Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post Reply
salik79

#476 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by salik79 »

Kitrona wrote:
salik79 wrote: Ovdje cak nije bila ni rijec o "duhovnoj sluzbi", nego o najobicnijoj prostoriji u koju se ne ulazi u cizmama, a koja je bila namjenjena za obavljanje 5 obaveznih dnevnih molitvi. Nista vise i nista manje.

Stvarno ne vidim razloga zasto tako nesto ne bi bilo uvedeno?
Zato sam i replicirao Leclercu.
prog321

#477 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by prog321 »

kamberovica polje wrote:
prog321 wrote:Zgrožava ih sto su vojnici Armije BiH govorili Selam Alejkum.
A ne znaju sta to znači :lol:
S obzirom da nije na bosanskom nego je wannabe izdrkavanje i zapišavanje teritorije, ne bi nikog normalnog trebalo zanimat. Ako na vlastitom jeziku ne znaš reći "mir s tobom" koji će ti onda kurac jezik.
Mene cudi da tebe cudi sto muslimani se pozdravljaju na arapskom jeziku :shock:
Ako ti Izraelac kaze "shalom", hoces li se isto tako naci uvredjen ?
I jedno i drugo imaju isto znacenje.

Biti musliman ne iskljucuje suzivot sa drugima.
prelivoda

#478 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by prelivoda »

hrasno38 wrote:
prelivoda wrote:Alija je uvalio "kukavičije jaje" svim komandantima korpusa, kao i komandantu Armije BiH, onoga momenta kada je sve te "mudžahedinske" jedinice predpočinio Armiji BiH. Svi su znali da komandanti kurpusa neće efektivno moći kontrolisati te jedinice, i da će jednog dana, sva odgovornost za sve ratne zločine pasti na ljude koji za njih vjerovatno i nisu krivi.
Najbolji dokaz za to je gen. Rasim Delić, za kojeg mislim da nikad prema četnicima nije ispalio ni metka iz pištolja, a ipak je umro kao osuđeni ratni zločinac.
Politička odgovornost ovdje i te kako postoji, samo što više nema ko da u nju upre prstom.
Pa nisu ispaljivali ni Karadzic, Milosevic itd pa su ratni zlocinci. I nije njihovo kao ni Delicu bilo da isplajuju nego da naredjuju sto je puno puno odgovornije od samog ispaljivanja.
Ma Delić nije ni naređivao, marioneta bio samo, al to je već drugo pitanje...
Latte

#479 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Latte »

Pustise nam generala,jako lijepo..
Neka ga srbi koji su terorisali,klali ubijali popuše
Fudo387

#480 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Fudo387 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ko smo mi ?
Baaaaabiniiiiiii!
It_is_a_Leclerc wrote:Sta zelimo ?
Cumez i tri kokosi u njemu!

It_is_a_Leclerc wrote:Kako cemo to ostvariti ?
Pitajte babu, frisko je iz zatvora.
salik79

#481 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
Baaaaabiniiiiiii!

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#482 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by It_is_a_Leclerc »

Fudo387 wrote:
Baaaaabiniiiiiii!

Pa dobro.. Tvoje pravo je da podrzavas osudjenog ratnog zlocinca Abdica. To je tvoj stav.
Mada ne znam kakve veze tvoje slavljenje atroficnog starkelje ima s temom ali ok.
malamirha

#483 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by malamirha »

naseg puScase a jutroske petericu srba uhapsise. :meza: SAD CE DA KMECE. :hihihi:
sinuhe

#484 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by sinuhe »

Zanimljiva slika. Ljudi koji su u zivot posli kao oficiri komunisticke armije na sijelu sa vjerskim ratnicima. U Alziru kojim vladaju socijalisti su valjda neprijatelji drzave.
prog321

#485 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by prog321 »

Ni US Army ne bi odbila usluge jednog bataljona vojnika koji se nije bojao smrti.
Da ne pricamo o strani koja se borila za opstanak. :-D
Last edited by prog321 on 10/12/2015 10:32, edited 1 time in total.
salik79

#486 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by salik79 »

sinuhe wrote:Zanimljiva slika. Ljudi koji su u zivot posli kao oficiri komunisticke armije na sijelu sa vjerskim ratnicima. U Alziru kojim vladaju socijalisti su valjda neprijatelji drzave.
Sta je tu cudno, ako znamo da je, recimo, bivsi Titov intimus i general, ucesnik NOB-e, oko sebe okupio crnokosuljase, protiv kojih se borio, i njihove potomke?! O onima preko Drine da i ne govorim...
sinuhe

