Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Leons

#476 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Leons »

Ne treba kupovati domace niposyo. Hrvati su ispali glupi sa ovim igricama a i mi cemo ako nas navuku. Zato kupujte kvalitetno i svojom potrosnjom saljote signale domacim preduzetnicima ... Ekonomsi nacionalizam nije varijabla u trzianoj utakmicj i vwc intervrncija drzave... Odolite i nemojte da vas hrvati navuku jer gube i jedni i drugi
nikimostar

#477 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

Ne mogu da pisem svasta,ipak je ovo javni forum,ali najgore je raditi za naseg covjek koji je gigant,plate kasne po 15 dana,manje za 250-300 KM ,nego u drugim firmama...Najlakse je preko ledja radnika :sad:

Ja radio,prosao to sve,jad,tuga i cemer
doktor78

#478 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by doktor78 »

HTJEDOH NEŠTO NAPISATI; ALI Havana je već sve to fino sročio, pa da ne dupliram:
HAVANA wrote:Zar trebaju ovakve teme da bi neko skonto da je najbolje kupovati domace? Naravno ako je kvalitetno i ako postoji mogucnost kupovine nekog proizvoda.Vazda se fol nesta nadigne frka,onda pocne lajanje,pa vrijedjanje...Sluzba je sluzba,druzba je druzba.U poslu svako ganja svoj interes.Budi konkurentan,kvalitetan,bori se za svoj dio kolaca...a prepreka ce uvijek biti.Imamo mi i vode,mlijeka,povrca.voca,sireva,higijenskih potrepstina...svasta nesto sto zadovoljava kvalitetom, i to su apsolutno moji favoriti kod kupovine.
saiks

#479 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Ko pravi ove slike,a idiota,pa dukat nije hrvatska firma,samo se izvaljivaju

Nigdje vindije,sta njihovo netreba bojkotovat
Last edited by saiks on 28/08/2015 09:46, edited 1 time in total.
zateznistub

#480 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

Leons wrote:Ne treba kupovati domace niposyo. Hrvati su ispali glupi sa ovim igricama a i mi cemo ako nas navuku. Zato kupujte kvalitetno i svojom potrosnjom saljote signale domacim preduzetnicima ... Ekonomsi nacionalizam nije varijabla u trzianoj utakmicj i vwc intervrncija drzave... Odolite i nemojte da vas hrvati navuku jer gube i jedni i drugi
Kitrona

#481 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

parappa wrote:
Kitrona wrote:
musicman80 wrote: Aha, znaci treba Hrvatska da izvozi u BiH sve bez ogranicenja kao da je u CEFTA-i , a BIH njima samo mlijeko. Bas si pametan, vidi se da se hranis Vindija puretinom :D

Nismo mi ti koji cekaju u redu da udju u EU. Ako hoces u EU, onda ces prihvatiti EU standarde. Isto tako je bilo i nama.
sjeti se samo kako je vama bilo kad su vas slovenci prcali godinama zbog EU... imam prijatelje hrvate koji i dan danas mrze slovence i ne kupuju nista sto dolazi iz slovenije. zasto se "vi" morate isto tako odnositi prema drugim zemljama koje hoce u EU? zasto bi se i BiH (kada nekad udje u EU) trebala tako ponasati premo drugim zemljama?
ako su slovenci ispali supci prema vama, nemorate vi prema nama.

kakva je situacija sa srbijom? smiju li oni izvoziti u EU tj. hrvatsku?

Da, slažem se da je to nepravedno.

Ne znam šta reći? Čuj, do otvaranja tržišta _MORA_ doći ako želiš u EU. Pitanje je samo kojom dinamikom će se to odvijati to jest da li ćeš prvo morati malo skinuti gaće ili ćeš ga prvo malo "umočiti" prije nego ga dobiješ "otpozadi"...

BTW: bojkot slovenske prehrambene robe ne funkcionira ili bar ne kako je ocekivano er HR vise uvozi hrane iz Slovenije nego sto izveze.
Last edited by Kitrona on 28/08/2015 09:48, edited 1 time in total.
nikimostar

#482 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

saiks wrote:Ko pravi ove slike,a idiota,pa dukat nije hrvatska firma,samo se izvaljivaju

neko glup ko noc
nosara

#483 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Leons wrote:Ne treba kupovati domace niposyo. Hrvati su ispali glupi sa ovim igricama a i mi cemo ako nas navuku. Zato kupujte kvalitetno i svojom potrosnjom saljote signale domacim preduzetnicima ... Ekonomsi nacionalizam nije varijabla u trzianoj utakmicj i vwc intervrncija drzave... Odolite i nemojte da vas hrvati navuku jer gube i jedni i drugi
Image
nosara

