Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post Reply
julisiz es grant

#476 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by julisiz es grant »

Odjeljenje za neurologiju bit će iseljeno već u ponedjeljak, a odmah nakon toga seli se i Odjeljenje za Ginekologiju i akušerstvo.
Bilo je to lijepo vrijeme...i lijep odjel... :(
julisiz es grant

#477 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

JanuaryJones wrote:Doktore, jel istina?
Odjeljenje za neurologiju bit će iseljeno već u ponedjeljak, a odmah nakon toga seli se i Odjeljenje za Ginekologiju i akušerstvo.

Više pacijentica koje su u narednom periodu željele da se porode u Općoj bolnici upućeno je na UKCS, odnosno na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo na Jezeru.
Evo i ja sad pročitah na Klixu.
JanuaryJones

#478 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by JanuaryJones »

julisiz es grant wrote:
JanuaryJones wrote:Doktore, jel istina?

Više pacijentica koje su u narednom periodu željele da se porode u Općoj bolnici upućeno je na UKCS, odnosno na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo na Jezeru.
Evo i ja sad pročitah na Klixu.
:( :( :( gdje će mi doktor, gdje ću ja? Užas.
XXS

#479 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by XXS »

Nakon izbora Seke Izetbegovic za direktoricu UKCS-a saopstenjem za stampu se oglasio predsjednik SDA:

"Bolje se nije moglo!'
jefferson

#480 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by jefferson »

Nekad se zapitam da li je odluka da odem iz BiH 2005 bila dobra, ali svaki put kada procitam vijest u vezi ove familije, potvrdim sam sebi da je bila najpametnija odluka u zivotu.
Maharadza

#481 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Maharadza »

Image

"Sve za moju seku!" - trezoraš! 8)
oldtajmer

#482 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by oldtajmer »

hebo te zivot zar ovo sve moze ovako brzo,pa meni je vise vremena trebalo da se iz jednog stana preselim u drugi nego sto njima treba de se odsele iz vojne bolnice :-)
hhaarree

#483 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by hhaarree »

"Prethodnih dana zaposleni na ovom odjelu su pozivani čak i sa godišnjih odmora kako bi potpisali "molbu" za sporazumni raskid ugovora sa Općom bolnicom te započeli rad na UKCS. Samo jedan zaposleni na ovom odjeljenju odbio je potpisati pomenutu "molbu".
"

:shock:

"No, nije jasno ko radnicima garantira da će početi raditi na UKCS jer bi, barem ako se budu poštovale procedure, trebalo sačekati raspisivanje konkursa."

"Radna grupa koju čini deset osoba, od čega su sedam zaposlenici ministarstava, još uvijek javnosti nije prezentirala svoje nalaze."

:lol:

Samo jasi svi smo nasi :mrgreen: Samo da se meni granice dokopat sad bi pjeske kreno da nije vako hladno :run:
mg

#484 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by mg »

Kršenjem svih pravnih normi provodi se sila par ljudi, koji će na kraju ove priče u džep staviti pozamašne sume.

Tužilaštvo će da šuti, i nikom neće na pamet pasti da pokuša bilo kakvu istragu!

Sve tone dublje i dublje.

Samo mi je drago što se jedno obistinilo, Izetbegovićima je Bosna od Baščaršije do Marin Dvora.

Ovo ostalo je za njih inostranstvo!

Zato može i treći entitet i sve ostalo, jer njih kratkovide ništa više ni ne zanima!

Vođa i stranka SDA bez ikakve vizije, kupili jeftinog kratkog Šćepu obećanjem da neće biti istrage i da će ga podržat na izborima za predsjedništvo. Da mu sujetu nahrane.
trambusek88

#485 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by trambusek88 »

Banksy wrote:Kad vidim ove satirične kreacije na račun ovih zlikovaca, gdje se sav ovaj užas zadnjih dvadeset dana okreće na šegu, šalu i zajebanciju, što je valjda vrh društvenog angažmana, e tek onda mi padne mrak na oči, zaista ...
I treba. Ništa nam drugo ne preostaje nego satira!

Ko će organizovati proteste?
I da se organizuju, ja bih otišao, ali šta ću ako će doći 50 ljudi?
I da budu mirni protesti neće se ništa desiti. 7 februara su se političari malo prepali, ali narednih 30 dana kada su se protesti sveli isključivo na mirne nikog nije bolila kita za tim narodom, i što blokiraju danima glavnu raskrsnicu. A eto i sve manje ljudi je išlo na proteste kad su shvatili da su se tu među njih uvukli "tornjaci" da preko njihovih leđa ostvaruju svoje ciljeve!

