Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post Reply
klavirdžija

#476 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Više je tu hajra bilo od nas, nego Alije, što je vjerovatno najbolja ocjena njegovog stvarnog učinka na tako bitnoj funkciji.. I to je učinjeno uprkos, a ne zahvaljujući mudrom Aliji koji je već (pre)lako, zahvaljujući svojim ranijim gluparijama tipa Islamske deklaracije i vani etiketiran kao balkanski islamista.
Mohamad Sissoko

#477 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Mohamad Sissoko »

klavirdžija wrote:Više je tu hajra bilo od nas, nego Alije, što je vjerovatno najbolja ocjena njegovog stvarnog učinka na tako bitnoj funkciji.. I to je učinjeno uprkos, a ne zahvaljujući mudrom Aliji koji je već (pre)lako, zahvaljujući svojim ranijim gluparijama tipa Islamske deklaracije i vani etiketiran kao balkanski islamista.
Veze ti nemas o cemu pricas realno, ili si kakav skriveni pocetnik pa izvaljujes ove gluposti.
klavirdžija

#478 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Usput, "sreća" je da se taj rat vodio ranih devedesetih, u tadašnjem svjetskom okruženju. Da se vodio pod današnjim svjetskim okolnostima, vjerovatno ne bi bili ovdje da ćumuramo na tu temu.
Fudo387

#479 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Fudo387 »

klavirdžija wrote:Više je tu hajra bilo od nas, nego Alije, što je vjerovatno najbolja ocjena njegovog stvarnog učinka na tako bitnoj funkciji.. I to je učinjeno uprkos, a ne zahvaljujući mudrom Aliji koji je već (pre)lako, zahvaljujući svojim ranijim gluparijama tipa Islamske deklaracije i vani etiketiran kao balkanski islamista.
Naravno, ti pa deset praznih mjesta, e onda tek upada ostala ekipa stratega.
klavirdžija

#480 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Vidim uzbuniše se SDA uhljebljenici sad i kolektivno, mora da je negdje dobro zapelo. A u svakom narednom postu sve više i više suštine i argumenata... :D
GeeTnT

#481 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by GeeTnT »

klavirdžija wrote:Vidim uzbuniše se SDA uhljebljenici sad i kolektivno, mora da je negdje dobro zapelo. A u svakom narednom postu sve više i više suštine i argumenata... :D
Zapelo? Sda? Uhljebljenici? :-)

Znas sta, nemoj dalje....ako popusis ban, necu imat kome cestitat SNG...a 9.1....(ne)sudjeni dan republike..
klavirdžija

#482 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Dobro sad, nije red da zaboravim ni vas Face TV patrijote iz Milvokija. :D
Mohamad Sissoko

#483 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Mohamad Sissoko »

Kad tad, Dževad G. sam sebe otkrije.
Bosnjak333

#484 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Bosnjak333 »

Volim ovakve diskusije, pogotovo kad se u njih upletu djeca funkcionera i partijasa onog sistema koji mrze Aliju zato sto je Alija njihovim roditeljima uzeo sve privilegije koje im je dao Tito. Sad im je SDA kriva sto je uhljebila svoje ljude u drzavne firme, a nisu krivili Tita dok je uhljebljivao njihove roditelje zbog odanosti partiji. Nemojte mi molim vas o moralu i casti, vecina vas ne zna sta je to. Nasuprot toga koliko god Alija politickih gresaka u zivotu napravio nije bio poremecenog uma i nije bio zlocinac tako da se s Tudjamnom i Milosevicem ni u kakvom kontektstu ne moze uporediti. Da se moglo vise izvuci iz proteklog rata, moglo je. Da je samo Alija kriv, nije. Najvise su krivi oni koji su nam se predstavljali kao prijatelji, a to su MZ i Amerika.
smijesni_ste

#485 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by smijesni_ste »

klavirdžija wrote:Usput, "sreća" je da se taj rat vodio ranih devedesetih, u tadašnjem svjetskom okruženju. Da se vodio pod današnjim svjetskim okolnostima, vjerovatno ne bi bili ovdje da ćumuramo na tu temu.
I ja sam već pisao o ovome, ne kontaju ljudi koliko se svijet promijenio od 95-e.
Ne kontaju da je mnogima dovoljno da vide nekog "našeg" bradonju na YT klipu iz 90ih pa da odmah zauzmu stranu bez obzira na činjenice.

Hvala vizionaru takodjer na tapšanju takvih :D
klavirdžija

#486 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Bosnjak333 wrote:Volim ovakve diskusije, pogotovo kad se u njih upletu djeca funkcionera i partijasa onog sistema koji mrze Aliju zato sto je Alija njihovim roditeljima uzeo sve privilegije koje im je dao Tito. Sad im je SDA kriva sto je uhljebila svoje ljude u drzavne firme, a nisu krivili Tita dok je uhljebljivao njihove roditelje zbog odanosti partiji. Nemojte mi molim vas o moralu i casti, vecina vas ne zna sta je to. Nasuprot toga koliko god Alija politickih gresaka u zivotu napravio nije bio poremecenog uma i nije bio zlocinac tako da se s Tudjamnom i Milosevicem ni u kakvom kontektstu ne moze uporediti. Da se moglo vise izvuci iz proteklog rata, moglo je. Da je samo Alija kriv, nije. Najvise su krivi oni koji su nam se predstavljali kao prijatelji, a to su MZ i Amerika.

