Muskarci nakon 30te

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#476 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

Euridika wrote:
Ramzess Veliki wrote:Istina da muškarci pobudale kad pređu 35-tu ...
Evo skoro me pozvali na nekakav dernek, kad upratih jaro doveo pile 19 godina, k'o model ... sram ga bilo, kod kuće žena 15 godina starija od nje, zrelija i ozbiljnija, a on se piletine ufatio ... i najgore svi oni njegovi vršnjaci na derneku odmakli se od onih svojih pa njegovu upitkuju krišom ima li koju jaranicu ...
Fuj grozno ... :-?
Fakat degutantno... mislim na ovu konkretnu storiju.
Nisam a priori protiv veće dobne razlike između partnera, ali to može funkcionirati samo u slučajevima kad su obje osobe na približno istom mentalnom nivou (tačnije, kad je mlađa osoba-žena zrelija za svoje godine, pa može intelektualno i duhovno parirati starijoj osobi-muškarcu).
Yep ... to hoću da kažem. Bljak mi je to sa djecom ... :sad:
Euridika
Globalna šefica

#477 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Euridika wrote:
Evo skoro me pozvali na nekakav dernek, kad upratih jaro doveo pile 19 godina, k'o model ... sram ga bilo, kod kuće žena 15 godina starija od nje, zrelija i ozbiljnija, a on se piletine ufatio ... i najgore svi oni njegovi vršnjaci na derneku odmakli se od onih svojih pa njegovu upitkuju krišom ima li koju jaranicu ...
Nisam a priori protiv veće dobne razlike između partnera, ali to može funkcionirati samo u slučajevima kad su obje osobe na približno istom mentalnom nivou (tačnije, kad je mlađa osoba-žena zrelija za svoje godine, pa može intelektualno i duhovno parirati starijoj osobi-muškarcu).
Joooj, odmah mi proradi majčinski zaštitnički instikt... :sad:
Henry Chinaski

#478 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Henry Chinaski »

Euridika wrote:
Ne mislim da je tu potrebno ikakvo intelektualno pariranje.
Ako su im interesi komplementarni, ništa drugo nije potrebno. Ni jednom od njih nije do priče. On bi da završi i ide za poslom, a i ona bi da što prije završi i da ispuni svoj zadati cilj.
plucna mahramica

#479 Re: Muskarci nakon 30te

Post by plucna mahramica »

E ovo mi je prejako, cuj da moze intelektualno i duhovno parirati muskarcu. Koja to zena moze?
:lol:
Posto ne moze nijedna, bolje onda uzeti ovu neistrosenu, cija koza 'hoce da pukne', grudi nabrekle..mmmm :D
nightvision

#480 Re: Muskarci nakon 30te

Post by nightvision »

Euridika wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Euridika wrote: Fakat degutantno... mislim na ovu konkretnu storiju.
joj bas, i meni odmah proradi ocinski insekt, istog momenta bi djecu pravio. :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
bljak mi je kad lik ima djecu njenih godina ali ako ne postoje nikakve obaveze prema nekome trecem i ako neko treci ne trpi zbog takve veze, samo naprijed. :thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#481 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

nightvision wrote:
Euridika wrote:
Ramzess Veliki wrote:Yep ... to hoću da kažem. Bljak mi je to sa djecom ... :sad:
joj bas, i meni odmah proradi ocinski insekt, istog momenta bi djecu pravio. :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
bljak mi je kad lik ima djecu njenih godina ali ako ne postoje nikakve obaveze prema nekome trecem i ako neko treci ne trpi zbog takve veze, samo naprijed. :thumbup:
Čak i tad bi trebala postojati neka granica u godinama (po meni lično je 15 godina neki realni limit) + nije svejedno u kojim godinama se dešava ovakva veza: nije isto kombinacija npr. 20(Ž)-35(M) i 30(Ž)-45(M). Ne kažem da nema izuzetaka, tj. da nekad ovo može uspjeti i u ranijim godinama, ali generalno se treba preći neki prag zrelosti da bi ovakva veza uspjela dugoročno.
Ovdje ne pričam o one night stand-ovima.
Matzan

#482 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Matzan »

Što ne mogu praznog moralisanja... :-)

Djevojci je 19 godina, punoljetna, svojom voljom upustila se u vezu sa čovjekom starijim od nje 15, 20, 25... godina,
ima svoje razloge zbog kojih je s njim i šta to koga ima da smeta ili ne?!

