Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post Reply
stakasa

#476 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by stakasa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Chmoljo wrote:mogao bi joj neko nešto i dobaciti.

tipa: poselami Kordića, jebo ti on ćaću.

svasta,svasta
Pa nije zar da su stanovnici pristali da napuste svoje kuce dok je ona tu...?! Ako jesu... Ne znam, bolje da ne komentarisem
Heller

#477 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Heller »

kakavdanakneiskustvu wrote:Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je, mimo protokola, posjetila mjesto Ahmići.

N1 saznaje da je veliko obezbjeđenje koje prati hrvatsku predsjednicu stiglo u Ahmiće i saopćilo da će Grabar-Kitarović stići za 15 minuta kako bi odala počast ubijenima u ratu.

Obezbjeđenje je zahtijevalo od nadležnih organa da u Ahmićima na mjestu gdje će se pojaviti predsjednica Republike Hrvatske ne bude stanovnika ovog mjesta i da sve prođe bez velike pompe.

Grabar-Kitarović se poklonila žrtvama i položila buket cvijeća na spomen obilježje za 116 ubijenih Bošnjaka, među kojima 33 žene i djece, ostavila buket cvijeća.

šta trebaju ljudi koji tu zive,napustiti kuce jer ova dolazi?
Mislim da se misli na spomen obilježje
ultima_palabra

#478 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by ultima_palabra »

stakasa wrote:

svasta,svasta
Pa nije zar da su stanovnici pristali da napuste svoje kuce dok je ona tu...?! Ako jesu... Ne znam, bolje da ne komentarisem
Ma ne vjerujem, ona je išla samo na spomen obilježje... vjerovatno je ono bilo ograđeno dok je ona tu.
mnjonja

#479 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by mnjonja »

Kako god respect za posjetu Ahmicima.
DonieBrasco

#480 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by DonieBrasco »

Kako mene nerviraju ove zene Srebrenice, Munira i kompanija.

Nista one ne rade za istu, Boze mi oprosti obagatile se na genocidu, dok ostali srebrenicani prezivljavaju. A sve im je to SDA omogucila.
Last edited by DonieBrasco on 18/01/2018 13:27, edited 1 time in total.
stakasa

#481 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by stakasa »

Neka je otisla u Ahmice. Trebala je odigrat do kraja i zaobic Krizancevo selo, to su Izetbegovica govna, neka oni odaju pocast. Ne simpatisem Kolindu ali joj je ovo bio dobar potez. Nakon zadnje presude u Haagu ideja HR HB-a je u potpunoj defanzivi i drago mi je da se Kolinda ne inati
spreca

#482 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by spreca »

mnjonja wrote:Kako god respect za posjetu Ahmicima.
ma nema od toga nista kd to uradi zato sto su joj dosadili sa tim pitanjem...nije to od srca.....i posjeta Srebrenici je samo da nagadi onim preko Drine...dok velica hasku sestoricu tu nema ni tunke iskrenosti
stakasa

#483 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by stakasa »

DonieBrasco wrote:Kako mene nerviraju ove zene Srebrenice, Munira i kompanija.
Ona najgora vrsta seljanke...
kakavdanakneiskustvu

#484 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by kakavdanakneiskustvu »

stakasa wrote:

svasta,svasta
i mene to zanima,izgleda da jesu,čim je gospodja posjetila selo,ne vjerujem da ima toliko praznih napustenih kuca da je mogla obici taj dio sela gdje nema nikog
kakavdanakneiskustvu

#485 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

pitanje je bi li i to uradila da npr. oliver frljić nije jutros spomenuo da su ahmici samo par kilometara daleko od nove bile gdje je planirala ici
kakavdanakneiskustvu

#486 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

spreca wrote:
ma nema od toga nista kd to uradi zato sto su joj dosadili sa tim pitanjem...nije to od srca.....i posjeta Srebrenici je samo da nagadi onim preko Drine...dok velica hasku sestoricu tu nema ni tunke iskrenosti
da
mnjonja

#487 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by mnjonja »

Obzirom da je citava posjeta daleko od svakog protokola, pitanje je da li bi i bez pritisaka obisla.
Ali je obisla.
Bolje da jeste nego da nije.
stakasa

#488 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by stakasa »

pitanje je bi li i to uradila da npr. oliver frljić nije jutros spomenuo da su ahmici samo par kilometara daleko od nove bile gdje je planirala ici
Sve je to legitimno. Hvala Frljicu, to je put kako se vlast koriguje. Ovo je i dobar primjer kako nista nece samo od sebe, treba vrsiti pritisak na nju i na ostale zagovarace Hrvatske Republike Herceg Bosne. Sami se nece povuc sigurno. Ali posto nisu neke snage i moci, na njih se moze uticat. Od 92-e druge imaju tacno onoliko koliko im je politicko Sarajevo dopustilo da uzmu. Dakle, previse.
Kakavdanak nema nista od simbolike, bolje je da je otisla nego da nije. Ova tri boda ostaju uknjizena, pusti umjetnicki dojam
General War