#484 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Image

Ovo je jos bolje... KUPUJ DOMACE!!!!!!!!
saiks

#485 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Da jedna jana zastupljena po cijeloj bih,znaci svako selo je ima,a nasih 20 proizvodjaca ima,i nemoze nijedan protiv nje. Jel mi toliko losu diistribuciju imamo ili sta
Haris.ba

#486 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Haris.ba »

HAVANA wrote:Zar trebaju ovakve teme da bi neko skonto da je najbolje kupovati domace? Naravno ako je kvalitetno i ako postoji mogucnost kupovine nekog proizvoda.Vazda se fol nesta nadigne frka,onda pocne lajanje,pa vrijedjanje...Sluzba je sluzba,druzba je druzba.U poslu svako ganja svoj interes.Budi konkurentan,kvalitetan,bori se za svoj dio kolaca...a prepreka ce uvijek biti.Imamo mi i vode,mlijeka,povrca.voca,sireva,higijenskih potrepstina...svasta nesto sto zadovoljava kvalitetom, i to su apsolutno moji favoriti kod kupovine.

:thumbup: :bih:
Last edited by Haris.ba on 28/08/2015 09:51, edited 1 time in total.
nosara

#487 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

saiks wrote:Da jedna jana zastupljena po cijeloj bih,znaci svako selo je ima,a nasih 20 proizvodjaca ima,i nemoze nijedan protiv nje. Jel mi toliko losu diistribuciju imamo ili sta
Imamo mito i korupciju najkvalitetniju na svetu... A i bistri smo upickumaterinu... :lol:
Chiefukan

#488 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Chiefukan »

Hifa Oil nabavlja od INA-e, i manji dio od Optima grupe, ali ne direktno od njih, dok Hifa Petrol nabavlja gorivo od slovenačkog Petrola
sumirprimus

#489 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

ode moja i nosarina skusa... dodjavola... :D
zateznistub

#491 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

nosara wrote:
saiks wrote:Da jedna jana zastupljena po cijeloj bih,znaci svako selo je ima,a nasih 20 proizvodjaca ima,i nemoze nijedan protiv nje. Jel mi toliko losu diistribuciju imamo ili sta
Imamo mito i korupciju najkvalitetniju na svetu... A i bistri smo upickumaterinu... :lol:
Kralju! :thumbup:
nikimostar

#492 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

Imamo jako losu distribuciju,jako malo rashladnih vitrina,lose pakovanje vode i jos svasta nesto,puno se na tome treba raditi
wolf07

#493 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by wolf07 »

Ma nema to veze ni sa distribucijom, ni sa reklamom, ni sa bilo kakvim drugim faktorom. Jednostavno se radi o tome da smo mi, htjeli to priznati ili ne, glupi k'o noć!!! Imamo vodu kakve nema u svijetu, i opet kupujemo JANU. Kupujemo tuđe mlijeko jer "može duže stajat" a domaće se "odma pokvari" pri čemu glupak ne konta da takvo šta DIREKTNO zavisi od toga koliko je hemikalija neko natrpao u to mlijeko!

Ima onaj detalj iz romana "Derviš i smrt" kad Meša opisuje nekog uglednog trgovca koji se puno kretao i kome su svi vjerovali i davali mu čak svoje pare da za njih obavi neke krupnije trgovinske poduhvate. I onda levat jednom prilikom sve, i svoje i tuđe, pare spiska u nekoj mehani! Dok sam živ pamtiću taj opis kako je Bosanac u stvari neko ko može cijeli svoj život živjeti životom normalnog i pametnog čovjeka, ali će, ako to ne uradi prije, barem na kraju života napraviti neku glupost koje će anulirati sve ono pametno što je u životu napravio, samo da dokaže kolika budala može biti. E, tu smo opisani do u detalj! Da smo pametni, kao što nismo, Hrvati bi naučili lekciju u roku od mjesec dana, garantujem!
Thorgerson

#494 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Thorgerson »

saiks wrote:Ko pravi ove slike,a idiota,pa dukat nije hrvatska firma,samo se izvaljivaju

Dukatovo sjediste je u Hrvastskoj.
Glavni proizvodni pogoni su im u Hrvatskoj.

Zaposljavaju hrvatske gradjane.
Placaju porez Hrvatskoj drzavi.
Sve sto proizvedu ulazi u Hrvatski GDP.

I ti onda dodjes ovdje i lupis eto nije hrvatska firma? Ok, eto dukat je sa marsa. Kakve veze ima ko je vlasnik firme?