Niti će ko svijeću držati, niti neko ima pravo da dijeli neke moralne lekcije.
nightvision

#483 Re: Muskarci nakon 30te

Post by nightvision »

Euridika wrote:Čak i tad bi trebala postojati neka granica u godinama (po meni lično je 15 godina neki realni limit) + nije svejedno u kojim godinama se dešava ovakva veza: nije isto kombinacija npr. 20(Ž)-35(M) i 30(Ž)-45(M). Ne kažem da nema izuzetaka, tj. da nekad ovo može uspjeti i u ranijim godinama, ali generalno se treba preći neki prag zrelosti da bi ovakva veza uspjela dugoročno.
Ovdje ne pričam o one night stand-ovima.
ja mislim da smo mi na balkanu preoptereceni predrasudama i previse se bavimo drugim ljudima i njihovim zivotima.
saale

#484 Re: Muskarci nakon 30te

Post by saale »

Hajd ba visehe tog moralisanja je svima pun qurac..bezbeli je mala bolja od od tebe i od svih tu,,staropicki pa ljubomora udarila u glavu,,ovo je slobodno drustvo i nek se voda, guzi, ko hoce i skim ko hoce :D
Euridika
Globalna šefica

#485 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

Matzan wrote:Što ne mogu praznog moralisanja... :-)

Djevojci je 19 godina, punoljetna, svojom voljom upustila se u vezu sa čovjekom starijim od nje 15, 20, 25... godina,
Matzane... pa zar ti... meni? :sad:
Ne govorimo iz njene perspektive, Ramo i ja smo komentirali iz njegove perspektive (ako si upratio, lik je oženjen ženom od cca 34 godine, a njemu je 35+).
Matzan wrote:Niti će ko svijeću držati, niti neko ima pravo da dijeli neke moralne lekcije.
nightvision wrote:ja mislim da smo mi na balkanu preoptereceni predrasudama i previse se bavimo drugim ljudima i njihovim zivotima.
Ma, ljudi, niko nikom ne drži lekciju, ko to još ovdje može nekom nešto zabraniti/narediti? Ja sam dala svoje generalno viđenje situacije (ja konkretno i imam iskustva veze sa takvom razlikom u godinama i u tim godinama, s tim da u mom slučaju nije bio oženjen lik, već slobodan).
Ako ćemo ići logikom da niko ne daje nikakav komentar, onda forum ne služi ničemu. Sjetite se samo priče o jadnom studentu od prije 10 dana. Pa cijeli region je ispirao usta s njim! I ovdje na forumu su otvorene čak 3 teme vezano za taj slučaj (a tu se čak radi o konkretnoj osobi), i svi su ga pljuvali... te nesposoban je, smotan i sl. Tad je problem bio ako napišeš da ne treba generalizirati i da niko o tom momku ništa zapravo i ne zna. Sad je obratan slučaj, sad je izgleda problem i reći svoje mišljenje o nekom XY slučaju, o kojem ne znaš pojedinosti, ni ko su akteri. Čak nismo ni osuđivali, već dali svoje viđenje da nam se ta situacija ne sviđa (znači, naš lični stav). Svašta... :roll:
Matzan

#486 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Matzan »

Ma imate pravo da iznosite mišljenje o svemu i svačemu, valjda zato i služi forum.

Što se mene tiče, ja sam uvijek za akciju, :izet: a nikad me nije previše zanimalo što neko priča po kuloarima ili cmizdri iza ćoška.

Po(r)uka je:

:izet: se deco
u :izet: je spas
to vam poručuje
čika Jova Zmaj.

:)
nightvision

#487 Re: Muskarci nakon 30te

Post by nightvision »

Euridika wrote:...Ako ćemo ići logikom da niko ne daje nikakav komentar, onda forum ne služi ničemu...
sasvim je u redu davati komentar, zato i ne komentarisem komentar vec stav izrazen u komentaru. 8-)
Euridika
Globalna šefica

#488 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

@Matzan & @Nightvision

Hajte se molim vas kandidirajte na narednim izborima za članove Predsjedništva! :D Imate odmah glas od mene i svih koji me poznaju. :thumbup:
Izučili ste sve oblike političkog nadmudrivanja... sve sam ti rek'o, ništa ti nisam rek'o... :-D
Matzan

#489 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Matzan »

Peace sister, peace

Image
mg

#490 Re: Muskarci nakon 30te

Post by mg »

