A kada paranoja međumezhebskog i svakog drugog sukoba doživi vrhunac onda nam uši čuju ono što želimo a ne što je stvarnost...Danijaal-Anes Karabegovic Zbog takvih "daija" koji su tek bili na fakultetu i nešto od životnog iskustva imali, uništeni su mnogi životni ideali, životi mladih ljudi...
Znam sigurno da su nam govorili da je zabranjeno na medicinski fakultet ići jer se na fakultetu ući na mrtvim ljudskim tijelima.....
Zabranjeno je bilo boraviti u kući gdje ima alkohola, pa su se mnogi morali svađati i tući sa roditeljima....
Zabranjeno je bilo putovati u autobusu jer se puštala muzika ( pa se moralo fizički obračunati sa vozačima)
Zabranjeno je bilo sjesti u auto gdje je bio otkačen miris u obliku bora jer navodno to ima veze sa "trožićem" i širkom....
I onda nakon godina i godina sve je to dozvoljeno...
Allaha mi znam da mi je danas poznati daija govorio ( tada još nije otišao u Jordan pa u Saudiju) da je bolje da se ostane u Bocinji i uči, jer se znanje može i u Bocinji dobiti. Naravno ja sam ostao u BiH a on je završio fakultet u Medini ( bio sam primljen da idem za Jordan)
Zato sam da se zatvore svi "paradzemati " da neki novi neiskusni, samodopadajući "talibi" ne bi opet uništili mlade živote.
BUDI PAMETNIJI OD SVOJIH "ŠEJHOVA", "DAIJA"...
od "SPAŠAVANJA TAOCA" do "UBIJ AIŠU" bez psihoaktivnih supstanci samo sa viškom emocija...