Prag "bola" ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Euridika
Globalna šefica

#476 Re: Prag "bola" ?

Post by Euridika »

Istina je da varanje za sobom poteže i druge negativne osobine, samo je pitanje šta čemu prethodi. Najčešće sve kreće od nesporazuma u porodici, nezadovoljstva jedne i/ili druge strane, nemogućnosti da se neke želje/zahtjevi realiziraju i sl. Nakon ovog obično slijede razgovori (manje-više produktivni), a onda svađe, povlačenja u sebe, sakrivanja emocija i na kraju obmanjivanja (sebe, pa ostalih). Svi mi idealno zagovaramo da se o svemu razgovara otvoreno i nalaze zajednička rješenja, ali je to u praksi skoro pa neprovodivo. Pa, mi smo različite jedinke, ne rezonujemo isto... što je meni problem ili nedostatak, nekom drugom je sasvim OK. Sad će neko reći treba bolje birati bračnog druga... ma, jeste, u bajkama... :|

Odakle nastaje potreba za varanjem - traženjem drugog partnera? Najčešće slučajno... to bude osoba koja ti se osmjehne u prolazu, pohvali tvoj izgled (koji tvoj bračni drug, BTW, nije ni registrirao), neko s kim u datom momentu porazgovaraš o nekom problemu u životu i ko te sasluša (ili se makar pravi da te sluša da bi ti se uvukao u gaće :D ). Ona(j) tvoj(a) te ni ne pogledaju, a kamoli da razgovaraju... čak se više ni ne trude da ti se u gaće uvuku. A šta je... pa, brak je sigurna luka, uzima se zdravo za gotovo, ljudi više ne investiraju ništa, jer Bože moj, nema potrebe... Obično niko ni ne zatraži preljubu odmah, već druženje, ali se onda drugi partner naljuti - pa šta toliko izlaziš s drugovima(aricama), imaš kuću, porodicu... E tad počinje laganje. Prvo više ne ideš vani, već kod mame, sestre, kućnog prijatelja i sl., pa onda moraš nekad i prenoćiti...

Nešto konkretnije za žene koje varaju... Žene se mnogo teže odluče ostaviti bračnu zajednicu (kad već sve ide nizbrdo), nego muški. Razlog je vrlo jednostavan, emotivnije smo po prirodi i teže preživljavamo ovakve stvari (daleko od toga da je muškima lako!), a od nas se obično očekuje da i dalje održimo porodicu funkcionalnom. Evo konkretno, desi se razlaz, žena povede djecu sa sobom... Ona se mora u vrlo kratkom roku snaći za stan (ako već nije ostala u zajedničkom) i organizirati sebi odmah život, makar ono najnužnije da djeca idu u školu, da imaju šta jesti, obući i sl. A pored svega, ona se sad sama mora brinuti i o domaćinstvu, pa čak i o onim kućnim poslovima koje je prije radio muž. Npr. pregori grlo sijalice ili osigurač... većina muškaraca je to u stanju sama zamijeniti... koliko žena to može? Vrlo malo. Većina će ih sjesti i plakati, svakako su već pod silnim stresom zbog razvoda. Neke će se sjetiti da zamole komšiju... al' šta ako su tu tek nove, koga pitati. Zvati majstora... hmm, kad baš moraš... ali to je uvijek muž radio, kod njega su svi brojevi majstora. Majko moja, šta ću sad? A djeca vrište gladna...
Eh, zato se žene češće opredijele naći nekog muškarca kao zamjenu, makar da im pomogne prebroditi onaj prvi udar nakon rastave.

Ja neću zaboraviti kako je meni bilo mjesec-dva poslije tatine smrti kad mi je crkao osigurač, ja student, sama u kući, mama na drugom kraju države, sestra isto student, na predavanjima... Sva sreća pa ja nešto i znam majstorijati po kući (naučila od tate), pa sam se sjetila da mi jednom pokazivao kako se mijenja licna na osiguraču (starim, keramičkim), i nekako sam se snašla i zamijenila je... Ali, čak i tad, u prvi mah kad sam skontala šta se desilo, pomislila sam gdje je tata... a tako će pomisliti skoro svaka žena (bez obzira koliko je jaka i stabilna). Moja je sreća pa nisam pala u očaj, nego se odmah uključio mozak i rješavaj problem, ali ja nisam tad imala nikog za vratom, već sam bila sama...
nightvision

#477 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

Euridika wrote:Eh, zato se žene češće opredijele naći nekog muškarca kao zamjenu, makar da im pomogne prebroditi onaj prvi udar nakon rastave.
Pa to da nadjes nekoga poslije razvoda valjda nije prevara. Sad je druga stvar sto se od zene (u nasoj mahali) ne ocekuje da odmah po razvodu ima drugog.
Ramzess Veliki

