Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
ABH017

#476 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Evo ga Boga mi. Obistini se i dokaza stara poslovica da su Hrvati veći katolici od pape.
Papa bi da miri po svijetu i da kaže "svi smo mi Božija djeca", ali ima većih katolika od njega, da ga isprave i kažu da je svako onaj ko ne prihvata Isusa kao Boga, kradljivac i razbojnik.
Još samo da se okite bombama i krenu u juriš na sve kradljivce i razbojnike. Kao i mnogo puta do sad. Aferim patriot (često se pitam zašto ne domoljub), znači, radikalno kršćanstvo.
Smrcak15

#477 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

smijesno kaze hoce da nam isusa predstave kao bebu u pelena sa porculanskom lutkicom , gospodara nad svim gospodarima, koji ima svoje oziljke svoje muke na krizu

znaci nezadovoljan je da mu se Bog predstavlja kao porculanska beba u pelenama, a zadovljan je da mu se Bog predstavlja kao napacen covjek polugol i osramocen na krizu, gdje je tu logika

cuj Bog kojeg ljudi razapu polugolog na krizu i ubiju :D kakav je to nejak Bog

dok po islamskom konceptu vjerovanja u Boga, ti uopste nemoze nikako blizu prici Bogu da mu kakvu stetu naneses, ma cak sta vise uopste nemas nacina kako bi mu mogao stetu nanijeti, a On moze da hoce unistiti cijeli univerzum bez ikakvih problema

cak sta vise da postoje drugi Bogovi nebi mu mogli stetu nanijeti jer bi se morali njemu pokoravati, znaci nedodirljiv je sa svake strane.
patriot_1

#478 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Lopov-eliminator wrote:
patriot_1 wrote:Ovdje ima toliko glupih pitanja da mi se zbilja neda trkeljati s tobom.
Eto vidiš, šta sam ti rekao 24 dana ranije:
Lopov-eliminator wrote:Ja sam prilično siguran da nećeš odgovoriti ni kad se vratiš iz Banlanda gdje su te deportovali zbog višestrukog kršenja pravila foruma ali hajde, želim da me demantiraš i pokažeš mi da sam pogriješio kad sam sad napisao da nećeš odgovoriti.
Nisi sposoban da me demantiraš, a i potvrdio si ovaj prvi dio da nećeš odgovoriti ni kad se vratiš iz Banlanda. Ja sam se takvih mentalnih sklopova kao tvoj nagledao pa mi nije bilo teško procijeniti.

Upravo si sada svima dao savjet: kada vidiš neugodno pitanje, ili njih 15, izbjegni odgovor izdavanjem dekreta kojim se ta pitanja proglašavaju glupim.
Upravo onako kako su u vakat crkvene inkvizicije potiskivani neistomišljenici.

Glupa ili ne, to ne mijenja činjenicu da na njih nisi smio odgovoriti, kao što sam i predvidio 24 dana ranije.
Ima tu nekoliko fakata!
Prvo,možda nisi osoba sa kojom uopće želim debatirati,možda mislim da nisi vrijedan truda!Demantiraj me,,,
Drugo,možda sam odgovorio ali ne na način da je to tebi sjelo pa kažeš:"Nisi odgovorio",jer odgovor tebi nije sjeo!
Treće,zašto bih ja tebi odgovarao pod mus?Jesam li dužan?Jel ovo ispit,ti profa a ja učenik?
Četvrto,nemam pojma što si pitao,davno bilo,pitaj opet,možda ti se smilujem! :lol:
patriot_1

