Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post Reply
Ludzak

#476 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Ludzak »

Da li biste vi znali pronaći Palestinu na karti ??
General War

#477 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by General War »

JoseMujica wrote:
Sinapsa wrote:
JoseMujica wrote:trebamo se svi stiditi što je od sportskog događaja napravljen kvazipolitički spektakl na kome će polusvijet istresati svoje lične frustracije.

kome je do Palestinaca neka ide u Gazu, a ne da ide na stadion i sere po kasi NSBiH i ugledu reprezentacije BiH.

Jedna od greški NS je što ne uvede da za svaku kartu daješ lične podatke, tako da se zna ko tačno sjedi na svakoj stolici Bilinog polja i na kraju kada dođe kazna iz UEFE samo raspodjeli i prebaci cifru svakom orangutanu poimenično. Naravo, ovo je u našoj situaciji nemoguće jer bi se ukinulo i mešetarenje sa kartama.
Izrazavanje solidarnosti sa palestinskim narodom (skandiranje Palestina, Palestina!) treba da bude sankcionisano, a kazne za izrazavanje te solidarnosti isporuciti svim navijacima. Onima koji jesu i onima koji nisu skandirali? Ja ne zelim da svojoj djeci ostavim takav svijet...

samo ti peri kretenizam banaliziranjem dešavanja u i oko stadiona...libo te tuki nećeš ti kazne plaćati nego NSBiH

zviždanje himni i gaženje zastava nije solidarisanje nego nekultura i divljaštvo koje nema veze sa sportom, a ako takav svijet želiš svojoj djeci nemam riječi :roll:
:thumbup:
Sinapsa

#478 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sinapsa »

General War wrote:
JoseMujica wrote: samo ti peri kretenizam banaliziranjem dešavanja u i oko stadiona...libo te tuki nećeš ti kazne plaćati nego NSBiH

zviždanje himni i gaženje zastava nije solidarisanje nego nekultura i divljaštvo koje nema veze sa sportom, a ako takav svijet želiš svojoj djeci nemam riječi :roll:
:thumbup:
izvadjeno iz konteksta a ti dizes palac...
Drvosjeca iz Dejcica

#479 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

L u c i f e r wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Trebalo bi se služiti terorizmom kao i osnivači Izraela, lažima, prevarama, ubistvima, masovnim zločinima i svim drugim stvarima da bi postigli jedan takav uticaj. Nisam siguran u današnjim okolnostima u svijetu koliko je to moguće. I da je moguće mislim a je to pogrešan put jer kad-tad će doći na naplatu.
Što bolan lažete sami sebe ili ste zaista toliko zaslijepljeni religijski zadojenim antisemitizmom?

Da li su Jevreji dobili onolike nobelove nagrade terorizmom?
Da li su ovladali finansijskim centrima moći masovnim zločinima?
Da li su do globalnog medijskog uticaja došli ubistvima?
Da li su do najjačeg lobija na svijetu došli zločinom?

Da Palestinci nisu muslimani, živo bi vas bolio kurac za njih, kao što vas boli i za Jezide, Armence, Tibetance, Sudance, itd...

Mrzite Jevreje samo zato što ste muslimani na baterije i imate poluznanje o svojoj vjeri i svjetskoj istoriji.
Pod "vi" mislim na vas forumaške mudžahide i velikobošnjake.
Ne znam druže ko laže, informiši se ti. Kako su napadane britanske trupe od 1946, atentati, sabotaže, bombe...ne počinje problem sa dolaskom Arafata I PLO na vlast kako vi profesionalne Srbende i Hrvatine mislite ili mislite da znate. A ja nikoga ne mrzim samo govorim onako kako je slijed istorijskih događaja. Proguglaj o napadu na King David hotela 1946. godine, to je nepune dvije godine od završetka II WW, tada nije bilo Brigada mučenika, ni PLO, ni ISIL-a, ni Hamas-a niti Bošnje niti bilo kojeg kurca da opravda to vaše idolopoklonstvo prema Jevrejima. Jeste da je off topic ali rado ću na bilo kojoj temi argumentovano s istorijskim činjenicama obrazložiti svoj stav.
Skijaš

#480 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Skijaš »

Baltazar_khan wrote:al pogledajte ovdje komentara. uletile bošnje da se svađaju s "mrskim židovima" :oops:

