Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima

Locked
Mister Yes

#476 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Mister Yes »

GeeTnT wrote:
Mister Yes wrote:
Pa bi ti da budeš kao on? :roll: Imaš li kakvog bolje uzora za izabrati?
U nedostatku argumenata prelazimo na personalni level... Otkud ti znas sta ja zelim?

PS: Sjecam se da si (jos sam avatarom de Nira) ucio ko je sta u ovoj prici o BiH...nazalost ni danas nisi nista dokucio...
You are talking to me?

Treniro ko De Niro? Jesam, onomad kad sam bio mlađi.

Ali ovo ostalo ne kontam. Učio, dokučio, wtf? :?
and

#477 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by and »

Mister Yes wrote:
and wrote:malo se pravimo budale i nećemo da prepoznamo prave probleme i činjenice.
ispade sad par zastava s ljiljanima najveći problem u bih i glavni razlog zašto srbi i hrvati ne vole bih. :?
da li je problem da neko sa zvaničnom zastavom izađe u rs,zap.hercegovini na ulicu i proslavi uspjeh neke reprezentacije?
kako bi se proveo?
da li je to u bilo kojoj državi na svijetu normalno?
da li je ikad nekad neko od srba i hrvata izašao i u svojim mjestima proslavio uspjeh neke reprezentacije bih,države u kojoj žive i koja je njihova?sa zvaničnom ili zastavom po izboru?
da li su od sikiraša sa pala drugovi koji su sa njim išli u školu u meču sikiraša protiv srbije navijali za njegoša s pala ili mirka s dorćola?
da li bi musa da odluči da živi u sikiraševom rodnom mjestu imao krsnu slavu tog mjesta?
sreća pa djeca žive i igraju vani,al da li bi u životu ovih igrača iz rs medalja koju su osvojili sa bih reprezentacijom olakšala ili otežala život njih i porodice im?
Znači i dalje je glavna odbrana za naše greške "a vidi njih oni su još gori"

Tako smo mi u obdaništu ocam :roll:
ako nemaš ni jedan odgovor,preskoči i u obdanište
Leons

#478 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Leons »

Ma jebo sport, sport je tu samo da digne duh posrnulim nacijama. Sport je utjelotvorenje nacionalizma. Mi trebamo prestati finansirati novcem poreznih obveznika sportove ovdje.
Prave gospodske drzave su neuspjesne u sportu i mi trebamo teziti tome.
NataliDizdar

#479 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by NataliDizdar »

Kareem Abdul wrote:
Nisam napisao da niti jedan uspjeh ne valja. Nego da se stvara euforija oko gluposti.

Po meni je veći uspjeh BH košarke ono prvenstvo koje je vodio Aco Petrović gdje se pobijedila Litva.

A ovo što pričaš o jedinoj naciji od dva miliona ljudi. Pa evo Litvanaca je oko 2,5 milijuna pa su proizveli barem desetak NBA igrača. Portoriko također.

Slovenci su proizveli oko 9. Jamajkanca su 2 trenutno u ligi :D

Eh, da. Crnogorci imaju Pekovića i Vučevića(ne znam jeli ikoji od njih Srbin)

Slovenaca su trenuntno 4 u NBA. Braća Dragić, Saša Vujačić i Beno Udrih. S time da su ova prva trojica polu-Srbi tako da ispada su Srbi najtalentiranija nacija na svijetu što se košarke tiče. Ali zaista jesu. :D
Ali za Litvance je opcepoznato da su jaka kosarkaska nacija. Slovenija i Litvanija su pored toga uredjene i etnicki homogene drzave naseljene ljudima koji rade za zajednicki interes tih zemalja.

Meni pobjeda protiv Litvanaca nije najveci uspjeh jer nismo dobili nista od toga osim tog osjecaja da smo u momentu blistali, da imamo veliki "potencijal"...i to je jako tipicno za nas...ono "malo je falilo ali jbg, pobijedili smo Litvaniju, i to je veliki uspjeh". Tako je bilo i u fudbalu i u kosarci milion puta.