#479 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

ABH017 wrote:
Evo ga Boga mi. Obistini se i dokaza stara poslovica da su Hrvati veći katolici od pape.
Papa bi da miri po svijetu i da kaže "svi smo mi Božija djeca", ali ima većih katolika od njega, da ga isprave i kažu da je svako onaj ko ne prihvata Isusa kao Boga, kradljivac i razbojnik.
Još samo da se okite bombama i krenu u juriš na sve kradljivce i razbojnike. Kao i mnogo puta do sad. Aferim patriot (često se pitam zašto ne domoljub), znači, radikalno kršćanstvo.
Viđaj ba,sam sebi skačeš u usta,to govori Duspara a ne ja,nigdje nisam naveo da se sa njim u potpunosti slažem!
"Skačeš u usta" kažem stoga što ima Muslimana masu koji misle da je Islam jedina istina!Jel tako?Ili po tebi ,radikalni su samo kršćani!
Dalje,zna se tko se kiti bombama i ubija.Ima li kršćana među takvima?Nekad bilo sad se spominjalo!
Osobno sam sudjelovao na slupu gdje su molili kršćani,Židovi i muslimani,dakle,nisam radikalac!
Smatram da nisu svi kršćani Božja djeca!
Vidi što piše u Novom Zavjetu:
A očita su djela tijela. To su: bludnost, nečistoća, razvratnost,
Galaćanima 5,20 idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja,
Galaćanima 5,21 zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti.
ABH017

#480 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

patriot_1 wrote:
ABH017 wrote:
Viđaj ba,sam sebi skačeš u usta,to govori Duspara a ne ja,nigdje nisam naveo da se sa njim u potpunosti slažem!
"Skačeš u usta" kažem stoga što ima Muslimana masu koji misle da je Islam jedina istina!Jel tako?Ili po tebi ,radikalni su samo kršćani!
Dalje,zna se tko se kiti bombama i ubija.Ima li kršćana među takvima?Nekad bilo sad se spominjalo!
Osobno sam sudjelovao na slupu gdje su molili kršćani,Židovi i muslimani,dakle,nisam radikalac!
Smatram da nisu svi kršćani Božja djeca!
Vidi što piše u Novom Zavjetu:
Galaćanima 5,20 idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja,
Galaćanima 5,21 zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti.
A zašto si objavio taj video ako se ne slažeš sa njim? Daj samo jedno suvislo objašnjenje. To što si učestvovao na nekakvim međureligijskim skupovima, ne čini te liberalnim kršćaninom, već tvoj stav prema drugom i drugačijem. A ja kroz tvoje postove nisam primjetio nikakvu toleranciju i empatiju.
Ja, kao vjernik, smatram da su sva stvorenja Božije kreacije, te ih kao takve stavljam na isto mjesto, kao Božiju djecu. Btw, slažem se sa papom, kao i sa svim ostalim vjerskim poglavarima, koji pokušavaju da budu tolerantni i da grade mostove mira u svijetu.
To što ti, samo sljedbenike elitne, radikalne, kršćanske dogme, smatraš Božijom djecom, je samo jedno mišljenje u nizu. Nisam primjetio u stihovima, koje si naveo, ništa što bi potvrdilo tvoju izjavu.
A samo to što i ja i ti spominjemo bombaše samoubice u kontekstu video uratka, koji si postavio, dovoljno govori, koliko je dotični Duspara zastranio u vjeri u jednog Boga. Ništa manje i ništa više od radikalnih muslimana i pravoslavaca, imao on explozivnu napravu, oko pojasa ili ne. Naime, nisam primjetio ni jednog radikalnog propovjednika, bilo koje religijske sekte (ne mogu ih ni nazvati pripadnicima neke vjere), da hoda opasan explozivnom napravom. Oni samo, svojim djelovanjem, regrutuju meso, koje će da se lijepi po zidovima metroa, pločnicima tržnica ili zidovima protivničkih bogomolja. Svoje dupe će da sačuvaju u džakuzi kadama, koje će da im obezbijedi to isto meso.
Last edited by ABH017 on 12/02/2016 01:12, edited 1 time in total.
ABH017

#481 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

patriot_1 wrote: Vidi što piše u Novom Zavjetu:
Ovo mi baš potpuno liči na neke islamske propise. I kod nas je sve navedeno, strogo zabranjeno.
Lavabo

#482 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Lavabo »

