Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post Reply
uglavnomja

#476 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by uglavnomja »

evo i lafo boraca ... privatna udruzenja dobro placenih "boraca" koji su rat proveli izvan bh

kazu uznemirili se zbog osmice ...

Koordinacija boračkih saveza FBiH saopćila je da su njeni članovi duboko uznemireni zbog hapšenja direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/koordin ... /210714166
Bazinga1234

#477 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Bazinga1234 »

Zar nije bila priča da je ovaj Čavka Fahrin igrač? To objašnjava neke stvari :D
udri me jace

#478 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by udri me jace »

Nista dok se zahirbeg ne oglasi.
Login77777

#479 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Login77777 »

homer2go wrote: 14/07/2021 22:56
palermo wrote: 14/07/2021 22:51 ¸

:D pa haj, dok čekam da Šeldon počne (gledam ga po deseti put, jes meni smiješan brate mili) da ti odgovorim......baš zato što ja svojim životom i svim onim što sam uradio u životu mogu svjedočiti da sam daleko od onoga za što me ti optužuješ, sebi dajem potpuno slobodu i pravo da govorim ono što mislim.
Između ostalog i to da makar pola ovdje najglasnijih forumaša, zapravo Aliji i SDA ne mogu nikad oprostiti najveći (prasiskonski) grijeh....što ne pristadoše onomadne na krnju Jugoslaviju, ili što opstade ova Bosna i Hercegovina. Jedino što nemaju hrabrosti to reći
Apgrejdovani HankPaldum
Hank je vec na putu. Smjena u skladistu je gotova sad pravac na proteste. :mrgreen:
kB27

#480 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by kB27 »

Cuj protesti zbog hapsenja Osmice... :lol: Ako nam je njegovim hapsenjem ugrozena domovina, braco moja draga vrijeme je da je u bilo cije ruke predamo. :lol:

Jel ono 9:30 sutra, i sta ako ne mozemo izaci zbog posla hoce li biti opravdano pred Njim i Njom? :lol:
Prpa.ba

#481 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Prpa.ba »

Jesu li protesti protiv prenosa nadleznosti sa FBiH na BiH u pogledu obavjestajnih agencija? Ili su protiv SDA jer na tako krucijalnu poziciju imenuje osobu koja ne zna kupiti diplomu i bespotrebno je laka za kompromitaciju od strane antibosanskih faktora? :-D
kB27

#482 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by kB27 »

Mislim da ce nam to reci na licu mjesta, nase je samo da dodjemo. Ili nek nam samo kazu sta da vicemo, lakse i nama i njima. Moze li Asim srediti da izadjem s posla a da mi ne skinu topli?
high_volume

#483 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by high_volume »

sehohari wrote: 14/07/2021 19:55 Pa dobro: Koliko dugo ga uopšte mogu držati?
Koliko se sjećam, tako je bilo i sa Fadilom, pa su ga pustili odmah sljedeći dan...
I još ostao na funkciji Premijera FBiH... I Osmica će, sutra izaći i odmah na bolovanje, pa nakon Bajrama na posao :-)
high_volume

#484 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by high_volume »

jefff wrote: 14/07/2021 18:46 Image
Negdje sam pročitao da su ovi sarajevsko-mostarski "borački" protesti - spontani, i da nemaju organizaciju. Ovaj plakat demantira. Najava ovih protesta je u suprotnosti sa Zakonom, u Sarajevu posebno, jer postoje određene lokacije na kojima je dozvoljen protest. Policije oba grada imaju pravo na zabrane ove SDA-ovske proteste, i trebali bi
uglavnomja

#485 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by uglavnomja »

udri me jace wrote: 14/07/2021 23:22 Nista dok se zahirbeg ne oglasi.
https://avaz.ba/vijesti/bih/666464/hist ... ehmedagica

roman napisao :-)
ragib

#486 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by ragib »