#478 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

nightvision wrote:
Euridika wrote:Eh, zato se žene češće opredijele naći nekog muškarca kao zamjenu, makar da im pomogne prebroditi onaj prvi udar nakon rastave.
Pa to da nadjes nekoga poslije razvoda valjda nije prevara. Sad je druga stvar sto se od zene (u nasoj mahali) ne ocekuje da odmah po razvodu ima drugog.
Da ... treba da ga ima prije razvoda.
Za slučaj da pregori sijalica ... 8-)
Ramzess Veliki

#479 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

Euridika wrote:... (ili se makar pravi da te sluša da bi ti se uvukao u gaće :D )...
Ne moraš me baš ovako direktno razotkirvati na forumu ... :oops:
Ramzess Veliki

#480 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

Dobri postovi od Direktnog i Euridike. :thumbup:
Da mi nisu natovarili da izmirujem frakcije u Siriji i ja bih nešto napisao ... :twisted:
nightvision

#481 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

Ramzess Veliki wrote: Da ... treba da ga ima prije razvoda.
Za slučaj da pregori sijalica ... 8-)
Koja sijalica? :lol:
prog321

#482 Re: Prag "bola" ?

Post by prog321 »

Kako prepoznas zenu koja je u sretnom braku ? Pretila, neuredna, habava odjeca, nije se kupala tri dana.
Zene koje varaju izgledaju mnogo bolje. Srede se za jebaca :-D
Euridika
Globalna šefica

#483 Re: Prag "bola" ?

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Euridika wrote:... (ili se makar pravi da te sluša da bi ti se uvukao u gaće :D )...
Znači, priznaješ da se samo praviš da slušaš... :twisted:
Ma šta razotkrivanje na forumu, razotkrit ću ja tebe cijelom gradu... cccc... neće te ni motor spasiti, kad te zaganja horda razbješnjelih žena... :P
Ramzess Veliki

#484 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

Euridika wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Znači, priznaješ da se samo praviš da slušaš... :twisted:
Ma šta razotkrivanje na forumu, razotkrit ću ja tebe cijelom gradu... cccc... neće te ni motor spasiti, kad te zaganja horda razbješnjelih žena... :P
Ne smeta to meni ... :oops:
Euridika
Globalna šefica

#485 Re: Prag "bola" ?

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Euridika wrote:Ma šta razotkrivanje na forumu, razotkrit ću ja tebe cijelom gradu... cccc... neće te ni motor spasiti, kad te zaganja horda razbješnjelih žena... :P
Ne smeta to meni ... :oops:
Žene, jeste čule? Javite se na PP da ugovorimo zasjedu... :lol: :lol: :lol:
Pa'š vidit, čija majka crnu vunu prede... :evil:
Ramzess Veliki

#486 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

Euridika wrote:Žene, jeste čule? Javite se na PP da ugovorimo zasjedu... :lol: :lol: :lol:
Pa'š vidit, čija majka crnu vunu prede... :evil:
Ma ne prozivaj ih đabe ... ne puštaju ti one heklanje iz ruku tako lako ... :oops:
Ramzess Veliki

#487 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

Otto_13 wrote:[
Don't touch Ramo
Brani me Otto, inače sam naj.... :lol: :lol: :lol:
Euridika
Globalna šefica

#488 Re: Prag "bola" ?

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Otto_13 wrote:[
Don't touch Ramo
Brani me Otto, inače sam naj.... :lol: :lol: :lol:
Ne sekiraj se, neće ti faliti dlaka s glave... :lol: :lol:
Euridika
Globalna šefica

#489 Re: Prag "bola" ?

Post by Euridika »

Otto_13 wrote:
Euridika wrote:
Ramzess Veliki wrote:Brani me Otto, inače sam naj.... :lol: :lol: :lol:
Ne sekiraj se, neće ti faliti dlaka s glave... :lol: :lol:

A glava ?
Hajd vi muški imate dvije, ako jednu zijanite, nije prevelika šteta... :D
The One and Only

#490 Re: Prag "bola" ?

Post by The One and Only »

Prebaciti na 2:16 u videu:

The One and Only

#491 Re: Prag "bola" ?

Post by The One and Only »

prog321 wrote:Kako prepoznas zenu koja je u sretnom braku ? Pretila, neuredna, habava odjeca, nije se kupala tri dana.
Boga mi sa "alfom" nije tako, nosaju dopičnjake, tangice i dok kuhaju, neće baja trpiti kofrčenje i raspuštanje. :D
Last edited by The One and Only on 01/10/2015 15:06, edited 1 time in total.
alijagoro

#492 Re: Prag "bola" ?

Post by alijagoro »

prog321 wrote:Kako prepoznas zenu koja je u sretnom braku ? Pretila, neuredna, habava odjeca, nije se kupala tri dana.
Ima smisla.
prog321

#493 Re: Prag "bola" ?