Potpisivanje peticije? Odmah bi otišao i potpisao se, ali potpisivala se peticija i da Nakaš ostane, pa jeli ostao?

Glasam od punoljetstva 2006 i nikad nisam glasao za stranke koje su trenutno u vlasti. To je ono što mogu, ali eto nije upalilo.

Ima bezbroj malih strankica, ali one ako dobiju 1% mogu se udarati nogom u guzicu. Eto i ja sam dao glasove jednoj manjoj partiji koja nikad nije bila u vlasti pa ista nije ni u kantonalnu skupštinu ušla.

Kako napraviti promjene? Teško, Vrlo teško.

Eto ja sam za mirne proteste, mogu se i sa ovog foruma pokrenuti kao što je bilo kad je Denis ubijen ali *ebe se njima što će 20 ili 20.000 ljudi protestovati sve dok ih ne ugroze.
JThomas

#486 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by JThomas »

VjecitiStudent wrote:
Man of steel wrote: Pusti se ti šuplje.

KCUS i Nakaš iz godine u godinu prave samo gubitke i možda će se tome konačno stati na kraj.

Spajanjem te dvije bolnice smanjit će se mnogi troškovi a vjerovatno će se i doći do uvida da je tu barem 20-30% zaposlenih viška. Ostaviti i ne dirati ništa bi bio put kojim bi se te bolnice s vremenom same zatvorile jer bi propale. Ovako ljudi valjda imaju neki plan sa željom da preuzmu odgovornost i stvari okrenu na bolje racionalizacijom troškova i povećanjem kvaliteta te jedne bolnice.

Lahko je šupljirati ali prihvatiti se posla je mnogo teže.
Gubitak opce u 2014. 700 000km, u 2013. 300 000km, zaista razlog za zatvaranje.

S druge strane, bolničkih kreveta po stanovniku imamo dvostruko manje no Hrvatska, skoro dvostruko manje od Srbije, bolje su od nas i Makedonija i Crna Gora, u crnu rupu nas utjerujete svojom sdaovskom poganštinom.
pa dobro, tamo trista hiljada, ovdje trideset miliona, tu je to negdje, samo dvije nule razlike... :D
insaneinthebrain

#487 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by insaneinthebrain »

do'akaše nam sekO i bracA

Image
DaffyDuck

#488 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by DaffyDuck »

insaneinthebrain wrote::lol:
do'akaše nam sekO i bracA

Image
Nasa morbidna realnost :skoljka:
Logovan

#489 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Logovan »

hhaarree wrote:"Prethodnih dana zaposleni na ovom odjelu su pozivani čak i sa godišnjih odmora kako bi potpisali "molbu" za sporazumni raskid ugovora sa Općom bolnicom te započeli rad na UKCS. Samo jedan zaposleni na ovom odjeljenju odbio je potpisati pomenutu "molbu".
"

"No, nije jasno ko radnicima garantira da će početi raditi na UKCS jer bi, barem ako se budu poštovale procedure, trebalo sačekati raspisivanje konkursa."

"Radna grupa koju čini deset osoba, od čega su sedam zaposlenici ministarstava, još uvijek javnosti nije prezentirala svoje nalaze."

Samo jasi svi smo nasi :mrgreen: Samo da se meni granice dokopat sad bi pjeske kreno da nije vako hladno :run:
Jebo te ovako samo kod nas može. :zid: :jbt:
Better Man

#490 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Better Man »

Građani su glupi, jer da su iole pametni u rioku 24 sta bi spriječili imenovanje Sebije i zajedno bi je sa Bakirom i ostalom mafijom iz SDA, HDZ i SBB kao i drugih stranaka povješali na sred Marijin Dvora i počeli graditi društvo pravednih i sposbnih. Ako se pokaže tačnim da Bake želi zgradu VB dati arapima da grade hote, treba lijepo napraviti veliku pobunu i protjerati Arape i tražiti od policije, tužilaštva i sudstva da se po kratkom postupku uhapsi Bakir i ostala mafija i procesuiraju za pljačku milijardi dolara donacija za BiH i njene građane.
jefferson

#491 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by jefferson »

Better Man wrote:Građani su glupi, jer da su iole pametni u rioku 24 sta bi spriječili imenovanje Sebije i zajedno bi je sa Bakirom i ostalom mafijom iz SDA, HDZ i SBB kao i drugih stranaka povješali na sred Marijin Dvora i počeli graditi društvo pravednih i sposbnih. Ako se pokaže tačnim da Bake želi zgradu VB dati arapima da grade hote, treba lijepo napraviti veliku pobunu i protjerati Arape i tražiti od policije, tužilaštva i sudstva da se po kratkom postupku uhapsi Bakir i ostala mafija i procesuiraju za pljačku milijardi dolara donacija za BiH i njene građane.
Dat ce Arapima, Arapi ce otvoriti hotel, a onda ce neki klinac u Sarajevu otvoriti blog o neboderima u BH "metropoli."
I an tom ce se sve zavrsiti. Ja sam prije 9 godina rekao da smo mi postali tada zemlja kao sto je Kolumbija itd. Sada smo vec na nivou Urugvaja, Venecuele i slicnih drzava. Uskoro prelazimo preko Atlantika i ulazimo u konkurenciju sa Nigerijom i drustvom.
Nepass

