Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sizifinho

#476 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by sizifinho »

Dozer wrote: Evo, ovaj snimak tog ociglednog objekta koji je pored Sunca (a nije ovo jedini takav snimak, ima ih jos kamara, i to u raznim situacijama i uglovima) - meni je toliko ocito da to jeste objekat, a ne koronarno desavanje. Pa obratite paznju na koronarne izbacaje koji se desavaju cijelo vrijeme oko tog objekta, i sasvim je jasno da on nije ni blizu toga.
opet on.
Prvo nije koronarno
vec koronalno. Koronarno je nesto sa srcem
Drugo, da bih zavrsio raspravu oko te crne mase zalijepit cu clanak gdje je to objasnjeno od strane prominentnih naucnika u svome polju:
http://www.livescience.com/19024-refuel ... nence.html
Svako ima pravo vjerovati u sta hoce. Ja samo vjerujem vise ljudima koji daju adekvatno argumentovano objasnjenje, uz to su experti u svome polju. Mislim da je pametnom dosta.

Suština je u tome da je ovaj dio, tamni, nazvan prominencija i predstavlja plazmu sunca koja je desetina puta hladnija od ostatka sunca. U suštini, izgleda kao sferičan "objekat" a u suštini je tunel koji je sa "filamentom" povezan sa suncem. Kada je ona udaljena od sunca ovoliko koliko je u ovom primjeru, znači da je blizu erupcije. Kada dođe do poremećaja magnetnih polja, i magnetnog izbijanja sa površine sunca ono doslvno izbaci ovu prominenciju.
Preveo sam samo ono što su napisali tu, ukratko. Nisam naučnik za sunce.
Last edited by sizifinho on 23/08/2015 20:57, edited 1 time in total.
saimidin

#477 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by saimidin »

tuzno brate, al ono bas.

da nisi prepisvao na testovima. :lol:

mislim ove stvari koje ti tvrdis, pocevsi od naslova teme, pa do sad, meni to ne ide sa tim koeficijentom.

:-)
piupiu

#478 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by piupiu »

Uglavnom, ono nešto kod Sunca izgleda kao velika srčuća lignja. :D

http://www.hawking.org.uk/life-in-the-universe.html

A, opet, mi ne znamo dovoljno još ni o svom sopstvenom mozgu i kako ga koristiti. Mi smo još uvijek samo ... nadmeni Zemaljci ... koji bi voljeli da nisu sami. I ja bih voljela da nismo sami. :razz:
sizifinho

#479 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by sizifinho »

Ovakav je bio taj tip što 505 spominje: čačkalica, čagalj

On negdje nešto pročitao, najčešće na bijasnim stranicama koje se naginju isuvišen a jednu stranu i u njima traži dokaze. Em dokaz Boga je što se dva mora dodiruju, em ovo em ono, a ništa s razumjevanjem... i što se uzimaju stvari koje njima odgovaraju a koje ne odgovaraju, eh one nisu bitne.
Konkretno evo primjer gdje imaju objašnjenja, slike, naučnici fino opisali...ali ne, lakše je vjerovati da je vanzemaljska sfera upijala plazmu sunca kao energiju.
Bodkin

#480 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Bodkin »

realno Bog iz svetih knjiga mora biti vanzemaljac (po definiciji mislim). omnipotentno bice koje ne nastanjuje zemlju.
Dozer

#481 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Dozer »

:roll:
Ovdje ima podosta objasnjenja o tome sta ti govoris sizifinho, pa ako ti nije mrsko, zrakni - http://www.wanttoknow.info/ufos/ufo_sun_nasa_video
Takodjer, imas i jos poneki klip koji mozes prostudirati. Mozda najintrigantnije u svemu ovome oko solarnih baklji, koronar(l)nih izboja :D itd. jeste sto se ta desavnja dogadjaju prateci suncevu rotaciju.
Kod ovih snmaka, a moze ih i svako od nas vidjeti na webu SOHO-a (link takodjer imate na ovoj stranici), interesantno je to sto ovi objekti ne prate rotaciju Sunca, nego stoje u mjestu. Zivo me interesuje kako cete to objasniti..?

Please, samo nemojte krenuti sa supljacima tipa "ha,ha, kakva je ovo stranica". Imate linkove na zvanicne NASA-ine portale SOHO-a, Mira, itd., pa i sami mozete provjeriti da li su svi ti snimci originalni ili nastimani. A imate i datume, pa bujrum.

