penta je da se samo sudi zapadu i toboze islamofobiji na zapadu. dajte malo da pricamo u ljudskim, demokratskim i ekonomskim pravima drugih u muslimanskim zemljama. ma sta o drugima, kakva prava imaju njihovi vlastiti građani koji odatle bjeze u evropu... ne bjeze cak ni u bogate muslimanske zemlje.Fudo Bosna wrote:Jes vala "ubiše se " da uđu u "napredne i razvijene", i ostanu u : Mađarskoj , Bugarskoj , Poljskoj, tuča sa policijom da "ostanu" u Sofiji pričaju žene u "brijačnici"..._drunken_santa_ wrote:Fudo Bosna wrote:
Muslimani u Evropi imaju manja prava nego drugi u Iranu? Nekako pravac migracije ne podrzava tu tezu.![]()
Nemaju manja prava pogotovu u Z. Evropi, ali ima i to pooodosta islamofobije ali i antiorijentalizma, ili rasizma, znam preko mojih rođaka protjeranih iz BiH,( Hercegovina i Istočna Bosna), 80% mlađe i srednje generacije je da znaš ,faxove završilo, uklopili se, znaju jezik, i (bolje da ti ne kažem, šta mi preko ćata pričaju, copy paste i onako, šta im govore najbolje kolege u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Francuskoj i slično, i šta mnogi , onako privatno misle o islamu ...) ...Znači nije baš sve "med i mlijeko" kako se predstavlja, pa ni sa onim imigrantima ili izbjeglicama, koji su se itekako uklopili u zapadna društva pa čak i protjerani iz Evrope , iz BiH npr, a zamisli, onda tek, fakultetski obrazovanog Sirijca , koji baš i ne liči na prosječnog Evropljanina, znači nije baš sve , "med i mlijeko" iliti "crno/bijelo" ...
Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
-
_drunken_santa_
#476 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
- Fudo Bosna
#477 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
Last edited by Fudo Bosna on 06/12/2015 22:55, edited 1 time in total.
- Fudo Bosna
#478 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
Niđe veze sa temomFudo Bosna wrote:_drunken_santa_ wrote: penta je da se samo sudi zapadu i toboze islamofobiji na zapadu. dajte malo da pricamo u ljudskim, demokratskim i ekonomskim pravima drugih u muslimanskim zemljama. ma sta o drugima, kakva prava imaju njihovi vlastiti građani koji odatle bjeze u evropu... ne bjeze cak ni u bogate muslimanske zemlje.
DA TE PODSJETIM ; NAZIV TEME:
"Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu"
Otvori temu, pa postaj o toj temi...
"O Islamofobiji na zapadu. ima li je , ljudska, demokratska i ekonomska prava i prava drugih u muslimanskim zemljamai slično ..."
[/quote]
- tututuuuu
#479 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
rekoh da pokusam nesto drugo, da te ne zovem balvanom.Fudo Bosna wrote:"Hoću" kada mi ti taki "informiran", to kažeš, uvaženi moj "helikopteru", ili "cepelinu", ako sam ja , "avion"tututuuuu wrote:Fudo Bosna wrote:
Inače ti "nepočutni" muslimani, odakle pravo njihovoj vjerskoj zajednici ili Muftijstvu da reaguje , a kao po "defaultu" ne smiju ni "pomisliti " da sličan štand , npr bajramski blagdanski, postave u Novom Travniku, komplet Zapadnoj Hercegovini, Vitezu, pred župnim uredom ili katoličkom crkvom, ali oni , tj mi, "moramo" samo šutjeti i trpjeti, ako se samo i "jave", odmah pljuvanje po njihovoj IZBIH i svim vjernicima muslimanima Bošnjacima koji kažu da nisu O.K dvostruki aršini u Bugojnu mora božični štand, NEKA GA NE SMETA, ali nažalost, u hrvatski večinskim gradovima u BiH ne može muslimanski/bajramski /vjerski štand , može ali ti niko ne bi GARANTOVAO BEZBJEDNOST...
LICEMJERJE , ali "može" kada su Bošnjaci, ili islam poglavito u pitanju
Avionu, pogleda znacenje rijeci "trg", a ond pogledaj gdje je dzamija te prostor dzamije i IZ a gdje je trg kao javna povrsina gdje bi se trebalo piti to kuhano vino.