#492 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Nepass »

kamen spoticanja wrote:Ako budu istinite price o uvodjenju tzv norveskog zdravstvenog stacionarnog sistema,ovo spajanje ce za sarajevo i blizu okolicu biti dobra stvar
najvece posljedice snosit ce zenicka bolnica,tacnije kadar iste...
I vjerovatno gorazde
Pa uvode kanadski sistem evo vec 16-17 god pa jos nisu uspjeli. Kakav norveski sad?

Ja nmg da vjerujem da odradise sve za par dana.
Neko je na portalu stavio komentar "ovaj bake se bas sprda sa nama" i meni se cini.
A najgore niko se i ne buni, valjda da se niko caru ne zamjeri. Ima li osoblje opste bolnice sindikat? Mogu li se sami organizovati? Nece zar svi presutiti i samo preci gore? Jeli im bas svedno ili je toliki strah od gubitka posla?
Nmg da vjerujem kako lako mlin na svoju stranu navuku i to sve javno i "transparentno". Samo da mi je za 5 minuta zaviriti im u glavu o cemu razmisljaju, stoje li na prozoru i gledaju na sarajevo grohotom se smijajuci?
I najvise nmg da vjerujem da ce se sve zaboraviti za dva mjeseca i da ce na sledecim izborima opet pobjediti.
zubi

#493 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by zubi »

Zakon o radu i Vojna bolnica... to je tako efikasno i brzinski odrađeno, Nijemci bi nam pozavidjeli... :|
mayab

#494 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by mayab »

Image

Ali mora se priznati koji je on kralj, na zadnjim izborima , po seoskim predizbornim mitinzima prodavao naivnu priču tipa, ko , šta, kako, otkud, nemam pojma, kako to, ne može to tako , a na TV-u se nije ni pojavio na sučeljavanjima sa drugima, i glat ih sve pomeo!
Stvarno, narod zna !
Haris.ba

#495 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Haris.ba »

mayab wrote:Ali mora se priznati koji je on kralj, na zadnjim izborima , po seoskim predizbornim mitinzima prodavao naivnu priču tipa, ko , šta, kako, otkud, nemam pojma, kako to, ne može to tako , a na TV-u se nije ni pojavio na sučeljavanjima sa drugima, i glat ih sve pomeo!
Stvarno, narod zna !
Jedino zadovoljstvo iz svega toga imam da je dokazano da je federalna televizija postala nebitna u smislu uticaja na biračko tijelo.
Onu facu voditeljice i opasku narod će odlučiti je li dobar izbor izbjegavanje sučeljavanja pred kamerama sa protukandidatima treba kao reklamu na federalnoj vrtiti umjesto one trenutne "spasite propast javnih servisa".
julisiz es grant

#496 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Nepass wrote: Ja nmg da vjerujem da odradise sve za par dana.
Neko je na portalu stavio komentar "ovaj bake se bas sprda sa nama" i meni se cini.
A najgore niko se i ne buni, valjda da se niko caru ne zamjeri. Ima li osoblje opste bolnice sindikat? Mogu li se sami organizovati? Nece zar svi presutiti i samo preci gore? Jeli im bas svedno ili je toliki strah od gubitka posla?
Imaju sindikat čiji je predsjednik glavna sestra bolnice, što je direktan sukob interesa, jer je glavna sestra član uprave bolnice po definiciji (uz direktora, upravni odbor, te pomoćnike direktora za medicinske i nemeicinske poslove) a niko iz uprave ne može biti član sindikata, a kamoli vršiti funkciju u njemu. Znam da su tada ljekari pričali o osnivanju vlastitog sindikata, ne vjerujem da je šta bilo od toga. Ovo su doduše informacije od prije više od 3 godine, kada je prestao svaki moj kontakt sa OBS.
Od neke pobune naravno da nema ništa jer sam dovoljno dugo bio insajder i, iako sam mnoge ljude tamo cijenio kao vrijedne i stručne i zavolio kao ljude, jasno mi je bilo iz ranijih situacija, istina manje drastičnih, da tu nema grama socijalne osviještenosti.
Ipak, ako se ovo obistini u popunosti mnogi od njih će zakukati, jer je i budali jasno da neće biti posla za sve. Prije svega stradaće srednji medicinski i nemedicinski kadar, ali i dosta ljekara, jer kadra iz pojedinih specijalnosti ima na KCUS sasvim dovoljno, a tamo gdje nema već imaju svoje ljude na specijalizaciji ili u planu za specijalizaciju.
Banksy