Nas problem nije niti je ikada bio nedostatak talenta, nama fali mentalitet pobjednika (a bez uvrede, ali nekako imam osjecaj da je isto kod Hrvata zadnjih nekoliko godina), zato mislim da su mnogi cijenili ovo zlato toliko, iako je samo kadetsko. Valjda neka nada da to znaci da smo konacno savladali taj luzerski mentalitet.
Kareem Abdul

#480 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Kareem Abdul »

and wrote:malo se pravimo budale i nećemo da prepoznamo prave probleme i činjenice.
ispade sad par zastava s ljiljanima najveći problem u bih i glavni razlog zašto srbi i hrvati ne vole bih. :?
da li je problem da neko sa zvaničnom zastavom izađe u rs,zap.hercegovini na ulicu i proslavi uspjeh neke reprezentacije?
kako bi se proveo?
da li je ikad nekad neko od srba i hrvata izašao i u svojim mjestima proslavio uspjeh neke reprezentacije bih,države u kojoj žive i koja je njihova?sa zvaničnom ili zastavom po izboru?
da li su od sikiraša sa pala drugovi koji su sa njim išli u školu u meču sikiraša protiv srbije navijali za njegoša s pala ili mirka s dorćola?
da li bi musa da odluči da živi u sikiraševom rodnom mjestu imao krsnu slavu tog mjesta?
sreća pa djeca žive i igraju vani,al da li bi u životu ovih igrača iz rs medalja koju su osvojili sa bih reprezentacijom olakšala ili otežala život njih i porodice im?
Izađi sa srpskom zastavom u Novom Pazaru pa slavi pobjedu srpske reprezentacije. Ili sa makedonskom zastavom u nekom selu gdje su Albanci većina.

Probaj sa ukrajinskom zastavom slaviti pobjedu ukrajinske reprezentacije na Krimu ili Donjecku,
sa filipinskom zastavom na najjužnijjem otoku Filipina,
sa ruskom zastavom u nekoj čečenskoj zabiti,
sa Izraelskom zastavom u nekom gradiću ili selu sa arapskom većinom,
sa zastavom Sirije u regijama te zemlje pod kontrolom Kurda i islamista,
sa Iračkom zastavom u dijelovima zemlje pod kontrolom Islamske Države,
sa zastavom Jemena tamo gdje su šiiti većina,
sa zastavom Srbije na Kosovu( još uvijek nije međunarodno priznata država jer ga nije priznao dovoljan broj članica UN-a)
sa zastavom Turske u dijelovima te zemlje gdje Kurdi vode oružani otpor,
sa zastavom Velike Britanije u katoličkom dijelu Belfasta,
.....

Ima primjera na svijetu koliko hoćeš gdje narodi nisu birali u kojim i kakvim državama će živjeti.

Zašto bi ijedan Srbin slavio pobjedu BiH rep. ako uzmemo u obzir da su druga dva naroda Hrvati i Bošnjaci pogazili njihovu konstitutivnost i protivno ustavu i njihovoj volji izglasali nezavisnost BiH?

Sjebali smo ih što je da je.

To je isto kao da se očekuje od hrvatskih Srba da slave pobjede Hrv. reprezentacije dok nam navijači viču "ubij Srbina" na utakmicama protiv Lihenštajna.

Prema tome ne glumi da ne znaš odgovor. Ako i nisi znao do sada evo ti ga.
Last edited by Kareem Abdul on 19/08/2015 12:44, edited 3 times in total.
GeeTnT

#481 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by GeeTnT »

Mister Yes wrote: Treniro ko De Niro? Jesam, onomad kad sam bio mlađi.
Image

Sjecam se...sjecam...

Ja jos nisam uocio razliku, mozda treba pitat ravnogtabana...
dezurni_ucenik

#482 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by dezurni_ucenik »

Kareem Abdul wrote:
kako bi se proveo?
Izađi sa srpskom zastavom u Novom Pazaru pa slavi pobjedu srpske reprezentacije. Ili sa makedonskom zastavom u nekom selu gdje su Albanci većina.

Probaj sa ukrajinskom zastavom slaviti pobjedu ukrajinske reprezentacije na Krimu ili Donjecku,
sa zastavom Srbije na Kosovu( još uvijek nije međunarodno priznata država jer ga nije priznao dovoljan broj članica UN-a)
.....

Ima primjera na svijetu koliko hoćeš gdje narodi nisu birali u kojim i kakvim državama živjeti.