- tututuuuu
#480 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
a sto uopce nasjedati na tu pricu? Kakave na kraju veze imaju migranti u Njemackoj s ovim ovdje slucajem sto ovaj tip poteze? Nikakve. Niti zivimo u istoj zemlji, niti su isti ljudi u pitanju, niti je ista situacija u pitanju._drunken_santa_ wrote: penta je da se samo sudi zapadu i toboze islamofobiji na zapadu. dajte malo da pricamo u ljudskim, demokratskim i ekonomskim pravima drugih u muslimanskim zemljama. ma sta o drugima, kakva prava imaju njihovi vlastiti građani koji odatle bjeze u evropu... ne bjeze cak ni u bogate muslimanske zemlje.
Iz hodze izbija mrznja i nema se tu puno sta filozofirati. Tim vise kad se shvati gdje je dzamija a da je ovo na trgu, javnom mjestu, udaljenom od dzamije poprilicno, gdje se inace nalaze kafici, gdje se inace toci alkohol 365 dana u godini i sad smeta odjednom jedna vecer tocenja kuhanog vina pravovjernim
-
Bodkin
#481 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
ko je bolan imam da ga se ne smije vrijedjati? o cemu ti pricas? covjek kao i svaki drugi. kako sve druge nabijamo na cunu, mozemo i njega nabijati. jebala vas vise i institucionalna religija. se je uvreda i nista se ne smije komentarisati u pm viseFudo Bosna wrote:Odakle ti pravo da vrijeđaš imama , vrijeđaj svoje prijatelje ako želiš, ali to što činiš je neodgoj i dovoljno govori o tebi kao moralnom patuljku?Point. wrote:Kakve veze ima kad ko dolazi na namaz? Poenta price je da je bugojanski imam glup ko qurac. I to je dokazao sa ovim objasnjenjem. Ko je on da odredjuje ko ce kad slaviti svoje praznike?Fudo Bosna wrote:
Šta ti imaš sa imamima i IZBIH, ti ionako svake prestupne svrneš na bajram namaz?
-
_drunken_santa_
#482 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
ustvari imam radi svoj posao. ne moze se od osobe kojoj je religija profesija ocekivati nesto drugo. ljudi bi htjeli i jare i pare.
osnovno je pitanje, zasto se vjerski sluzbenici postuju i uzimaju za ozbiljno? to je korijen problema a ne kakav je hodza. radi covjek svoj posao.
osnovno je pitanje, zasto se vjerski sluzbenici postuju i uzimaju za ozbiljno? to je korijen problema a ne kakav je hodza. radi covjek svoj posao.
- tututuuuu
#483 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
ma ne radi. njegov posao je u dzamiji i medju muslimanima. kakve veze on ima sa katolicima i njihovim okupljanjem za Bozic na javnom trgu? Nikakve. Hodza si daje malo previse za pravo. u biti radi i trazi probelm tamo gdje ga stvarno nema niti ga treba biti. Cisto huskanje i raspirivanje mrznje. Vjerujem da je to u potpunoj suprotnosti s njegovim poslom._drunken_santa_ wrote:ustvari imam radi svoj posao. ne moze se od osobe kojoj je religija profesija ocekivati nesto drugo. ljudi bi htjeli i jare i pare.
Last edited by tututuuuu on 07/12/2015 00:46, edited 1 time in total.
-
_drunken_santa_
#484 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
hodza zna da katolici idu u pakao i duznost mu ih je upozoriti na to. takođe mu je duznost voditi racuna o tome sta mu vjernici rade, s kim se druze, sta gledaju i kakav im je on model i primjer.tututuuuu wrote:ma ne radi. njegov posao je u dzamiji i medju muslimanima. kakve veze on ima sa katolicima i njihovim okupljanjem za Bozic na javnom trgu? Nikakve. Hodza si daje malo previse za pravo._drunken_santa_ wrote:ustvari imam radi svoj posao. ne moze se od osobe kojoj je religija profesija ocekivati nesto drugo. ljudi bi htjeli i jare i pare.
u tome je fazon. ne moze vjera sjedit kuci. posebno ona cijim normama je propisano kako cijelo drustvu treba da se ponasa.
ne postoji sistem, tolerancija i demokratija gdje ce neko ko misli da je bog na njegovoj strani gledat svoja posla.
