaa.
To su isti oni ljudi sto kao save the planet tako sto ne jedu crveno meso, a istovremeno kupuju ne znam kinoa ili acai berry ili coconut oil, koji su uvezeni iz picke materine, zbog kojih je unistena prasuma, poljoprivreda, i za koje se potrosilo XY goriva da se preveze u njihov lokalni Whole Foods, ciji je CEO bajdvej zesci homofob, za masno nabijene cijene.
Aaaa, first world problemssssss!!!!!!! :zid: :zid: :zid:
Kada se ja preseli sa jugoistoka u Kaliforniju? Jbt, pa to je veci sok bio nego iz BiH na jugoistok. Koje price, koji "problemi." Svaka vecera druzenje: kalorije, GMO, Gluten Free itd. Kontam gdje sam ja dosao u pm. Tako upoznam par jedan koji se druzio sa mojom zenom, i ja reko tipu: ja zapalim 2-3 puta sedmicno dobre dominikanske cigare, reko hajmo u jedan cigar shop, ima dobar viski ovo no. Bio frajer samnom dva puta, em on nesmije vise ici napolje samnom, em njena zena ne govori samnom, a sa mojom zenom je na distanci. Reko ja zeni: ovi su prototip amerikanaca koji su odgovorni za one lijekove za spavanje i slicno.
I to je bas sto si rekao sebicnost. Republikanci, samo pricaju o porezima. Imaju Porsche, Acuru MDX, zive u La Jolli, ali smorise o porezima, o vladi. I bas sam to zeni rekao: nema to veze sa biznisom i slicnim glupsotima, nego sebicnost, nista drugo.
jefferson

#481 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

pici wrote:Image

kako vrijeme ide sve vaga na ovog debila da ce pobijediti, Hamerikanci nista nisu naucili, poslije debila busHa, trebaju novog debila trumpa... jebem ti ovce i narod
Ma kakvi Pici. Evo ove sedmice su iskopali prljavstine da on treba da se moli da mu i biznis ne porpadne a ne da pobjedi na izborima.
Last edited by jefferson on 11/06/2016 04:42, edited 1 time in total.
animals

#482 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

Ta Amerika je davno izgubila moral..
sve neki zombiji zive u njoj..
.
Avetinho

#483 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

animals wrote:Ta Amerika je davno izgubila moral..
.
Salis se? Komentar od lika iz zemlje u kojoj svaki dan iskopaju poneku lobanju iz nedavnog rata.
KB9

#484 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KB9 »

bolji je vala tramp od ove kokosarke hilari pa da prci rak raka jest eto
mayab

#485 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mayab »

Image
#MakeChinaGreatAgain
Avetinho

#486 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

KB9 wrote:bolji je vala tramp od ove kokosarke hilari pa da prci rak raka jest eto
Znas kako ide ono:

Prvo su dosli po Jevreje, KB9 je gledao svoja posla i nije rekao nista. Onda su dosli po crnce, KB9 je i dalje gledao svoja posla i nije rekao nista. Onda su dosli po pedere, KB9 je i dalje gledao svoja posla i nije rekao nista. Onda su dosli po KB9, i ono malo sto ih je preostalo gledali su svoja posla i nisu rekli nista.

Taj ludjak svaki dan izvali poneku rasisticku uz gromoglasan aplauz pristalica. Mislim da ce Bosnje biti medju prvima, a ne medju zadnjima na listi po koje ce ovi doci. Pamet u glavu, nije bolji od kokosarke.
Last edited by Avetinho on 11/06/2016 09:32, edited 1 time in total.
KB9

#487 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KB9 »

Avetinho wrote:
KB9 wrote:bolji je vala tramp od ove kokosarke hilari pa da prci rak raka jest eto
Znas kako ide ono:

Prvo su dosli po Jevreje, KB9 je gledao svoja posla i nije rekao nista. Onda su dosli po crnce, KB9 je i dalje gledao svoja posla i nije rekao nista. Onda su dosli po pedere, KB9 je i dalje gledao svoja posla i nije rekao nista. Onda su dosli po KB9, i ono malo sto ih je preostalo gledali su svoja posla i nisu rekli nista.
jest KB9 poznat, u mitove uletio :izet:
Gojeni H

#488 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Avetinho wrote:
Znas kako ide ono:

