9 januar definitivno neustavan
- Point.
#476 Re: 9 januar definitivno neustavan
Eh, nikad čuo. Šta se praviš sad, Miletov šatorski hit koji je zajedno zapjevao sa Čovićem, biješe li ono 9. Januara?
- Humljanin
#477 Re: 9 januar definitivno neustavan
Nijesam bio u tom šatoru tako da ne znam. U nas se pjevaju pjesme Mate BulićaPoint. wrote:Eh, nikad čuo. Šta se praviš sad, Miletov šatorski hit koji je zajedno zapjevao sa Čovićem, biješe li ono 9. Januara?
Ne reče jel okovalo snijegom u Švedskoj?
-
hAZNADAR
#478 Re: 9 januar definitivno neustavan
Haman2 wrote:Pa sta ako ga slave, sankcija nema niti ce biti. To je nasa realnost. Ne rade to ono samo onako. Imaju oni neku dobru zaledjinu.
U skolama zamlacujemo nasu djecu Andricevim i Mesinim tvrdnjama o Bosni. Evo samo jedan primjer.
KAKO SE I CEMU UCE BOSNJACKA DJECA U SKOLAMA
Mesa Selimovic, knjizevnik o Bosnjacima
“Ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će to što je određeno, zajedno su samo u nevoljama.“
Bosanski Muslimani su i naivni i glupi jer:
“Malo kome vjeruju a najlakše ih je prevariti!“
Oni su i neuravnoteženi i mahniti:
“Svejedno im je šta se dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću.“
Nestabilni su i nezahvalni:
“Lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro.“
Neuračunjljivi su:
“Ogovara te a voli.“
Podmukli:
“Ljubi te u obraz a mrzi te!“
Primitivni, bez osjećaja za kulturu:
“Ismijava plemenita djela.“
![]()
![]()
Ovako se kroz knjizevnost citajuci Mesina i Ivina djela nabija kompleks manje rvijednosti nasoj djeci i indiferentan odnos prema Bosni. Ove price Andrica i Mese koje nasa djeca uce u skolama imaju samo jedan cilj, da bosnjacka djeca zamrze svoju domovinu BiH i da se stide sto poticu iz reda bosnjackog naroda. Kad to nasi dusmani postignu nije tesko podijeliti BiH i raseliti Bosnjake. Bosna treba da bude mrska zemlja Bosnjacima a draga drugima kad joj promijene ime. Ne cudim se sto svaki dan susrecem obrzovane ali zatucane Bosnjake koji ne vide dalje od svog nosa.
Receno ti je vise puta ranije da Mesu lijepo ostavis na miru i da nije u istom kosu sa Andricem. A nije ni tema Mesa Selimovic niti promocija bosnjackog ekstremizma a'la Fatmir.
Buduci da takav nastup kao kod tebe redovno usere stvar, degradira i ismije svaki normalni otpor susjednim nacionalizmima - ispada kao da si u sluzbi istih. Jel to fora da ispadne kako smo svi isti ili sta vise u p.m.?
Nemoj nikada vise da meni dadnes lajk, da se nakacis na neki moj post i potvrdis, dodas,.... OK?
-
hAZNADAR
#479 Re: 9 januar definitivno neustavan
Mozda i uspijes pridobiti nekog bolesnika tim dijasporskim adutom.Humljanin wrote:Nijesam bio u tom šatoru tako da ne znam. U nas se pjevaju pjesme Mate BulićaPoint. wrote:Eh, nikad čuo. Šta se praviš sad, Miletov šatorski hit koji je zajedno zapjevao sa Čovićem, biješe li ono 9. Januara?
Cinjenica je humljanine da je ne samo hrvatska politika postala plagijat srpske - vec ideologija, povijest.