- tututuuuu
#485 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
eto, upozorio je i sad nek otprducka._drunken_santa_ wrote:hodza zna da katolici idu u pakao i duznost mu ih je upozoriti na to. takođe mu je duznost voditi racuna o tome sta mu vjernici rade, s kim se druze, sta gledaju i kakav im je on model i primjer.tututuuuu wrote:ma ne radi. njegov posao je u dzamiji i medju muslimanima. kakve veze on ima sa katolicima i njihovim okupljanjem za Bozic na javnom trgu? Nikakve. Hodza si daje malo previse za pravo._drunken_santa_ wrote:ustvari imam radi svoj posao. ne moze se od osobe kojoj je religija profesija ocekivati nesto drugo. ljudi bi htjeli i jare i pare.
u tome je fazon. ne moze vjera sjedit kuci. posebno ona cijim normama je propisano kako cijelo drustvu treba da se ponasa.
ne postoji sistem, tolerancija i demokratija gdje ce neko ko misli da je bog na njegovoj strani gledat svoja posla.
uopstalom, katolici su po islamu ionako nevjernici te kao takvi po defaultu osudjeni na pakao, kuhano vino ili ne. Ako ce vec goriti u vatri ionako, mogu onda i popiti kuhano vino.
-
_drunken_santa_
#486 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
tututuuuu wrote:_drunken_santa_ wrote:eto, upozorio je i sad nek otprducka.tututuuuu wrote:
hodza zna da katolici idu u pakao i duznost mu ih je upozoriti na to. takođe mu je duznost voditi racuna o tome sta mu vjernici rade, s kim se druze, sta gledaju i kakav im je on model i primjer.
ne postoji sistem, tolerancija i demokratija gdje ce neko ko misli da je bog na njegovoj strani gledat svoja posla.samo sto je on uradio puno vise od upozorenja, on indirektno prijeti. kamo srece da upozorava muslimane po kaficima na tom trgu da ne piju. neka prvo krene od njih. kad njih uvjeri onda neka predje na katolike.
uopstalom, katolici su po islamu ionako nevjernici te kao takvi po defaultu osudjeni na pakao, kuhano vino ili ne. Ako ce vec goriti u vatri ionako, mogu onda i popiti kuhano vino.
hocu da kazem da je religija vrlo podmukla i oportunisticka stvar. nije moguce imati istinski tolerantno drustvo u uslovima gdje religija uzme maha jer joj to nije u opisu posla. pobogu, oni znaju sta bog hoce, zar je daljna diskusija potrebna...
za svaki vjerski praznik nekom se hodzi ili popu, od mojih para na javnom rtv servisu, da da sere i siri mrznju a to se ko biva mora postovat.
zasto da postujem idiotizam?
- uglavnomja
#487 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
_drunken_santa_ wrote:tututuuuu wrote:_drunken_santa_ wrote:
eto, upozorio je i sad nek otprducka.samo sto je on uradio puno vise od upozorenja, on indirektno prijeti. kamo srece da upozorava muslimane po kaficima na tom trgu da ne piju. neka prvo krene od njih. kad njih uvjeri onda neka predje na katolike.
hocu da kazem da je religija vrlo podmukla i oportunisticka stvar. nije moguce imati istinski tolerantno drustvo u uslovima gdje religija uzme maha jer joj to nije u opisu posla. pobogu, oni znaju sta bog hoce, zar je daljna diskusija potrebna...
za svaki vjerski praznik nekom se hodzi ili popu, od mojih para na javnom rtv servisu, da da sere i siri mrznju a to se ko biva mora postovat.
- tututuuuu
#488 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
ja kazem da nisam vjernik, ali ne smatram vjeru podmuklom. kao mali u skoli isao sam na vjeronauk i ja tu nista ruzno nisam cuo. ne ubij, ne kradi, ne lazi, ne pozeli drugom zlo, ne pozeli tudju zenu_drunken_santa_ wrote:tututuuuu wrote:
eto, upozorio je i sad nek otprducka.samo sto je on uradio puno vise od upozorenja, on indirektno prijeti. kamo srece da upozorava muslimane po kaficima na tom trgu da ne piju. neka prvo krene od njih. kad njih uvjeri onda neka predje na katolike.