Image
:run:
patriot_1

#483 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Objavio sam ga da bi o tome raspravljali!
Sa nečim se slažem(većinom da) a sa nečim ne!
Svi smo Božja stvorenja ali svi Kršćani NISU Božja djeca!
Mislim da sam time sve rekao!
http://www.sarajevograd.info/ferida-dur ... n-pozdrav/
fatamorgana

#484 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:Objavio sam ga da bi o tome raspravljali!
ZnaĆi ima i vanbraĆne djece u kršćana! :lol:
patriot_1

#485 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:
Večina!
Zato kršćanstvo i ima toliko mrlja u povjesti!
Svi nekršćani i ogroman broj kršćana misle da se kršćaninom postaje krštenjem.
A Isus reče(pred samo uzdignuće na nebo):"Idite po cjelom svijetu i propovjedajte radosnu vijest o spasenju,tko UZVJERUJE i krsti se,spasit će se!"
Dakle,najprije vjera,a onda krštenje!
A i vjera nije dovoljna,jer je bez djela mrtva!Zamisli,netko kaže da vjeruje u Boga a krade,laže,mrzi,ubija,ima ljubavnicu a oženjen je,itd!
To nije vjera jer piše:"I Đavao vjeruje i dršća(od straha što ga čeka)!"
fatamorgana

#486 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:
fatamorgana wrote:
Večina!
Zato kršćanstvo i ima toliko mrlja u povjesti!
Svi nekršćani i ogroman broj kršćana misle da se kršćaninom postaje krštenjem.
A Isus reče(pred samo uzdignuće na nebo):"Idite po cjelom svijetu i propovjedajte radosnu vijest o spasenju,tko UZVJERUJE i krsti se,spasit će se!"
Dakle,najprije vjera,a onda krštenje!
A i vjera nije dovoljna,jer je bez djela mrtva!Zamisli,netko kaže da vjeruje u Boga a krade,laže,mrzi,ubija,ima ljubavnicu a oženjen je,itd!
To nije vjera jer piše:"I Đavao vjeruje i dršća(od straha što ga čeka)!"
Nemam riječi na takovo što!
patriot_1

#487 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Treba pažljivo Novi Zavjet pročitati,shvatit će te o čemu pričam!
Smrcak15

#488 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:Treba pažljivo Novi Zavjet pročitati,shvatit će te o čemu pričam!
ja citao i shvati koliko je nelogicno da Isus propovjeda jedno a Pavle drugo, i onda krscani odbace ono sto kaze Isus a slijede sto kaze Pavle

pa kad im kazes Isus kaze ovako, a oni ne ne ne, Pavle kaze ovako itd itd koliko sam to dozivio puta, ispade da vise slijede Pavla nego Isusa.
patriot_1

#489 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:Treba pažljivo Novi Zavjet pročitati,shvatit će te o čemu pričam!
ja citao i shvati koliko je nelogicno da Isus propovjeda jedno a Pavle drugo, i onda krscani odbace ono sto kaze Isus a slijede sto kaze Pavle

pa kad im kazes Isus kaze ovako, a oni ne ne ne, Pavle kaze ovako itd itd koliko sam to dozivio puta, ispade da vise slijede Pavla nego Isusa.
Navedi neki primjer gdje su Isus i Pavao u kontradikciji!
Kao dobar poznavatelj Novog Zavjeta ,tvrdim da toga nema!
Smrcak15

#490 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
Smrcak15 wrote:

Navedi neki primjer gdje su Isus i Pavao u kontradikciji!
Kao dobar poznavatelj Novog Zavjeta ,tvrdim da toga nema!
cijeli koncept krscnastva je u kontradikciji sa isusovim ucenjem, jer Isus nije kreairao krscnastvo, niti je znao sta ta rijec znaci, Pavle je stvoritelj krscanstva

dokaz

Pavle pise
Po Ovome se tko god vjeruje, opravdava od svega od čega se po Mojsijevu zakonu niste mogli opravdati! (Biblija)

Pavle uklanja mojsijov zakon, dok isus zabranjiva uklanjanje mojsijevog zakona

a isus kaze : 17 "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. 18 Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. 19 Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom.!(Biblija).

znaci ukidanjem mojsijevog zakona od strane pavla automatski se stvorilo krscnastvo, jer cim pocnes da mijenjas zakone odmah dobivas novu i vjeru.

