Yep ... to hoću da kažem. Bljak mi je to sa djecom ...Euridika wrote:Fakat degutantno... mislim na ovu konkretnu storiju.Ramzess Veliki wrote:Istina da muškarci pobudale kad pređu 35-tu ...
Evo skoro me pozvali na nekakav dernek, kad upratih jaro doveo pile 19 godina, k'o model ... sram ga bilo, kod kuće žena 15 godina starija od nje, zrelija i ozbiljnija, a on se piletine ufatio ... i najgore svi oni njegovi vršnjaci na derneku odmakli se od onih svojih pa njegovu upitkuju krišom ima li koju jaranicu ...
Fuj grozno ...
Nisam a priori protiv veće dobne razlike između partnera, ali to može funkcionirati samo u slučajevima kad su obje osobe na približno istom mentalnom nivou (tačnije, kad je mlađa osoba-žena zrelija za svoje godine, pa može intelektualno i duhovno parirati starijoj osobi-muškarcu).
Muskarci nakon 30te
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#476 Re: Muskarci nakon 30te
- Euridika
- Globalna šefica
#477 Re: Muskarci nakon 30te
Joooj, odmah mi proradi majčinski zaštitnički instikt...Ramzess Veliki wrote:Yep ... to hoću da kažem. Bljak mi je to sa djecom ...Euridika wrote:Fakat degutantno... mislim na ovu konkretnu storiju.Ramzess Veliki wrote:Istina da muškarci pobudale kad pređu 35-tu ...
Evo skoro me pozvali na nekakav dernek, kad upratih jaro doveo pile 19 godina, k'o model ... sram ga bilo, kod kuće žena 15 godina starija od nje, zrelija i ozbiljnija, a on se piletine ufatio ... i najgore svi oni njegovi vršnjaci na derneku odmakli se od onih svojih pa njegovu upitkuju krišom ima li koju jaranicu ...
Fuj grozno ...
Nisam a priori protiv veće dobne razlike između partnera, ali to može funkcionirati samo u slučajevima kad su obje osobe na približno istom mentalnom nivou (tačnije, kad je mlađa osoba-žena zrelija za svoje godine, pa može intelektualno i duhovno parirati starijoj osobi-muškarcu).
- Henry Chinaski
#478 Re: Muskarci nakon 30te
Ne mislim da je tu potrebno ikakvo intelektualno pariranje.Euridika wrote:Fakat degutantno... mislim na ovu konkretnu storiju.Ramzess Veliki wrote:Istina da muškarci pobudale kad pređu 35-tu ...
Fuj grozno ...
Ako su im interesi komplementarni, ništa drugo nije potrebno. Ni jednom od njih nije do priče. On bi da završi i ide za poslom, a i ona bi da što prije završi i da ispuni svoj zadati cilj.
- plucna mahramica
#479 Re: Muskarci nakon 30te
E ovo mi je prejako, cuj da moze intelektualno i duhovno parirati muskarcu. Koja to zena moze?
Posto ne moze nijedna, bolje onda uzeti ovu neistrosenu, cija koza 'hoce da pukne', grudi nabrekle..mmmm
Posto ne moze nijedna, bolje onda uzeti ovu neistrosenu, cija koza 'hoce da pukne', grudi nabrekle..mmmm
-
nightvision
#480 Re: Muskarci nakon 30te
joj bas, i meni odmah proradi ocinski insekt, istog momenta bi djecu pravio.Euridika wrote:Joooj, odmah mi proradi majčinski zaštitnički instikt...Ramzess Veliki wrote:Yep ... to hoću da kažem. Bljak mi je to sa djecom ...Euridika wrote: Fakat degutantno... mislim na ovu konkretnu storiju.
bljak mi je kad lik ima djecu njenih godina ali ako ne postoje nikakve obaveze prema nekome trecem i ako neko treci ne trpi zbog takve veze, samo naprijed.
- Euridika
- Globalna šefica
#481 Re: Muskarci nakon 30te
Čak i tad bi trebala postojati neka granica u godinama (po meni lično je 15 godina neki realni limit) + nije svejedno u kojim godinama se dešava ovakva veza: nije isto kombinacija npr. 20(Ž)-35(M) i 30(Ž)-45(M). Ne kažem da nema izuzetaka, tj. da nekad ovo može uspjeti i u ranijim godinama, ali generalno se treba preći neki prag zrelosti da bi ovakva veza uspjela dugoročno.nightvision wrote:joj bas, i meni odmah proradi ocinski insekt, istog momenta bi djecu pravio.Euridika wrote:Joooj, odmah mi proradi majčinski zaštitnički instikt...Ramzess Veliki wrote:Yep ... to hoću da kažem. Bljak mi je to sa djecom ...![]()
![]()
![]()
![]()
bljak mi je kad lik ima djecu njenih godina ali ako ne postoje nikakve obaveze prema nekome trecem i ako neko treci ne trpi zbog takve veze, samo naprijed.
Ovdje ne pričam o one night stand-ovima.
- Matzan
#482 Re: Muskarci nakon 30te
Što ne mogu praznog moralisanja...