Code: Select all

http://www.jpost.com/Israel-News/Sports/Bosnian-fans-stepped-on-Israeli-flag-hurled-anti-Jewish-chants-405904
mene je iskreno stid bhf-a. ovim brukanjem s izraelskom zastavom samo nam belaj prave s njima a svi znamo kakav jak lobi imaju po svijetu.
Zastavu nije trebalo gaziti jer se radi o sportskom susretu a ne o nekoj manifestaciji političkog djelovanja. To je razlog, a ne lobi, ovo, ono, ne treba kroz život proći kao kukavica.
Drvosjeca iz Dejcica

#481 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Ludzak wrote:Da li biste vi znali pronaći Palestinu na karti ??
To znanje je samo rezervisano za ideopoklonike Jevreja i njihovog tenkovskog arsenala. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#482 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Skijaš wrote:
Baltazar_khan wrote:al pogledajte ovdje komentara. uletile bošnje da se svađaju s "mrskim židovima" :oops:

http://www.jpost.com/Israel-News/Sports/Bosnian-fans-stepped-on-Israeli-flag-hurled-anti-Jewish-chants-405904
mene je iskreno stid bhf-a. ovim brukanjem s izraelskom zastavom samo nam belaj prave s njima a svi znamo kakav jak lobi imaju po svijetu.
Zastavu nije trebalo gaziti jer se radi o sportskom susretu a ne o nekoj manifestaciji političkog djelovanja. To je razlog, a ne lobi, ovo, ono, ne treba kroz život proći kao kukavica.
Nije trebalo slažem se ali uvijek među par hiljada ljudi imaš onih koji napraviti glupost. Jebiga, gazili pa šta, treba se izvinuti ljudima i život ide dalje. Gažene su i paljene zastave i ostalih zemalja svugdje po svijetu tako da to nije ništa novo i neouobičajeno. Eno na Poljudu kukasti krst, jesu li svi Hrvati takvi? Nisu. Dovoljno je par budala i eto ti problema a dežurni huškači su revnosni u svom huškanju, Bošnje vake, Bošnje nake... :P Ma jesmo, tako je kako oni kažu, šta nam mogu. :D

Image
Sanjarko

#483 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sanjarko »

JoseMujica wrote:trebamo se svi stiditi što je od sportskog događaja napravljen kvazipolitički spektakl na kome će polusvijet istresati svoje lične frustracije.

kome je do Palestinaca neka ide u Gazu, a ne da ide na stadion i sere po kasi NSBiH i ugledu reprezentacije BiH.

Jedna od greški NS je što ne uvede da za svaku kartu daješ lične podatke, tako da se zna ko tačno sjedi na svakoj stolici Bilinog polja i na kraju kada dođe kazna iz UEFE samo raspodjeli i prebaci cifru svakom orangutanu poimenično. Naravo, ovo je u našoj situaciji nemoguće jer bi se ukinulo i mešetarenje sa kartama.
Ja logike.
Kome je do Palestinaca da ide u Gazu.
Znas li ba koliko ti novca treba za to plus Trebas odobrenje Izraela za ulazak na Palestinske teritorije koje su konc logori ogradzeni betonskim zidovima,zicama boljikavim plus nadgledano snajperima osmatracnicama i moras proci kroz punktove gdje ti svaki tjelesni otvor maltene pregledaju.
Znas li ti bolan sta se desilo mnogim ljudima koji su pokusali pomoci Palestincima.
Mnogi ubijeni ili ranjeni od strane Izraelskih i Jevrejskih sluzbi.
Mnogi Turci,Amerikanci itd.
Nekima ovdje kratko pamcenje pa zaboravili koje su Ljude pobile Jevrejske i Izraelske sluzbe dok su pokusavali pomoci Palestincima.
Cak su i svoje likvidirali/ubili koji su govorili protiv Aparthejd Drzave Izrael.
Jack Bernsteina primjerice.
cpu_fan

#484 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by cpu_fan »

Bez obzira na na događaj u sklopu kojeg se desilo gaženje zastave, zlu se treba suprostavljati, ukazivati na zlo i boriti se protiv zla na svaki mogući način, a izrael danas je oličenje zla.
Last edited by cpu_fan on 13/06/2015 17:28, edited 1 time in total.
Skijaš

#485 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Skijaš »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Skijaš wrote:

Nije trebalo slažem se ali uvijek među par hiljada ljudi imaš onih koji napraviti glupost. Jebiga, gazili pa šta, treba se izvinuti ljudima i život ide dalje.
Upravo tako, izvinjenje i idemo dalje. Nego, kakve veze ima Poljud s ovim ?
L u c i f e r

#486 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by L u c i f e r »

L u c i f e r wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Trebalo bi se služiti terorizmom kao i osnivači Izraela, lažima, prevarama, ubistvima, masovnim zločinima i svim drugim stvarima da bi postigli jedan takav uticaj. Nisam siguran u današnjim okolnostima u svijetu koliko je to moguće. I da je moguće mislim a je to pogrešan put jer kad-tad će doći na naplatu.
Što bolan lažete sami sebe ili ste zaista toliko zaslijepljeni religijski zadojenim antisemitizmom?

Da Palestinci nisu muslimani, živo bi vas bolio kurac za njih, kao što vas boli i za Jezide, Armence, Tibetance, Sudance, itd...

Mrzite Jevreje samo zato što ste muslimani na baterije i imate poluznanje o svojoj vjeri i svjetskoj istoriji.
Ne znam druže ko laže, informiši se ti. Kako su napadane britanske trupe od 1946, atentati, sabotaže, bombe...ne počinje problem sa dolaskom Arafata I PLO na vlast kako vi profesionalne Srbende i Hrvatine mislite ili mislite da znate. A ja nikoga ne mrzim samo govorim onako kako je slijed istorijskih događaja. Proguglaj o napadu na King David hotela 1946. godine, to je nepune dvije godine od završetka II WW, tada nije bilo Brigada mučenika, ni PLO, ni ISIL-a, ni Hamas-a niti Bošnje niti bilo kojeg kurca da opravda to vaše idolopoklonstvo prema Jevrejima. Jeste da je off topic ali rado ću na bilo kojoj temi argumentovano s istorijskim činjenicama obrazložiti svoj stav.
Odgovori na 4 postavljena pitanja. :roll:

A za to navedeno, isto možemo guglati i o handžar diviziji, mudžahedinskim zločinima u prethodnom ratu itd.
JohnnyS

#487 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by JohnnyS »

L u c i f e r wrote:

Hajmo onda. 1947. područje današnjeg Izraela je bilo pod britanskom kontrolom. Njihova kolonija, poput Indije. Kao što su odlučili tu teritoriju podijeliti na Indiju i Pakistan, tako su i ondašnju Palestinu odlučili podijeliti na Izrael i Palestinu. Palestinci, za razliku od Pakistanaca nisu prihvatili nego su išli sami protiv cijelog svijeta pa sad Pakistan postoji, a Palestine ima samo na tribinama nogometnih stadiona i Facebook statusima.
cyprus

#488 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by cyprus »

JohnnyS wrote:Hajmo onda. 1947. područje današnjeg Izraela je bilo pod britanskom kontrolom. Njihova kolonija, poput Indije. Kao što su odlučili tu teritoriju podijeliti na Indiju i Pakistan, tako su i ondašnju Palestinu odlučili podijeliti na Izrael i Palestinu. Palestinci, za razliku od Pakistanaca nisu prihvatili nego su išli sami protiv cijelog svijeta pa sad Pakistan postoji, a Palestine ima samo na tribinama nogometnih stadiona i Facebook statusima.
Jebiga, nije sve tako jednostavno... A imaš i krivih navoda...
It_is_a_Leclerc

#489 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet su nas osramotile polupijane budale i polumuslimani.

Kakva poludržava. Strašno.
JohnnyS

#490 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by JohnnyS »

cyprus wrote:
JohnnyS wrote:Hajmo onda. 1947. područje današnjeg Izraela je bilo pod britanskom kontrolom. Njihova kolonija, poput Indije. Kao što su odlučili tu teritoriju podijeliti na Indiju i Pakistan, tako su i ondašnju Palestinu odlučili podijeliti na Izrael i Palestinu. Palestinci, za razliku od Pakistanaca nisu prihvatili nego su išli sami protiv cijelog svijeta pa sad Pakistan postoji, a Palestine ima samo na tribinama nogometnih stadiona i Facebook statusima.