Odakle nam ti pišeš, bošnjački junače?
klavirdžija

#487 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

smijesni_ste wrote:
klavirdžija wrote:Usput, "sreća" je da se taj rat vodio ranih devedesetih, u tadašnjem svjetskom okruženju. Da se vodio pod današnjim svjetskim okolnostima, vjerovatno ne bi bili ovdje da ćumuramo na tu temu.
I ja sam već pisao o ovome, ne kontaju ljudi koliko se svijet promijenio od 95-e.
Ne kontaju da je mnogima dovoljno da vide nekog "našeg" bradonju na YT klipu iz 90ih pa da odmah zauzmu stranu bez obzira na činjenice.

Hvala vizionaru takodjer na tapšanju takvih :D
Nemoj tako, prvo im je priprijetio "crnim đavlom", pa ih tek onda jako, jako, zahebao. :roll:
Bosnjak333

#488 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Bosnjak333 »

klavirdžija wrote:
Bosnjak333 wrote:Volim ovakve diskusije, pogotovo kad se u njih upletu djeca funkcionera i partijasa onog sistema koji mrze Aliju zato sto je Alija njihovim roditeljima uzeo sve privilegije koje im je dao Tito. Sad im je SDA kriva sto je uhljebila svoje ljude u drzavne firme, a nisu krivili Tita dok je uhljebljivao njihove roditelje zbog odanosti partiji. Nemojte mi molim vas o moralu i casti, vecina vas ne zna sta je to. Nasuprot toga koliko god Alija politickih gresaka u zivotu napravio nije bio poremecenog uma i nije bio zlocinac tako da se s Tudjamnom i Milosevicem ni u kakvom kontektstu ne moze uporediti. Da se moglo vise izvuci iz proteklog rata, moglo je. Da je samo Alija kriv, nije. Najvise su krivi oni koji su nam se predstavljali kao prijatelji, a to su MZ i Amerika.

Ti si znaci potomak Titinog funkcionera? Uvrijedilo te ovo?
klavirdžija

#489 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Bosnjak333 wrote:
klavirdžija wrote:

Ti si znaci potomak Titinog funkcionera? Uvrijedilo te ovo?
Jok ja, nimalo. Nego vidim jako si junačan, a bez kvačica, pa reko prvo da ispitam da i ti nisi jedan od Alijinih ondašnjih komandosa iz Milvokija i Garmišpartenkirhena.
burger_pasa

#490 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

klavirdžija wrote:Bošnjački narod je opstao uprkos, a ne zahvaljujući Izetbegovićevim potezima.
RSE: A, da li vam je rekao da se dogovorio sa Miloševićem o tome?

Gligorov: Ne.

RSE: Samo vam je pokazivao karte?

Gligorov: Samo mi je objašnjavao koje je najbolje rešenje i tako dalje. Ubeđivao me je, prošlo je više vremena, čitav sat. Međutim, video je da ja ne mogu da se prihvatim tog zadatka. "Slušaj", kaže, "ti si prijatelj sa Izetbegovićem. On će tebe možda da posluša."

RSE: Znači, on je vas zvao da bi vas zamolio da vi ubeđujete Izetbegovića da to prihvati?

Gligorov: Da.

RSE: Da li ste to posle preneli Izetbegoviću?

Gligorov: Kako ne.

RSE: I kako je gospodin Izetbegović reagovao?

Gligorov: "Pa", kaže, "ja naslućujem da se o tome radi."
Bosnjacki narod je ostao i opstao prvenstveno zbog Alije Izetbegovica i stranke SDA, koji su preuzeli istorijsku ulogu da opstane drzava BiH i Bosnjaci u njoj.
Da nije bilo Alije i SDA i njihovog politickog i svakojakog organizovanja i djelovanja 91-e, danas bi zivjeli u cetnickom srbistanu, a ti jarane nebi vidio svog klavira.
Bosnjak333

#491 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Bosnjak333 »

klavirdžija wrote:
Jok ja, nimalo. Nego vidim jako si junačan, a bez kvačica, pa reko prvo da ispitam da i ti nisi jedan od Alijinih ondašnjih komandosa iz Milvokija i Garmišpartenkirhena.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja sam dijete bivŠeg pripadnika ARBiH koji od ove drŽave nikad niŠta nije dobio niti je kad Šta od nje traŽio. Nikad nije razmiŠljao o tome da je napusti niti je svoje dijete uČio da je mrzi. Nije mu ispran mozak u bivŠem reŽimu kao sto je ispran tebi, a ni onda ni danas nije bio podoban jer nikad nije zavisio od vlasti i stranke kao Što si ti nauČio da zivisiŠ. Pozdrav iz Milvokija sa Miljacke. :zjev:
klavirdžija

