Pa cemu je vrijeme, tome i je i vakat. Ako dozivim 60-tu, nadam se sto sirem izboru igracaka za unučadsheilak wrote: pa nadajmo se da ce ti izbor biti velik i sa 60, ako ne budes ozenjen. al nekako sumnjam. osim naravno ako ne budes neki vanserijski primjerak 60godisnjaka.
Momci nakon 25
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#476 Re: Momci nakon 25
- sheilak
#477 Re: Momci nakon 25
pa upravo. o cemu mi onda ovdje i govorimo?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#478 Re: Momci nakon 25
Dobro, mozda i jest tako, to je tvoja pretpostavka koju uvazavam. Samo pocesto se takvi postovi od strane zena tumace samosvijescu i emancipacijomsheilak wrote:matzanov stil nije provokativan, vec odaje jak stepen frustracije (zbog neceg, al moj lucky guess bi bio da su zene u pitanju_BataZiv_0809 wrote:
Vidi jednu stvar, Matzanov stil je provokativan, tu se mogu sloziti.) i kompleksa. tj. mozda zato nastoji biti provokativan, al upravo zato jer se da prepoznati motivacija iza njegovih postova, nikako to nije. vec naprotiv...
- GeneralBHF
#479 Re: Momci nakon 25
Nisam dugo vremena procitao nesto slicno._BataZiv_0809 wrote:Ne treba mi pravno tumacenjeBloody wrote:_BataZiv_0809 wrote:Mnoge zene jednostavno tesko prihvataju cinjenicu da se okrenulo kolo srece. I da se ta ogromna, ali ogromna pocetna prednost, s vremenom izbrise.
Tempus fugit.
![]()
Da mihi facta, dabo tibi ius![]()
Elem forumas Matzan ima sjajan post na ovu temu, pa ako ga uspijem pronaci c/p ce biti
Evo ga (tema na kojoj je ovo napsisao je "Ostaviti brak radi druge osobe"):
Kako stvari stoje oept su muškarci krivi!
A, situacija sa ženama otprilike ovako izgleda:
Od tinejdžerskog doba pa do 25-e (otprilike) hoće isključivo starijeg muškarca, često i po 10 godina.
I baš u nekom tom dobu žene doživljavaju svoj puni procvat, najljepše su, znaju i voljeti.
Od 25-30 su se već nakupile iskustava, počinju mudrovati, hoće da se ostvare, da se skuće, da budu ravnopravne i da pariraju muškarcu, počinju da se truju feminističkim parolama i raznim sapunicama. Ne žure sa udajom, jer smatraju da će do 30-e postići sve što im treba, a da će princ čekati na njih. Počinju smanjivati razliku u godinama njih i muškaraca.
Dok promijene 1-2 momka, odu par puta na more, kupe brdo cipela i tašnica, eto već trideseta zakucala na vrata.
A poslije 30-e počinju da se osvrću oko sebe.Oni najpoželjniji i najprivlačniji muškarci njihove generacije već vodaju djecu u obdanište ili školu, a oni koji još nisu zaplovili u bračne vode gledaju djevojke od 24-25 godina. Djevojka sa 25 godina je već dovoljnoo zrela da zna šta hoće.
I tako u tim tridesetim, dok par puta prođu kroz vrlo realnu situaciju da im taj "idealan" muškarac vršnjak, koji je uz to pun samopouzdanja i solidno situiran, onako usput, nakon prvog izlaska ili nakon prvog seksa priopći da je (ne)sretno oženjen, pa dok skonta da je baš previše ne jure i ne opažaju njeni još uvijek nezauzeti vršnjaci, tada se već približila 35-a (ova godina se uzima kao granica za žene koje rađaju prvi put - radi se obavezno amniocenteza, zato je često uzimam(o) za referentnu).
Da bude jasno i korektno, ovo gore se uglavnom odnosi na žene koje se furaju na feminizam, potpunu ravnopravnost, samosvjesne i visokoškolovane djevojke kojima pokušaj samodokazivanja pojede najbolje godine.
Neke potraže spas u mačkama, a u zadnje vrijeme jako je popularno pametovanje po forumima.
Sa 30 godina mi se nigdje ne zuri s obzirom da uzivam u zivotu.