Svakako treba se zapitati kako to prvi kod bosnjaka da postavlja na tako važnu funkciju nekoga ko ima upitnu diplomu, zar bosnhaci nemaju školovanje čovjeka, ali isto tako mi malo cudno da tuzilastvo nista ne poduzima po pitanju dodika koji direktno udara na temelje države, ismijava se sanducima za Srebrenicu zašto tu ne rade dobro svoj posao kao na ovom primjeru.
Droog

#487 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Droog »

uglavnomja wrote: 14/07/2021 23:50
udri me jace wrote: 14/07/2021 23:22 Nista dok se zahirbeg ne oglasi.
https://avaz.ba/vijesti/bih/666464/hist ... ehmedagica

roman napisao :-)

...SVI KOJI MOGU DA DODZU...
herzegowac

#488 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by herzegowac »

Pade prica o gradjanskoj drzavi za sekund. Neki traze proporcionalna hapsenja po etnickom kljucu (i to jedan na jedan - posteno), a sve gradjani. Tuga, kako maske gradjanstva popadase cim lazne diplome sda-ovaca dodjose u pitanje. Nema veze, sutra kada ovoga puste, idemo standardna prica o gradjanstvu, fasizmu i ostale isprane fraze carsije.
meridiyan

#489 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by meridiyan »

Image

“Pitanja dana. Da li se Bošnjacima ponavlja Pogorelica?
Jesu li Bošnjaci svjesni šta im se događa kroz hapšenje šefa tajne državne službe s diplomom ili bez diplome?
Znaju li Bošnjaci da svoju nacionalnu sigurnost ne smiju nikome, ama baš nikome, povjeravati poslije genocida nad njima?

Da li su Bošnjaci upoznati da kod Jevreja nakon Holokausta niko, ama baš niko, nema pravo na uvid u njihovu mrežu nacionalne sigurnosti (Mossad) u Izraelu?

Jesu li Bošnjaci svjesni opasnosti ako im se otme uvid i kontrola tajne nacionalne i državni sigurnosne službe?
Imaju li Bošnjaci snage i pameti da shvate da pitanje nacionalne sigurnosti Bošnjaka nakon genocida nije ni partijsko, ni klansko, ni rodbinsko, ni jaransko pitanje, već je to pitanje života i smrti Bošnjaka?

Mora biti u Bošnjaka vrhovna glava koja će se javno oglasiti i snažno usprotiviti državnom udara, coup d’etat, protiv Bošnjaka, koji je na djelu?

Ne smije se dopustiti nova Pogorelica Bošnjacima!
Zna se kako je lažnjak prve Pogorelice otkriven i zaustavljen!
Valjda Bošnjaci nešto uče iz bliže prošlosti, posebno oni koji su i sami bili žrtva Pogorelice i zato očekujem da budu u prvim redovima u zaustavljanju državnog udara!

Ovu poruku razumiju oni koji razumiju šta im poručujem!
Oni koji ovu poruku ne razumijem, žao mi je što su u gafletu!
Učim dovu Milostivom Allahu da ih uputi na pravi put! Amin!”
ragib

#490 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by ragib »

herzegowac wrote: 15/07/2021 00:19 Pade prica o gradjanskoj drzavi za sekund. Neki traze proporcionalna hapsenja po etnickom kljucu (i to jedan na jedan - posteno), a sve gradjani. Tuga, kako maske gradjanstva popadase cim lazne diplome sda-ovaca dodjose u pitanje. Nema veze, sutra kada ovoga puste, idemo standardna prica o gradjanstvu, fasizmu i ostale isprane fraze carsije.
Po težini, neko ko udara na ustav ove zemlje trebo bi biti prvi u redu
herzegowac

#491 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by herzegowac »

ragib wrote: 15/07/2021 00:26
herzegowac wrote: 15/07/2021 00:19 Pade prica o gradjanskoj drzavi za sekund. Neki traze proporcionalna hapsenja po etnickom kljucu (i to jedan na jedan - posteno), a sve gradjani. Tuga, kako maske gradjanstva popadase cim lazne diplome sda-ovaca dodjose u pitanje. Nema veze, sutra kada ovoga puste, idemo standardna prica o gradjanstvu, fasizmu i ostale isprane fraze carsije.
Tko su ti? Koliko vidim najvise su protiv Daytona, Komsic i SDA. Cak i SDP predlaze neke protuustavne kategorije kao ukidanje kantona.