Evo citata iz dnevnik.ba:
Oni(Bosnjaci) su nasljedno predodređeni da izdaju, prevare i zabiju nož u leđa. Isto su napravili i prije 500 godina, i prije 150 i prije 70 i prije 30. Samo labilni, slabi, duhom siromašni, prevrtljivi i podmukli su mogli prije 500 godina izdati svoju vjeru i preuzeti agresorovu kako bi im bilo bolje i lakše živjeti. Kakvi su potomci mogli doći od takvi ljudi?
Takvo sto ne mozes naci kod hrvatskih povjesnicara.
Tvoja avatar kralja Tvrtka nije tesko protumaciti sta znaci i "ciji je".
A tema je defakto neustavni Dan RS za kojeg i HDZ zvanicno kaze da nije. Tvoj nastup dokazuje gdje lezis.
A sad nastavi sarmirati lokalni fgr, imas pored dijasporske karte i onu o bosnjackom nacionalizmu koji rusi BiH, pa bosnjackoj majorizaciji, hegemonizmu, terorizmu,...
- Humljanin
#480 Re: 9 januar definitivno neustavan
Stvarno ne kontam šta mi hoćeš reći?hAZNADAR wrote:Mozda i uspijes pridobiti nekog bolesnika tim dijasporskim adutom.Humljanin wrote:Nijesam bio u tom šatoru tako da ne znam. U nas se pjevaju pjesme Mate BulićaPoint. wrote:Eh, nikad čuo. Šta se praviš sad, Miletov šatorski hit koji je zajedno zapjevao sa Čovićem, biješe li ono 9. Januara?
Cinjenica je humljanine da je ne samo hrvatska politika postala plagijat srpske - vec ideologija, povijest.
Oni(Bosnjaci) su nasljedno predodređeni da izdaju, prevare i zabiju nož u leđa. Isto su napravili i prije 500 godina, i prije 150 i prije 70 i prije 30. Samo labilni, slabi, duhom siromašni, prevrtljivi i podmukli su mogli prije 500 godina izdati svoju vjeru i preuzeti agresorovu kako bi im bilo bolje i lakše živjeti. Kakvi su potomci mogli doći od takvi ljudi?
A tema je defakto neustavni Dan RS za kojeg i HDZ zvanicno kaze da nije. Tvoj nastup dokazuje gdje lezis.
A sad nastavi sarmirati lokalni fgr, imas pored dijasporske karte i onu o bosnjackom nacionalizmu koji rusi BiH, pa bosnjackoj majorizaciji, hegemonizmu, terorizmu,...
Je li me napadaš za nešto ili ?
Stvarno ne kontam koje ti je pitanje
- Point.
#481 Re: 9 januar definitivno neustavan
Po viđenom, vi ste definitivno raskinuli sa Matom i prešli na Mitra, Baju Malog Kninđu.Humljanin wrote:Nijesam bio u tom šatoru tako da ne znam. U nas se pjevaju pjesme Mate BulićaPoint. wrote:Eh, nikad čuo. Šta se praviš sad, Miletov šatorski hit koji je zajedno zapjevao sa Čovićem, biješe li ono 9. Januara?
- ¤ jelena ¤
-
gazija54
#483 Re: 9 januar definitivno neustavan
Cujem planiraju slijedece godine na proslavu obiljezavanja "Oluye", i u duetu ce zapjevat poznati hit: Rastajemo se mi....jer drugi zele tako...Point. wrote:Eh, nikad čuo. Šta se praviš sad, Miletov šatorski hit koji je zajedno zapjevao sa Čovićem, biješe li ono 9. Januara?
- Humljanin
#484 Re: 9 januar definitivno neustavan
Point. wrote:Po viđenom, vi ste definitivno raskinuli sa Matom i prešli na Mitra, Baju Malog Kninđu.Humljanin wrote:Nijesam bio u tom šatoru tako da ne znam. U nas se pjevaju pjesme Mate BulićaPoint. wrote:Eh, nikad čuo. Šta se praviš sad, Miletov šatorski hit koji je zajedno zapjevao sa Čovićem, biješe li ono 9. Januara?
Koji VI ?
Obraćaš mi se u množini ili?