Zašto bi ijedan Srbin slavio pobjedu BiH rep. ako uzmemo u obzir da su druga dva naroda Hrvati i Bošnjaci pogazili njihovu konstitutivnost i protivno ustavu izglasali nezavisnost BiH?[[/quote]

Image

Glupane, idi rokni se.
Adriatic

#483 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Adriatic »

Leons wrote:Ma jebo sport, sport je tu samo da digne duh posrnulim nacijama. Sport je utjelotvorenje nacionalizma. Mi trebamo prestati finansirati novcem poreznih obveznika sportove ovdje.
:thumbup:
Sport je opijum za mase.
Daj im loptu i možeš s njima raditi šta želiš. 8)
Fudo387

#484 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Fudo387 »

Adriatic wrote:
Leons wrote:Ma jebo sport, sport je tu samo da digne duh posrnulim nacijama. Sport je utjelotvorenje nacionalizma. Mi trebamo prestati finansirati novcem poreznih obveznika sportove ovdje.
Sport je opijum za mase.
Dobro, koje su to gospodske i u sportu neuspjesne drzave?
NataliDizdar

#485 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by NataliDizdar »

Igraci srpske i hrvatske nacionalnosti, da budemo realni, ne igraju zbog ljubavi prema Bosni nego zbog toga sto je cast igrati na nekom prvenstvu. (rekla bih da ovo vazi za veliki broj sportista bilo koje nacionalnosti ne samo u BiH nego bilo gdje). Vremenom se stvori drugarski i timski duh medju igracima koji ih veze jedni sa drugima. Mislim da je to slucaj recimo sa Sikirasem, i zato mi ne zvuci realno da ce on htjeti igrati za Srbiju. Jedino ako pritisak okoline ne bude prevelik.
Adriatic

#486 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Adriatic »

Fudo387 wrote:
Adriatic wrote:
Sport je opijum za mase.
Poenta je u shvatanju sporta.
U razvijenijim društvima, na sport se gleda kao na relaksaciju i dobru zabavu.
U nerazvijenijim društvima sport je pitanje života i smrti :D
"Da mi pokažemo njima"
volta dzontra

#487 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by volta dzontra »

1. Klinci su sjajni. Iako se često iz ovih under 16 kategorija izvuče u seniorsku kosarku samo par igrača, mislim da u BIH U16 ima stvarno puno seniorskog potencijala za svjetsku klasu.

2. Ovo medijska manipulacija sporstkog uspjeha djece pod okriljem košarkaškog saveza BIH koji uistinu funkcionira prilično "konstitutivno" i nikada nije bio prostor za politizaciju je odvratno. Eto ispada da je europsko zlato na U16 je zadalo smrtni udarac RS-u i potvrdilo ispravnost politike "građanskih stranaka" ...pa je,bote koje budalaštine izjavljuju Bajtal i ostali...

Nemam ništa protiv da moje dijete igra za BIH ali da ga novinar nazove "zlatnim ljiljanom" dobio bi tuzbu. dobro znam što se mojoj obitelji događalo 93 pod "zlatnim ljiljanom"
statixx

#488 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by statixx »

Djeca su jedina nada, matori samo broje krvna zrnca i crtaju karte, umisljajuci sebi kako su dovoljno mudri da vode svoje stado i ostanu zabiljezeni na historijskoj pozornici.

To sto neko ne osjeca potrebu da izadje na ulice i napravi kolektivnu euforiju je subjektivna stvar, ne znaci da mu uspjeh mladica ne unosi vedrinu u zivotu. To nije nikakakva prepreka da se krene naprijed. Postoji milion nacina da se slicno ucini, poduzetnicki duh, saradnja na poslovnom planu, umjetnost, kultura, plamenita djela. Ja se jos uvijek sjecam slike djece iz Ljubuskoga kako pakuju pakete za podrucja ugrozena poplavama, a vi me sada ubjedjujte kako je to bilo namjenjano iskljucivo hrvatskim malisanima iz Posavskog kantona. Bljak!
Kareem Abdul

#489 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Kareem Abdul »

Fudo387 wrote:
Adriatic wrote:
Sport je opijum za mase.
Južna Koreja, Japan (sa izuzetkom skijaških skokova :D ), Luksemburg i ostale zapadno-Europske mini-državice, Norveška, Finska( izuzetak hokej na ledu), Austrija, Švicarska( izuzetak. Roger Federer), Velika Britanija (s obzirom na uvjete dosta su neuspješni), Danska, Mađarska, Češka, Slovačka, Kanada (izuzetak hokej na ledu).