#489 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by General War »

:lol: :thumbup:
wewa

#490 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by wewa »

stakasa wrote:

Sve je to legitimno. Hvala Frljicu, to je put kako se vlast koriguje. Ovo je i dobar primjer kako nista nece samo od sebe, treba vrsiti pritisak na nju i na ostale zagovarace Hrvatske Republike Herceg Bosne. Sami se nece povuc sigurno. Ali posto nisu neke snage i moci, na njih se moze uticat. Od 92-e druge imaju tacno onoliko koliko im je politicko Sarajevo dopustilo da uzmu. Dakle, previse.
Kakavdanak nema nista od simbolike, bolje je da je otisla nego da nije. Ova tri boda ostaju uknjizena, pusti umjetnicki dojam
eeeeeeeeeeeeee kad bismo mi imali kakvog Frljica...

no nasi frljici svi uredno u sluzbi vladajucih. ili nijemi. sto opet dodje na isto.
stakasa

#491 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by stakasa »

wewa wrote:
stakasa wrote:

no nasi frljici svi uredno u sluzbi vladajucih. ili nijemi. sto opet dodje na isto.
Naso bi se i Frljic, bilo ih je iza rata. U nas nema naroda, tanka baza
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#492 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Truba »

kolinda grko katolička :lol:
Obi Wan Bosnian

#493 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Obi Wan Bosnian »

Ali pazi, mora odmah obići i neko selo gdje su Hrvati žrtve. Sve se mora izjednačavati :-)
arzuhal

#494 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by arzuhal »

Nema tu nikakvog respekta za nešto što je, najblaže rečeno, velika ljudska moralna i svaka druga obaveza i nešto naaajmanje što se može učiniti. Isto vrijedi i za Kazane i sva mjesta na kojima je ubijeno čovječanstvo.
To što mi tako ne gledamo - nego nas pozitivno iznenadi pa respektujemo - što smo oguglali ili što tako ne gledaju naši političari i zvaničnici, što ne trče da traže oprosta, da iskažu saosjećanje, tugu i bol zbog besramlja, to što mi nemamo to unutar samih sebe urođeno ili makar naučeno (time bi se ukazalo na uloženi trud da naučimo da se stidimo i saosjećamo), to sve skupa pokazuje u kakvoj mi i političkoj kaljuži ili septičkoj jami živimo, skupa za Munirinom izjavom.
Raduju me reakcije mnogih ljudi, kao i ovdašnjih forumaša.
Bukovski se čudio - i on ispaćen i napaćen životom - što se mi, kao ljudi, malo više ne volimo i ne pokazujemo neke osjećaje jedni prema drugima, kada se uzme kratkoća života i blizina smrti...
Nikad više, kao danas, priče o ljudskim pravima i njihova gaženja, nikada više zazivanja Božijeg mira i unošenja nemira u ljudska srca i među ljude, nikad više borbe za istinu i više laži...
General War

#495 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by General War »

Zar je bas morala i u tuzlu navracati :mastakazes:
GeeTnT

#496 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by GeeTnT »

DonieBrasco wrote:Kako mene nerviraju ove zene Srebrenice, Munira i kompanija.

Nista one ne rade za istu, Boze mi oprosti obagatile se na genocidu, dok ostali srebrenicani prezivljavaju. A sve im je to SDA omogucila.
Zene Srebrenice..ime ti kaze sve, znaci, samo zene...nisu one zene ambasadora, notara, nisu ni zene rudara. One su zene cije muzeve su ubili i da nije bilo pokolja vjerovatno za njih ne bi cuo. Zamisli sad katastrofe da takvi ljudi, zene i djeca nekome smetaju i stoje im na putu...Mene uopste ne nervira Munira, jer kako bi znao koliko likova se javi i koliko njih glume lektora kad se obrati jedna nepismena zena, a sadruge strane sredstva javnog informisanja puna socnih prozivki i psovki...
To naravno ne smeta, a jos manje nervira....
Last edited by GeeTnT on 18/01/2018 15:03, edited 1 time in total.
Kejn

#497 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Kejn »

ultima_palabra wrote:
Kejn wrote:SDA mora Muniru staviti pod kontrolu da nas više kolektivno ne blamira
Znaci SDA kontrolise Muniru... to je nova informacija :shock:
Pedja Kojević je kontroliše
Kejn

#498 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Kejn »

General War wrote:Zar je bas morala i u tuzlu navracati :mastakazes:
Misliš Beljinu :D
GeeTnT

#499 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by GeeTnT »

...zar je treba kontrolisat?
kakavdanakneiskustvu

#500 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

stakasa wrote:
wewa wrote:
stakasa wrote:

Naso bi se i Frljic, bilo ih je iza rata. U nas nema naroda, tanka baza[/quote]

da
Post Reply