Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sha_ba wrote:Ja ko da Španski pišem... Nije mi ok da nema bosanskohercegovačke škole!!! I nije ok da mi hladno neko argumentira kao nema zainteresiranih... To dosta i govori o nama..
Ne smeta mi ni jedna druga, dapače respekt od mene na organizaciji.
Pa gdje idu Hrvati I Srbi iz BiH, je li idu u neku skolu s nacionalnom grupom predmeta?Idite tu I gotovo, sta ima veze ako ne mozete skupiti relevantanbroj za svoju.A najbolje bi bilo da svi idete zajkedno ali to su izgleda pusti snovi za Balkance cak I kad su Svici.
nasa wrote:Ma jeste malo sutra na margini drustva, mnoge zapadne zemlje su 10 puta vise religijske nego balkanske, fazon je samo sto su ljudi napredniji od Balkana I znaju staviti stvari na svoje mjesto te onda sve zajedno izgleda puno bolje nego nas cirkus
Koje su to zemlje npr? Govorimo o zapadnoj i sjevernoj Europi, Ameri i njihovi rednecksi me ne zanimaju, oni su drugi svijet.
Pa Ameri su religiozni kao I mi Italija, Spanija, Portugal, Engleska, Austrija, Njemacka...religiozniji od balkanskih naroda, mozda ne u velikim gradovima ali ostalo, puno vise I obiljezja vjere I u svakodnevnom zivotu prisustva nego kod nas.
Imam posla tako da nakon ovog ne mogu više odgovarat. Španija, Portugal i Italija su zemlje južne Europe, iako su geografski zapadno od nas, kad se kaže Zapadna Europa zna se na šta se misli. Neću sada pobijati tvrdnju da su Švabe, Austrijanci i Englezi religiozniji od prosječnog balkanca jer je to jako teško dokazati (broj bogomolja mi ništa ne znači) meni je važna razlika između državnih institucija u tim zemljama i kako se oni odnose prema organiziranoj religiji a kako se odnose balkanci. Sumnjam da se baš religije guraju u državne ustanove kao što se to radi ovdje. Amere sam namjerno naveo jer je kod njih haos što se toga tiče, najviše sam mislio na "Bible belt"savezne države i njihove religiozne freakove. Pa za njih je prosječni ustašofilni ministrant iz npr. Širokog doktor nauka i tolerancije tako da se baš ne slažem da su religiozni ko mi. Oni vjeruju da je zemlja stara 6000 godina i da su Adam i Eva stvarno prvi ljudi tako da. Nije baš za usporedbu.
Pa u US-a se prilikom svjedocenja jos uvijek polaze zakletva na Bibliju (ili bilo koju drugu svetu knjigu). A na jugu su gori. Medjutim Europljani su tu nesto sasvim drugo. Opet, nije stvar u religiji pojedicna, vec odvojenosti vjere od javne sfere zivota. Meni je tezi idiotizam danas drzati vjeronauk u vrticima ili bilo kakvoj javnoj skoli, al vrtici posebno.
slazem se to s vrticima je pretjerano, a sto se tice amerikanaca ja sam ih tako dozivjela, kod njih je to sve neki buckuris I vrlo rastezljivo, bas religiozni su mi puno vise izgledali u nekim evropskim zemljama I to katolici
sha_ba wrote:Ja ko da Španski pišem... Nije mi ok da nema bosanskohercegovačke škole!!! I nije ok da mi hladno neko argumentira kao nema zainteresiranih... To dosta i govori o nama..
Pa gdje idu Hrvati I Srbi iz BiH, je li idu u neku skolu s nacionalnom grupom predmeta?Idite tu I gotovo, sta ima veze ako ne mozete skupiti relevantanbroj za svoju.A najbolje bi bilo da svi idete zajkedno ali to su izgleda pusti snovi za Balkance cak I kad su Svici.
Da, kad ti kažu ma nema problema gospođo, ne smeta sto ste muslimani iz Bosne ma Hajd i dalje nije tema...
Neka je nama nas...
Christmas In Indonesia : The Unique Style of Celebration
Even tough consist with Majority of Christians, the Minahasan as the majority ethnic in North Sulawesi is very tolerant group, they also celebrated this religious holiday along with other religion follower or other ethnic. on Christmas Day you will find many Minahasan youth, both Christians and Muslims (and other religion followers too) wore Santa Clause costume go down to street, gathering together to celebrate Christmas. Some of them also taking task to spread the gift to the kids.
tututuuuu wrote:Sarajevo je najmultikulti. Tako je rekao Zlatko i ja mu vjerujem.
A tek crkva, dzamija i sinagoga pa to nidje na svijet' nema
Ima ali rijetko ima da su u bliskoj historiji dozivjeli sto Sarajlije jesu, a ipak se trude da odrze isti duh...Niste fer nimalo, ima stvari koje ne funkcionisu ali to je vise stvar neimastine pa je svima lose, a ne da bi neko zelio da marginalizira neku vjersku, etnicku ili sl. skupinu...
Da, kad ti kažu ma nema problema gospođo, ne smeta sto ste muslimani iz Bosne ma Hajd i dalje nije tema...
Neka je nama nas...
OK,shvatam Ali nije ti to problem islama, shvatas, ne treba IZ organizovati skolu, to je do nasih politicara
tututuuuu wrote:Sarajevo je najmultikulti. Tako je rekao Zlatko i ja mu vjerujem.
A tek crkva, dzamija i sinagoga pa to nidje na svijet' nema
Ma nidje To ko one kugle nake sto su nasli,e ovo nidje nema...i odem ja na rhodos par dana iza te emisije,haj sto su crkva i dzamija na 50 metara...nego onih kugli ko u prici u onoj tvrdjavi,ne znaju kuce sa njima cini mi se,poredali ih ko granicnike one staze za setanje... Sve je kod nas satro posebno,kaze ubi nas merhamet,merhametli...boga oca izvarase,otimaju od drota do saltera...Al nema nidje ko u nas.Pa i nema,dje ima u tri picke materine da se raspravlja o vako glupim i obicnim stvarima,nema nidje,ima u nas...