A da je bog vanzemaljac, tj. vanzemaljci, ja to tvrdim od pocetka. Zapitajmo se - poslanici su bili ovdje. Ko ih je poslao? Bog, naravno. Odakle ih je poslao?
Da ne ulazimo u neke druge detalje religija poput toga da smo mi prilicno stariji, kao vrsta, od svih danasnjih religija.
sizifinho

#482 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by sizifinho »

Ma jebi ga Dozeru, neću ja više s tobom da se raspravljam na ovu temu. Mene neće uvjeriti nekakva stranica na kojoj sam pregledao 5-6 klipova, istih, različite brzine koji ništa ne govore konkretno, od strane nekih sumnjivih autora - a i sam tekst kasnije završava sa: "možda je ovo ipak neka prominencija, a možda je plazma-biće".
Ja tebi pošaljem link gdje naučnici daju logičko objašnjenje s dokazima zaljepljenim i ti meni odgovoriš s stranicom o teorijama zavjere.
Znači pozivaš se na nauku, fiziku, onda ideš kontra nje i njenih vjerovanja, odnosno više vjeruješ ljudima koji se bave teorijama zavjere i pišu da prodaju priču. Ne znam koliko si primjetio, na dnu stranice imaš sijaset poziva za donaciju a u Americi ljudi koji su razvili tunel vid oko teorija zavjere imaš milione. Na takvim oni preživljavaju, pišu priču koja će se čitati i dobijaju novčiće a vas hrane dezinformacijama i smiju vam se.
Al hajd, nećemo više, nit ću ja priznati ove kvazi-novinare, nit ćeš ti priznat nasine naučnike tako da nećemo naći zajedničko tlo pa makar pisali još sto godina.
pozdrav.
piupiu wrote:Uglavnom, ono nešto kod Sunca izgleda kao velika srčuća lignja. :D

http://www.hawking.org.uk/life-in-the-universe.html

A, opet, mi ne znamo dovoljno još ni o svom sopstvenom mozgu i kako ga koristiti. Mi smo još uvijek samo ... nadmeni Zemaljci ... koji bi voljeli da nisu sami. I ja bih voljela da nismo sami. :razz:
ih šta bih ja dao da nismo sami, da ubijemo ovu monotoniju, možda me i odvedu :P :P možda imaju kakvijeh žemskinja, pošto haman nisam muškarčina za ove zemaljske, po teorijama zavjere. :mrgreen:
sizifinho

#484 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by sizifinho »

trcicu trceci wrote:isto
isto bi da te odvedu?
Mogli smo kakvu peticiju pisati?
Autostopirati po galaksiji?
kerima1

#485 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by kerima1 »

sizifinho wrote:
isto bi da te odvedu?
Neko vas 'gore' jedva ceka. :lol: :mrgreen:
animals

#486 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by animals »

Ja znam da nas neko handri, ali ko..
trcicu trceci

#487 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by trcicu trceci »

sizifinho wrote:
isto bi da te odvedu?
e ne znam, nisam pametan
kerima1

#488 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by kerima1 »

animals wrote:Ja znam da nas neko handri, ali ko..
Sami sebe svojim slabim dosegom svijesti.Tijelo nas usporava da se razvijemo bolje svjesno ili imamo veliku obavezu prema tijelu.
aurora313

#489 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by aurora313 »

A što se tiče vanzemaljaca, evo par očiglednih dokaza koje sam prikupio i stavio u PowerPoint:

https://drive.google.com/file/d/0B5Syb0 ... sp=sharing
Last edited by aurora313 on 24/08/2015 11:35, edited 1 time in total.
BarbaDue

#490 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by BarbaDue »

Da li postoji mogućnost da Bog kontroliše i "vanzemaljce"?
sizifinho

#491 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by sizifinho »

Sarajmen wrote:Živa ljudska bića su ''vanzemaljci'', jer žive izvan, na zemlji, ili od zemlje. U zemlji živi dio bića iz svijeta životinja kao i dio svijeta bilja. Naravno, dio tih bića i biljaka živi i na zemlji, u vodi i vazdušnom omotaču planete Zemlje. A uvijek će biti frikova koji ne žele da se pokopaju u zemlju, već im pepeo rasipaju .... ali je neupitna činjenica da će svako živo biće smrt okusiti.