I sta predlazes, da se dozvole lazne diplome dok se ne rijesis Dodika i svih koji ti ne odgovaraju? Bi li i mi obicni smrtnici mogli po jednu laznu diplomu i doktorat, ili je to rezervirano za novobegove?
Nivelacija

#492 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Nivelacija »

Hapsi merhametli Bosnjake hapsi sve redom ne diraj Dodika ...,.... vam on mater sudsko tuzilacku
high_volume

#493 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by high_volume »

Nivelacija wrote: 15/07/2021 00:34 Hapsi merhametli Bosnjake hapsi sve redom ne diraj Dodika ...,.... vam on mater sudsko tuzilacku
Dolaziš sutra na protest?
suspect_zero

#494 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by suspect_zero »

meridiyan wrote: 15/07/2021 00:22 Image

“Pitanja dana. Da li se Bošnjacima ponavlja Pogorelica?
Jesu li Bošnjaci svjesni šta im se događa kroz hapšenje šefa tajne državne službe s diplomom ili bez diplome?
Znaju li Bošnjaci da svoju nacionalnu sigurnost ne smiju nikome, ama baš nikome, povjeravati poslije genocida nad njima?

Da li su Bošnjaci upoznati da kod Jevreja nakon Holokausta niko, ama baš niko, nema pravo na uvid u njihovu mrežu nacionalne sigurnosti (Mossad) u Izraelu?

Jesu li Bošnjaci svjesni opasnosti ako im se otme uvid i kontrola tajne nacionalne i državni sigurnosne službe?
Imaju li Bošnjaci snage i pameti da shvate da pitanje nacionalne sigurnosti Bošnjaka nakon genocida nije ni partijsko, ni klansko, ni rodbinsko, ni jaransko pitanje, već je to pitanje života i smrti Bošnjaka?

Mora biti u Bošnjaka vrhovna glava koja će se javno oglasiti i snažno usprotiviti državnom udara, coup d’etat, protiv Bošnjaka, koji je na djelu?

Ne smije se dopustiti nova Pogorelica Bošnjacima!
Zna se kako je lažnjak prve Pogorelice otkriven i zaustavljen!
Valjda Bošnjaci nešto uče iz bliže prošlosti, posebno oni koji su i sami bili žrtva Pogorelice i zato očekujem da budu u prvim redovima u zaustavljanju državnog udara!

Ovu poruku razumiju oni koji razumiju šta im poručujem!
Oni koji ovu poruku ne razumijem, žao mi je što su u gafletu!
Učim dovu Milostivom Allahu da ih uputi na pravi put! Amin!”

Jeli se ovo oglasio stari prdonja što piša u zlatnu šolju.... :evil:
ragib

#495 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by ragib »

herzegowac wrote: 15/07/2021 00:29
ragib wrote: 15/07/2021 00:26
Tko su ti? Koliko vidim najvise su protiv Daytona, Komsic i SDA. Cak i SDP predlaze neke protuustavne kategorije kao ukidanje kantona.