#487 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by sinuhe »

salik79 wrote:
sinuhe wrote:Zanimljiva slika. Ljudi koji su u zivot posli kao oficiri komunisticke armije na sijelu sa vjerskim ratnicima. U Alziru kojim vladaju socijalisti su valjda neprijatelji drzave.
Sta je tu cudno, ako znamo da je, recimo, bivsi Titov intimus i general, ucesnik NOB-e, oko sebe okupio crnokosuljase, protiv kojih se borio, i njihove potomke?! O onima preko Drine da i ne govorim...
Kazem samo. I to je dio tragedije Bosnjaka.
Mohamad Sissoko

#488 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Mohamad Sissoko »

prog321 wrote:Ni US Army ne bi odbila usluge jednog bataljona vojnika koji se nije bojao smrti.
To ti je kad po forumu seru ovi domaci James Bondovi i generali naknadne multi kulti armije a kad si se borio za opastanak ljude je bolio kurac ko su ti sto dolaze da ti pomognu pa da je sam Hitler iz groba usto ...pitanje je bilo opstanka ne jbene drzave nego jednog naroda.
salik79

#489 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by salik79 »

sinuhe wrote:
salik79 wrote:
Kazem samo. I to je dio tragedije Bosnjaka.
Slazem se. Crnokosuljaski noz u ledja nas je zamalo opstanka kostao...
BHCluster

#490 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
Glupost nema granica. Jer mozda mladic pobio srebrenicane?

To onda znaci da je Mahmuljin i genocid naredio i pocinio, a i Mladic je bio moralna vertikala sto se tice Mahmuljina on je i e spasavao a znao je i cokoladu podjeliti. :-) Da li je to ta glupost o kojoj govoris?
BHCluster

#491 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
Ako ne kontas paralelu ili pitaj ili se ne javljaj

Paralela izmedju vojske (VRS) koja cinila sve vrste ratnog zlocina pa i genocid, i one sto se je branila (ABiH).
titinpionir

#492 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by titinpionir »

Pitanje za sve ove sto spominju da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.

Da li iko moze od vas da navede JEDAN slucaj, barem JEDAN slucaj da je jedna jedinica ARBIH , od voda pa do Korpusa, u trenutku kada bi vidjeli mudzahedine kada ovi krenu u akciju ili liniju , da su rekli " Mamu im mudzahedinsku, nece oni ici na liniju ili akciju oni nama ne trebaju, zovi komandnu da ih sve istjera , idemo mi umjesto njih " ? Barem jednu ?
Znate onako kako je bilo na Igmanu kada su sarajlije vidjeli vojnike iz 7 Muslimanske , kada su im rekli " Nece nama neki tamo muslimani koji klanjaju da brane nase Sarajevo , to cemo mi multi-kulti-ateisti sa oruzjem koje nam je dala demokratska Njemacka, ateisticka Francuska i komunisticka Sjeverna Koreja da odradimo ".

Ja licno ne znam ni jednog vojnika a kamo li jedinicu da je trazila da odrade nesto sto su trebali mudzahedini. SVI sa kojima sam o tome pricao su rekli da su u taj vakat , kada je bilo stani pani i kada je visilo o picinoj dlaci da li ce iko glavu izvuci , kada bi vidjeli mudzahedine kako idu na liniju pomislili " Hvala Bogu da ima barem neko da podmetne ledja umjesto mene, da ne mora uvijek sve na mene/ nas da padne , barem 5 min da me / nas zamjeni ". I svakome je bilo drago da ima barem neko da potegne i da pomogne...citajuci sada covjek bi rekao da je tada situacija bilo potpuno suprotna, cudno zar ne ?
VjecitiStudent

#493 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by VjecitiStudent »

Mohamad Sissoko wrote:
prog321 wrote:Ni US Army ne bi odbila usluge jednog bataljona vojnika koji se nije bojao smrti.
To ti je kad po forumu seru ovi domaci James Bondovi i generali naknadne multi kulti armije a kad si se borio za opastanak ljude je bolio kurac ko su ti sto dolaze da ti pomognu pa da je sam Hitler iz groba usto ...pitanje je bilo opstanka ne jbene drzave nego jednog naroda.
Ko na vrijeme ne prepozna ubačeno kukavičje jaje, bez vlastite glave na kraju ostane.
Last edited by VjecitiStudent on 10/12/2015 11:19, edited 1 time in total.
Bodkin

#494 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
Bodkin wrote:
Glupost nema granica. Jer mozda mladic pobio srebrenicane?