Ako se sjeti još netko neke države neka doda.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#490 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by mk ultra »

Kareem Abdul wrote:
kako bi se proveo?

.....

Ima primjera na svijetu koliko hoćeš gdje narodi nisu birali u kojim i kakvim državama će živjeti.

Zašto bi ijedan Srbin slavio pobjedu BiH rep. ako uzmemo u obzir da su druga dva naroda Hrvati i Bošnjaci pogazili njihovu konstitutivnost i protivno ustavu i njihovoj volji izglasali nezavisnost BiH?

Sjebali smo ih što je da je.

To je isto kao da se očekuje od hrvatskih Srba da slave pobjede Hrv. reprezentacije dok nam navijači viču "ubij Srbina" na utakmicama protiv Lihenštajna.

Prema tome ne glumi da ne znaš odgovor. Ako i nisi znao do sada evo ti ga.
Image

Image
NataliDizdar

#491 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by NataliDizdar »

volta dzontra wrote:1. Klinci su sjajni. Iako se često iz ovih under 16 kategorija izvuče u seniorsku kosarku samo par igrača, mislim da u BIH U16 ima stvarno puno seniorskog potencijala za svjetsku klasu.

2. Ovo medijska manipulacija sporstkog uspjeha djece pod okriljem košarkaškog saveza BIH koji uistinu funkcionira prilično "konstitutivno" i nikada nije bio prostor za politizaciju je odvratno. Eto ispada da je europsko zlato na U16 je zadalo smrtni udarac RS-u i potvrdilo ispravnost politike "građanskih stranaka" ...pa je,bote koje budalaštine izjavljuju Bajtal i ostali...

Nemam ništa protiv da moje dijete igra za BIH ali da ga novinar nazove "zlatnim ljiljanom" dobio bi tuzbu. dobro znam što se mojoj obitelji događalo 93 pod "zlatnim ljiljanom"
Mislim da niko nije nazvao Sikirasa ili bilo kog drugog nebosnjackog igraca zlatnim ljiljanom. Meni je samo degutantno kako bi neki uskratili pravo Muse, Campare, Cerkezovica itd da slave onako kako slave bilo koji djecaci bilo koje nacionalnosti kada osvoje nesto za zemlju koju vole, tj isticanjem simbola svoje drzave, izrazivanjem ljubavi prema toj zemlji.

Jer dobijem utisak po onome sto neki pricaju da se Bosna uopste ne bi trebala spomenuti u citavoj ovoj prici jer bi se mogli uvrijediti igraci drugih nacionalnosti...
Fudo387

#492 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Fudo387 »

Adriatic wrote:Poenta je u shvatanju sporta.U razvijenijim društvima, na sport se gleda kao na relaksaciju i dobru zabavu.U nerazvijenijim društvima sport je pitanje života i smrti "Da mi pokažemo njima"
To stoji, samo je glupo da su gospodske, valjda se pod ovim misli na ozbiljne drzave, neuspjesne u sportu.
GeeTnT

#493 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by GeeTnT »

NataliDizdar wrote:
Jer dobijem utisak po onome sto neki pricaju da se Bosna uopste ne bi trebala spomenuti u citavoj ovoj prici jer bi se mogli uvrijediti igraci drugih nacionalnosti...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#494 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by hrasno38 »

Opetja033 wrote:@hrasno38, a ja tebe jos jednom pitam: gdje si na proslavi zlata vidio zastavu ARBiH? Vjesto izbjegavas odgovor na to pitanje, konstantno.
http://www.facetv.ba/novost/10738/saraj ... ne-zmajeve

imas ovdje na 5:48 jasno kao dan. Pa zar stvarno mislis da ja kao neko koji je nekoliko puta izranjavan u ratu pod tom zastavom bi izmisljao stvari.... Medjutim zanimljivo je da 80% doceka te zastave nije zasita bilo i odjednom je izronila i to fino neko mase sa njom na koplju sve u sesnaest.