Post by prog321 »

Posto vidim da je svaki mazluk alfa u virtualnom svijetu, evo jedno pitanje samo za alfice:
Ako bi imali izbor za neurednu, vodoodbojnu picku ili picku koja blista ali voli da se dijeli sa mahalom, sta bi izabrali ?? :-D
madner

#494 Re: Prag "bola" ?

Post by madner »

Ako je to izbor, nisi alfa.

Zvuci kao klasicna omega dilema.
:D
prog321

#495 Re: Prag "bola" ?

Post by prog321 »

Nego nema drugih izbora. Samo ta dva.
Čitav život suha crva ili jedna od ovih dvije? :-D
ho oponopono

#496 Re: Prag "bola" ?

Post by ho oponopono »

...joj majko mila...kineski macak... :pusi2:
lijepa u dusi

#497 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

sheilak wrote:
direktni wrote:Svi znamo da varanje nije najgora radnja koja se može desiti onome ko vara i prevarenom. Ima dosta gorih stvari u životu, ali varanje za sobom povlači niz drugih negativnih radnji. Onaj ko vara... laže, obmanjuje, manipulira...dovodi u konfliktne situacije sebe sa porodicom i okolinom. Ljuti se kada ga neko nazove pravim imenom, a za svoje radnje uvijek ima ili traži opravdanje, izgovore... Prvo vara sebe, djecu, porodicu, pa sve ostale.

Varanje produkuje laž, a laž produkuje propast jedne veze/porodice. Varanje u vezi ostavlja manje posljedice od varanja u braku. U ovom slučaju pod varanjem ne podrazumijevam sam tjelesni odnos između Ž/M.

Jedina pozitivna stvar kod ovakvih osoba (prevaranti, lažovi) je ta što postaju besmrtni. Na njihova vrata nikada neće zakucati Melek Smrti, jer je on zadužen za uzimanje duše. Nemate razlog da se plašite Azraila - jer vi nemate dušu. Vaša besmrtnost će se i dalje prepričavati po kuolarima, a sa vama će veći ološ i od vas samih ispirati svoja prljava usta pričama kako ste prevarili ženu/muža, svoju djecu...kako ste bili u stanju lagati-šutjeti; lagati-trpjeti; lagati izgovore.

Nemojte pomisliti da je moj stav porodila rezigniranost. Ne, moj stav je porodila osoba koja je lagala prešućujući višegodišnju istinu s ciljem da djeci razvali porodicu. Halali joj Bože, da i njoj Azrail svijetla obraza pokuca na vrata.
ma, jok, nije te povrijedila. :D

al, direktni, tako si patetican. pa tebe dusa prevarit. i ostavit. :D

edit. morala sam dodat smajlija.
:lol:
Ja ne mogu da vjerujem ni da je neko mogao biti u braku s ovakvim karakterom. Isto lik iz crtica, sve kontam zajebava se. :D
al_akhisari

#498 Re: Prag "bola" ?

Post by al_akhisari »

@euridika :thumbup: preljuba je uvijek bilo i bit će; jednako kao što je bilo i vjernosti; ne bih da spekulišem o omjeru jednih i drugih :) ono što je pak zanimljivo u vezi ili već otpočetom prrocesu udaljavanja partnera, je nastojanje da se isti zadrži "silom" (ispitivanja, provjere, ucjene, pridike, žalbe,...; mišljenja sam da je nekoga ko želi otići, nemoguće zadržati drugačije nego normalnim, pristojnim, nesmarajućim, romantičnim :D , bla, bla,...odnosom; ako to nije dovoljno, onda je suđeno da je kraj; kreni dalje i to je to; krivica uopćeno, po meni je veoma rijetko samo na jednoj strani;

:D ima ona o cuki njegovom životnom motu: "stvarima u životu priđi na način, priđi, onjuši, popiški se i idi dalje"
nightvision

#499 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

lijepa u dusi wrote: :lol:
Ja ne mogu da vjerujem ni da je neko mogao biti u braku s ovakvim karakterom. Isto lik iz crtica, sve kontam zajebava se. :D
Nije on oduvijek bio takav. Takvim su ga napravili. Mene vise zabrinjava vas stav u ovakvoj situaciji, nerazumijevanje i ismijavanje, pogotovo sto znate, ili mozete pretpostaviti kako se on osjeca.
Nije da vas osudjujem, ali s obzirom na dosadasnji sadrzaj diskusije usudit cu se reci da je vas stav odraz onoga sto ste dozivjeli i uradili, i ako ste bili u stanju vec jednom nanijeti drugome bol onda vasa reakcija ne treba iznenaditi. Kratko receno, radi se o nedostataku ljudskosti i empatije.
:sad:
lijepa u dusi

#500 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

Radi se o nedostatku muda da preuzme kontrolu u svoje ruke. U tom slucaju niti bi nam se zalio ovdje, niti bi bio patetican. Ali da je to znao, vjerovatno bi zenu i zadrzao pored sebe.
Post Reply