Da predjem na poentu, kako rekoh ja nista lose tu nisam ucio, nisam ni ucio da treba kriz lijepiti na svakom koraku, naprotiv, uceni smo skromnosti i postovanju prema svakome. Sad, to sto neko npr., krizeve lijepi da zapisa teritorij nema veze s vjerom, vec obicnim sovinizmom covjeka koji zloupotrebljava vjeru, isto je i zapisavanje teritorija dzamijama, isto i ovaj hodza radi. Da njemu smeta tek alkohol ne bi on u tim kaficima ispijao kave, kako forumasi tvrde koji su s tim upoznati tamo. Ja bih prije rekao da njemu smeta slavlje Hrvata kao katolika za Bozic, a ovo je samo izgovor.
A te hodze i svecenici sto se vrte na teveu to je isto to, prostitucija u politicke svrhe. i mene nervira sto ih guraju. al to je opet politika. da nema hodza i svecenika nasli bi oni nekog drugog da ispire mozak masama. a niti su sve hodze isti niti su svi svecenici isti. i oni su kao i svi ljudi, dobri losi, pametni, glupi, pismeni, nepismeni (kao sto vidimo) itd...
-
_drunken_santa_
#489 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
tututuuuu wrote:ja kazem da nisam vjernik, ali ne smatram vjeru podmuklom. kao mali u skoli isao sam na vjeronauk i ja tu nista ruzno nisam cuo. ne ubij, ne kradi, ne lazi, ne pozeli drugom zlo, ne pozeli tudju zenu_drunken_santa_ wrote:tututuuuu wrote:
zasto da postujem idiotizam?![]()
itd... Al da vjerujem da postoji neko bice koje ce meni suditi i da cu ja goriti u vatrama citavu vjecnost ili ici trcati za leptiricima po nekoj livadi, ne vjerujem (doduse za mene bi i to bio pakao, ako bih mogao piti pivu na plazi dok gledam guzove oko sebe dok me neka sa velikim sisam masira, onda moze
).
Da predjem na poentu, kako rekoh ja nista lose tu nisam ucio, nisam ni ucio da treba kriz ljepiti na svakom koraku, naprotiv, uceni smo skromnosti i postovanju prema svakome. Sad, to sto neko npr., krizeve lijepi da zapisa teritorij nema veze s vjerom, vec obicnim sovinizmom covjeka koji zloupotrebljava vjeru, isto je i zapisavanje teritorija dzamijama, isto i ovaj hodza radi. Da njemu smeta tek alkohol ne bi on u tim kaficima ispijao kave, kako forumasi tvrde koji su s tim upoznati tamo. Ja bih prije rekao da njemu smeta slavlje Hrvata kao katolika za Bozic.
hodzi smeta svako ko uziva u zivotu jer hodza ima sumnju u vlastitu vjeru. osjeca potajnu zavist prema neopterecenim ljudima pa dijeli moralne lekcije. ne moze on da svari, da neko ne jebe tradiciju i obicaje i pravila komsiluka, da bi se uklopio. stoga, mislim da mu vise smetaju muslimani koji nisu muslimani kako bog zapovjeda, nego katolici. to prvo.
drugo, vjera je oportunisticka po defoltu. to znaci, bacice ti malo "ne ubij" kada treba i bacice ti malo "ja ne dolazim da donesem mir, nego mac", kad treba. stvari su vise implicitne nego eksplicitne.
inkvizicija, isil, vjesanje, odsjecanje glava, kamenovanje... nista to nije zloupotrebljeno to je autenticna religija. silovanje djecaka u crkvi je autenticno krscanstvo. terorizam je autenticni islam. to dolazi u paketu. a ne samo miroljubive poruke.
ljudi hoce da se jebu a da im ne uđe. hoce da zadrze svoj vjerski identitet kojim su mu u porodici, vjerskom objektu i skoli oprali mozak, ali nece da prihvati zlo kao originalni aspekat te vjere, nego je to toboze zloupotreba. tako je lakse samog sebe uvjerit. ta nije valjda moja baka/nana pripadala zlocinackoj organizaciji. tako su joj divna bila uskrsnja jaja/bajramska baklava...
otkad je nastala vjera sve samo zloupotreba za zloupotrebom. ne bih seslozio, vec je naprotiv to i svrha.
