Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

kerima1

#476 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by kerima1 »

ultima_palabra wrote:
almir90 wrote:Imal' kod vas kakvog pritiska od roditelja, familije, prijatelja? Moje školske kolege i kolegice se gotov sve oženili i udale, ostalo nas nešto malo, a što se i same generacije tiče sigurno ih je 70% u braku. Elem, meni ide na živce pritisak od strane roditelja i prijatelja. Jedni se oženili, drugi se zaručili, i sad sam ostao "ružno pače" u društvu, pa ide priča "kad ćeš i ti, nemoj čekati predugo".

Nije da se ne planiram nikako ženiti, ali nisam ni u planu u dogledno vrijeme, ali mi ide na živce to nametanje mišljenja i šta ja trebam da radim. Svako ima svoj neki svijet u kojem živi, a mnogima je očigledno teško shvatiti da nismo svi isti.
Zavisi kako kod koga, ja sam haman 10 godina stariji, a moja raja se masovno počela ženiti tek prije 2-3 godine.

Što se tiče tog "pritiska", nije to ni 20% kako je ženama, tako da nemamo pravo da se žalimo :mrgreen:
Najcesce rodbina jesi li izasla iz djetinjstva(20 g.) :lol: vec bezorazno pitaju imas li ozbiljnu vezu.SVe to treba od***ati u vraziju mater.Kad njihove kcerke dodju na red i predju 25 kazu ma nece nesto da se udaje!
Onaj koji zna gdje ide,citav svijet mu se sklanja sa puta :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#477 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Velkoski »

ultima_palabra

#478 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by ultima_palabra »

kerima1 wrote:
ultima_palabra wrote:
almir90 wrote:Imal' kod vas kakvog pritiska od roditelja, familije, prijatelja? Moje školske kolege i kolegice se gotov sve oženili i udale, ostalo nas nešto malo, a što se i same generacije tiče sigurno ih je 70% u braku. Elem, meni ide na živce pritisak od strane roditelja i prijatelja. Jedni se oženili, drugi se zaručili, i sad sam ostao "ružno pače" u društvu, pa ide priča "kad ćeš i ti, nemoj čekati predugo".

Nije da se ne planiram nikako ženiti, ali nisam ni u planu u dogledno vrijeme, ali mi ide na živce to nametanje mišljenja i šta ja trebam da radim. Svako ima svoj neki svijet u kojem živi, a mnogima je očigledno teško shvatiti da nismo svi isti.
Zavisi kako kod koga, ja sam haman 10 godina stariji, a moja raja se masovno počela ženiti tek prije 2-3 godine.

Što se tiče tog "pritiska", nije to ni 20% kako je ženama, tako da nemamo pravo da se žalimo :mrgreen:
Najcesce rodbina jesi li izasla iz djetinjstva(20 g.) :lol: vec bezorazno pitaju imas li ozbiljnu vezu.SVe to treba od***ati u vraziju mater.Kad njihove kcerke dodju na red i predju 25 kazu ma nece nesto da se udaje!
Onaj koji zna gdje ide,citav svijet mu se sklanja sa puta :thumbup:
Ja sam znao lika koji je na pitanje "kad će svadba" odgovarao "šta se ti sekiraš, ko da bi bio pozvan" :mrgreen:
JThomas

#479 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by JThomas »

Tomahawk11 wrote:Barabe jedne :oops: :mrgreen:
Nikad nije kasno, jednog kolegu prevarise u 40-toj. :mrgreen: :lol:
Bilo je gusto, ali na kraju je utjeran u shishu. 8-)
znam ja frajera druga polovina pedesetih, premuntan početkom ove godine da se oženi (prvi put)... :D
edo_79

#480 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by edo_79 »

ultima_palabra wrote: Ja sam znao lika koji je na pitanje "kad će svadba" odgovarao "šta se ti sekiraš, ko da bi bio pozvan" :mrgreen:
Ja to lagano riješim, kažem stalo u dvije riječi .... kad pitaju koje ja samo lagano kažem ''još malo'' :mrgreen:
almir90

#481 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by almir90 »

bezVolana wrote:90to godiste, muskarac i pod pritiskom?

pa cirkus. ja mislim da sam ja svima koji su se i usudili da pitaju otersala i sada je sve strah da mi bilo sta kazu. ili su digli ruke, ne znam :lol:
Pa, i ja mislim da je sad stvarno rano, ima njih i mlađih koji su se oženili, ali eto ja ne planiram. Tu je najgori problem što svi drugi žele tvojom glavom da razmišljaju, kao da ja sam ne mogu.
ho oponopono

#482 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by ho oponopono »

...kad porastem bicu televizor, kad odrastem bicu te ve...kineski macak... :pusi2:
howdy

#483 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by howdy »

ne valja se zenit izmedju bajrama :skoljka:
nikimostar

#484 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by nikimostar »

JThomas wrote:
Tomahawk11 wrote:Barabe jedne :oops: :mrgreen:
Nikad nije kasno, jednog kolegu prevarise u 40-toj. :mrgreen: :lol:
Bilo je gusto, ali na kraju je utjeran u shishu. 8-)
znam ja frajera druga polovina pedesetih, premuntan početkom ove godine da se oženi (prvi put)... :D
e vala nije trebao ni sada
nikimostar

#485 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by nikimostar »

fino je biti u braku,sta vam je,ja sam u braku skoro 7 godina,imam troje djece..Kad imas normalnu osobu kraj sebe, fino je to
Gabrielo

