Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
brazzo19

#476 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

LOL this guy is a fucking freak. Pause the video on 3:36 and you will see "kodi successfully installed" is a jpg! What a knob.

:-) :-) :-) :-)
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#477 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Rekoh ja da ne moRe. :D
taureg71

#478 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

ima li koji add on za gledanje novih serija, ali da sljaka, instalirao nekoliko po preporuci sa foruma, pola serija ne radi...nakon odusevljena pocetnog kodijem, bitno je sad splasnulo, za sport je ok, za filmove i serije ipak torrent konza !!! :thumbup:
vicious

#479 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

taureg71 wrote:ima li koji add on za gledanje novih serija, ali da sljaka, instalirao nekoliko po preporuci sa foruma, pola serija ne radi...nakon odusevljena pocetnog kodijem, bitno je sad splasnulo, za sport je ok, za filmove i serije ipak torrent konza !!! :thumbup:
iStream, SALTS, Phoenix, The Royal We...
123Movies takođe dobro radi.
irac300

#480 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

taureg71 wrote:ima li koji add on za gledanje novih serija, ali da sljaka, instalirao nekoliko po preporuci sa foruma, pola serija ne radi...nakon odusevljena pocetnog kodijem, bitno je sad splasnulo, za sport je ok, za filmove i serije ipak torrent konza !!! :thumbup:
Jarane, ne kudi Kodi ako je problem do tebe. :D Salts izbacuje u vrhu sve HD linkove, kao dizilab, gvideo i uvijek, al' baš uvijek rade. Što su serije novije, više linkova ima. A to za torrent, ma nema šanse, ja koji sam bio ovisnik o torrentima, nisam skinuo film evo preko 6 mjeseci od kako koristim Kodi. Nema zajebancije sa skidanjem, traženjem titla, prebacivanjem na stick i onda gledanja.
brazzo19

#481 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Mogu vam reci da mi se ovaj "kodi" pocinje sve vise i vise svidjati, samo jos da ima opciju da se instalira na samsung smart gdje bi mi bio kraj, ovako mi ostaje jedino da povezem komp tj. izlaz na grafickoj i tv sa hdmi kablom i da gledam sve fino, ma da nisam odusevljen s tim da ce mi komp morati stalno biti upaljen kad mi radi kodi ali prezivjet cu nekako dok ne skontaju foru kako da se ovo cudo instalira na smart tv.

P.S Posebno mi se svidja na "slats" dodatku sto ima jedan meni koji se zove IMDb Top 250 i na kojem su poredani najbolje ocjenjeni filmovi svih vremena svih 250 sa prevodima i u beton snimku tako da ako mi se gleda neki klasik poput iskupljenja u shawshanku ili kuma ili tako nesto ne moram da rovim po torentima samo kliknem i uzivam :D

P.S.S imal kakav dodatak da dobro ferceraju arene i svih 6 sportklubova u hd.u ???

p.s.s.s Nesto mi nije jasno za onaj dodatak genesis nesto kao kad se instalira treba bit manja verzija 2.1 ili tako nesto a kod mene 5.1.2 tako nekako, kao to nije prava verzija pa mi to nije jasno ????
vicious

#482 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

brazzo19 wrote:Mogu vam reci da mi se ovaj "kodi" pocinje sve vise i vise svidjati, samo jos da ima opciju da se instalira na samsung smart gdje bi mi bio kraj, ovako mi ostaje jedino da povezem komp tj. izlaz na grafickoj i tv sa hdmi kablom i da gledam sve fino, ma da nisam odusevljen s tim da ce mi komp morati stalno biti upaljen kad mi radi kodi ali prezivjet cu nekako dok ne skontaju foru kako da se ovo cudo instalira na smart tv.

P.S Posebno mi se svidja na "slats" dodatku sto ima jedan meni koji se zove IMDb Top 250 i na kojem su poredani najbolje ocjenjeni filmovi svih vremena svih 250 sa prevodima i u beton snimku tako da ako mi se gleda neki klasik poput iskupljenja u shawshanku ili kuma ili tako nesto ne moram da rovim po torentima samo kliknem i uzivam :D

P.S.S imal kakav dodatak da dobro ferceraju arene i svih 6 sportklubova u hd.u ???

p.s.s.s Nesto mi nije jasno za onaj dodatak genesis nesto kao kad se instalira treba bit manja verzija 2.1 ili tako nesto a kod mene 5.1.2 tako nekako, kao to nije prava verzija pa mi to nije jasno ????
Genesis se gasi, bilo je priče o tome 2-3 stranice unazad. Ja sam odavno prestao koristiti, ovi sada aktuelni addoni su mi puno bolji i nema genesis ništa što ovi nemaju.