- tututuuuu
#490 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
Stao sam sa "silovanjem djecaka u crkvi kao autenticnim krscanstvom". To je vec van pameti za pisati. Al evo, uzmimo to za primjer. Pitanje je da li svecenici siluju ili silovatelji postaju svecenici? Prije da je ovo drugo. Jer pedefili osim u crkvama najcesce se nalaze u organizacijama koje rade s djecom, kao recimo vrtici, socijalne ustanove itd... Zasto? Zato sto pedofili biraju profesije gdje ce dolaziti u kontakt s djecom. Pedofil se ne postaje, pedofil se radja. Ako je svecenik pedofil, da li to znaci da ateist nije, tj. ne moze biti pedofil, ubojica, silovatelj?
Na stranu sve to. Gdje su pozitivne strane? Koliko ljudi hrane? Narkomana izvlace itd... Ja sam u izbjeglistvu i hranjen i odjevan od strane Crvenog kriza a i od Merhameta. Ne od ateista. Zivjeli smo i par mjeseci u kuci zene u RH, potpune strankinje za nas, vjernice.
Velika je greska takve ljude izjednacavati bilo sa pedofilima, bilo sa nekim ko pali zivo dijete, bilo sa ovim kretenom od hodze.
Na stranu sve to. Gdje su pozitivne strane? Koliko ljudi hrane? Narkomana izvlace itd... Ja sam u izbjeglistvu i hranjen i odjevan od strane Crvenog kriza a i od Merhameta. Ne od ateista. Zivjeli smo i par mjeseci u kuci zene u RH, potpune strankinje za nas, vjernice.
Velika je greska takve ljude izjednacavati bilo sa pedofilima, bilo sa nekim ko pali zivo dijete, bilo sa ovim kretenom od hodze.
-
_drunken_santa_
#491 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
u vezi boldiranog, na prvi pogled tako se cini. pedofil skonta da ce tako imati pristup djeci pa zloupotrebi polozaj. ali samo ako si naivan.tututuuuu wrote:Stao sam sa "silovanjem djecaka u crkvi kao autenticnim krscanstvom". To je vec van pameti za pisati. Al evo, uzmimo to za primjer. Pitanje je da li svecenici siluju ili silovatelji postaju svecenici? Prije da je ovo drugo. Jer pedefili osim u crkvama najcesce se nalaze u organizacijama koje rade s djecom, kao recimo vrtici, socijalne ustanove itd... Zasto? Zato sto pedofili biraju profesije gdje ce dolaziti u kontakt s djecom. Pedofil se ne postaje, pedofil se radja. Ako je svecenik pedofil, da li to znaci da ateist nije, tj. ne moze biti pedofil, ubojica, silovatelj?
svaka organizacija ima mracnu stranu koja je integralni dio identiteta te grupe. heteroseksualni svestenici kroz sistem postaju homoseksualni pedofili. a ne obratno.
sto se tice dobrih dijela. pa charity je najbolji nacin da se zadrzi status quo. logicno je da crkva kao reakcionarna institucija hoce status quo. kao i oni najbogatiji. zato je charity i popularan. bill gates, soros... do podne uzimaju milijarde a posljepodne malo podjele da se raja ne pobuni preise.
naravno da ce dati hranu i odjecu sirotinji jer nece da ovi prave revoluciju. majka tereza je zlocinac jer je isla sirotinji u treci svijet propovijedati kako je kontracepcija grijeh. onda se rađa sirotinja koju nema ko hranit pa idu u ratove, umiru od gladi i side... zena je monstrum a slave je kao da je radila dobra djela. nema tu dobrih dijela.
- beniciodeltoro
#492 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
Hodža može zaprijetiti ako nešto smatra bludnjom kao npr. točenjem alkohola. Nije dao do znanja da mu smetaju Hrvati katolici nego sajam gdje se nešto pije šta je u njegovoj religiji zabranjeno. Toerancija i poštivanje drugog ne znači da se toleriše nešto šta je negativno u svojoj religiji. Mi možemo sa Hindusima živjeti zajedno ali sam siguran da bi nastali problemi sa njihove strane kada bih u istom mjestu pred njima klali kurban radi njihovog pogleda na određene životinje u religiji.tututuuuu wrote:eto, upozorio je i sad nek otprducka._drunken_santa_ wrote:hodza zna da katolici idu u pakao i duznost mu ih je upozoriti na to. takođe mu je duznost voditi racuna o tome sta mu vjernici rade, s kim se druze, sta gledaju i kakav im je on model i primjer.tututuuuu wrote:
ma ne radi. njegov posao je u dzamiji i medju muslimanima. kakve veze on ima sa katolicima i njihovim okupljanjem za Bozic na javnom trgu? Nikakve. Hodza si daje malo previse za pravo.