Jedini sljedbenici Isusa danas su muslimani koji slijede poslanika Muhammeda, ako nevjerujes sporedi sta je isus radio i sta muslimani rade pa ces da vidis slicnosti. Cak sta vise Isus sam licno kaze da nema nista sa krscanima kad dodje na ovaj svijet ponovo, otjerat ce ih od sebe.

Dok u islamskoj literaturi poslanik Muhammed je nagovijestio dolazak Isusa pred kraj svijeta gdje ce biti vodja svih muslimana, i na kraju ce umrijeti prirodnom smrcu i muslimani ce ga shraniti pored poslanika Muhammeda u medini jer to se mjesto cuva za njega.

U ovoj dzamiji pored groba poslanika Muhammeda ce Isus da bude sahranjen u buducnosti.
Image
mousstapha

#491 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by mousstapha »

Koju je religiju najjebenije napustiti? :-)

https://news.vice.com/article/why-i-lef ... g-the-same
ABH017

#492 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Kad neko hoće da pokaže kako je bio "pravi" musliman, navodi koliko je sura znao napamet i koliko je godina išao u mekteb. Radio ovo ili ono, odrastao u islamskom okruženju, itd.

P.S.
Na isti način PTPC koristi Galijaševića, kad hoće da ocrni Bošnjake, Islam pa i Bosnu i Hercegovinu. Mediji su čudo.
Edouard

#493 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Edouard »

Smrcak15 wrote:
cijeli koncept krscnastva je u kontradikciji sa isusovim ucenjem, jer Isus nije kreairao krscnastvo, niti je znao sta ta rijec znaci, Pavle je stvoritelj krscanstva

dokaz

Pavle pise
Po Ovome se tko god vjeruje, opravdava od svega od čega se po Mojsijevu zakonu niste mogli opravdati! (Biblija)

Pavle uklanja mojsijov zakon, dok isus zabranjiva uklanjanje mojsijevog zakona.
ne shvaćam da ljudi imaju potrebu tvrditi nešto u što su neupućeni.
Pavao je prije svog obraćenja progonio kršćane, Isusove sljedbenike, dakle, Pavao nikako nije 'stvoritelj' kršćanstva.
Smrcak15

#494 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Edouard wrote:
Smrcak15 wrote:

dokaz

Pavle pise

Pavao je prije svog obraćenja progonio kršćane, Isusove sljedbenike, dakle, Pavao nikako nije 'stvoritelj' kršćanstva.
pa ti nisi upucen, jeste on progonio krscane u pocetku, pa dobio nekakve vizije i onda poceo da propovjeda krscanstvo koje prije nije egzistiralo.

Ko je napisao vecinu knjiga u novom zavjetu, Pavao naravno
dakle, Pavao nikako nije 'stvoritelj' kršćanstva.
kako covjce nije, kad je uklanjanjem mojsijevog zakona stvorio krscanstvo, kako nije jer sa mijenjanjem zakona u vjeri vjera se i mijenja.

znas li uopste sta znaci kad kazes nekome taj stari zakon vise ne vazi , od sad cemo po novom, to je fakticki odmah stvorena nova vjera/religija.
Edouard

#495 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Edouard »

Smrcak15 wrote:
Edouard wrote:
Smrcak15 wrote:

dokaz

Pavle pise

pa ti nisi upucen, jeste on progonio krscane u pocetku, pa dobio nekakve vizije i onda poceo da propovjeda krscanstvo koje prije nije egzistiralo.