Bolan nebio ti si dugo na forumu znas iz mojih pisanja da volim ovu zemlju vise nego sebe ali kad nesto ne ide onda ne ide i nije potrebno.
Last edited by hrasno38 on 19/08/2015 13:03, edited 1 time in total.
Fudo387

#495 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:
Opetja033 wrote:@hrasno38, a ja tebe jos jednom pitam: gdje si na proslavi zlata vidio zastavu ARBiH? Vjesto izbjegavas odgovor na to pitanje, konstantno.
http://www.facetv.ba/novost/10738/saraj ... ne-zmajeve

imas ovdje na 5:48 jasno kao da. Pa zar stvarno mislis da ja kao neko koji je nekoliko puta izranjavan u ratu pod tom zastavom bi izmisljao stvari.... Medjutim zanimljivo je da 80% doceka te zastave nije zasita bilo i odjednom je izronila i to fino neko mase sa njom na koplju sve u sesnaest.

Bolan nebio ti si dugo na forumu znas iz mojih pisanja da volim ovu zemlju vise nego sebe ali kad nesto ne ide onda ne ide i nije potrebno.
Trazis dlaku u jajetu.
Dozer

#496 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Dozer »

NataliDizdar wrote:Igraci srpske i hrvatske nacionalnosti, da budemo realni, ne igraju zbog ljubavi prema Bosni nego zbog toga sto je cast igrati na nekom prvenstvu. (rekla bih da ovo vazi za veliki broj sportista bilo koje nacionalnosti ne samo u BiH nego bilo gdje). Vremenom se stvori drugarski i timski duh medju igracima koji ih veze jedni sa drugima. Mislim da je to slucaj recimo sa Sikirasem, i zato mi ne zvuci realno da ce on htjeti igrati za Srbiju. Jedino ako pritisak okoline ne bude prevelik.
:lol: :lol: :lol:
Igraci srpske i hrvatske nacionalnosti ne igraju za BiH nikako :D
Oni igraju za reprezentacije drzava Srbije i Hrvatske.

Za reprezentaciju BiH igraju Srbi i Hrvati koji su pripadnici sprkog i hrvatskog naroda u BiH, dakle - Bosanci, tj. bosanskohercegovacke nacionalnosti :D
NataliDizdar

#497 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by NataliDizdar »

Dozer wrote: :lol: :lol: :lol:

Za reprezentaciju BiH igraju Srbi i Hrvati koji su pripadnici sprkog i hrvatskog naroda u BiH, dakle - Bosanci :D
Zar nije najbolje da njih pitamo sta su i kako se osjecaju?
Kareem Abdul

#498 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Kareem Abdul »

Dozer wrote:
NataliDizdar wrote:Igraci srpske i hrvatske nacionalnosti, da budemo realni, ne igraju zbog ljubavi prema Bosni nego zbog toga sto je cast igrati na nekom prvenstvu. (rekla bih da ovo vazi za veliki broj sportista bilo koje nacionalnosti ne samo u BiH nego bilo gdje). Vremenom se stvori drugarski i timski duh medju igracima koji ih veze jedni sa drugima. Mislim da je to slucaj recimo sa Sikirasem, i zato mi ne zvuci realno da ce on htjeti igrati za Srbiju. Jedino ako pritisak okoline ne bude prevelik.
:lol: :lol: :lol:

Za reprezentaciju BiH igraju Srbi i Hrvati koji su pripadnici sprkog i hrvatskog naroda u BiH, dakle - Bosanci, tj. bosanskohercegovacke nacionalnosti :D
Da te odmah ispravim.

Bosanci i Hercegovci.

Dakle,
nacionalnost: Bosanac i Hercegovac
narodnost: Hrvat, Srbin, Bošnjak, Židov, Rom...
regionalna pripadnost: Bosanac, Hercegovac.
Point.

#499 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by Point. »

Vidim i ovdje polemina o zastavama. Zastavi ARBiH nije mjesto na sportskim proslavana, ljiljanima jeste. Uvijek bilo, uvijek ce biti, tako da se ovi mudojedi poput Mister Yesa i slicnih uvlakusa mogu pojesti od muke.

Poseban selam za ovog Kareem Abdul Jabara koji na supacki nacin pokusava da smanji uspijeh ove djece. Oni su zasluzili i vise od 50.000 ljudi da ih doceka iz jako puno razloga. Prica da je fudbal sa klinjama od 18 godina vazniji od kosarke sa 16 je idiotska i puna zavisti. Slavice Bosna i zlato u sahu, boli te qurac.
dječak sa šibicama

#500 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima

Post by dječak sa šibicama »

Image

da skratimo ove nebuloze o nacionalnosti.

Slika govori vise od 1000 rijeci.
Locked