ne postoji sistem, tolerancija i demokratija gdje ce neko ko misli da je bog na njegovoj strani gledat svoja posla.samo sto je on uradio puno vise od upozorenja, on indirektno prijeti. kamo srece da upozorava muslimane po kaficima na tom trgu da ne piju. neka prvo krene od njih. kad njih uvjeri onda neka predje na katolike.
Hodžino i jeste biti konzervativan i upozoravati na grijeh bez obzira koliko se njegovih vjernika odalo bludu i pije. Sutra da svaka država usvoji zakon o istospolnim brakovima i da čitav svijet kaže da je gay okay hodžama i popovima je i dalje da govore kako to ne valja, nije njihov posao da govore šta je danas moderno nego da govore šta piše.
- tututuuuu
#493 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
ja ne znam kako to hoda u islamu i je li tu normalno prijetiti, al moj zdrav razum nalaze da nije. U krscanstvu svakako nije. Nek si on tati prijeti. Da je drzava kako treba pokucala bi mu policija na vrata.
Uz to dovoljno govori da se manifestacija odrzava na trgu koji je ionako prepun kafica gdje se odavno toci alkohol.
Isto tako ne znam da iko prijeti homoseksualcima u katolicanstvu. njima se jednostavno ne dopusta crkveno sklapanje braka jer to nije u skladu sa vjerom, i to je tako i sto se mene tice to je potpuno opravdano jer niko te ne sili da budes homoseksualac a isto tako niko te ne sili da sklapas crkveni brak. al niko njima ne brani da budu homoseksualci, a kamo li prijeti na bilo kakav nacin.
tako da, ja nisam musliman, ne idem u dzamiju, ne zanima me ni dzamija ni islam, pa tako si hodza moze u su*ak zabiti svoje zahtjeve.
Uz to dovoljno govori da se manifestacija odrzava na trgu koji je ionako prepun kafica gdje se odavno toci alkohol.
Isto tako ne znam da iko prijeti homoseksualcima u katolicanstvu. njima se jednostavno ne dopusta crkveno sklapanje braka jer to nije u skladu sa vjerom, i to je tako i sto se mene tice to je potpuno opravdano jer niko te ne sili da budes homoseksualac a isto tako niko te ne sili da sklapas crkveni brak. al niko njima ne brani da budu homoseksualci, a kamo li prijeti na bilo kakav nacin.
tako da, ja nisam musliman, ne idem u dzamiju, ne zanima me ni dzamija ni islam, pa tako si hodza moze u su*ak zabiti svoje zahtjeve.
Last edited by tututuuuu on 07/12/2015 02:37, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#494 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
homoseksualci su homoseksualci od rodjenja. Ako volis pi*oku neces odjednom pozeljeti dlakavu musku guzicu._drunken_santa_ wrote:u vezi boldiranog, na prvi pogled tako se cini. pedofil skonta da ce tako imati pristup djeci pa zloupotrebi polozaj. ali samo ako si naivan.tututuuuu wrote:Stao sam sa "silovanjem djecaka u crkvi kao autenticnim krscanstvom". To je vec van pameti za pisati. Al evo, uzmimo to za primjer. Pitanje je da li svecenici siluju ili silovatelji postaju svecenici? Prije da je ovo drugo. Jer pedefili osim u crkvama najcesce se nalaze u organizacijama koje rade s djecom, kao recimo vrtici, socijalne ustanove itd... Zasto? Zato sto pedofili biraju profesije gdje ce dolaziti u kontakt s djecom. Pedofil se ne postaje, pedofil se radja. Ako je svecenik pedofil, da li to znaci da ateist nije, tj. ne moze biti pedofil, ubojica, silovatelj?