Isto vazi i ovdje. Npr. Coca Cola je domaca firma. Vlasnik je stranac, ali oni ovdje placaju poreze, ovdje placaju plate radnicima, sve sto proizvedu udje u nas GDP...itd itd. Mozda je jos bolji primjer Meggle, jer su im i sirovine domace, sve je domace. Samo je kapital strani.

E sad posto ce neko vjerovatno reci pa onda je i Konzum isto. Pa jeste, i oni placaju nase ljude, ali poenta je da oni nisu proizvodjaci te da svojom politikom ne guraju domace proizvode, nego one iz grupacije agrokora. I ok neka to rade, ali ja ne moram tamo kupovati.

Dakle, vlasnik kapitala mislim da ne igra neku ulogu. Bio on Dzambic ili bio neki Muller, treba kupovati sve sto je PROIZVEDENO u BiH. Automatski kupovinom tog proizvoda si doprinio da neko ko radi na proizvodnji istog dobije platu. U tome je poenta svega.

A to sto ce vlasnik uzeti neku dobit, profit od toga drzava ionako nema nista, tj. naplati porez i taj s tom dobiti moze radit sta hoce. Nece ni Dzambic tu dobit poklonit drzavi. Mada naravno i ja gledam da kupujem one proizvode sto su bas u 100% domacem vlasnistvu, ali generalno to je danas veoma tesko.
nosara

#495 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

wolf07 wrote: Ma nema to veze ni sa distribucijom, ni sa reklamom, ni sa bilo kakvim drugim faktorom. Jednostavno se radi o tome da smo mi, htjeli to priznati ili ne, glupi k'o noć!!! Imamo vodu kakve nema u svijetu, i opet kupujemo JANU. Kupujemo tuđe mlijeko jer "može duže stajat" a domaće se "odma pokvari" pri čemu glupak ne konta da takvo šta DIREKTNO zavisi od toga koliko je hemikalija neko natrpao u to mlijeko!

Ima onaj detalj iz romana "Derviš i smrt" kad Meša opisuje nekog uglednog trgovca koji se puno kretao i kome su svi vjerovali i davali mu čak svoje pare da za njih obavi neke krupnije trgovinske poduhvate. I onda levat jednom prilikom sve, i svoje i tuđe, pare spiska u nekoj mehani! Dok sam živ pamtiću taj opis kako je Bosanac u stvari neko ko može cijeli svoj život živjeti životom normalnog i pametnog čovjeka, ali će, ako to ne uradi prije, barem na kraju života napraviti neku glupost koje će anulirati sve ono pametno što je u životu napravio, samo da dokaže kolika budala može biti. E, tu smo opisani do u detalj! Da smo pametni, kao što nismo, Hrvati bi naučili lekciju u roku od mjesec dana, garantujem!
Tacno, nazalost...
nosara

#496 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

Thorgerson wrote: Dakle, vlasnik kapitala mislim da ne igra neku ulogu. Bio on Dzambic ili bio neki Muller, treba kupovati sve sto je PROIZVEDENO u BiH. Automatski kupovinom tog proizvoda si doprinio da neko ko radi na proizvodnji istog dobije platu. U tome je poenta svega.

A to sto ce vlasnik uzeti neku dobit, profit od toga drzava ionako nema nista, tj. naplati porez i taj s tom dobiti moze radit sta hoce. Nece ni Dzambic tu dobit poklonit drzavi. Mada naravno i ja gledam da kupujem one proizvode sto su bas u 100% domacem vlasnistvu, ali generalno to je danas veoma tesko.
:bih:
Thorgerson

#497 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Thorgerson »

wolf07 wrote:
Ma nema to veze ni sa distribucijom, ni sa reklamom, ni sa bilo kakvim drugim faktorom. Jednostavno se radi o tome da smo mi, htjeli to priznati ili ne, glupi k'o noć!!! Imamo vodu kakve nema u svijetu, i opet kupujemo JANU. Kupujemo tuđe mlijeko jer "može duže stajat" a domaće se "odma pokvari" pri čemu glupak ne konta da takvo šta DIREKTNO zavisi od toga koliko je hemikalija neko natrpao u to mlijeko!

Ne bih se slozio sa ovim.

Pa upravo Jana je dokaz da reklama i distribucija itekako igraju ulogu. Ili mislis da se kupuje, onako, jer joj je dobar okus?

Kad ti udjes u granap i vidis frizider raspada se u njemu nabacano svega i svacega, a pored frizider jane sija se ko lud, cijene iste tu i tamo u 10kf. Sta mislis prosjecni kupac sta ce kupiti?