Vanzemaljci ne postoje, bar ne u smislu kako nam se pokušavaju predstaviti. Postoji svijet koji nije vidljiv čulima svijeta ljudi, tipa bakterija , virusa, rikecija... bla blabla, koji se pred ljudskim čulima može ''oživjeti '' pod npr. mikroskopom. Teleskopi, sateliti... bla blabla, također nam mogu ''otkrivati'' nama nedostupne primjere postojanja života iz neke od tzv. sfera.

Ne znam što se zakačih za ovakvu temu na sabahu.... :lol: , tek dolazim sebi uz jutarnju kofi, a preko snova sam furao sinoć svugdje... i naravno ne posjedujem nikakav dokaz u materijalnom smislu za to. Ostaje samo da mi se vjeruje na riječ. :D

Gospodaru svih svjetova.... elham.
Zašto je frik ko rasipa pepeo?
Je li to taj pepeo neće završiti na tlu? I opet će se vratiti toj tvojoj zemlji, tako da ne shvatam što su frikovi zaista. Znaš li ti kolika je populacija jedne Hirošime? Šta misliš gdje će oni pokopati sve svoje umrle, kada bi sahranu radili kako Islam zahtjeva?

Vanzemaljci ne postoje?
To je jedna fkt zanimljiva izjava. Volio bih da mi objasniš zašto to misliš?
Jer budući da smo ustanovili u par stranica koliki je univerzum, da bi sa sigurnošću rekao da vanzemaljaca nema trebao bi obići svaki kutak tog tamnog prostranstva.
Nemoj misliti da provociram ili nešto tqko.
Kinesko prkno

#492 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Kinesko prkno »

Jedan moj veoma dobar drug je vanzemaljac.
Doduse,nije nikad priznao,ali vidi se da nije sa nase planete , ne moze onakva ljudina biti covjek mada on ne voli pricati o takvim stvarima ,jedino kad malo popije zagleda se nostalgicno u nebo i nabraja neke intergalakticke nabrajalice.
U zadnje vrijeme govori da ce se seliti za Skandinaviju,vjerovatno da bi bio blize svojima.
Dozer

#493 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Dozer »

Sve sto cu reci jeste - nasa ignorancija i/ili nespremnost da prihvatimo istinu koja se razlikuje od one za koju smo mislili da je jedina istina, ne vodi nas nicemu pozitivnom.
Evo, zanemaricemo hiljade i hiljade obicnih ljudi koji su vidjeli i svjedocili o vanzemaljskim posjetama, letjelicama, otmicama i drugim susretima.

Hajde da vidimo sta kazu drugi, oni "bitni"...

Religije...
Zar Vatikan nije rekao da vanzemaljski zivot postoji...? Naravno, oni nikada nece reci da bi to moglo uticati na vjeru, ali je indikativno da su uopste rekli da vanzemaljci, zapravo, postoje. - http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... Jesus.html

Zar i islamski ucenjaci ne govore isto, ukljucuju i Kur'an u kojem se govori o "svjetovima"?

Ili, sta kazu neki politicki zvanicnici koji su bili ili jesu visokopozicionirani u nekim jakim drzavama...
Bivsi kandski ministar odbrane - http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ister.html

Ruski premijer Medvedev - http://beforeitsnews.com/alternative/20 ... 07036.html (ima cijeli snimak i na YT, ostirao sam ranije)

USA astronaut - http://www.foxnews.com/story/2008/07/25 ... ws-it.html

Neki interesantni i vrlo logicni clanci - http://www.debate.org/opinions/is-the-g ... ing-aliens

Ima toga koliko hocete. A mislim da je prakticno nemoguce da je sve fake.
sumirprimus

#494 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by sumirprimus »

na stranu nasi obicaji ukapanja mrtvih.
al ovo sa spaljivanjem ima itekako smisla...
sumirprimus

#495 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by sumirprimus »

i te teorija o bogu.napravio nas po svom liku i stao na onoliki univerzum?
stancaj brale ne staj...
znaci i s logikom i bez logike mora nas biti jos...negdje tmao..gore.. u nekom obliku..
Dozer

#496 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Dozer »

Pa nego da ima. Mnogi fino opisuju sve te vrste, a neki i nacrtali/slikali neke koje su uspjeli...
Opet kazem - nasa ignorancija i neprihvatanje nece promijeniti cinjenicno stanje. Samo je pitanje vremena kada ce se desiti neizbjezno, tj. konacno masovno po(ri)kazivanje ET-a ljudima.