Ko je napisao vecinu knjiga u novom zavjetu, Pavao naravno
dakle, Pavao nikako nije 'stvoritelj' kršćanstva.
kako covjce nije, kad je uklanjanjem mojsijevog zakona stvorio krscanstvo, kako nije jer sa mijenjanjem zakona u vjeri vjera se i mijenja.

znas li uopste sta znaci kad kazes nekome taj stari zakon vise ne vazi , od sad cemo po novom, to je fakticki odmah stvorena nova vjera/religija.
...jeste on progonio krscane u pocetku, pa dobio nekakve vizije i onda poceo da propovjeda krscanstvo koje prije nije egzistiralo.
Tebi ta tvoja rečenica konzistentna? progonio kršćane, ali kršćanstvo nije postojalo. O čemu ti to?
Smrcak15

#496 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Edouard wrote:
Tebi ta tvoja rečenica konzistentna? progonio kršćane, ali kršćanstvo nije postojalo. O čemu ti to?

Ovako, za tebe su sledbenici isusa apostoli krscani za nas su muslimani znaci oni nisu bili na istoj vjeri kao pavle, on je progonio te rane krscane po vasem / muslimane po nasem , pa je zbog vizija poceo da propovjeda novu vjeru krscanstvo, vjeru koja nije bila isusova niti njegovih sljedbenika ranih krscana po vasem ili muslimana po nasem. Razumijes li me sad.?
Edouard

#497 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Edouard »

Smrcak15 wrote:
Edouard wrote:

Ovako, za tebe su sledbenici isusa apostoli krscani za nas su muslimani znaci oni nisu bili na istoj vjeri kao pavle, on je progonio te rane krscane po vasem / muslimane po nasem , pa je zbog vizija poceo da propovjeda novu vjeru krscanstvo, vjeru koja nije bila isusova niti njegovih sljedbenika ranih krscana po vasem ili muslimana po nasem. Razumijes li me sad.?
Nisam istina upućen u islamski nauk, i nemam namjeru ga na svoj način tumačiti, ali sam te nekako uspio razumjeti.
Tvoja tvrdnja da je Pavao stvorio kršćanstvo, ne znam proizlazi li iz islamskog nauka, i je li negdje zapisana, ili je to tvoj vlastiti pokušaj slobodnog tumačenja Biblije i zaključivanja?
I još nešto, nisu mi jasni ovi tvoji navodi:
Smrcak15 wrote:
...jer Isus nije kreairao krscnastvo, niti je znao sta ta rijec znaci...
...Cak sta vise Isus sam licno kaze da nema nista sa krscanima kad dodje na ovaj svijet ponovo, otjerat ce ih od sebe...
Dakle, Isus ne zna šta riječ kršćanin znači, a onda sam lično kaže da nema ništa s kršćanima????? Tebi tu sve u redu?
Smrcak15

#498 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Edouard wrote:
Smrcak15 wrote:
Edouard wrote:

Nisam istina upućen u islamski nauk, i nemam namjeru ga na svoj način tumačiti, ali sam te nekako uspio razumjeti.
Tvoja tvrdnja da je Pavao stvorio kršćanstvo, ne znam proizlazi li iz islamskog nauka, i je li negdje zapisana, ili je to tvoj vlastiti pokušaj slobodnog tumačenja Biblije i zaključivanja?
Smrcak15 wrote:
...Cak sta vise Isus sam licno kaze da nema nista sa krscanima kad dodje na ovaj svijet ponovo, otjerat ce ih od sebe...
Dakle, Isus ne zna šta riječ kršćanin znači, a onda sam lično kaže da nema ništa s kršćanima????? Tebi tu sve u redu?
Tvrdnja da je pavao napravio krscanstvo proizilazi iz biblije.

Pojam krscanin na njegovom jeziku sigurno nebi razumio da mu sad kazes jer je taj pojam stvoren poslije njega. U bibliji stoji da kad se isus vrati na zemlju krscani ce mu prilaziti a on ce ih otjerati od sebe i reci da ih nikad nije ni poznavao.
Edouard

#499 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Edouard »

Smrcak15 wrote:
Edouard wrote: Nisam istina upućen u islamski nauk, i nemam namjeru ga na svoj način tumačiti, ali sam te nekako uspio razumjeti.
Smrcak15 wrote:
Tvrdnja da je pavao napravio krscanstvo proizilazi iz biblije.