Karijera mi je u prvom planu i ako dodje ta prava do 35. a bio sam u kontaktu sa mnogim djevojkama koje su dizale nos pa su se udale za one koji su ih na kraju pokupili reda radi da se udaju.
Last edited by GeneralBHF on 20/05/2015 10:15, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#480 Re: Momci nakon 25
O razlicitom uticaju godina na spolove.sheilak wrote:pa upravo. o cemu mi onda ovdje i govorimo?
- sheilak
#481 Re: Momci nakon 25
kod matzana svakako jeste izrazena potreba za emancipacijom._BataZiv_0809 wrote:
Dobro, mozda i jest tako, to je tvoja pretpostavka koju uvazavam. Samo pocesto se takvi postovi od strane zena tumace samosvijescu i emancipacijom
dobro, no ne kontam vasu toliku zabrinutost. mislim, hvala sto se brinete, znam vec tough love i tako to. al nije potrebno zaista, znaju se zene i same pobrinuti za sebe. i ostalo.O razlicitom uticaju godina na spolove.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#482 Re: Momci nakon 25
Eh sad "zabrinutost". Nisam zabrinut za sve o cemu imam stavsheilak wrote:kod matzana svakako jeste izrazena potreba za emancipacijom._BataZiv_0809 wrote:
Dobro, mozda i jest tako, to je tvoja pretpostavka koju uvazavam. Samo pocesto se takvi postovi od strane zena tumace samosvijescu i emancipacijom
dobro, no ne kontam vasu toliku zabrinutost. mislim, hvala sto se brinete, znam vec tough love i tako to. al nije potrebno zaista, znaju se zene i same pobrinuti za sebe. i ostalo.O razlicitom uticaju godina na spolove.
- ultima_palabra
#483 Re: Momci nakon 25
Naravno da ih ima, ali nemam neki problem sa tim... same su sebi birale. Inače ja nemam neke frke ako me je neka odbila dok sam bio tinejdžer, pa da se sad naslađujem njenom sudbinom u 30-tim... to je odlika sitnih duša. Moram pogledati i šta sam ja nudio u to vrijeme_BataZiv_0809 wrote:Ultima beg mojultima_palabra wrote: Nije tu ništa sjajno, samo primitivno, šovinistički i generalizirajuće. Na stranu zajebancija na račun neudatih forumašica, ali ko garantuje nekoj koja se udala u 20toj da neće morati prolaziti sve ove faze sa još većim bremenom oko vrata? Prošli smo rat, u kojem se dešava smrt, ali i psihička oboljenja i razne ovisnosti koje uzrokuju raspad brakova.
Druga stvar, feminizam i sapunice baš i nemaju puno toga zajedničko... valjda feminizam podrazumijeva da žena može opstati i bez muškarca, a u sapunicama se upravo ističe ovisnost žene o muškarcu.
Treće, ne vidim šta je pogrešno u visokom obrazovanju, ravnopravnosti i samosvjesnosti kod žena? Takva se ne može udati? Misliš da će je neko poštovati ako je neobrazovana i bez samopouzdanja?
Pametan si momak i bezveze bi mi bilo da upadneš u papansku matricu razmišljanja![]()
Vidi jednu stvar, Matzanov stil je provokativan, tu se mogu sloziti. Da je rekao neke stvari koje objektivno stoje-jeste. Generalizacija je majka svih zajeba i tu se slazem. Kao da i zivot pocesto posalje loptu koju ne mozes iskontrolisati, pa na volej. Ali da ima sijaset ovakvih kako ih on opisa-ima itetako.
Da su sve takve-nisu ni pod razno.
Moje skromno misljenje je da je svaki pokusaj da se prirodi i dodjeljenim ulogama zene i muskarca, ide u kontru-osudjen na propast. Stoga je feminizam pocesto stetan, kao i neke druge ideje koje negiraju sustinu.