NASA-ina "predvidjanja" da ce se "otkrice" vanzemaljskog zivota desiti 2025. su na istom kolosijeku kao i ono sto je rekao onaj KGB-ovac - da je jedna vrsta odlucila da se ljudima konacno predstavi u punom "kapacitetu" - 2025.
Smijesno je samo sto NASA to uvija.
Ali, cinjenica je da se nesto valja iza brda, inace defitivno ne bismo imali pravu poplavu svih ovih "SiFi" serija, filmova, ali i umetanja te tematike u razne druge serije i filmove koji nisu tog zanra, poput npr. onog "Detektiva na Floridi" u kojem se odjednom i "nicim izazvana" pojavila tematika otetih, krugova u zitu, vidjenja NLO-a, itd. :D

Pripremaju nas polako, to je sigurno. :D
sizifinho

#497 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by sizifinho »

Dozeru, imam osjecaj da si ti na neki nacin zakljucio da se mi ovdje protivimo postojanju vanzemaljaca.
Ne protivimo, naprotiv, nadamo se.
Samo nam dokaze ne predstavljaju nekakve tamo stranice zavjera upitnih autora ili masovno naviranje sf serija.
Nije masovno.naviranje sf serija, dozeru dozeru, nesto sto je novina. SF je omiljena tema stoljecima u knjizevnosti, ko je kriv sto je jednima jedini izvor price televizija. Nalet sf filmova i serija dolazi od napretka tehnologije i mogucnosti prikazivanja stvari koje se ranije nisu vidjele, uz povecanu popularnost tv serija uopce. Ja nezz otkud tebi da je samo sf u kinematografiji dozivio porast, iskljuciv si poprilicno. Za svaku sf seriju ili filn izadju 4-5 drugih tematika... molim te budi prizebniji i ako ces uvjeravati ljude u postojanje aliena, ucini to dokazima a ne metafizikom.
Ponavljam, vjerujem da postoji vanzemaljski zivot samo se ne vodim rezonom: Toster ne radi, vanzemaljci.postoje.

Preporucujem ti Isaaca Asimova.
Dozer

#498 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by Dozer »

Nije to poenta, da ja mislim da ti, ili neko, ne vjeruje(te)s da alieni postoje. Poenta je u tome da ti, i mnogi drugi, ne zelite da prihvatite dokaze njihovog postojanja i posjeta nama, na ovoj planeti :)
A te posjete traju vec hiljadama, ako ne i stotinama hiljada godina :)
Opet te pitam - sta cemo s onim predmetom i Kairu (a on je samo jedan od mnogih)?
sizifinho

#499 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by sizifinho »

Dozer wrote:Nije to poenta, da ja mislim da ti, ili neko, ne vjeruje(te)s da alieni postoje. Poenta je u tome da ti, i mnogi drugi, ne zelite da prihvatite dokaze njihovog postojanja i posjeta nama, na ovoj planeti :)
Opet te pitam - sta cemo s onim predmetom i Kairu (a on je samo jedan od mnogih)?
znaš kako, ti se ponašaš kao neki vjernici, tražiš dokaze u nečemu što ne postoji i to prezentuješ kao dokazima.
Ja sam tebi zalijepio dokaz o onoj "hobotnici" što sisa sunce, i ti si odbio u to da vjeruješ, uprkos objašnjenju, ostavši privržen svojim nekim teorijama. Šta god ti napišem ti ćeš vjerovati u svoje. Pisao si o fizici i tu si se isprovaljivao i ostao sam strpljiv jer sam mislio da si razumniji forumaš, ali nisi, idalje guraš svoje i nećeš reći: hmm, pa dobro ima to smisla.
Eto, hajd reći ćemo da nema smisla ovo o solarnim ejekcijama i prominencijama i kavernama i filamentima. Ok, sva ta naučna objašnjenja nisu tebi dovoljna, svi smo ovce, vas par vidite tu konekciju - to su vanzemaljci. OK.
Idem dalje:
1. klip koji si stavio, NLO-i iznad grada koje je više ljudi vidjelo. Obično ne vjerujem ovim klipovima, to su haman pa sve montaže, i eto sad je neki masovni video, što je opet mogla biti montaža pošto broj ljudi nije bio TOLIKO velik da to nije mogla biti organizirana ekipa ljudi. Zašto ni jedna medijska kuća nije izjavljivala o tome, sigurno da je tako kako je bilo- dobile bi reportažu i izašle da naprave priču. Ipak je event trajao 2 sata ako se ne varam. Također sateliti ništa nisu snimili, pa se pitam. Ako uistinu jesu NLO-i koji su se "sakrili" satelitima, misliš da to voze debili neki pa da ne ugase "svjetlo" ? Mislim, Dozeru samo razmisli o tome što pričaš: "Vanzemaljci koji se hiljadama godina skrivaju, zaborave ugasiti svjetlo pa ih ljudi primjete."
Kako sateliti ništa od tog nisu uhvatili?
Gdje su medijske reportaže? Osim ovih anonimnih snimaka?
Meni je to previše klimavo.