Ispravi me, voljan sam naučiti.
Gojeni H

#491 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Gojeni H »

It_is_a_Leclerc wrote:Opet su nas osramotile polupijane budale i polumuslimani.

Kakva poludržava. Strašno.
Koga "nas"? Ma, ne slazem se. Koga je osramotio kukasti kriz na terenu, Hrvate? Hrvatska poludrzava?

Osudio sam pojavu u jednom minornom dijelu naseg drustva, ali ne treba ni pretjerivati.
Upoznaj domovinu da bi je vise volio. :D
cyprus

#492 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by cyprus »

JohnnyS wrote:
cyprus wrote:

Ispravi me, voljan sam naučiti.
1. Palestina nije bila britanska kolonija nego mandat... Razlika je u tome, što mandat podrazumijeva da je britanska uprava privremena ''dok se ne steknu uslovi da se ovi osamostale''...

2. Nisu Britanci odlučili podijeliti ondašnju Palestinu, nego su to pitanje prenijeli na UN, koji je sačinio plan podjele...

3. Palestinci - bolje rečeno palestinski Arapi (obzirom da Palestinci kao nacija tada nisu postojali, niti su bili politički ozbiljno organizovani) se nisu puno pitali oko prihvatanja / odbijanja UN-ovog plana... Arapska liga, odnosno okolne arapske države su bile te koje su zauzele čvrst stav NE planu...

4. Nije ti baš za poređenje situacija Izraela/Palestine i Indije/Pakistana... Arapi-muslimani su prije intenzivnog jevrejskog doseljavanja bili većinsko stanovništvo na skoro čitavoj palestinskoj teritoriji, što se ne može reći za muslimansku populaciju u Indiji... Pa nije teško shvatiti zašto je Pakistancima mnogo lakše bilo prihvatiti podjelu Indije (čak štaviše - bili su njeni zagovornici), nego Arapima podjelu Palestine...
JohnnyS

#493 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by JohnnyS »

cyprus wrote: 1. Palestina nije bila britanska kolonija nego mandat... Razlika je u tome, što mandat podrazumijeva da je britanska uprava privremena ''dok se ne steknu uslovi da se ovi osamostale''...

2. Nisu Britanci odlučili podijeliti ondašnju Palestinu, nego su to pitanje prenijeli na UN, koji je sačinio plan podjele...

3. Palestinci - bolje rečeno palestinski Arapi (obzirom da Palestinci kao nacija tada nisu postojali, niti su bili politički ozbiljno organizovani) se nisu puno pitali oko prihvatanja / odbijanja UN-ovog plana... Arapska liga, odnosno okolne arapske države su bile te koje su zauzele čvrst stav NE planu...

4. Nije ti baš za poređenje situacija Izraela/Palestine i Indije/Pakistana... Arapi-muslimani su prije intenzivnog jevrejskog doseljavanja bili većinsko stanovništvo na skoro čitavoj palestinskoj teritoriji, što se ne može reći za muslimansku populaciju u Indiji... Pa nije teško shvatiti zašto je Pakistancima mnogo lakše bilo prihvatiti podjelu Indije (čak štaviše - bili su njeni zagovornici), nego Arapima podjelu Palestine...
1. Meni se to doima više kao semantička nego kao suštinska razlika. Jamačno su procijenili da se nisu stekli uvjeti da se ovi osamostale.

2. OK, moja pogreška. Ali svejedno, vjerujem da su Britanci imali ideju što UN kani napraviti, to što su pilatovski oprali ruke ne znači da nisu sudjelovali u tome.

3. Pa rijetko koji narod koji se nalazi pod nečijom kontrolom, bila ona kolonijalna ili mandatna se malo pita.

4. Isto tako su jevreji prije rimske agresije bili većinsko stanovništvo tog područja, ako ćemo već uzimati u obzir argument "tko je tu bio prije".

Ne kažem ja da je sve ovo bilo fer prema Palestincima, ali život nije fer, a ni oni se nisu najmudrije postavili. To vidimo po tome što bi sad vrlo rado pristali na kartu iz šezdesetih.
cyprus

#494 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by cyprus »

JohnnyS wrote:
cyprus wrote: 1. Palestina nije bila britanska kolonija nego mandat... Razlika je u tome, što mandat podrazumijeva da je britanska uprava privremena ''dok se ne steknu uslovi da se ovi osamostale''...