Vecina ljudi nema vremena da razmislja i cita kodove, uzima ono sto mu je na oko lijepo i sto je DOSTUPNO.

Ja sam milion puta usao u prodavnicu da nemaju npr tesanjski dijamant, nemaju oazu. Istina, sada se to popravilo, ali imam osjecaj da i ovi proizvodjaci ocekuju da se njihova voda kupuje samo zato sto je domaca.

Ja ne mogu npr da shvatim da evo Tesanjski dijamant u danasnje doma kad mozes kupit web stranicu gotovu za bukvalno 100$ da zvizdi danas imaju ovakvu stranicu?
http://www.dijamant.ba/
Toliko nagrada imaju, dokazani kvalitet i to ne iskoristavaju ni 2%.

Jana s druge strane nema nista, ali imaju zato marketing jaci nego sve nase vode zajedno. Zato i jesu jaki.
sumirprimus

#498 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

nosara wrote:
Thorgerson wrote: Dakle, vlasnik kapitala mislim da ne igra neku ulogu. Bio on Dzambic ili bio neki Muller, treba kupovati sve sto je PROIZVEDENO u BiH. Automatski kupovinom tog proizvoda si doprinio da neko ko radi na proizvodnji istog dobije platu. U tome je poenta svega.

:bih:
pa nece,al ce recimo kupit novi pogon,sto konstantno radi...
i pocet pravit nesto novo, i ponovo zaposlit ljude i tako u krug...
saiks

#499 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Thorgerson wrote:

Dukatovo sjediste je u Hrvastskoj.
Glavni proizvodni pogoni su im u Hrvatskoj.

Zaposljavaju hrvatske gradjane.
Placaju porez Hrvatskoj drzavi.
Sve sto proizvedu ulazi u Hrvatski GDP.

I ti onda dodjes ovdje i lupis eto nije hrvatska firma? Ok, eto dukat je sa marsa. Kakve veze ima ko je vlasnik firme?

Isto vazi i ovdje. Npr. Coca Cola je domaca firma. Vlasnik je stranac, ali oni ovdje placaju poreze, ovdje placaju plate radnicima, sve sto proizvedu udje u nas GDP...itd itd. Mozda je jos bolji primjer Meggle, jer su im i sirovine domace, sve je domace. Samo je kapital strani.

E sad posto ce neko vjerovatno reci pa onda je i Konzum isto. Pa jeste, i oni placaju nase ljude, ali poenta je da oni nisu proizvodjaci te da svojom politikom ne guraju domace proizvode, nego one iz grupacije agrokora. I ok neka to rade, ali ja ne moram tamo kupovati.

Dakle, vlasnik kapitala mislim da ne igra neku ulogu. Bio on Dzambic ili bio neki Muller, treba kupovati sve sto je PROIZVEDENO u BiH. Automatski kupovinom tog proizvoda si doprinio da neko ko radi na proizvodnji istog dobije platu. U tome je poenta svega.

Jel znas ti gdje se dukat pravi za BiH trziste??
insomnia78

#500 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by insomnia78 »

Thorgerson wrote:
wolf07 wrote:

Ne bih se slozio sa ovim.

Pa upravo Jana je dokaz da reklama i distribucija itekako igraju ulogu. Ili mislis da se kupuje, onako, jer joj je dobar okus?

Kad ti udjes u granap i vidis frizider raspada se u njemu nabacano svega i svacega, a pored frizider jane sija se ko lud, cijene iste tu i tamo u 10kf. Sta mislis prosjecni kupac sta ce kupiti?

Vecina ljudi nema vremena da razmislja i cita kodove, uzima ono sto mu je na oko lijepo i sto je DOSTUPNO.

Ja sam milion puta usao u prodavnicu da nemaju npr tesanjski dijamant, nemaju oazu. Istina, sada se to popravilo, ali imam osjecaj da i ovi proizvodjaci ocekuju da se njihova voda kupuje samo zato sto je domaca.

Ja ne mogu npr da shvatim da evo Tesanjski dijamant u danasnje doma kad mozes kupit web stranicu gotovu za bukvalno 100$ da zvizdi danas imaju ovakvu stranicu?
http://www.dijamant.ba/
Toliko nagrada imaju, dokazani kvalitet i to ne iskoristavaju ni 2%.

Jana s druge strane nema nista, ali imaju zato marketing jaci nego sve nase vode zajedno. Zato i jesu jaki.
Ae
Image
Image
:lol: :lol: :lol:
Image
Post Reply