To onda znaci da je Mahmuljin i genocid naredio i pocinio, a i Mladic je bio moralna vertikala sto se tice Mahmuljina on je i e spasavao a znao je i cokoladu podjeliti. :-) Da li je to ta glupost o kojoj govoris?
Ne, glupost je sto si napisao da nije on na slici. Kao samo ako je licno ubijao treba na sud. To je glupost
Bodkin

#495 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
Bodkin wrote:
Ako ne kontas paralelu ili pitaj ili se ne javljaj

Paralela izmedju vojske (VRS) koja cinila sve vrste ratnog zlocina pa i genocid, i one sto se je branila (ABiH).
Nije i ti dobro znas da nije ali se pravis lud :wink:
zateznistub

#496 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by zateznistub »

titinpionir wrote:Pitanje za sve ove sto spominju da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.

Da li iko moze od vas da navede JEDAN slucaj, barem JEDAN slucaj da je jedna jedinica ARBIH , od voda pa do Korpusa, u trenutku kada bi vidjeli mudzahedine kada ovi krenu u akciju ili liniju , da su rekli " Mamu im mudzahedinsku, nece oni ici na liniju ili akciju oni nama ne trebaju, zovi komandnu da ih sve istjera , idemo mi umjesto njih " ? Barem jednu ?
Znate onako kako je bilo na Igmanu kada su sarajlije vidjeli vojnike iz 7 Muslimanske , kada su im rekli " Nece nama neki tamo muslimani koji klanjaju da brane nase Sarajevo , to cemo mi multi-kulti-ateisti sa oruzjem koje nam je dala demokratska Njemacka, ateisticka Francuska i komunisticka Sjeverna Koreja da odradimo ".

Ja licno ne znam ni jednog vojnika a kamo li jedinicu da je trazila da odrade nesto sto su trebali mudzahedini. SVI sa kojima sam o tome pricao su rekli da su u taj vakat , kada je bilo stani pani i kada je visilo o picinoj dlaci da li ce iko glavu izvuci , kada bi vidjeli mudzahedine kako idu na liniju pomislili " Hvala Bogu da ima barem neko da podmetne ledja umjesto mene, da ne mora uvijek sve na mene/ nas da padne , barem 5 min da me / nas zamjeni ". I svakome je bilo drago da ima barem neko da potegne i da pomogne...citajuci sada covjek bi rekao da je tada situacija bilo potpuno suprotna, cudno zar ne ?
Koja hrpa nebuloza na jednom mjestu... :-)
VjecitiStudent

#497 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by VjecitiStudent »

titinpionir wrote: ...
...
Vojska je inače jedna uzorna demokratska institucija gdje vojnici prije svake bitke glasaju o tome da li će uopće učestovovati, protiv koga će ratovati, s kim će ratovati, kakvo će oružje koristiti itd. itd.
VjecitiStudent

#498 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by VjecitiStudent »

.
Haris.ba

#499 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Haris.ba »

titinpionir wrote:Pitanje za sve ove sto spominju da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.
Bespotrebna priča na ovoj temi. Nije pitanje teme " da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.".

Pitanje teme (i ono što će biti pitanje na sudu) jeste ko će odgovarati za zločine koje su počinili "mudzahedini" (nadam se da niko ne spori da je zločina bilo :-) ). Možda će Mahmuljin. Možda još neko pored njega. Ali, žalosno je da se čeka 20 godina poslije rata.

Otiđite malo u Istočno Sarajevo. Pitajete šta misle o Sudu BiH. Ogromna većina kaže da taj sud sudi samo Srbima. Ako se ukaže da su zločini učinjeni - ide odmah "kontraargument": "pa svi su činili zločine". Šta sa "našim žrtvama". Meni je veoma drago što većina ljudi sa kojima ja pričam vodi se mišlju "nek svako odgovara, i ako je kriv nek bude u zatvoru". Jer u ratnim zločinima najbitnija je žrtva.

P.S.
I ne mogu da vjerujem koliko neznanja ovdje vlada. Svaki vojnik ima pravo, pa čak i u ratu, odbiti izvršenje naređenja koje krši Ženevske konvencije. Bilo je slučajeva u praksi gdje je dovoljno da odbije, pa nakon ponovljenog naređenja zbog kazne za neizvršenje naređenja (zatvor ili smrt) u ratu uradi što mu se naredilo - ne bude kriv. Biće kriv onaj ko mu je naredio.

A obaveza nadređenog (koji nije izdao naredbu) je, ako je vojnik pod njegovom komandom učinio zločin - isto sankcionirati. Pa najmanje, dopisom sudu (uglavnom su to vojni sudovi) da procesuira tog i tog.
Last edited by Haris.ba on 10/12/2015 11:23, edited 1 time in total.
Drinski

#500 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Drinski »

heh, istina, bilo je odbijanja izvršenja naređenja iz razno-raznih razloga, ali nikada zbog ovoga.
Post Reply