Pojam krscanin na njegovom jeziku sigurno nebi razumio da mu sad kazes jer je taj pojam stvoren poslije njega. U bibliji stoji da kad se isus vrati na zemlju krscani ce mu prilaziti a on ce ih otjerati od sebe i reci da ih nikad nije ni poznavao.
Luka, 13:25-27
25 Kad gospodar kuće zaključa vrata, bit će prekasno. Tada ćete stajati vani i kucati ištući: "Gospodine, otvori nam!' ali on će odgovoriti: "Ne poznajem vas.' 26 Onda ćete početi govoriti: "Ali mi smo s tobom jeli i pili, poučavao si po našim trgovima!' 27 A on će vam odgovoriti: "Kažem vam da vas ne poznajem. Odlazite od mene, svi zlotvori!'

Isus se obraća svojim suvremenicima, židovima, konkretno tu Jeruzalemcima, i poziva ih na obraćenje, na promjenu života. Dakle, kako je vidljivo ne obraća se kršćanima kako ti tvrdiš, i koji zapravo još ne postoje, jer nisu s njime kršćani jeli i pili i nije poučavao po kršćanskim trgovima.
Drugar, osim što si nelogičan i nekonzistentan, izmišljaš, konstruiraš i uzimaš si za pravo, iako bez ikakvih kompetencija, tumačiti Bibliju.
Toliko od mene, dalje ne bih jer je besmisleno.
Živ bio i hvala na pažnji.
Smrcak15

#500 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Edouard wrote: Luka, 13:25-27
25 Kad gospodar kuće zaključa vrata, bit će prekasno. Tada ćete stajati vani i kucati ištući: "Gospodine, otvori nam!' ali on će odgovoriti: "Ne poznajem vas.' 26 Onda ćete početi govoriti: "Ali mi smo s tobom jeli i pili, poučavao si po našim trgovima!' 27 A on će vam odgovoriti: "Kažem vam da vas ne poznajem. Odlazite od mene, svi zlotvori!'

Isus se obraća svojim suvremenicima, židovima, konkretno tu Jeruzalemcima, i poziva ih na obraćenje, na promjenu života. Dakle, kako je vidljivo ne obraća se kršćanima kako ti tvrdiš, i koji zapravo još ne postoje, jer nisu s njime kršćani jeli i pili i nije poučavao po kršćanskim trgovima.
Drugar, osim što si nelogičan i nekonzistentan, izmišljaš, konstruiraš i uzimaš si za pravo, iako bez ikakvih kompetencija, tumačiti Bibliju.
Toliko od mene, dalje ne bih jer je besmisleno.
Živ bio i hvala na pažnji
.
Sve bi to bilo na mjestu samo kad bi ti tacan tekst iz biblije naveo

ne govorim o tom tekstu nego o ovome

Matej 7
21 'U nebesko kraljevstvo neće ući svi koji me nazivaju Gospodinom, već samo koji slušaju mojega nebeskog Oca.
22 Na sudu će mi mnogi reći: "Gospodine, Gospodine! Nismo li u tvoje ime prorokovali? Nismo li se služili tvojim imenom da istjerujemo zle duhove i da činimo mnoga druga čudesa?'
23 Ali odgovorit ću im: "Nikad vas nisam poznavao. Odlazite od mene, zlotvori!'

jeli ovdje jasno naznaceno koja to skupina radi danas

Nismo li u tvoje ime prorokovali? Nismo li se služili tvojim imenom da istjerujemo zle duhove i da činimo mnoga druga čudesa

ovo se odnosi samo na krscane, ni na koga drugog, jer niko drugi ne radi ove stvari u ime Isusa osim krscana.

iako bez ikakvih kompetencija, tumačiti Bibliju.
kazes bez kompetencija, dok sa jehovinim svjedocima diskutujem na ulici i na pamet im citiram stihove iz biblije i govorim u kojim poglavljima se nalaze i pod kojim brojem, dok oni onako traze po bibliji da provjere sta sam im iznio. Ako tebi to zvuci kao nekompetentnost onda nemam rijeci.
Post Reply