Djevojci je 19 godina, punoljetna, svojom voljom upustila se u vezu sa čovjekom starijim od nje 15, 20, 25... godina,
ima svoje razloge zbog kojih je s njim i šta to koga ima da smeta ili ne?!
Niti će ko svijeću držati, niti neko ima pravo da dijeli neke moralne lekcije.
Djevojci je 19 godina, punoljetna, svojom voljom upustila se u vezu sa čovjekom starijim od nje 15, 20, 25... godina,
-
nightvision
#483 Re: Muskarci nakon 30te
ja mislim da smo mi na balkanu preoptereceni predrasudama i previse se bavimo drugim ljudima i njihovim zivotima.Euridika wrote:Čak i tad bi trebala postojati neka granica u godinama (po meni lično je 15 godina neki realni limit) + nije svejedno u kojim godinama se dešava ovakva veza: nije isto kombinacija npr. 20(Ž)-35(M) i 30(Ž)-45(M). Ne kažem da nema izuzetaka, tj. da nekad ovo može uspjeti i u ranijim godinama, ali generalno se treba preći neki prag zrelosti da bi ovakva veza uspjela dugoročno.
Ovdje ne pričam o one night stand-ovima.
-
saale
#484 Re: Muskarci nakon 30te
Hajd ba visehe tog moralisanja je svima pun qurac..bezbeli je mala bolja od od tebe i od svih tu,,staropicki pa ljubomora udarila u glavu,,ovo je slobodno drustvo i nek se voda, guzi, ko hoce i skim ko hoceRamzess Veliki wrote:Istina da muškarci pobudale kad pređu 35-tu ...
Fuj grozno ...
- Euridika
- Globalna šefica
#485 Re: Muskarci nakon 30te
Matzane... pa zar ti... meni?Matzan wrote:Što ne mogu praznog moralisanja...![]()
Ne govorimo iz njene perspektive, Ramo i ja smo komentirali iz njegove perspektive (ako si upratio, lik je oženjen ženom od cca 34 godine, a njemu je 35+).
Matzan wrote:Niti će ko svijeću držati, niti neko ima pravo da dijeli neke moralne lekcije.
Ma, ljudi, niko nikom ne drži lekciju, ko to još ovdje može nekom nešto zabraniti/narediti? Ja sam dala svoje generalno viđenje situacije (ja konkretno i imam iskustva veze sa takvom razlikom u godinama i u tim godinama, s tim da u mom slučaju nije bio oženjen lik, već slobodan).nightvision wrote:ja mislim da smo mi na balkanu preoptereceni predrasudama i previse se bavimo drugim ljudima i njihovim zivotima.
Ako ćemo ići logikom da niko ne daje nikakav komentar, onda forum ne služi ničemu. Sjetite se samo priče o jadnom studentu od prije 10 dana. Pa cijeli region je ispirao usta s njim! I ovdje na forumu su otvorene čak 3 teme vezano za taj slučaj (a tu se čak radi o konkretnoj osobi), i svi su ga pljuvali... te nesposoban je, smotan i sl. Tad je problem bio ako napišeš da ne treba generalizirati i da niko o tom momku ništa zapravo i ne zna. Sad je obratan slučaj, sad je izgleda problem i reći svoje mišljenje o nekom XY slučaju, o kojem ne znaš pojedinosti, ni ko su akteri. Čak nismo ni osuđivali, već dali svoje viđenje da nam se ta situacija ne sviđa (znači, naš lični stav). Svašta...
- Matzan
#486 Re: Muskarci nakon 30te
Ma imate pravo da iznosite mišljenje o svemu i svačemu, valjda zato i služi forum.
Što se mene tiče, ja sam uvijek za akciju,
a nikad me nije previše zanimalo što neko priča po kuloarima ili cmizdri iza ćoška.
Po(r)uka je:
se deco
u
je spas
to vam poručuje
čika Jova Zmaj.

Što se mene tiče, ja sam uvijek za akciju,
Po(r)uka je:
u
to vam poručuje
čika Jova Zmaj.
-
nightvision
#487 Re: Muskarci nakon 30te
sasvim je u redu davati komentar, zato i ne komentarisem komentar vec stav izrazen u komentaru.Euridika wrote:...Ako ćemo ići logikom da niko ne daje nikakav komentar, onda forum ne služi ničemu...
- Euridika
- Globalna šefica
#488 Re: Muskarci nakon 30te
@Matzan & @Nightvision
Hajte se molim vas kandidirajte na narednim izborima za članove Predsjedništva!
Imate odmah glas od mene i svih koji me poznaju.
Izučili ste sve oblike političkog nadmudrivanja... sve sam ti rek'o, ništa ti nisam rek'o...
Hajte se molim vas kandidirajte na narednim izborima za članove Predsjedništva!
Izučili ste sve oblike političkog nadmudrivanja... sve sam ti rek'o, ništa ti nisam rek'o...
-
mg
#490 Re: Muskarci nakon 30te
Došlo vrijeme da se meće i u '93,
K***c, ja bi meto i u '95.