Drugo, feminizam je ok u smislu da se žena obrazuje i formira na način da može sama odlučiti šta je najbolje za nju... kad se smanji uticaj porodice i zastarjelih normi, tad ćemo imati puno zdravije muško-ženske odnose i manje frustracija u društvu
- sheilak
#484 Re: Momci nakon 25
ma zvucis/zvucite mi zabrinuto malo. i blago prijekorno...Eh sad "zabrinutost". Nisam zabrinut za sve o cemu imam stav![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#485 Re: Momci nakon 25
Da krenemo od kraja i boldanog-to je sustina mojih razmisljanja na temuultima_palabra wrote: Naravno da ih ima, ali nemam neki problem sa tim... same su sebi birale. Inače ja nemam neke frke ako me je neka odbila dok sam bio tinejdžer, pa da se sad naslađujem njenom sudbinom u 30-tim... to je odlika sitnih duša. Moram pogledati i šta sam ja nudio u to vrijeme![]()
Drugo, feminizam je ok u smislu da se žena obrazuje i formira na način da može sama odlučiti šta je najbolje za nju... kad se smanji uticaj porodice i zastarjelih normi, tad ćemo imati puno zdravije muško-ženske odnose i manje frustracija u društvuProblem nastaje kad žena ne može da razdvoji poslovno i privatno, pa se počne i u vezama ponašati kao muškarac i izgubi svaku ženstvenost... ali često i takva rupa nađe zakrpu
Niko ti ne brani da se skolujes koliko hoces i da napredujes u poslu. Ali kad zbog toga zivot pocnes shvatati kao takmicenje sa muskarcem i izgubis zenstvenost i umiljatost, e onda imamo situacije kojih se i Macan dotice
Nadalje, vala neka svako sebi bira kako god zeli, ja sa tim nemam problem, kao sto ne ocekujem da iko ima problem sa mojim izborom. Sve se na kraju svodi na "sam pao-sam se ubio". Ali zadrzavam pravo da imam stav o necijem izboru, jer to je ono o cemu se moze diskutovati (bez uplitanja).
Sto se tice "nasladjivanja", naravno da je to odlika iskompleksiranih ljudi. Znam da sa 17, okupan bubuljicama i seborejom, nedorastao i nezreo, nisam primjer macho muskarca, ali isto tako imam pravo reci da neka od 30+ koja je imala po mom arsinu pogresne izbore, nije moj prvi pik
-
Gabrielo
#486 Re: Momci nakon 25
Meni nije jasno sto se okrece prica na pedesetogodisnjake?_BataZiv_0809 wrote:Ne kaci me vala nikako. Samo sam detektovao da mi je sad sa 26 puuuuno, ali drasticno puno veci izbor nego sa 19sheilak wrote:
da i? kako to kaci vas, prosjecne? bez para?al naravno, novac ti sklopi oci, pa zatomis osjecaj gadjenja dok mu gledas staro tijelo pored sebe. barem mislim da je tako.
Govorimo upravo o tome sto si ti sada rekao. Muskarac poslije 25te pa do neke 35te ima najveci izbor. Sa 19 godina je jos klinjo.
Cure vise izbora imaju do 25te. I nema potrebe da se provlaci prica kako ih ima da dobro izgledaju i poslije. Da ima ih. Samo sto su i one bolje izgledale sa 19 nego sa 30.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#487 Re: Momci nakon 25
Upravo tako.Gabrielo wrote: Meni nije jasno sto se okrece prica na pedesetogodisnjake?
Govorimo upravo o tome sto si ti sada rekao. Muskarac poslije 25te pa do neke 35te ima najveci izbor. Sa 19 godina je jos klinjo.
Cure vise izbora imaju do 25te. I nema potrebe da se provlaci prica kako ih ima da dobro izgledaju i poslije. Da ima ih. Samo sto su i one bolje izgledale sa 19 nego sa 30.
Bez generaliziranja, ali gledajuci cisto statisticki moze se zakljuciti da su te dobne skupine najbolje za muskarce, a druge za zene.
-
Gabrielo
#488 Re: Momci nakon 25
Ne znam kako je kod tebe bilo. Ja se sjecam da dok sam isao u osnovnu skolu, vec tada su curice izlazile sa starijim tipovima. Srednjoskolcima i studentima. Realno je da one vec sa 13-14 zavrsavaju sa fizickim razvojem, dok smo mi tu dosta sporiji. Zato i sporije starimo. Genetika._BataZiv_0809 wrote:Upravo tako.Gabrielo wrote: Meni nije jasno sto se okrece prica na pedesetogodisnjake?