2. klip koji si stavio je dokaz da ti ništa od tog nisi provjerio, da bi se uvjerio u istinu. Snimci objekta pod vodom su uvijek bluravi, teško vidljivi, a na kraju su dodate slike umjetničke impresije nekog od fanova koji je to naslika. Kad malo proguglaš, vidiš da su momci koji su prvi primjetili i napravili teoriju o tim objektima zapravo diskreditovani od strane geologa koji su provjerili uzorak broda i otkrili da je to običan kamen, da su tragovi napravljeni na jednak način kao što se prave oni u žitu, i da su ti momci dobil upozorenje da ne šire dezinformacije.
Al šta ja znam, valjda svijet želi zataškati postojanje vanzemaljaca.

3. Ovako da ti objasnim. Gugle mapa je dostupna svima. Da je taj brod uistinu nešto vrijedan i bitan za UFO eksperte, neko bi otišao uživo i obišao ga, narpavio priču od tog, ali nije. Osim ako tamo neko ne čeka pa uklanja ljude, jer je sve jedna velika varka.

Mislim dovoljno je bilo kad si napisao da je čovjek evoluirao iz majmuna, pa da su možda modifikovali majmuna da bi čovjek nastao, iako su majmun i čovjek dvije različite evolucijske loze sa zajedničkim pretkom i ničim više. Ali dobro, to nije ni nemoguća teorija.
Nije nemoguće ni da su oni tu sve vrijeme s nama. Ja nikad nisam rekao da nisu tu.
Ali dokazi koje nam ti daješ potječu od ljudi čija je opsesija UFO, stranice se zovu UFO debunking, UFO finding, itd itd. Tim stvarima se ne bavi ni jedna normalna osoba osim nekih zaluđenika, i ja sam stvarno vjerovao da ti nisi jedan od njih, da ćeš ići razumno i argumentovano u raspravu.
Ali konstantno forsiranje nekih "dokaza" koje prezentuju opsjednuti ljudi vanzemaljcima, a odbijanje dokaza koje prezentuju NAUČNICI IZ DATIH POLJA meni samo govori da se s tobom ne isplati raspravljati i da nisi otvoren za dijalog već monolog.
Još mi šalješ nekakve lobanje, koje podsjećaju ovozemaljskim i pitaš me šta imam reći na to?
A kasnije, u par komentara kažeš kako možda vanzemaljci nisu uopšte slični nama.
Ne shvatam zašto bi uopšte imali kosti slične našima, budući da postoji milion različitih varijanti u kojima je život mogao nastati, možda uopšte nemaju kosti. Zašto onda, ti koji vjeruješ da oni mogu biti bilo kakvi, prihvataš činjenicu da baš negdje gore postoji planet na kojem su se razvili organizmi IDENTIČNI zemaljskim, sa kosturom koji podsjeća zemaljskom... nema logike uopšte.
Živ ti meni bio, piši drugima, ja ti više neću odgovarati.
saimidin

#500 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?

Post by saimidin »