K***c, ja bi meto i u '95.
- Ramzess Veliki
#491 Re: Muskarci nakon 30te
Ma ne shvataš problem ... znam to iz iskustva, te se cure ludo zaljube kad probaju iskusnog zagondžiju preko 35 ... ne naumpadne im više dečko mlađi. Zatim se pohvali vršnjakinjama, i eto ti belaja ... sve bi one stare frajere, a ovim mlađim momcima ostaje da traže dečka.Matzan wrote:Što ne mogu praznog moralisanja...![]()
- yoda82
#492 Re: Muskarci nakon 30te
Euridika wrote:Matzane... pa zar ti... meni?Matzan wrote:Što ne mogu praznog moralisanja...![]()
ima svoje razloge zbog kojih je s njim i šta to koga ima da smeta ili ne?!![]()
Ne govorimo iz njene perspektive, Ramo i ja smo komentirali iz njegove perspektive (ako si upratio, lik je oženjen ženom od cca 34 godine, a njemu je 35+).
Matzan wrote:Niti će ko svijeću držati, niti neko ima pravo da dijeli neke moralne lekcije.
Iz moje perspektive, nije ok prevariti ženu nikako, ali ako je već vara, onda je svejedno da li je to sa djevojkom/ženom od 19, 35, ili 50. To što je njoj 19. ne čini situaciju ništa gorom/boljom.
- Euridika
- Globalna šefica
#493 Re: Muskarci nakon 30te
Zaključak: samo deri...yoda82 wrote:Euridika wrote:Matzane... pa zar ti... meni?Matzan wrote:Što ne mogu praznog moralisanja...![]()
ima svoje razloge zbog kojih je s njim i šta to koga ima da smeta ili ne?!![]()
Iz moje perspektive, nije ok prevariti ženu nikako, ali ako je već vara, onda je svejedno da li je to sa djevojkom/ženom od 19, 35, ili 50. To što je njoj 19. ne čini situaciju ništa gorom/boljom.
- yoda82
#494 Re: Muskarci nakon 30te
Ako su razlog samo godine što se neko suzdržava, onda samo deri...Euridika wrote: Zaključak: samo deri...![]()
- Matzan
#495 Re: Muskarci nakon 30te
Ramzess Veliki wrote:Ma ne shvataš problem ... znam to iz iskustva, te se cure ludo zaljube kad probaju iskusnog zagondžiju preko 35 ... ne naumpadne im više dečko mlađi. Zatim se pohvali vršnjakinjama, i eto ti belaja ... sve bi one stare frajere, a ovim mlađim momcima ostaje da traže dečka.Matzan wrote:Što ne mogu praznog moralisanja...![]()
Ah so...
Sorry do mene je, nisam upalio na vrijeme.
Bogme Ramo nije ti lahko...
- Ramzess Veliki
#496 Re: Muskarci nakon 30te
Ko ba ... JA?Matzan wrote: Ah so...
Sorry do mene je, nisam upalio na vrijeme.
Bogme Ramo nije ti lahko...... valja te sve dEvojčice zadovoljiti.
Ma nisam luuud ...
- Dr Kova
#497 Re: Muskarci nakon 30te
Ramzess Veliki wrote: Ma ne shvataš problem ... znam to iz iskustva, te se cure ludo zaljube kad probaju iskusnog zagondžiju preko 35 ... ne naumpadne im više dečko mlađi. Zatim se pohvali vršnjakinjama, i eto ti belaja ... sve bi one stare frajere, a ovim mlađim momcima ostaje da traže dečka.
- Ramzess Veliki
#498 Re: Muskarci nakon 30te
Ima tu još ...
Pričam sa zajedničkim frendom, čak je i od mene koju godinu stariji (malo je takvih još živih ...
), i njegov komentar je:
- Ja gledam da sakrijem na svaki način da niko ništa ne sazna, a oni čini mi se sve rade samo da se drugima pokažu.
Men's' ćini da insan sav poludi nakon 35-te, i muškinje i ženskinje.
Neko malko prije, ili malko poslije ...
Pričam sa zajedničkim frendom, čak je i od mene koju godinu stariji (malo je takvih još živih ...
- Ja gledam da sakrijem na svaki način da niko ništa ne sazna, a oni čini mi se sve rade samo da se drugima pokažu.
Men's' ćini da insan sav poludi nakon 35-te, i muškinje i ženskinje.
Neko malko prije, ili malko poslije ...
- Euridika
- Globalna šefica
#499 Re: Muskarci nakon 30te
Ovo podrazumijeva da si prije toga bio normalan...Ramzess Veliki wrote:Men's' ćini da insan sav poludi nakon 35-te, i muškinje i ženskinje.
-
nightvision
#500 Re: Muskarci nakon 30te
De dobro sad, necemo se vrijedjat.Euridika wrote:@Matzan & @Nightvision
Hajte se molim vas kandidirajte na narednim izborima za članove Predsjedništva!Imate odmah glas od mene i svih koji me poznaju.
![]()
Svaka slicnost sa doticnim osobama je sasvim slucajna i nenamjerna.