tututuuuu wrote:limeni wrote:
Svabe izjavljuju da emigranti i izbjeglice nisu dobrodosle u Njemacku i kazu bas doslovno
"Bit ce sranja"
Tvornicama se vec pocelo odredjivati koliko emigranata trebaju zaposliti.
Nisu zadovoljni jer ugrozavaju njihov nacin zivota i ekonomsku sigurnost.
Heer Merkel prozivaju da je uzrok navali ...... emigranata u Njemacku.
Itd ....
U svakom slucaju ce napraviti sve da im ne olaksaju .
Bio danas sa mix drustvom Bosnjaka i Turaka iz Minkena u Duvnu.
Turci i Bosnjaci izjavljuju da Hrvati nisu dobrodosli u BiH i kazu bas doslovno
"Bit ce sranja"
Telekomu i ostalim se vec pocelo odredjivati koliko hrvata trebaju zaposliti.
Nisu zadovoljni jer Hrvati ugrozavaju njihov nacin zivota i ekonomsku sigurnost.
Heer Bakira prozivaju da je uzrok navali ...... Hrvata u BiH.
Itd ....
Zalim ti drustvo i tebe jer ste u zabludi velikoj, od mrznje ne vidite okean.
I? Š'a kaze Murat, more li se durat?

Š'a kazeš bolan, kazu Turci i Bosnjaci za Hrvate da nisu dobrodosli u BiH.

... Oni to mogu reci na bosnjacko turskom sastanku na sećiji u nekoj turskoj prciji, ne u BiH. Tako da ti tu usporedna ne stoji. Turci nisu relevantni da bi oni kontitutivnom narodu BiH bilo sta govorili. Nijemci boga mi jesu mjerodavni za svoju zemlju. Valjda se pita i ljude koji zive u toj drzavi nesto?
Dalje, ja mislim da ti i drustvo ti od mrznje ne da ne vidite "okean", vec se pravite da ne vidite. Uopce ne znam (znam zapravo) zasto i cemu ova tvoja tupa usporedba? Sto ti uopce ovdje uvlacis Turke, Bosnjake, Hrvate? Je li se osjecas mozda nekako prozvanim jer je ovdje medju ovim nazovi izbjeglicama ugl. muslimanska populacija pa ti se lampica nekakva upali?
Smije li taj Nijemac reci da mu se ne svidja sva ova navala u njegovu zemlju? Hoces li ti iz BiH ili tvoj prijatelj Turcin financirati ove pridoslice u Njemackoj, ili ce to raditi Hans? Znamo sigurno da ti neces, a ni tvoj prijatelj (jer i sami gledate kako se ogrebati), pa bilo bi posteno poslusati Hansa sta kaze.[/quote]
Zaboravio si uz Hansa dodati i Emira, Danijela, Marka... , ovo je i njihova rodna gruda a oni i njihovi roditelji su ti
koji su debelo povukli kako bi zemlja bila ovo sto jeste ( kad se uzme "uvoz " radne snage sedamdesetih godina
u obzir).