sizifinho wrote:
Dozer wrote:Nije to poenta, da ja mislim da ti, ili neko, ne vjeruje(te)s da alieni postoje. Poenta je u tome da ti, i mnogi drugi, ne zelite da prihvatite dokaze njihovog postojanja i posjeta nama, na ovoj planeti :)
znaš kako, ti se ponašaš kao neki vjernici, tražiš dokaze u nečemu što ne postoji i to prezentuješ kao dokazima.
Ja sam tebi zalijepio dokaz o onoj "hobotnici" što sisa sunce, i ti si odbio u to da vjeruješ, uprkos objašnjenju, ostavši privržen svojim nekim teorijama. Šta god ti napišem ti ćeš vjerovati u svoje. Pisao si o fizici i tu si se isprovaljivao i ostao sam strpljiv jer sam mislio da si razumniji forumaš, ali nisi, idalje guraš svoje i nećeš reći: hmm, pa dobro ima to smisla.
Eto, hajd reći ćemo da nema smisla ovo o solarnim ejekcijama i prominencijama i kavernama i filamentima. Ok, sva ta naučna objašnjenja nisu tebi dovoljna, svi smo ovce, vas par vidite tu konekciju - to su vanzemaljci. OK.
Idem dalje:
1. klip koji si stavio, NLO-i iznad grada koje je više ljudi vidjelo. Obično ne vjerujem ovim klipovima, to su haman pa sve montaže, i eto sad je neki masovni video, što je opet mogla biti montaža pošto broj ljudi nije bio TOLIKO velik da to nije mogla biti organizirana ekipa ljudi. Zašto ni jedna medijska kuća nije izjavljivala o tome, sigurno da je tako kako je bilo- dobile bi reportažu i izašle da naprave priču. Ipak je event trajao 2 sata ako se ne varam. Također sateliti ništa nisu snimili, pa se pitam. Ako uistinu jesu NLO-i koji su se "sakrili" satelitima, misliš da to voze debili neki pa da ne ugase "svjetlo" ? Mislim, Dozeru samo razmisli o tome što pričaš: "Vanzemaljci koji se hiljadama godina skrivaju, zaborave ugasiti svjetlo pa ih ljudi primjete."
Kako sateliti ništa od tog nisu uhvatili?
Gdje su medijske reportaže? Osim ovih anonimnih snimaka?
Meni je to previše klimavo.

2. klip koji si stavio je dokaz da ti ništa od tog nisi provjerio, da bi se uvjerio u istinu. Snimci objekta pod vodom su uvijek bluravi, teško vidljivi, a na kraju su dodate slike umjetničke impresije nekog od fanova koji je to naslika. Kad malo proguglaš, vidiš da su momci koji su prvi primjetili i napravili teoriju o tim objektima zapravo diskreditovani od strane geologa koji su provjerili uzorak broda i otkrili da je to običan kamen, da su tragovi napravljeni na jednak način kao što se prave oni u žitu, i da su ti momci dobil upozorenje da ne šire dezinformacije.
Al šta ja znam, valjda svijet želi zataškati postojanje vanzemaljaca.

3. Ovako da ti objasnim. Gugle mapa je dostupna svima. Da je taj brod uistinu nešto vrijedan i bitan za UFO eksperte, neko bi otišao uživo i obišao ga, narpavio priču od tog, ali nije. Osim ako tamo neko ne čeka pa uklanja ljude, jer je sve jedna velika varka.

Mislim dovoljno je bilo kad si napisao da je čovjek evoluirao iz majmuna, pa da su možda modifikovali majmuna da bi čovjek nastao, iako su majmun i čovjek dvije različite evolucijske loze sa zajedničkim pretkom i ničim više. Ali dobro, to nije ni nemoguća teorija.
Nije nemoguće ni da su oni tu sve vrijeme s nama. Ja nikad nisam rekao da nisu tu.
Ali dokazi koje nam ti daješ potječu od ljudi čija je opsesija UFO, stranice se zovu UFO debunking, UFO finding, itd itd. Tim stvarima se ne bavi ni jedna normalna osoba osim nekih zaluđenika, i ja sam stvarno vjerovao da ti nisi jedan od njih, da ćeš ići razumno i argumentovano u raspravu.
Ali konstantno forsiranje nekih "dokaza" koje prezentuju opsjednuti ljudi vanzemaljcima, a odbijanje dokaza koje prezentuju NAUČNICI IZ DATIH POLJA meni samo govori da se s tobom ne isplati raspravljati i da nisi otvoren za dijalog već monolog.
Još mi šalješ nekakve lobanje, koje podsjećaju ovozemaljskim i pitaš me šta imam reći na to?
A kasnije, u par komentara kažeš kako možda vanzemaljci nisu uopšte slični nama.
Ne shvatam zašto bi uopšte imali kosti slične našima, budući da postoji milion različitih varijanti u kojima je život mogao nastati, možda uopšte nemaju kosti. Zašto onda, ti koji vjeruješ da oni mogu biti bilo kakvi, prihvataš činjenicu da baš negdje gore postoji planet na kojem su se razvili organizmi IDENTIČNI zemaljskim, sa kosturom koji podsjeća zemaljskom... nema logike uopšte.
Živ ti meni bio, piši drugima, ja ti više neću odgovarati.
:thumbup:

svaka cast na strpljivosti sa njim, ali on je izgubljen slucaj, zali boze onolikog IQ-a. :lol:

ja njemu nisam pisao radi njega, nego da drugima koji nisu potpuno izgubljeni ukazem da traze malo vise dokaza.
Post Reply