svaka organizacija ima mracnu stranu koja je integralni dio identiteta te grupe. heteroseksualni svestenici kroz sistem postaju homoseksualni pedofili. a ne obratno.
sto se tice dobrih dijela. pa charity je najbolji nacin da se zadrzi status quo. logicno je da crkva kao reakcionarna institucija hoce status quo. kao i oni najbogatiji. zato je charity i popularan. bill gates, soros... do podne uzimaju milijarde a posljepodne malo podjele da se raja ne pobuni preise.
naravno da ce dati hranu i odjecu sirotinji jer nece da ovi prave revoluciju. majka tereza je zlocinac jer je isla sirotinji u treci svijet propovijedati kako je kontracepcija grijeh. onda se rađa sirotinja koju nema ko hranit pa idu u ratove, umiru od gladi i side... zena je monstrum a slave je kao da je radila dobra djela. nema tu dobrih dijela.
A da rade greske neki, rade. Tako i to s kontracepcijom, al to se mijenja i prilagodjava danasnjim okolnostima. Kao sto rekoh, i oni su ljudi.
- beniciodeltoro
#495 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
Šta je ustvari prijetnja? Ne ganja on nikoga sa puškom niti prijeti genocidom ali ima pravo činiti u svojoj moći šta je dopušteno u ovom društvu. Hrvati se u tom mjestu osjećaju diskriminirano radi toga i mogu se buniti ali to ne mijenja činjenicu da i hodža se može buniti ako šta smatra negativnim a alkohol je u njegovim očima negativna stvar. Živjeti u demokratskom društvu ne znači da nemaš pravo buniti se radi nečeg. Živimo i mi u društvu gdje se smiju Farma, VB i Parovi prikazivati pa ja opet imam pravo potpisati peticiju da se ukine.tututuuuu wrote:ja ne znam kako to hoda u islamu i je li tu normalno prijetiti, al moj zdrav razum nalaze da nije. U krscanstvu svakako nije. Nek si on tati prijeti. Da je drzava kako treba pokucala bi mu policija na vrata.
-
_drunken_santa_
#496 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
slazem se da hodza ima svako pravo da kaze sta hoce. ali isto tako bilo ko ko zeli da kritikuje kuran, na primjer, ima to pravo.beniciodeltoro wrote:Šta je ustvari prijetnja? Ne ganja on nikoga sa puškom niti prijeti genocidom ali ima pravo činiti u svojoj moći šta je dopušteno u ovom društvu. Hrvati se u tom mjestu osjećaju diskriminirano radi toga i mogu se buniti ali to ne mijenja činjenicu da i hodža se može buniti ako šta smatra negativnim a alkohol je u njegovim očima negativna stvar. Živjeti u demokratskom društvu ne znači da nemaš pravo buniti se radi nečeg. Živimo i mi u društvu gdje se smiju Farma, VB i Parovi prikazivati pa ja opet imam pravo potpisati peticiju da se ukine.tututuuuu wrote:ja ne znam kako to hoda u islamu i je li tu normalno prijetiti, al moj zdrav razum nalaze da nije. U krscanstvu svakako nije. Nek si on tati prijeti. Da je drzava kako treba pokucala bi mu policija na vrata.
-
_drunken_santa_
#497 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
to je logika institucije. pedofilija joj je potrebna da bi se odrzala, ali ne smije biti eksplicitno pravilo. pa koliko puta je to dosad dokazano, koliko puta su silovani javno govorili, koliko svjedoka pa se crkva opet pravi luda, opet svestenici brane crkvu? ne radi se o tome da brane saucesnistvo i svoju cast vec tajni element identiteta bez kojeg crkva nebi ni postojala.tututuuuu wrote:homoseksualci su homoseksualci od rodjenja. Ako volis pi*oku neces odjednom pozeljeti dlakavu musku guzicu._drunken_santa_ wrote:
u vezi boldiranog, na prvi pogled tako se cini. pedofil skonta da ce tako imati pristup djeci pa zloupotrebi polozaj. ali samo ako si naivan.
naravno da ce dati hranu i odjecu sirotinji jer nece da ovi prave revoluciju. majka tereza je zlocinac jer je isla sirotinji u treci svijet propovijedati kako je kontracepcija grijeh. onda se rađa sirotinja koju nema ko hranit pa idu u ratove, umiru od gladi i side... zena je monstrum a slave je kao da je radila dobra djela. nema tu dobrih dijela.Ista stvar je i s pedofilima (mada nije da ih izjednacavm na bilo koji nacin s homicima ili hetero isto tako). Objasni mi zasto su onda pedeofili medju svecenicima? Samo zato sto nose kriz oko vrata? To je objasnjenje? Zasto su velike stope pedofila u socijalnim ustanovama takodjer? Je li mi mozes potvrditi da nema pedofila medju ateistima? Da nema zlocina bilo koje vrste medju ateistima?