#492 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Možda ti babo onda nije pričao da se u onom sistemu o Alji nije ni učilo, jer su takvi onomad tuckali kamen. Tema je knjiga o Aljinom dobu, koje nastupa nakon komunizma, ako te to zbunjuje. Pošto si tad vjerovatno kakio u gaće a ne po internetu, možda da ipak pomalo i pročitaš pa se onda javiš na temu?
Bosnjak333

#493 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Bosnjak333 »

klavirdžija wrote:Možda ti babo onda nije pričao da se u onom sistemu o Alji nije ni učilo, jer su takvi onomad tuckali kamen. Tema je knjiga o Aljinom dobu, koje nastupa nakon komunizma, ako te to zbunjuje. Pošto si tad vjerovatno kakio u gaće a ne po internetu, možda da ipak pomalo i pročitaš pa se onda javiš na temu?
Tema su dezurni pljuvaci Alije u koje spadaju bivsi komunista i autor knjige Mustafa Cengic (jos jedan od uhljeba bivseg rezima), ti i slicni tebi. Pitanje je koliko ste vi legitimni da komentarisete lik i djelo Alije Izetbegovica.

Meni je jasno da Titu pljuju oni kojima je danas bolje jer ih je uhljebila aktuelna vlast, a Aliju pljuju oni koji su bili uhljebljeni u Titinom rezimu. S uhljebima uopce ne zelim diskutovati, ni s jedne ni s druge strane.
klavirdžija

#494 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Nisu tema ni Tito (otvori slobodno, ako ti je babo makar slikovnicu na tu temu kupio), ni kompleksi koje ti je usadio. Tema je, ponavljam, knjiga o Aliji, ako nemaš šta dodati sem tih balavih pokušaja uvrede, vrati se u vrtić.
GeeTnT

#495 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by GeeTnT »

Mohamad Sissoko wrote:Kad tad, Dževad G. sam sebe otkrije.
Dzevdo...
vidio je facu bradatu i drsku
vidio je Bakira i cuo reci
Esselamualejkum vojvodo....

....u komandi ga je ceko Cmoljo pekar...

(isjecak iz pesme tri forumska druga)
Bosnjak333

#496 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Bosnjak333 »

klavirdžija wrote:Nisu tema ni Tito (otvori slobodno, ako ti je babo makar slikovnicu na tu temu kupio), ni kompleksi koje ti je usadio. Tema je, ponavljam, knjiga o Aliji, ako nemaš šta dodati sem tih balavih pokušaja uvrede, vrati se u vrtić.
Rekoh vec da s uhljebima ne diskutujem, okani me se. :)
Danguba

#497 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Danguba »

klavirdžija wrote:Vidim uzbuniše se SDA uhljebljenici sad i kolektivno, mora da je negdje dobro zapelo. A u svakom narednom postu sve više i više suštine i argumenata... :D
...i onda kako covjek sa tobom da polemise kada ga vrijedjas. :D
Fudo387

#498 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Fudo387 »

klavirdžija wrote:Nisu tema ni Tito (otvori slobodno, ako ti je babo makar slikovnicu na tu temu kupio), ni kompleksi koje ti je usadio. Tema je, ponavljam, knjiga o Aliji, ako nemaš šta dodati sem tih balavih pokušaja uvrede, vrati se u vrtić.
Na osnovu dosad napisanog o toj skrabotini, skoro svi smo slozni da bi u slucaju teske ekonomske krize mogla posluziti kao potpala ili tariguz, zavisno od ambijenta u kojem se potencijalni citalac zatekne.
burger_pasa

#499 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

klavirdžija wrote:Možda ti babo onda nije pričao da se u onom sistemu o Alji nije ni učilo, jer su takvi onomad tuckali kamen. Tema je knjiga o Aljinom dobu, koje nastupa nakon komunizma, ako te to zbunjuje. Pošto si tad vjerovatno kakio u gaće a ne po internetu, možda da ipak pomalo i pročitaš pa se onda javiš na temu?
Rahmetli Alija je spasio Bosnjake od komunjarskog zla. Izvukao je BiH i Bosnjake iz ralja srbistana. Samo nam je Alah svemocni u tom istorijskom trenutku podario takvu licnost, takvog vizionara, takvu gromadu od covjeka.
A propale komunjare nek placu i zale za srboslavijom... Za titicem, njegovim stafetama mladosti, inflacijama, krizama goriva, kafe, faksa, nestasicama mlijeka, golim otocima itd... Samo vi zalite i placite, na celu sa Bajtalom, Kukicem i ostalim komunjarcima.... I cekajte da vam tito reinkarnira...
klavirdžija

#500 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Nakon neupjelog proboja SDA komandosa iz Garmešpartenkirhena, izgleda da su i Aljini pioniri pozvani u pomoć. :D

U međuvremenu, za one sa bar pola mozga:

Image
Post Reply