A što se tiče ovoga gore, možda da nabaviš kakav android box i spojiš na tv.
sencobih

#483 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Opasan kodi. Da se ima vremena imao bi roviti po njemu dok se boje ne rastope
Cavendish

#484 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Cavendish »

imam KODI na comp i sve mi savseno funkcionise ali zelio bih pitati imali ko iskustva sa andriodim box-om. Imam obicni LCD tv i ne znam da li mi se isplati dati 150 km za andriod box? Nije bi bas uvijek zgodno da povezujem laptop i tv preko HDMI kabla a nesto mi se nedaje ni 1000 km za smart tv.
sencobih

#485 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Cavendish wrote:imam KODI na comp i sve mi savseno funkcionise ali zelio bih pitati imali ko iskustva sa andriodim box-om. Imam obicni LCD tv i ne znam da li mi se isplati dati 150 km za andriod box? Nije bi bas uvijek zgodno da povezujem laptop i tv preko HDMI kabla a nesto mi se nedaje ni 1000 km za smart tv.
Neces se zeznuti, radi box samo tako :-)
sabanss

#486 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

MX III G

Savresno funkcionise...
brazzo19

#487 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

vicious wrote:
brazzo19 wrote:Mogu vam reci da mi se ovaj "kodi" pocinje sve vise i vise svidjati, samo jos da ima opciju da se instalira na samsung smart gdje bi mi bio kraj, ovako mi ostaje jedino da povezem komp tj. izlaz na grafickoj i tv sa hdmi kablom i da gledam sve fino, ma da nisam odusevljen s tim da ce mi komp morati stalno biti upaljen kad mi radi kodi ali prezivjet cu nekako dok ne skontaju foru kako da se ovo cudo instalira na smart tv.

Genesis se gasi, bilo je priče o tome 2-3 stranice unazad. Ja sam odavno prestao koristiti, ovi sada aktuelni addoni su mi puno bolji i nema genesis ništa što ovi nemaju.

A što se tiče ovoga gore, možda da nabaviš kakav android box i spojiš na tv.
Sta ja znam imam samsungov smart tv i extra me slusa preko njega gledam iptv bez problema isto tako surfam po netu youtube i sve ostalo funkcionise odlicno, a privlacili su me i ovi android tv.ovi :D pogotovo sony al sta ja znam nekako sam navikao na samsung i njega koristim, ti mi recimo predlazes da kupim taj android box i da napravim "dva tv.a" tj. ostane mi moj samsung smart a isto tako sa boxom dobijem android tv kao da sam recimo kupio sony jeli tako ? i svakako taj box mogu nositi i prikljucivati na bilo koji uredjaj koji im hdmi izlaz jeli tako ??? Sad me zanima koliko se krecu ti uredjaji cijena i koje su im prednosti odnosno mane tj. da li taj box funkcionise isto kao recimo sony android tv, mogu skidati aplikacije, igrati igrice preko njega, kodi instalirati :) itd itd.

P.S A za koje si rekao adone da su bolji od genesisa i znas li imali li kakav da ima arene i sport klubove ??? hvala unaprijed i izvini sto te peglam :)
irac300

#488 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Cavendish wrote:imam KODI na comp i sve mi savseno funkcionise ali zelio bih pitati imali ko iskustva sa andriodim box-om. Imam obicni LCD tv i ne znam da li mi se isplati dati 150 km za andriod box? Nije bi bas uvijek zgodno da povezujem laptop i tv preko HDMI kabla a nesto mi se nedaje ni 1000 km za smart tv.
Isplati se do zadnjeg feninga, od običnog lcd uređaja dobiješ smart TV i plus Kodi, koji kod običnih smart-ova ne radi, osim ako nisu na androidu.
sabanss

#489 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

brazzo19 wrote:Sad me zanima koliko se krecu ti uredjaji cijena i koje su im prednosti odnosno mane tj. da li taj box funkcionise isto kao recimo sony android tv, mogu skidati aplikacije, igrati igrice preko njega, kodi instalirati :) itd itd.
Za 50-tak USD + porez i carina (kako te zapadne) mozes dobiti uredjaj koji je puno mocniji nego Android TV koji ces platiti znatno skuplje.
brazzo19

#490 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

sabanss wrote:
brazzo19 wrote:Sad me zanima koliko se krecu ti uredjaji cijena i koje su im prednosti odnosno mane tj. da li taj box funkcionise isto kao recimo sony android tv, mogu skidati aplikacije, igrati igrice preko njega, kodi instalirati :) itd itd.
Za 50-tak USD + porez i carina (kako te zapadne) mozes dobiti uredjaj koji je puno mocniji nego Android TV koji ces platiti znatno skuplje.