A da rade greske neki, rade. Tako i to s kontracepcijom, al to se mijenja i prilagodjava danasnjim okolnostima. Kao sto rekoh, i oni su ljudi.
- beniciodeltoro
#498 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
Naravno, samo zavisi u kojoj si sredini i kakav će biti efekat. U nekoj sredini bi ti za ovaj komentar dobio_drunken_santa_ wrote:slazem se da hodza ima svako pravo da kaze sta hoce. ali isto tako bilo ko ko zeli da kritikuje kuran, na primjer, ima to pravo.beniciodeltoro wrote:Šta je ustvari prijetnja? Ne ganja on nikoga sa puškom niti prijeti genocidom ali ima pravo činiti u svojoj moći šta je dopušteno u ovom društvu. Hrvati se u tom mjestu osjećaju diskriminirano radi toga i mogu se buniti ali to ne mijenja činjenicu da i hodža se može buniti ako šta smatra negativnim a alkohol je u njegovim očima negativna stvar. Živjeti u demokratskom društvu ne znači da nemaš pravo buniti se radi nečeg. Živimo i mi u društvu gdje se smiju Farma, VB i Parovi prikazivati pa ja opet imam pravo potpisati peticiju da se ukine.tututuuuu wrote:ja ne znam kako to hoda u islamu i je li tu normalno prijetiti, al moj zdrav razum nalaze da nije. U krscanstvu svakako nije. Nek si on tati prijeti. Da je drzava kako treba pokucala bi mu policija na vrata.
-
_drunken_santa_
#499 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
o sredini i govorimo. ne valja sredina gdje se na hinjski, prvo suptilan (tipa ne vrijeđaj, poštuj i sl.) a poslje i na brutalan nacin (prijetnjom, silom) zabranjuje kritika religije. religije a ne svestenika.beniciodeltoro wrote:Naravno, samo zavisi u kojoj si sredini i kakav će biti efekat. U nekoj sredini bi ti za ovaj komentar dobio_drunken_santa_ wrote:slazem se da hodza ima svako pravo da kaze sta hoce. ali isto tako bilo ko ko zeli da kritikuje kuran, na primjer, ima to pravo.beniciodeltoro wrote:, negdje bi ti zbog te rečenice odsjekli jezik, negdje strpali u zatvor, negdje bi to prošlo neprimjećeno kao da si rekao dobar dan. Kao što hodža u nekim sredinama može samo kritikovati alkohol a negdje može i pokrenuti inicijativu da se zabrani okupljanje gdje se pije. Hodžino je ukazivanje na grijeh, tako je radio u Titino vrijeme kada je se sve bilo ponapijalo, tako radi i danas. Nije hodža kriv što živi u ovakvom vaktu pa da ima moć i da "zaprijeti" na legalan način a ne da ostane samo na jeziku.
- exliberal-ex
#500 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu
Ma u sustini sve religije su sranje......svi se pozivaju na neke uzvisene ciljeve dok se sami sluzbenici nedrze istih, zato sad imamo hodju koji se buni zbog kuhanog vina a nebuni se sto se tu loce 365 dana u godini. (valjda nesmije jer bi ga gazde razibile )......popovi se vozaju u skupim autima okiceni zlatom ko faraoni dok od sirotinje traze da skromno zive jer ce tako otic u raj...a da negovorim o zlostavljanju djece na sve tri strane....
zato svim religijskim sluzbenicima treba spomenut familiju ako se pocnu mjesat u javni zivot...religiju zadrzi u svojoj kuci ili bogomolji a sve ostalo nije njihov problem
zato svim religijskim sluzbenicima treba spomenut familiju ako se pocnu mjesat u javni zivot...religiju zadrzi u svojoj kuci ili bogomolji a sve ostalo nije njihov problem