1. Meni se to doima više kao semantička nego kao suštinska razlika. Jamačno su procijenili da se nisu stekli uvjeti da se ovi osamostale.

2. OK, moja pogreška. Ali svejedno, vjerujem da su Britanci imali ideju što UN kani napraviti, to što su pilatovski oprali ruke ne znači da nisu sudjelovali u tome.

3. Pa rijetko koji narod koji se nalazi pod nečijom kontrolom, bila ona kolonijalna ili mandatna se malo pita.

4. Isto tako su jevreji prije rimske agresije bili većinsko stanovništvo tog područja, ako ćemo već uzimati u obzir argument "tko je tu bio prije".

Ne kažem ja da je sve ovo bilo fer prema Palestincima, ali život nije fer, a ni oni se nisu najmudrije postavili. To vidimo po tome što bi sad vrlo rado pristali na kartu iz šezdesetih.
Sa zadnjom rečenicom se slažem i nisam pristalica tih argumenata ''ko je bio prije'' i čija je to ''vjekovna zemlja''... Ipak, iz perspektive 1947. godine, Jevreji su se pojavili sa tom pričom o njihovoj vjekovnoj zemlji i ja sam samo pokušao malo dočarat zašto Arapima nije bilo lako pristat na tu priču... Ali isto tako sad, 70 godina kasnije, ni priča o vjekovnoj arapskoj zemlji na kojoj nema mjesta za Izrael, ne pije vode... Zato je svakom iole realnom jasno da je dvodržavno rješenje jedino koje ima smisla... Najveći problem su granice, a Izrael se tu poprilično kurči...

Također, ne sporim da su Arapi mogli odigrat daleko pametnije sredinom prošlog stoljeća... Ali treba i znati da to nije krivica Palestinaca (oni se kao politički faktor pojavljuju tek 1970-tih), nego ako ćemo konkretnije Jordanaca, Sirijaca i Egipćana, pa onda i ostatka Arapske lige...
Fudo387

#495 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Fudo387 »

Skijaš wrote:

Nije to kukavicluk, bas smo se mi nasli da ispravljamo krive Drine?
A u qrac...
Fudo387

#496 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Fudo387 »

ki Arapi (obzirom da Palestinci kao nacija tada nisu postojali, niti su bili politički ozbiljno organizovani) se nisu puno pitali oko prihvatanja / odbijanja UN-ovog plana... Arapska liga, odnosno okolne arapske države su bile te koje su zauzele čvrst stav NE planu...
Jebem li ga, ima li iko da ga je ta Arapska Liga stitila i zauzimala se za njega a da nije najebo?
limeni

#497 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by limeni »

GAZI BOSNO ZA GAZU!!! :bih:
Ima ovdje dosta provala, jasno je svakome da leclerc,johnnys nisu Bosnjaci i da sire smutnju ovdje al
kad sam procitao da je LUCIFER sluzio u ArmijiBiH :shock: :lol:

IZRAEL PREGAZEN U BLICKRIGU!
DZEKO zabija i nece vadit sve do kraja kval.
TROLCINE na aparatima jer je sve proslo bez ozbiljnog incidenta dok Hrvatima prijeti izbacivanje :D
Kareem Abdul

#498 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Kareem Abdul »

limeni wrote:GAZI BOSNO ZA GAZU!!! :bih:
Ima ovdje dosta provala, jasno je svakome da leclerc,johnnys nisu Bosnjaci i da sire smutnju ovdje al

TROLCINE na aparatima jer je sve proslo bez ozbiljnog incidenta dok Hrvatima prijeti izbacivanje :D
A koliko je tih koji su gazili zastavu Izraela dalo barem jednu marku za Arape u pojasu Gaze ?
animals

#499 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by animals »

Sto mi ideta na nerve sa rijecju trol,,,
i ovo svojatanje reprezentacije BIH..
dogovorite se vise- ako je ovo samo reprezentacija Bosnjaka. onda zbogom BIH..
L u c i f e r

#500 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by L u c i f e r »

animals wrote:

Sto mi ideta na nerve sa rijecju trol,,,
i ovo svojatanje reprezentacije BIH..
dogovorite se vise- ako je ovo samo reprezentacija Bosnjaka. onda zbogom BIH..
Ma ne obaziri se na limenka.
Jeni bardo u vugla... :(
Post Reply