Sta je sa ovim na piku sto prodaje vidim nahvalio ga je drama, dodje sve daljinski i podesen kodi plus usb portovi vjerovatno da mogu ucitavati sa usb.a filmove ili sta god hocu ? :D

http://www.olx.ba/artikal/18762527/mxq- ... id-tv-box/
taureg71

#491 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

irac300 wrote:
Isplati se do zadnjeg feninga, od običnog lcd uređaja dobiješ smart TV i plus Kodi, koji kod običnih smart-ova ne radi, osim ako nisu na androidu.
cekaj, pa ja sad imam SMART TV, sta to znaci za KODI???? je li nesto lakse ako imam smart tv, eto ne znam kako da se izrazim ????
irac300

#492 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

taureg71 wrote:
irac300 wrote:
cekaj, pa ja sad imam SMART TV, sta to znaci za KODI???? je li nesto lakse ako imam smart tv, eto ne znam kako da se izrazim ????
Pa je l' ti smart sa android platformom kao kod Sony televizora novijih ili običan smart? Ako je običan, onda ne možeš instalirati Kodi aplikaciju na njega, dok na androidu možeš.
sencobih

#493 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

brazzo19 wrote:
sabanss wrote:

Sta je sa ovim na piku sto prodaje vidim nahvalio ga je drama, dodje sve daljinski i podesen kodi plus usb portovi vjerovatno da mogu ucitavati sa usb.a filmove ili sta god hocu ? :D

Svaki je dobar manje više. Imaš ih sada i u radnjama i na piku i na netu, gdje hoćeš, gledaj karakteristike kao da mobitel kupuješ otprilike :D ako ti se žuri u radnju i malo skuplje je, ako ne žuriš naruči preko neta i to ti je to ukratko
sabanss

#494 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

brazzo19 wrote:
sabanss wrote:

MXIIIG ima gigabitni LAN prikljucak i 812 chipset koji gura 4K filmove. Cijena ti izadje 60 USD za verziju sa 2 GB RAM-a sto je poprilicno bitno Kodiju + 17% poreza + 5 % carine.

Cekaces oko 20 -tak dana. Ukoliko ti se zuri, kupis kod ovog lika. Radice ok...
brazzo19

#495 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Koliko dodje taj para sa svim tim sto si mi nabrojao sad, znaci i postarina i dostava i carina i porez i dio za Fadila :D Koliko se izadje za tu djidju ? :D

P.S Niko da mi odgovori imal kakav adon za arene i sportklubove ??? :)
taureg71

#496 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

brazzo19 wrote:Koliko dodje taj para sa svim tim sto si mi nabrojao sad, znaci i postarina i dostava i carina i porez i dio za Fadila :D Koliko se izadje za tu djidju ? :D

ima, evo ja ko pocetnik ti kazem, samo Croatia on demand, ali ne ocekuj previse, daleko je to od HD rezolucije, iako pise da jeste, ali je to fake HD
irac300

#497 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:Koliko dodje taj para sa svim tim sto si mi nabrojao sad, znaci i postarina i dostava i carina i porez i dio za Fadila :D Koliko se izadje za tu djidju ? :D

Mrsko je tebi i računati i malo prelistati temu. :D Na prethodnoj stranici sam stavio link za Arene, Sport Klubovi se pojavljuju u linkovima kada se prenose utakmice, najviše u SportDevil adonu. Arene takođe imaju na Croatia on Demand.
sabanss

#498 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

60 * 1.8 * 1.17 * 1.05 = ?

Koristi kalkulator :D
brazzo19

#499 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Oko 135 KM dodje taj box onako ugrubo :D

A sto se tice linkova hvala vam, ovaj sports devil imam a ovaj croatian nemam, neko je postavio neki dan link za nekakav pakistanski malezijski adon ili kako vec :D ali ima u sebi arene ali ne mogu da ih nadjem :D
vicious

#500 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Ima arena i sportklubova i preko drugih addona, samo ne znam što su toliko bitni ti kanali, jer sve utakmice koje tamo gledaš imaju na drugim kanalima, samo puno boljeg kvaliteta.
Operation Robocop i P2P-Sport su uz Sportsdevil najbolji za utakmice, što se tiče kvaliteta streamova.

Evo par stranica ispred je čovjek stavio link i slike, sve fino piše kad je koja utakmica na kojem kanalu, i preko kojeg addona se može gledati, pa nije zgoreg ponovo citirati cijeli post:
Bronco_Billy wrote:
Tsubasa wrote:Koju stranicu koristite da vidite koji kanal prenosi odredjenu utakmicu? Onaj liveonsat.com me nesto nervira. Imal kakva dobra alternativa? Moze i aplikacija isto...

Ja pratim ovog lika: https://goo.gl/tGFHFi

Svake sedmice izbaci ovakvu listu:

Image

odnosno ovo:

Image

BTW, ovaj Wookie build je odličan, instalirao sam ga na boxu i svi addoni super rade. Ima ih čak i previše, ali lako je deinstalirati one koji se ne koriste.
Post Reply