Bez generaliziranja, ali gledajuci cisto statisticki moze se zakljuciti da su te dobne skupine najbolje za muskarce, a druge za zene.
- sheilak
#489 Re: Momci nakon 25
Iskreno, ne starite sporije. bas obratno nekako, cak grublje starite.Gabrielo wrote: Zato i sporije starimo. Genetika.
al slazem se da je do genetike, bez obzira na spol.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#490 Re: Momci nakon 25
Isto tako.Gabrielo wrote:
Ne znam kako je kod tebe bilo. Ja se sjecam da dok sam isao u osnovnu skolu, vec tada su curice izlazile sa starijim tipovima. Srednjoskolcima i studentima. Realno je da one vec sa 13-14 zavrsavaju sa fizickim razvojem, dok smo mi tu dosta sporiji. Zato i sporije starimo. Genetika.
Kolegice iz osnovne skole hodale sa srednjoskolcima, one iz srednje uglavnom sa maturatima dok smo bili prvi i drugi razred, kasnije sa studentima.
Sve i jedna moja djevojka su bile mladje od mene (ovdje ne brojim neke druge kombinacije koje su postale ceste tek kad sam prebacio 22-gu ili 23-cu)
- Ramzess Veliki
#491 Re: Momci nakon 25
Kod mene je samo umni razvoj prilično usporio pa sam ostao na nivou tinejdžera, još gledam crtiće i starije ženske, one od 25-30.Gabrielo wrote:Ne znam kako je kod tebe bilo. Ja se sjecam da dok sam isao u osnovnu skolu, vec tada su curice izlazile sa starijim tipovima. Srednjoskolcima i studentima. Realno je da one vec sa 13-14 zavrsavaju sa fizickim razvojem, dok smo mi tu dosta sporiji. Zato i sporije starimo. Genetika.
- Ramzess Veliki
#492 Re: Momci nakon 25
Ja ovo ne kontam ... kako to misliš - grublje?sheilak wrote:
Iskreno, ne starite sporije. bas obratno nekako, cak grublje starite.
-
Gabrielo
#493 Re: Momci nakon 25
Za muskarce je pozeljno da dobiju grublje crte lica. Djecacice u ranim dvadesetim vole curice krajem osnovne/pocetkom srednje.sheilak wrote:
Iskreno, ne starite sporije. bas obratno nekako, cak grublje starite.
Naravno da starimo i mi. Samo drugacije.
Upravo._BataZiv_0809 wrote: Isto tako.
Kolegice iz osnovne skole hodale sa srednjoskolcima, one iz srednje uglavnom sa maturatima dok smo bili prvi i drugi razred, kasnije sa studentima.
Sve i jedna moja djevojka su bile mladje od mene (ovdje ne brojim neke druge kombinacije koje su postale ceste tek kad sam prebacio 22-gu ili 23-cu)
Nije da se meni sa 15 nisu svidjale one od 18 nego jednostavno nisam imao sanse. Dok je obrnutih situacija bilo jako mnogo.
- Dr Kova
#495 Re: Momci nakon 25
Gabrielo wrote:
Poznaje li neko malu?
Tražili su je neki dan na spottedu, još je u srednjoj
-
nightvision
#496 Re: Momci nakon 25
Tito dragi, pa ovo je zatvora zaraditi.Buckethead wrote:Gabrielo wrote:
Poznaje li neko malu?
-
Gabrielo
#497 Re: Momci nakon 25
Ne mogu da nadjem na spottedu.nightvision wrote:Tito dragi, pa ovo je zatvora zaraditi.Buckethead wrote:Gabrielo wrote:
Poznaje li neko malu?
Kakav zatvor. Ima ona barem 17-18.
-
nightvision
#498 Re: Momci nakon 25
Zadnji put kad sam provjeravao sex s maloljetnicama nije bio zakonom odobren.Gabrielo wrote:
- supercali
#499 Re: Momci nakon 25
To ako maloljetnice smatras samo one ispod 14nightvision wrote:Zadnji put kad sam provjeravao sex s maloljetnicama nije bio zakonom odobren.Gabrielo wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#500 Re: Momci nakon 25
Mala je top 
A vidim u Downtown izlazi
A vidim u Downtown izlazi