Došlo vrijeme da se meće i u '93,
K***c, ja bi meto i u '95. :D
Ramzess Veliki

#491 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

Ma ne shvataš problem ... znam to iz iskustva, te se cure ludo zaljube kad probaju iskusnog zagondžiju preko 35 ... ne naumpadne im više dečko mlađi. Zatim se pohvali vršnjakinjama, i eto ti belaja ... sve bi one stare frajere, a ovim mlađim momcima ostaje da traže dečka. :shock:
yoda82

#492 Re: Muskarci nakon 30te

Post by yoda82 »

Euridika wrote:

Ne govorimo iz njene perspektive, Ramo i ja smo komentirali iz njegove perspektive (ako si upratio, lik je oženjen ženom od cca 34 godine, a njemu je 35+).
Matzan wrote:Niti će ko svijeću držati, niti neko ima pravo da dijeli neke moralne lekcije.

Iz moje perspektive, nije ok prevariti ženu nikako, ali ako je već vara, onda je svejedno da li je to sa djevojkom/ženom od 19, 35, ili 50. To što je njoj 19. ne čini situaciju ništa gorom/boljom.
Euridika
Globalna šefica

#493 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

yoda82 wrote:
Euridika wrote:

Iz moje perspektive, nije ok prevariti ženu nikako, ali ako je već vara, onda je svejedno da li je to sa djevojkom/ženom od 19, 35, ili 50. To što je njoj 19. ne čini situaciju ništa gorom/boljom.
Zaključak: samo deri... :lol: :lol:
yoda82

#494 Re: Muskarci nakon 30te

Post by yoda82 »

Euridika wrote: Zaključak: samo deri... :lol: :lol:
Ako su razlog samo godine što se neko suzdržava, onda samo deri...
Matzan

#495 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Matzan »

Ramzess Veliki wrote:

Ma ne shvataš problem ... znam to iz iskustva, te se cure ludo zaljube kad probaju iskusnog zagondžiju preko 35 ... ne naumpadne im više dečko mlađi. Zatim se pohvali vršnjakinjama, i eto ti belaja ... sve bi one stare frajere, a ovim mlađim momcima ostaje da traže dečka. :shock:

Ah so...
Sorry do mene je, nisam upalio na vrijeme.
Bogme Ramo nije ti lahko... :( ... valja te sve dEvojčice zadovoljiti.
Ramzess Veliki

#496 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

Matzan wrote: Ah so...
Sorry do mene je, nisam upalio na vrijeme.
Bogme Ramo nije ti lahko... :( ... valja te sve dEvojčice zadovoljiti.
Ko ba ... JA? :shock:
Ma nisam luuud ... :run:
Dr Kova

#497 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Dr Kova »

Ramzess Veliki wrote: Ma ne shvataš problem ... znam to iz iskustva, te se cure ludo zaljube kad probaju iskusnog zagondžiju preko 35 ... ne naumpadne im više dečko mlađi. Zatim se pohvali vršnjakinjama, i eto ti belaja ... sve bi one stare frajere, a ovim mlađim momcima ostaje da traže dečka. :shock:
:thumbup: ovo ima logike itekako...
Ramzess Veliki

#498 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

Ima tu još ...
Pričam sa zajedničkim frendom, čak je i od mene koju godinu stariji (malo je takvih još živih ... :oops: ), i njegov komentar je:
- Ja gledam da sakrijem na svaki način da niko ništa ne sazna, a oni čini mi se sve rade samo da se drugima pokažu.

Men's' ćini da insan sav poludi nakon 35-te, i muškinje i ženskinje.
Neko malko prije, ili malko poslije ... :oops:
Euridika
Globalna šefica

#499 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:Men's' ćini da insan sav poludi nakon 35-te, i muškinje i ženskinje.
Ovo podrazumijeva da si prije toga bio normalan... :oops:
nightvision

#500 Re: Muskarci nakon 30te

Post by nightvision »

Euridika wrote:@Matzan & @Nightvision

Hajte se molim vas kandidirajte na narednim izborima za članove Predsjedništva! :D Imate odmah glas od mene i svih koji me poznaju. :thumbup:
Izučili ste sve oblike političkog nadmudrivanja... sve sam ti rek'o, ništa ti nisam rek'o... :-D
De dobro sad, necemo se vrijedjat. :mrgreen:
Svaka slicnost sa doticnim osobama je sasvim slucajna i nenamjerna. :mrgreen:
Post Reply