Taj ludjak svaki dan izvali poneku rasisticku uz gromoglasan aplauz pristalica. Mislim da ce Bosnje biti medju prvima, a ne medju zadnjima na listi po koje ce ovi doci. Pamet u glavu, nije bolji od kokosarke.
Ne znam da li je bolji, ali gori od nje tesko da moze biti.
Nemaju Bosnjaci s Trumpom veze, to je americka stvar. Bosnjacima i mnogim ostalim se ne pise dobro ako Klintonka uzme izbore.
Sta je to cime ce onna obiljeziti svoj mandat osim ratom?
Gojeni H

#489 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:... Cak i kad pocnes grebati ispod povrsine vrlo brzo naidjes na temelje kakve smo mi Bosanci davno izgubili. Bar ja u stvari.
animals

#490 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

Avetinho wrote:
.
Salis se? Komentar od lika iz zemlje u kojoj svaki dan iskopaju poneku lobanju iz nedavnog rata.
Ne salim se..
Onaj ko misli da je Clintonka nesto bolja od drugi vara se..
sve su to ista govna, piuni u rukama veliki koncerna i organizacija..
a to sa nasom zemljom i poredjenjem , nema veze sa vezom..
A sad sam skontao tek kakav ti imas problem sa Trumpom..zbog one izjave o mulimanima..
svi su oni isti, bez obzira ko dodje..
Avetinho

#491 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

Gojeni H wrote:
Avetinho wrote:
Znas kako ide ono:

Ne znam da li je bolji, ali gori od nje tesko da moze biti.
Nemaju Bosnjaci s Trumpom veze, to je americka stvar. Bosnjacima i mnogim ostalim se ne pise dobro ako Klintonka uzme izbore.
Znaci, nisi se upoznao s njenim planom, nego onako, sta ti prvo padne na pamet. Nista platforma Demokratske partije, nista socijalni programi, nista pomoc nerazvijenim, nista razvoj infrastrukture, ulaganja u nauku i istrazivanja. Samo rat, velis.
Gojeni H

#492 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Avetinho wrote:
Znaci, nisi se upoznao s njenim planom, nego onako, sta ti prvo padne na pamet. Nista platforma Demokratske partije, nista socijalni programi, nista pomoc nerazvijenim, nista razvoj infrastrukture, ulaganja u nauku i istrazivanja. Samo rat, velis.
Cuj platforma Demokrratske partije? :lol:
Koliko ti mislis da je meni godina?

Vjerujem da tebe interesuje, i treba da te interesuje, socijalna politika. Mene interesuje samo sta ce ona uraditi van 'Murice.
Gojeni H

#493 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Avetinho wrote:
.
:?
Avetinho

#494 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

Gojeni H wrote:
Avetinho wrote:
Cuj platforma Demokrratske partije? :lol:
Koliko ti mislis da je meni godina?

Vjerujem da tebe interesuje, i treba da te interesuje, socijalna politika. Mene interesuje samo sta ce ona uraditi van 'Murice.
Onda ti predlazem da saslusas ili procitas sta joj je program, a ne da gledas u solju i pogadjas kako ce ici u rat.
Ja_Ja

#495 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

Gojeni H wrote:Ne znam da li je bolji, ali gori od nje tesko da moze biti.
Na cemu baziras tvrdnje da ce ona obiljeziti svoj mandat ratom?
Gojeni H

#496 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Ja_Ja wrote:
Na osnovu onoga sto je do sada radila i koga je predstavljala.

I na kraju:

Image :D
Ja_Ja

#497 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

Nadao sam se da ces ponuditi nesto konkretnije. Izvini do mene je.
Avetinho

#498 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

Gojeni H wrote:
Ja_Ja wrote:
Na osnovu onoga sto je do sada radila i koga je predstavljala.

I na kraju:

Image :D
Zasto bi iko slusao savjet covjeka koji je varao zenu? Predlazem ti da razmislis ponovo. Zna li ti zena za ovo :)
Avetinho

#499 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

Kako pametno receno.
Gojeni H

#500 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Avetinho wrote:
Zasto bi iko slusao savjet covjeka koji je varao zenu? Predlazem ti da razmislis ponovo. Zna li ti zena za ovo :)
:lol: Dobar. :thumbup:
Post Reply