#486 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Gabrielo »

nikimostar wrote:fino je biti u braku,sta vam je,ja sam u braku skoro 7 godina,imam troje djece..Kad imas normalnu osobu kraj sebe, fino je to
Jeste za zenu.
nikimostar

#487 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by nikimostar »

Ne slazem se,nekada treba prestati biti sebican,sve je lako kad je covjek mlad,ali sta kad se udje u godine,ostanes sam,roditelji umru,svi se okrenu sebi,tuzno je to,treba misliti i na starost.
ho oponopono

#488 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by ho oponopono »

...ovo su usrani dani, k'o da govna padaju sa neba...emotivni bogalji i hendikep cudi...kineski macak... :pusi2:
dobar osjecaj

#489 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by dobar osjecaj »

nikimostar wrote:Ne slazem se,nekada treba prestati biti sebican,sve je lako kad je covjek mlad,ali sta kad se udje u godine,ostanes sam,roditelji umru,svi se okrenu sebi,tuzno je to,treba misliti i na starost.
Treba imati zeludac i za taj brak, bez obzira kako je fina osoba s kojom si i bez obzira na sva ta razmisljanja o starosti i slicnim temama.
Zivot je najljepsi kad je u pripremi, dok trazis, nadas se, dok je sve moguce, padas, ustajes. Kad se fiksiras da treniras obilje nekih kompromisa, odricanja, prilagodjavanja - ima svojih lijepih trenutaka, ali je u sustini sranje.
Gabrielo

#490 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Gabrielo »

nikimostar wrote:Ne slazem se,nekada treba prestati biti sebican,sve je lako kad je covjek mlad,ali sta kad se udje u godine,ostanes sam,roditelji umru,svi se okrenu sebi,tuzno je to,treba misliti i na starost.
Imas bracu, sestre, prijatelje. Ne zagovaram ja da trebas ostati sam ali ne treba zuriti. Ovo vazi za muskarce, za zene je bolje ranije naci nekoga.
nikimostar

#491 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by nikimostar »

Ja sam ovo napisao jer imam par slucajeva u okruzenju...A sto se tice pritiska sredine,kod nas ljudi nisu normalni,kad si sam,sto si sam,kad imas curu kad ces se zeniti,pa kad se ozenis,kad ce dijete,onda ako je curica,bit ce i musko valjda drugo,ako je i drugo curica,onda si nesposoban,kad imas troje djece onda nisi normalan,ne silazis sa zene itd,itd :skoljka: :skoljka:
dobar osjecaj

#492 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by dobar osjecaj »

nikimostar wrote:Ja sam ovo napisao jer imam par slucajeva u okruzenju...A sto se tice pritiska sredine,kod nas ljudi nisu normalni,kad si sam,sto si sam,kad imas curu kad ces se zeniti,pa kad se ozenis,kad ce dijete,onda ako je curica,bit ce i musko valjda drugo,ako je i drugo curica,onda si nesposoban,kad imas troje djece onda nisi normalan,ne silazis sa zene itd,itd :skoljka: :skoljka:
Ja sam mislila da si ti niki zensko i cudila sam se pravo kako pises pohvalno o sedam godina braka :lol:
Gabrielo

#494 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Gabrielo »

nikimostar wrote:Ja sam ovo napisao jer imam par slucajeva u okruzenju...A sto se tice pritiska sredine,kod nas ljudi nisu normalni,kad si sam,sto si sam,kad imas curu kad ces se zeniti,pa kad se ozenis,kad ce dijete,onda ako je curica,bit ce i musko valjda drugo,ako je i drugo curica,onda si nesposoban,kad imas troje djece onda nisi normalan,ne silazis sa zene itd,itd :skoljka: :skoljka:
:lol:

Meni niko nista ne govori. Mislim da je zenama puno gore sa tim pricama. I one su te koje ogovaraju druge. To im je u prirodi. :D
suspect_zero

#495 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by suspect_zero »

Gabrielo wrote:
Imas bracu, sestre, prijatelje. Ne zagovaram ja da trebas ostati sam ali ne treba zuriti. Ovo vazi za muskarce, za zene je bolje ranije naci nekoga.

aha, da se privališ bratu i sestri na grbaču i da te oni starog metuzalema hizmete....prijatelje možeš odmah zaboraviti, nisu ni po zakonu dužni da se staraju o tebi :oops:
pink floydd

#496 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by pink floydd »

ultima_palabra wrote: Ja sam znao lika koji je na pitanje "kad će svadba" odgovarao "šta se ti sekiraš, ko da bi bio pozvan" :mrgreen:
jedva čekam da me neko upita

bezVolana wrote:
pa cirkus. ja mislim da sam ja svima koji su se i usudili da pitaju otersala i sada je sve strah da mi bilo sta kazu. ili su digli ruke, ne znam :lol:

zamisli da ja tebe pitam

bezVolana

#497 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by bezVolana »

cega?
kako to mislis udati?
:?
Ramzess Veliki

#498 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Ramzess Veliki »

ho oponopono wrote:...kad porastem bicu televizor, kad odrastem bicu te ve...kineski macak... :pusi2:
Pita uč'teljica malog cigu:
- ... a šta ćeš ti biti kad porasteš?
- Biću ženu, decu ... :oops:
ćiribiribela

#499 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by ćiribiribela »

it's not about finding the one anymore, it's about finding the one that's willing. :mrgreen: :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#500 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Tomahawk11 »

ćiribiribela wrote:it's not about finding the one anymore, it's about finding the one that's willing. :mrgreen: :mrgreen:
Shakespeare or Dickens? :mrgreen:
Post Reply