I sta predlazes, da se dozvole lazne diplome dok se ne rijesis Dodika i svih koji ti ne odgovaraju? Bi li i mi obicni smrtnici mogli po jednu laznu diplomu i doktorat, ili je to rezervirano za novobegove?
ko je sta he to valjda treba neko u tužilaštvu da zna, ne pozivam ja ba ukidanje države...svakako i ovi sto se igraju diplomanq trebaju na red da dodju, zivit kao zivot nema pravde, hvala Bogu pa će svako umrijeti, ljudi su i ovako oholi a znaju da ih neće biti za koju godinu ili deceniju
Dobro je pa nisu ljudi vjecni
meridiyan

#496 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by meridiyan »

suspect_zero wrote: 15/07/2021 00:53
Jeli se ovo oglasio stari prdonja što piša u zlatnu šolju.... :evil:
Ne moze kolo bez kokana :mrgreen:
aldinjo

#497 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by aldinjo »

ragib wrote: 14/07/2021 23:59 Svakako treba se zapitati kako to prvi kod bosnjaka da postavlja na tako važnu funkciju nekoga ko ima upitnu diplomu, zar bosnhaci nemaju školovanje čovjeka, ali isto tako mi malo cudno da tuzilastvo nista ne poduzima po pitanju dodika koji direktno udara na temelje države, ismijava se sanducima za Srebrenicu zašto tu ne rade dobro svoj posao kao na ovom primjeru.
Treba smjeti pa doći i uhapsiti ga u Banja Luci.
Almir_

#498 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Almir_ »

Nije istina da je gospodin Jasmin prijetio Cavki, postoji slika gdje upozorava da je Cavka pogrijesio jer nije nista poduzeo po pitanju diploma iz Ljubuskog.
Sa tornja su rezali, objavili nesto sasvim drugo.
Bilo kako bilo, avaz je smece a vrlo je zanimljivo sastajanje cavkana sa scepom na jahti.
suspect_zero

#499 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by suspect_zero »

ragib wrote: 14/07/2021 23:59 Svakako treba se zapitati kako to prvi kod bosnjaka da postavlja na tako važnu funkciju nekoga ko ima upitnu diplomu, zar bosnhaci nemaju školovanje čovjeka, ali isto tako mi malo cudno da tuzilastvo nista ne poduzima po pitanju dodika koji direktno udara na temelje države, ismijava se sanducima za Srebrenicu zašto tu ne rade dobro svoj posao kao na ovom primjeru.
Imaju Bošnjaci školovanih ljudi, i poštenih i časnih...inspektor Nermin Šehović je jedan od takvih, nadam se da će dobiti funkciju kakva mu dolikuje.
Drznuo se barnut u zmijsko leglo u slučaju Memić i na tome mu naklon :thumbup: ....samo kao takav nije ustoličen negdje jer nije podoban, nego su mu zeleni kriminalci podmetali nogu i vršili opstrukcije, prijetnje i ucjene gdje god su mogle...a ljudina opet na megdan sa istim :bih:

Ima bolan Bosne a i Hercegovine i u njoj poštenih ljudi koji se ne prodaju za krišku bajata hljeba i šaku hurmi, taman svi zeleni pocrkali.
dustaban

#500 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by dustaban »

suspect_zero wrote: 15/07/2021 01:59
Imaju Bošnjaci školovanih ljudi, i poštenih i časnih...inspektor Nermin Šehović je jedan od takvih, nadam se da će dobiti funkciju kakva mu dolikuje.
Drznuo se barnut u zmijsko leglo u slučaju Memić i na tome mu naklon :thumbup: ....samo kao takav nije ustoličen negdje jer nije podoban, nego su mu zeleni kriminalci podmetali nogu i vršili opstrukcije, prijetnje i ucjene gdje god su mogle...a ljudina opet na megdan sa istim :bih:
Ima bolan Bosne a i Hercegovine i u njoj poštenih ljudi koji se ne prodaju za krišku bajata hljeba i šaku hurmi, taman svi zeleni pocrkali.
Hvala ti na ovom postu, stvarno je sva pricha otisla u kuratz zbog ovih paranoja o ataku na bosnjake preko diploma!

I zvuci zaista cudno da se mora i ovo reci - Biti Bosnjak ne podrazumjeva izuzeće od školovanja i podnošenja dokaza o obrazovanju!
Post Reply