#497 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Banksy »

Image

RANJENA BOLNICA

Ovo je ratna prica o ljekarima - istinskim herojima u bijelom, koji su radili u nemogucim uslovima i spasavali pacijente u Sarajevu od 1992- 1995. godine.
Trajanje dokumentarnog filma: 41.08 min.
Autor: Merima Spahić

Kakav film, kakva priča ...
Za sve nas koji smo bili tu i, nažalost, prošli kroz nju, ili nismo, svejedno, pogledajte, vrijedi ...

jao_situacije

#498 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by jao_situacije »

Nepass wrote:
kamen spoticanja wrote:Ako budu istinite price o uvodjenju tzv norveskog zdravstvenog stacionarnog sistema,ovo spajanje ce za sarajevo i blizu okolicu biti dobra stvar
najvece posljedice snosit ce zenicka bolnica,tacnije kadar iste...
I vjerovatno gorazde
Pa uvode kanadski sistem evo vec 16-17 god pa jos nisu uspjeli. Kakav norveski sad?

Ja nmg da vjerujem da odradise sve za par dana.
Nmg da vjerujem kako lako mlin na svoju stranu navuku i to sve javno i "transparentno". Samo da mi je za 5 minuta zaviriti im u glavu o cemu razmisljaju, stoje li na prozoru i gledaju na sarajevo grohotom se smijajuci?
I najvise nmg da vjerujem da ce se sve zaboraviti za dva mjeseca i da ce na sledecim izborima opet pobjediti.
nemoj bezveze čovjeka napadati
prvo pročitaj šta je napisao, stacionarni sistem i zdravstveni sistem nisu ista stvar
zdravstveni sistem je jako širok pojam koji obuhvata regulativu financiranje resurse i zdravstvene usluge kod doktora
taj stacionarni sistem je sličan regionaliziranju i ima smisla u ovoj našoj pederaciji i kurtonima
u norveškoj imaš 4 dijela ili regije, ako ti je lakše zamisliti, u zavodu zdravstvenog osiguranja
s druge strane mi i jesmo donekle uveli kanadski sistem zdravstva jer su u sistemu zzo i neke privatne klinike u kojima se možeš liječiti
da smo ga uveli do kraja nastao bi kolaps jer ljudi nemaju dovoljno para
julisiz es grant

#499 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Banksy wrote: Kakav film, kakva priča ...
Za sve nas koji smo bili tu i, nažalost, prošli kroz nju, ili nismo, svejedno, pogledajte, vrijedi ...

Jasna Gutić ... :)
I dobro mi poznata priča kako je rahmetli Nakaš porodio ženu oficira JNA koji upravo odlazi sa ostalim dijelom agresorske vojske...dok u isto vrijeme našim ženama koje su imale nesreću da se zateknu i porode u bolnici u Foči ljudi koji su položili Hipokratovu zakletvu tvrde da su djeca umrla na porodu, a one ih ni mrtve nisu vidjele...

I još ti bliža priča o roditelju koji pod granatama odlazi da radi ono što zovu najhumanijim poslom na svijetu, a ti se svaki put pitaš da li je to vaše zadnje viđenje. I tako svaki dan, četiri godine...

A u vrijeme dok se sve to dešava, žena koja će postati grobar ove bolnice koju ni "prirodni" neprijatelji nisu uništili u ratu (uz sav trud), nalazi se u mirnom i bogatom Zagrebu, "na specijalizaciji".
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#500 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Slo Burner »

Better Man wrote:Građani su glupi, jer da su iole pametni u rioku 24 sta bi spriječili imenovanje Sebije i zajedno bi je sa Bakirom i ostalom mafijom iz SDA, HDZ i SBB kao i drugih stranaka povješali na sred Marijin Dvora i počeli graditi društvo pravednih i sposbnih. Ako se pokaže tačnim da Bake želi zgradu VB dati arapima da grade hote, treba lijepo napraviti veliku pobunu i protjerati Arape i tražiti od policije, tužilaštva i sudstva da se po kratkom postupku uhapsi Bakir i ostala mafija i procesuiraju za pljačku milijardi dolara donacija za BiH i njene građane.

Uvijek zaboravis da kad izadjes na ulicu svaki drugi covjek koga sretnes je glasao za Bakira i to radi punih 20 godina
Post Reply