Nego ne reče kako je gore u Švedskoj? Ja tebi fino reko podnio raport kako je u Hercegovini.
- Point.
#485 Re: 9 januar definitivno neustavan
Kažeš kod nas se sluša, pa kažem vi . Zapadna Hercegovina, može li tako?Humljanin wrote:
Koji VI ?
Nego ne reče kako je gore u Švedskoj? Ja tebi fino reko podnio raport kako je u Hercegovini.
A interesuje te kako je u Švedskoj? Šta da ti kažem, izmaglica, sitna kiša i vrti se oko nule. Mrak već pao, poledilo, lazy Saturday.
- Humljanin
#486 Re: 9 januar definitivno neustavan
Haj dobro, u pravu si toPoint. wrote:Kažeš kod nas se sluša, pa kažem vi . Zapadna Hercegovina, može li tako?Humljanin wrote:
Koji VI ?
A interesuje te kako je u Švedskoj? Šta da ti kažem, izmaglica, sitna kiša i vrti se oko nule. Mrak već pao, poledilo, lazy Saturday.
Ma i vamo slično , zalazi taman sunce pa još hladnije. Isto je oko nule. Taman što kažeš lazy saturday. Moglo se puno produktivnije potrošiti dan, al hajd, vikend je..
Živio
- Point.
#487 Re: 9 januar definitivno neustavan
Kad je magla, sitna kiša i mračno oko 16.00, sjedi gdje jesi, ako imaš ljutog i stelje ne treba ti ništa više.Humljanin wrote:Haj dobro, u pravu si toPoint. wrote:Kažeš kod nas se sluša, pa kažem vi . Zapadna Hercegovina, može li tako?Humljanin wrote:
Koji VI ?
A interesuje te kako je u Švedskoj? Šta da ti kažem, izmaglica, sitna kiša i vrti se oko nule. Mrak već pao, poledilo, lazy Saturday.![]()
Ma i vamo slično , zalazi taman sunce pa još hladnije. Isto je oko nule. Taman što kažeš lazy saturday. Moglo se puno produktivnije potrošiti dan, al hajd, vikend je..
Živio
-
Bodkin
#488 Re: 9 januar definitivno neustavan
Jer bosnjacki nacionalizam apsolutno ne marginalizira hrvate i nema odlike hegemonizma niti prisvaja bosnu samo kroz jednu prizmu i u jednoj formihAZNADAR wrote:Mozda i uspijes pridobiti nekog bolesnika tim dijasporskim adutom.Humljanin wrote:Nijesam bio u tom šatoru tako da ne znam. U nas se pjevaju pjesme Mate BulićaPoint. wrote:Eh, nikad čuo. Šta se praviš sad, Miletov šatorski hit koji je zajedno zapjevao sa Čovićem, biješe li ono 9. Januara?
-
hAZNADAR
#489 Re: 9 januar definitivno neustavan
Srecom imamo tebe i slicne da budno paze na bosnjacki nacionalizam i upozoravaju na opasnost istog.
- Humljanin
#490 Re: 9 januar definitivno neustavan
Taman tako!Point. wrote: Kad je magla, sitna kiša i mračno oko 16.00, sjedi gdje jesi, ako imaš ljutog i stelje ne treba ti ništa više.
Živio, odo i ja pokušat nešto "produktivno" radit
-
Bodkin
#491 Re: 9 januar definitivno neustavan
Naravno jer ti i slicni ga i gledate samo preko foruma i internetahAZNADAR wrote:Srecom imamo tebe i slicne da budno paze na bosnjacki nacionalizam i upozoravaju na opasnost istog.
-
hAZNADAR
#492 Re: 9 januar definitivno neustavan
Svaki put kada se nacelo pitanje patnje pod cizmom bosnjackog nacionalizma - ispostavilo se da je u pitanju SDA u necijoj carsiji. Jel to?Bodkin wrote:Naravno jer ti i slicni ga i gledate samo preko foruma i internetahAZNADAR wrote:Srecom imamo tebe i slicne da budno paze na bosnjacki nacionalizam i upozoravaju na opasnost istog.
A tema je 9 januar i proslava dana RS. Mogu misliti koliki imas problem kada na ovakvoj temi podsjecas bosnjacki nacionalizam.
-
Bodkin
#493 Re: 9 januar definitivno neustavan
Na svakoj na kojoj ga ti predstavljas nepostojecim i bezopasnimhAZNADAR wrote:Svaki put kada se nacelo pitanje patnje pod cizmom bosnjackog nacionalizma - ispostavilo se da je u pitanju SDA u necijoj carsiji. Jel to?Bodkin wrote:Naravno jer ti i slicni ga i gledate samo preko foruma i internetahAZNADAR wrote:Srecom imamo tebe i slicne da budno paze na bosnjacki nacionalizam i upozoravaju na opasnost istog.
A tema je 9 januar i proslava dana RS. Mogu misliti koliki imas problem kada na ovakvoj temi podsjecas bosnjacki nacionalizam.
- Point.
#494 Re: 9 januar definitivno neustavan
Haj ž.Humljanin wrote:Taman tako!Point. wrote: Kad je magla, sitna kiša i mračno oko 16.00, sjedi gdje jesi, ako imaš ljutog i stelje ne treba ti ništa više.![]()
Živio, odo i ja pokušat nešto "produktivno" radit![]()
-
hAZNADAR
#495 Re: 9 januar definitivno neustavan
I ko je ovdje na ovoj temi poceo o bezopasnom bosnjackom nacionalizmu pa da se nadjes duzan upozoriti na opasnost?Bodkin wrote:Na svakoj na kojoj ga ti predstavljas nepostojecim i bezopasnimhAZNADAR wrote:Svaki put kada se nacelo pitanje patnje pod cizmom bosnjackog nacionalizma - ispostavilo se da je u pitanju SDA u necijoj carsiji. Jel to?Bodkin wrote:
Naravno jer ti i slicni ga i gledate samo preko foruma i interneta
Ne odgovori mi u cemu se sastoji tvoja patnja sa tim.
- LBVIEW
#496 Re: 9 januar definitivno neustavan
Na temi o napadu na Ustav i drzavu od strane politike koja bastini tekovine UZP i genocida, o bosnjackoj majorizaciji Hrvata.Bodkin wrote:
Jer bosnjacki nacionalizam apsolutno ne marginalizira hrvate i nema odlike hegemonizma niti prisvaja bosnu samo kroz jednu prizmu i u jednoj formi
- manuchao91
#497 Re: 9 januar definitivno neustavan
Bitno je da je 9 januar proglašen neustavnih pa oni neka slave šta hoće.
u slucaju nekih sukoba manjeg inteziteta i to će imati svoju pravnu težinu.
Niko od poznatih ljudi iz politickog svijeta im ne dolazi na tu proslavu osim srpsskih zvaničnika. i onog predsjednika odmetnute Gruzijske pokrajine Južna Osetija.
Nakon što im je Juzno osetijski predsjednik došao na proslavu Gruzijska vlada je momentalno isti dan ,trazila od BiH da proglase nevažecim sve sporazume RS sa J .Osetijom..isti dan delegacija EU je bila na sastanku u Sarajevu .
Zasto se o tim stvarima ne priča
u slucaju nekih sukoba manjeg inteziteta i to će imati svoju pravnu težinu.
Niko od poznatih ljudi iz politickog svijeta im ne dolazi na tu proslavu osim srpsskih zvaničnika. i onog predsjednika odmetnute Gruzijske pokrajine Južna Osetija.
Nakon što im je Juzno osetijski predsjednik došao na proslavu Gruzijska vlada je momentalno isti dan ,trazila od BiH da proglase nevažecim sve sporazume RS sa J .Osetijom..isti dan delegacija EU je bila na sastanku u Sarajevu .
Zasto se o tim stvarima ne priča